13.06.05
20:39
Въпреки, че сме форум за бодибилдин трябва да сме съпричастни с нещото, което вълнува България в момента - изборите. Ще гласувате ли на парламентарните избори?
Аз ще гласувам!
по-здрави
13.06.05
20:45
Не - няма да го упражня !
Просто в тази страна не виждам смисъл да го правя !
Който и да вземе власта ще лапа ,няма партия на която да симпатизирам!
Не си давам гласа - той си е мой ,а те не го заслужават !!!!
13.06.05
20:51
Хм, мисля си да пусна невалидна бюлетина, но до колкото познавам закона, няма особен смисъл...
Най - много да ме изкарат глупак, че не съм могъл да се справя със сложното гласуване... Даже и 50% от гласувалите да го направят - пак няма да анулират изборите...
А и изборите вече станаха томбола...
Недей бяга около кАсмета сии!
Ако гласуваш, печелиш. Колко ли балами ще се заробят заради идеята да спечелят джиесем?
Бих гласувал вече с желание само на парламентарни избори по мажоритарна или поне смесена избирателна система.
Писна ми от тъпите им партии.
В които много добре знам как ставват нещата :)
13.06.05
20:53
Аз нямам право, но бих гласувал. Всеки един от вас, който не главува фактически си дава гласа на един циганин или турчин ... Не омаловажавайте себе си! И внимавайте за коя партия гласувате! Гласувайте само за такава, която ще вземе депутатски места .. иначе гласът ви отива на вятъра.
13.06.05
20:57
Не отива на вятъра.
И въобще това да се гласува само за голяма партия е пропагандна идея, която цели да се запази монопола на големите партии и да няма кой да им пречи. Бас държа, manson, че идеята ти е подхвърлена от симпатизант на голяма партия.
Никой не може да каже колко партии биха прехвърлили 4% бариера. Гергьовден? ДСБ? Новото време? Защо не?
Кой ще каже НДСВ колко горе долу ще вземе?
Никой.
Гласувайте за който и да е. Ако ще и за Атаката на Волен Сидеров...
Ако партията не влезе, квотата, която е спечелила с депутатски места се разпределя пропорционално на победителките. Съвсем нормално положение, нищо объркващо - победителите си делят наградата.
13.06.05
21:05
Абе като се замисля - щом и Азис и Митьo Пищова са там !
К’во ли правя в тая чалгарска страна - толко сме зле ,че и да се гласува и да не се гласува - нЕма да се оправимЕ !!!
PS - Лошото е ,че си обичам родината - сантиментален съм иначе да съм си бил камшика досега - то толкова мозъци продадохме навън, че тук ...малко останоxме
Ами ще видим след изборите, кой ще получи гласове. НДСВ за мен са най-големите ливади на пазара :) просто един добър министър не изкараха тия. А гадните мутри като Лучано усвиниха българският спорт. Стефо и според мен мажоритарната система е най-добрият вариянт, но гадовете не пускат гювеч.
по-здрави
БТВ между другото само Новото Време предложиха мажоритарната система
13.06.05
21:22
Предложиха, Емо, ама чист популизъм. Виж ги дали ще внесат искане за промени в конституцията или нов закон за изборите, като станат вече избрана парламентарна група. Сега приказват така, утре като влязат, вече ще имат власт да си подсигурят електорат и понеже и там разните Кошлуковци са малко ливади без особено забележими управленски качества, няма да посмеят да се явят мажоритарно, братле...
БТВ. ти оправи ли си проблема? Че Рада пак ме търси и ми е писала :) Прати ми снимки...
Дам и всички познаваме тия от новото време кви са пендрахулници полувината и гашници някви.
Братле проблема не съм го управил са съм с компютър назаем от френда, а моят съм го оставил мноо тъжна работа е даже кабела се е заварил ебаси. Незнам още какво е състоянието утре ще разбера.
по-здрави
13.06.05
21:30
Няма кой да ми го подхвърля .. Аз все пак никоя партия не съм споменавал, нито малка, нито голям.
[quote author=“D3BEP”]Ако партията не влезе, квотата, която е спечелила с депутатски места се разпределя пропорционално на победителките.
