Дневникът на Десо - вече истинско нацепване с тежки двусети!

Прескочи до:

В този момент обичам да казвам “аск гугъл” :D

АЧ

02.09.11
23:23

Гледам, че правиш пуш преса и на мен това упражнение ми допадна. За сега мога да го правя само с 2 дъмбела по 14,5 кг, леки са ми вече. Пробвах упражнението, което като че ли основно е за рамо и малко крака, но то не е за напомпване, това е движение. Мисля да го правя заедно с обръщане на дъмбели и хай пул с дъмбели, както и рамо и крака. Тоест тия 3 движения + тренировка за рамо и крака. Би ли ми казал малко повече за пуш пресата ?

Какво да ти кажа, беше хубаво упражнение, когато го правих с 80+ килограма :D :D :D

АЧ

02.09.11
23:30

Е още 30 кг само ти остават :) Та... малко би ли ми казал за него нещо специфично ??

Човече, аз съм юрист. Всяка консултация се заплаща :D :D :D

АЧ

02.09.11
23:36

OK, sorry ;)

казано от Скота на 01.09.11, 23:48:

Разликата е съществена! Най-общо казано при предния ползавш предимно квадрицепсите, но пък движението е по-пълно и се товари повече коремната област- мускулите на колема стабилизират торса. При задния пак се товари корема, но не толкова- поема се от кръста по-голяма част от това натоварване, освен това задника участва повече и съответно тежестите се предполага да са по-големи. въобще и двата клека имат място в тренирвките, но понякога поради определени причини за даден индивид може би е по-добре да наблегне на единия от двата повече.

http://www.t-nation.com/testosterone-magazine-627
интересното е че по-правилно е да се каже “предния клек хората о усещат повече в корема.

http://www.t-nation.com/testosterone-magazine-623#inside-the-muscles
същото важи и за глутеусите - “някои казват че повече се ползвали глутеусите.”

http://www.athleticdesign.se/athletics/squat_article_1_english.html#application2

има много различни теоретични и практически постановки...в крайна сметка това няма голямо значение. въпроса е “кой клек е подходящ за тебе?”

02.09.11
23:52

Благодаря за статиите- аз изразих лаишко мнение просто, не съм претендирал за абсолютна истинност на моите разбирания.

Айде, подразнете се нещо де, много сте мили :D

03.09.11
00:03

Ми ДВГО :D

Това “О”, така и не разбрах какво значи :D

03.09.11
08:49

Не четеш внимателно :D

И за днес малко добри постижения:

A: Power Clean - 80x3, 80x3, 85x3, 90x3, 100x1, 80x3
Б: Clean Pull - 100x5, 130x3, 130x3, 130x3, 130x3
В1: Лежанка - 70кг - 4х10
В2: Набирания надхват - 12,10,10,8
Г: Коремни преси - 3х20

Много хубави обръщания. Гърба работи повече, както и таза, но най-добре съм синхронизирал скока. Скоро и с таза ще стане работата, само да започна да дърпам по-малко с ръце. От много време не бях правил лежанка заради рамото, леки 10-ки и никакво напрежение. Засега кофи, раменни преси и лежанки само с леки килограми.

Днес само горна част, че краката ги нямаше.

A: Hang Clean - 70kg - 5x3
Б1: HSPU - 4x10
Б2: Набирания подхват +20кг - 4х8
В1: Френско разгъване от стоеж с крив лост 30кг - 3х10
В2: Бицепсово сгъване с крив лост 30кг - 3х10
В3: High Pull 60kg - 3x8
Г1: Лицеви опори - 3х20
Г2: Гребане с щанга надхват 60кг -3х10
Стречинг и ротации за рамото.