Именно, ти гласуваш да речем за малка партия която няма да влезе с 4% и кво .. гласът ти отива да запълва бройката .. че то да не гласуваш, поне ще знаеш че никое говедо не си подпомогнал...
Както и да е! Само исках да вметна, че е хубаво всеки, който има право да гласува да го направи.. и все пак рационално :)
13.06.05
21:36
Не съм съгласен, че това да гласуваш за малка партия и тя да не влезе е нерационално.
Да
п.п. [quote author=“D3BEP”]Не съм съгласен, че това да гласуваш за малка партия и тя да не влезе е нерационално.
И аз, ако всеки мисли така, ще си стойм все на същия хал...
Мен само ме кефи как в клиповете на ДПС някви бели дечица и др. българи се появяват. А после на общите събрания целият катун с тупаните отиват да се правят на граждани. ГАДНА ИЗМЕТ И ПРОПАГАНДА СА ЗА МЕН!
[quote author=“Emil_mlo”]Мен само ме кефи как в клиповете на ДПС някви бели дечица и др. българи се появяват. А после на общите събрания целият катун с тупаните отиват да се правят на граждани. ГАДНА ИЗМЕТ И ПРОПАГАНДА СА ЗА МЕН!
Така е, мазни кучета са тия... Едно е сигурно, няма да гласувам за Костов-гати крадеца безочлив и Софиянски-същия. :)
За Сакса също съм върло против, ама... ще се наложи да се избира по-малкото зло. :)
Голяма част от хората си казват: “Какво мога да променя аз?”,”Дори да гласувам,от един глас нищо не зависи.” … Истината е, че един глас е и всичко, и нищо.Сам по себе си той не може да промени хода на гласуването, но същевременно личният глас на всеки един гласоподавател е “виновен” за крайния резултат от изборите.
Но на гласуването не трябва да се гледа само като на отчитане на брой гласове в полза на дадена коалиция или партия. Гласуването е акт, чрез който гласоподавателя поема отговорност за това, което се случва в политическия живот на страната. Поемането на тази отговорност е жизненоважна за фунционирането на демокрацията (народоуправлението). Друг “аргумент” на голяма част от населението в полза на това да не упражни правото си на глас в изборния ден е неудовлетворението от политиката на нито една от партиите кандидатки за властта.Това, че “и едните и другите са мошеници”. Но дори някой да мисли по този начин, на изборите трябва да се погледне като на един сблъсък на идеи за управление и водене на политика, тоест дори да не е доволен човек от досегашните неуспехи трябва да подкрепи с гласа си самите тези идеи ( демократи, социалисти, социал-демократи и т.н.), да определи с това най-малко насоката, в която би желал да върви обществото, от което е част той самия. Липсата на глас е проява на пълна безидейност относно бъдещето.
Най-голямата негативна последица въздържането от гласоизбира-телно право е , факта, че негласувайки ние оставяме другите да изберат нашето бъдеще!
:D
Мушмурок, това ми звучи като, че без 10 стотинки милионера не е милионер :) , което пак е вярно де. Но за мен важното не е гласуването, а да има силно гражданско общество със силни позиции. Няма как политиката да върви без силно общество! За момента силното общество за мен са гадните престъпници, които превръщат България в Кулумбия на Балканите. Е с тия боклуци нищо няма да стане и те са си за линч публичен!
по-здрави
[quote author=“Emil_mlo”]За мен Сакса е голямото зло братле.
по-здрави
Мислиш ли че не знам... С тия имоти на стоиност ************** лв, за които не плаща и * лев ДАНЪК, направо се еб@ва отвсякъде... Немам думи просто... Ще видим... :?
Както другият Сакс, Димитър Михайлов каза : Знаеш ли какво направи Царя? Взема си имотите! :)
Яка простотия еййй якааа, а не идвате на срещи вие да видите за какво става на въпрос.
по-здрави
Aбе тия клипове по телевизията не са ли най-тъпото нещо дето сте виждали?