Опити за размисли: Обръщанията бяха най-тегавото нещо на света. Ръцете ми ги нямаше и не можех да държа дори щангата, трапеца беше заспал някъде по пътя, китките ми не бяха мобилни, лоста се въртеше. Пълен провал! Тъкмо се бях разочаровал и се оказа, че раменните опори са ми изключително леки, 4-ри десятки без проблем. На първата серия ако се бях напънал за максимална бройка, можех и да стигна до 15 повторения, тази седмица ще се тествам. Набиранията също бяха леки, досега не бях правил 8-ци с толкова тежест. След това просто суперсерии за протокола, да се поизпотя малко.

За днес:

В суперсерии с почивка 1 мин между отделните:
А1: Тяга - 160х1, 160х1, 160х1, 150х1, 150х1, 150х1, 150х1
А2: Hang Clean 70кг - 7x3
След което:
Б:Преден клек - 80х3, 90х4х3
Комплекс
В1: Суинг до вертикала с 16кг пудовка - 5х20
В2: Air Squats - 5х20

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 06.09.11 21:01.

За днес:

А: Power Clean - 80kg - 5x3
Б1: HSPU - 12,12,9 (тук паднах),10
Б2: Набирания подхват +30кг - 4х5
Суперсерии
В1: Кофи - 3х15
В2: Набирания надхват - 10,8,8

Такааа, оформи се нещо като сплит горна-долна част, който много ми допада, а и така една тренировка ще давам пълен покой на рамото си. Обръщанията трета тренировка поред са много зле. Едва държа щангата, дърпам много на ръце, задната верига я няма. Нещо не се получава, нищо общо с тези обръщания, които правих при постижението от 100 кг. Мисля, че тези звена прегоряха и ще си дам две тренировки почивка. Раменните опори напредват, целя се в 20 повторения до края на годината, а и дори мисля да започна да ги правя с тежест. Кофите засега отпадат, защото ми напрягат рамото. Та общо взето деня за горна част, ще ми включва обръщания (hang и power clean от земя), набирания с тежест подхват (почивка от надхвата заради рамото) и раменни опори, и накрая суперсерии лег с дъмбели или лост с гребане с щанга. За съжаление не мога да си позволя високоинтензивно бутащо движение освен раменните опори. А относно деня за долна част, трябва да свиквам да правя тяга и преден клек в един ден. Ще е брутално красиво :D

За днес:

А: Обръщане - 80х3, 85х3 (обръщане с клек), 85х3, 85х3, 85х3, 80х3 (силово обръщане от земята)
Б1: HSPU - 12,10,8
Б2: Набирания прониран хват - 3х12
В: Преден клек - 80кг - 5х3

Много тегава тренировка. Сутринта се чувствах добре, но с деня се чувствах все по-отпаднал, явно и ученето оказва влияние... и малкото сън или пържените картофки следобяда, които се заиграха с инсулинчето ми :D . Много тежко... по план трябваше да тренирам долна част с ръце, отново съчетах тренировка за цялото тяло, но освен набирания, нищо друго не вървеше като хората. Краката ми бяха като размазани, нищо че ги тренирах във вторник. Мога да го пиша и почивен ден.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 10.09.11 22:08.

Днес при Юли:

Малко изучаване на support на халки, изометрична лицева на халки и някакво въртящо упражнение пак на халки.
След това neural charge - дърпане на гума с тежести назад при стоеж със заключване на бедрата до 90% - няколко спринта, всеки последван от 5 скока от място на височина. Следващите бяха плиометрични лицеви, скокове от място и някакви стрийт хокей скокове.
Тест: максимум удари с 8кг чук (пълно превъртане) за 1 мин - 38 удара
Комплекс Отборен (5 човека) - 666 удара с 8 кг чук и 666 скока с въже, редуваме се и всеки като приключи ударите и скоковете тича 200 метра
Удари с чук - 40,40,100
Скокове на въже - 19,6, 10 бърпита (след като свършиха скоковете, ги заместихме с 10 бърпита)
3х200 метра тичане
След което, малко поскачах на въже.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.09.11 20:40.

За днес:

А: Мъртва тяга - 160кг - 5х3
Б: Набирания подхват +30кг - 5х5
В1: HSPU - 12,12,10,6
В2: Hang Clean - 60kg - 8,8,8,7

Мъртвата тяга ми беше лека, макар и умората, която чувствах в краката. Вчерашния neural charge на Юли си свърши напълно работата и бях на макс. Не направих нито една серия до отказ, но освен първата, другите серии бяха с фитили, защото от вчера имам ужасни мехури на ръката от ударите с чук. Мехурите са като при изгаряне, явно като съм го засилвал е имало и искри :D Само за протокола, разлика в това как чувствах тежестта и натоварването нямаше, тоест щях да си ги дръпна и без фитили, но болката в държенето на щангата беше ужасна, а и нямах и магнезий. Набиранията вървяха по план, ако използвам протокола на спайдър стамина, сигурно ще успея да направя първата петица с 40 кг. След това се пробвах на 70кг лежанка и болката в лявото рамо беше ужасяваща. Странното е, че като получих травмата, на лежанка болка нямаше, както и в момента няма болка на лицевите опори. Както и да е, засега се ограничавам само на лицеви, HSPU и лег с дъмбели. Направих няколко десятки военна преса само с 20 кг лост , след което раменните опори ми бяха лесни, просто ги въртях в суперсерии с обръщанията и последните бях много уморен. Обръщанията също бяха трагични. Откакто обърнах 100 кила имам чувството , че съм се върнал назад в техниката. Но все пак и гърба беше вече уморен.

Вече започнах и новия си стак. От предния съм изключително доволен от кре-алкалина (определено форма, която ми действа много добре) и бцаа-то от дози по 20 грама на ден. Засега съм оставил на заден план така наречените sport enchanters и залагам повече на витамини , минерали и билки. Ето какъв е планът за следващите 2 месеца:

Суроватъчен протеин Syntrax Whey Shake - 3-4 дози на ден
NOW Vitamin A Fish Liver - 2x10000IU на ден
NOW Liquid Vitamin D-3 - 4000IU на ден
NOW Vitamin C Sustained Release - 3х1 грама на ден
NOW Magnesium Citrate - 600мг на ден
NOW Zinc Picolinate - 2x50мг на ден
NOW Omega-3 - 10 дражета на ден (1800mg EPA/1200 mg DHA)
NOW Tribulus Terrestris - 3x1 грама на ден
и след 1-2 седмици включвам и BULK Powders Rhodiola Rosea - 1-2 грама на ден

Да видим какво ще се случи от този иначе добър хелти стак :)

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 12.09.11 23:14.

12.09.11
23:18

Десо, вечно ли си на някакъв зоб :D ? И за това рамо така и така си купуваш добавки, вземи един глюкозамин, мсм или хилароинова киселина (може да съм го изписал грешно) едва ли чак толкова ще те удари в джеба...най-добре анимал флекс ама е малко скъпичък

Изкарах 90 дена с Orange Triad и сега си правя малка почивка. В момента се мажа точно с някакъв глюкозаминов крем, но за добавки мога да помисля на следваща заплата, че съм с фиксиран бюджет.

За днес , след 4 часа сън и много психически тормоз се получи следното:

A: Hang Clean от Rack стойка - 80кг - 3х3, 70кг(hook grip) - 4x3
Б1: Полулег с лост - 50х8, 50х8, 60х8, 60х8
Б2: Набирания подхват +20кг - 4х6
В: Мъртва тяга - 100 кг - 4х10 (пак hook grip)

Тренировката мина добре. Основните ми впечатления са на hook grip-a. В началото ми беше неудобно, но постепенно свикнах. При тягата няма никакво изпускане, при обръщанията ми направи впечатление, че с този хват използвам по-малко ръцете при дърпането на щангата. Полулега с много леки килограми заради рамото, болка нямаше. Целта ми е до края на месеца 200кг мъртва тяга при тегло 82 кг. Подготвям се за опита :)

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 14.09.11 23:49.