13.06.05
22:29
Ще гласувам!Ще гласувам защото не искам хора ,които след 5 години няма да са на този свят ,да определят как ще живея.Ще гласувам понеже макар да съм на 19 години си спомням 96-97 год...За последните 8 години нещата доста се промениха..за едни към по-добро за други не, но не искам този импулс в развитието на БГ да спре.Не искам да секва иконом. развитие изхранвайки непрогресивните,безидейните,мудните,безперспективните...мързеливите!Не искам популистки обещания за по-високи доходи и изкуствено завишени заплати и пенсии...всичко това за сметка на осакатена икономика и бизнес среда.Ще гласувам..не знам за кого....но със сигурност знам за кого-не!
ще гласувам и още как,по-добре да хвърля шепа пръст в лицето на врага,макар той да ме затрупва с тонове
13.06.05
23:56
Аве то хубаво си спомняте 97-ма година, ама дали сте наясно какво стана....
Аз ще ви кажа едно: абсолютно невъзможно е за една нощ +- малко левът два пъти да увеличи стойността си.
Нощта, когато БСП сдаде властта и Софиански оглави служебен кабинет.
Освен ако този, който увеличи лева когато дойде на власт и този, който смъква стойността му преди това не са едно и също лице....
[quote author=“D3BEP”]Аве то хубаво си спомняте 97-ма година, ама дали сте наясно какво стана....
Аз ще ви кажа едно: абсолютно невъзможно е за една нощ +- малко левът два пъти да увеличи стойността си.
Нощта, когато БСП сдаде властта и Софиански оглави служебен кабинет.
Освен ако този, който увеличи лева когато дойде на власт и този, който смъква стойността му преди това не са едно и също лице....
Така е братле, но тогава искаха да си върнат стария начин на управление БСП и ако може България да тръгна в различна посока. Между другото Жан Виденов правеше впечатление на луд говореше се, че е супер работохолик и някъв напълно откачен. И май се говореше, че изборите са маниполирани тогава.
по-здрави
Аз ще гласувам единствено с идеята да не изберат една определена партия, няма да споменавам коя ;) Но при всички положения трябва да се гласува! Незаинтересоваността на младото поколение е една от многото причини държавата да се разпада... не обвинявам никого просто ми е тъжно. Обичам родината, но мразя държавата! Това е то за съжаление...
Наистина би било младото поколение да се интересува от политика и да може да избере кой да го управлява. Самият аз от политика за момента не се интересувам. Не искам да се бъркам в тази помия засега :) макар че би било хубаво да се интересувам.
Няма да гласувам за момента!!
14.06.05
07:29
ми не няма да мога по ред причини
1. не съм си в родното място и тук където съм ме няма в списъците
2.дори да исках да съм в тези списъци процедурите са слоожни и мъчителни и не си струва
и 3. най вероятно ще съм на работа
Иначе сто на сто бих гласувал както съм го правил винаги.Дори бих си пуснал гласа за .....”Партията на анонимните демократи с надежда за силна българия”(надявам се да няма подобна партия).Имам предвид бих си пуснал гласа ей така за да вляза в статистиката като млад човек които е гласувал.Иначе то е ясно, че няма за кого да се гласува.
14.06.05
10:06
първо да ви кажа, че ще глесувам...и не защото някой-си-мъдър-политик е решил да ме награди с телефон, кола или кухненска печка.. ще гласувам защото като всеки мислещ човек имам свое мнение, а смятам, че който има такова, трябва да го защити...ще си задраскам квадратчето, че си пусна бюлетината и ще знам, че съм поне малко отговорен за това, което става...единственото, от което се притеснявам е малодушието на днешните ни политици, а именно това, че политическите им коалиции са адски безпринципни и ще стават още по-такива...елементарно обяснение - гласувам за партия А с идеята движение Б да не влезе в парламента(или поне да влязат с по-малко предствители), минават изборите, всичко засега е наред и изведнъж избраната от мен партия решава, че споменатото движение е идеалният им коалиционен партньор, въпреки миналите противоречия и огромните различия в платформите....кофти работа, чувствам се много прее***..надявам се да съм лош пророк и съжалявам, че се позабравих..