Два прекрасни тренировъчни дни с много храна и суплементация, кеф!

За събота:
A: Power Clean (Hook Grip) - 80x3, 85x4x3
Б1: HSPU - 10,10,8,8
Б2: Набирания надхват - 12,12,8,8
В1: Скотово сгъване с крив лост - 30х10,35х10,35х10,35х8
В2: Разгъване на дъмбел зад глава за трицепс - 12кг - 4х10
В3: High Pull с 40кг (с внимателен акцент върху гърба и трапеца) - 4х10
Започнах да правя и планкове, но кръста и корема не държаха и се отказах

Впечатления: Обръщанията вече ги правя с hook grip, свикнах и е малко по-естествено, но все още има някои корекции при самото обръщане на ръцете. Последната серия беше ужасяваща откъм техника. Рамената ми се умориха много бързо на раменните опори, затова слабо на тях, набиранията бяха читави. След това малко помпане на ръчички, нещо позабравено от мен, както и малко high pull за активиране повече на трапеца и гърба.

За неделя:
А:Тест - 100 метра спринт - Време: 13:33 секунди
Б1: Преден клек - 72.5х4, 82.5х4, 92,5х4, 102.5х4
Б2: Спринт с допълнителна тежест (+20кг диска, без да броя гумата) - 4х50 метра дължини
В: Комплекс
4-ма човека се въртяхме на гоблет клек с 5кг топка. Първият прави 1 повторения и другите след него също, след това две,три,четири и т.н.
Стигнахме до 28-то повторение, след което Юли въведе ново правила, докато едини кляка, други застават в позиция на изометричен клек.
И така останахме двама, които достигнахме до 31 повторения и се отказахме другарски завършвайки реми.
Така, че отчитам много клекове с 5кг топка и няколко минути изометричен клек.
Общо = 496 клека

Впечатления: Подобрение на резултата ми за 100 метра. При добри условия вярвам, че мога да падна под 13 секунди. Ако е на писта, имам хубави обувки, накрая трасето не е на нагорнище и бягам в права линия,а не леко на зиг заг, мога и да го постигна. Освен това краката ми се споминаха....

18.09.11
22:24

Спомена, че си останал много доволен от кре-алкалина. Каква според теб е оптималната доза от него в тренировъчни/нетренировъчни дни, да речем за 80кг човек ?

Аз го приемам 4х750 мг в тренировъчните дни и 2х750 мг в нетренировъчните. На мен ми действа добре, да си призная по-добре от някои скъпи матрици.

За днес тренировката:

A: Hang Clean от рак стойка - 80х1, 85х1, 90х1, 85х1, 85х1, 85х1, 90х1
Б1: Набирания надхват +20кг - 8,8,8,6
Б2: Полулег с лост - 70кг - 4х8
В: Гребане с лост надхват - 80кг - 4х8

Обръщанията и гребането бяха с hook grip.

Впечатления: Обръщанията бяха много добре. Пак установих, че обръщанията от стойка ги правя много добре. Скока се получи, таза се получи, гърба се получи, хвата също. Другата добра новина е, че рамото ми е малко по-добре и вече натиснах леко на полулега, но все още леко. Без напъване и откази. Гребането и набиранията бяха процедурни.

За днес:

А: Мъртва тяга - 130х1, 150х1, 170х1, 180х1, 190х1, 180х1, 170х1, 160х1
Б1: Clean Pull - 100кг - 4х5
Б2: Бицепсово сгъване с крив лост - 40кг - 10,8,8,8
Б3: Френско с крив лост - 35х8, 30х10, 30х10, 30х10
В: Напади - 60х8, 70х6, 70х6, 70х6

Впечатления: Реших да понаправя малко тяга. 190кг ми бяха макса за деня, но това е при уморен кръст и много уморени крака. От тренировката при Юли още ме държеше мускулна треска и умора в краката. След това на клийн пула се концентрирах върху скока и дърпането от трапеца и гърба. Ръцете бяха процедурни, трицепса ми е отслабнал като сила. Нападите бяха с добра техника и не особено тежки.

Днес прекрасна тренировка, много съм доволен:

А: Power Clean - 90 kg - 7x1
Б1: Набирания подхват - +40кгх5, +35х5, +30х5
Б2: Полулег с лост - 80х5, 85х5, 90х5
В1: Гребане с лост - 80кг - 4х8
В2: HSPU - 10,8,8,8

Ужасна мускулна на задните бедра и задника, но въпреки това правих леки клийнове на 90кг. Днес 100-те килограма щяха да ми се опрат, така че максът на деня ми беше около 95кг. Набиранията бяха супер, нещо като личен рекорд. Гребане и раменните опори бяха рутинни, но подобряването на рамото най-много се отрази на полулега. Не съм правил полулег от година и се оказа, че съм по-силен от всякога. При предишна най-добра петица на 80кг, сега направих безпроблемна на 90кг. Малко адаптиране и скоро мога да гоня петица на 100кг.

24.09.11
00:14

Набираниятаааааа!!!!!

Back on the track!

За днес, отново супер тренировка:
Започнах с Пуш- Преси - 50х5 и 60х5, след което минах директно на;
А:Power Clean & Push Press - 70x1, 80x1, 90x1, 100x1 (беше си по-скоро push jerk), 80x3x1
Б: Rack Pull - 170kg - 5x3
В: Преден клек - 90х3, 90х3, 100х3, 100х3, 100х3
Г1: Скотово с крив лост - 40кг - 8,8,6,6
Г2: Трицепсово разгъване на скрипец - 50 кг - 12,12,12,10

Много се радвам на обръщането с изтласкване на 100 кг. Чувството да ги държиш над главата си е страхотно!

Херкулесчо, не си лош! :)
Каква ли храна стои зад тези тренировки... :)

казано от Кольо Пияндето на 24.09.11, 18:30:

Херкулесчо, не си лош! :)
Каква ли храна стои зад тези тренировки... :)

На хапчета ;)

Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 02.10.11 16:33.

С “Фармахим” - непобедим :D

Ако беше зоб, щях да гоня 120 кг :D В момента е изцяло натурално. Освен трибулуса, който пия, последните две тренировки пробвам азотен буустър от класа на jack3d и някакъв билков тестостеронен буустър пак с трибулус, имам няколко мостри. Надали ще е от тях. По-скоро е многократно увеличения ми ентусиазъм, че рамото спря да ме боли (sun)

Мачкай, Десо! Не на кофторите в чужбина!

казано от Десо на 24.09.11, 20:55:

В момента е изцяло натурално. Освен трибулуса, азотен буустър от класа на jack3d и някакъв билков тестостеронен буустър пак с трибулус,

От кога натуралните са на тестостерон и азотни издивелици ?! :D :D :D

Натурални добавки ве! :D

Днес 5000 метра тичане: 22:25 минути

Яко спане (поне 11 часа), малко храна и много сладко :D

На бягането мога и по-добре. Имах въздух определено, но краката ми се вдървиха. Не е приятно да тичаш след тежка тренировка за долна част.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 25.09.11 22:43.

Мислех, че ще съм единствената с толкова много сън и направо ме беше срам.
Да не видите нещо :)

За днес:

А: Power Clean - 90kg - 7x1
Б1: Пуш Преса - 80кг - 5х3
Б2: Набирания с тежест надхват - +40х3, +35х3, +30х3х3
В1: Кофи на халки - 3х8
В2: Hang Clean - 60kg - 3x8

Хубава тренировка, доволен съм.

28.09.11
00:29

Как приземяваш щангата след обръщанията ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1