п.п. с две ръце за мажоритарен вот
аз пък няма да гласувам... просто не мисля че има какъвто и да е смисъл... :cry: може би все още има хора, които вярват че все нещо може да се промени, но аз не съм от тях... а дори и нещо да се промени то ще е към по-лошо :? съжалявам ако звуча много песимистично, но наистина така мисля.... като не гласувам поне няма да ме е яд после като си правят каквото си искат и си приемат каквито си искат закони и т.н. :(
14.06.05
11:30
Wow, чакай сега. Това че някой не гласува, не значи че определено няма мнение. Според теб аз нямам ли мнение? А е напълно възможно да не гласувам. Язък за томболата :)
По - скоро е точно това, дето викаш. Не искам утре да съм съпричастен към помията. Не ме притеснява ДПС или ДСБ, притеснява ме това, че престъпленията отиват доста по - далеч от това да се коалират с някого, за който не съм гласувал. Голямата работа.
Хм, Калоянчо, а аз си мислех, че си от мойта партия :) :) ;)
Културист, възможно е да се изказваш неонформиран. Мисля, че тази година стартира проект, според който студентите могат да гласуват в учебното си заведение само със паспорт и студентска книжка, без нищо друго - без адресни регистрации, без бележка от общината в Бургас че са те отписали и т.н. Поне в София май ще го има. Вземи, поинтересувай се.
Същественйият проблем на Бг. не са партиите, а е гражданското общество. Повярвайте ми, познавам повечето партии. Истината е че те са слаби и са изтъкани до голяма стеепн от интересчии без особено влияние. Ако хората решат, че искат да осъществят натиск срещу тях за да защитят интересите си, могат. По един или друг начин. Но те са свикнали да псуват наум или по Интернет и да си мълчат като ги тъпчат. Търпят. Това е.
Преди няколко години приеха закон и стартира проект. Ще ви задам един въпрос. Ама моля ви, не си поглеждайте в Интернет, за да си помагате. Какво е омбудсман? Знаете ли? Някой познава ли регионалния си омбудсман? Един мой познат и роднина - професор - посвети живота си на това да въведе омбудсман в България... Откраднаха му проекта. И какво направиха? Пълна пародия. В скандинавските страни и в западна европа такъв човек в града е по - влиятелен и от кмета. Тук са някакви пишлемета, за които още нищо не се е чуло да са направили, освен да са получили заплата и служат за отбиване на номер. Че нямат за какво да защитават българските граждани ли?
Напълно съм съгласен с теб Дзвер! Но ние сме хората и ние трябва да се борим, защо ли 97ма студентите прайха ония обсади, а са играят мишки. Омбудсман, гледах парламента като спориха за тая простотия, това май значеше нещо като говорител или подобно, но вече съм забравил :) за какво ли ми е да го помня като е пародия, както казваш. Обществото според мен ще се изгради от силни профсъюзи и когато спортистите по федерациите са си единодушни за вървежа на спорта, просто пример ще може да се каже, че сме силни. Защо ли подкрепа и т.н. умират :) еми щото са мишки ве
по-здрави
14.06.05
12:22
Не е пародия, Емо. Омбудсман е обществен защитник. Неговата функция е ако държавният апарат или местната администрация по някакъв начин нарушат гражданските права или накърнят интересите на гражданите, той да се намеси. Той може да разследва политици и хора от администрацията, да ги принуди да поправят грешката, кято са допуснали, да изплатят обезщетение на пострадалия, дори да накажат виновника, а ако те вземат, че не се съобразят с мнението му(например парламента) той може да препрати жалбата до по - висока институция в страната(ако има такава) или до европейските институции...
Това е омбудсманът. Всеки гражданин може да се обърне към него с жалба; всеки. Има в Бг парламентарен и местни омбудсмани, отделно като влезем в ЕС мисля, че има и европейски.
Жалбите могат да са от нарушение на човепките права до дори съвсем тривиални неща, като че някоя институция е закъсняла с законовоустановение срок да си свърши работата...
Това е. Смяташ ли че е глупост? Според мен не е... Според мен е номер едно за нашата действителност - хората имат нужда точно от такава защита; едва ли има човек в бг. който поне веднъж да не е бил мачкан от институциите и от властимащите... А омбудсмана го има, ама явно не си върши работата.
Е що не си я върши?
Щото ние не го караме да си я върши. Като го затиснат с жалби и оплаквания и ако той не си свърши работата, подаваш оплакване срещу него в европейските институции и следващият път ще ходи пред теб и ще мете... Щото оттам го финансират тоя проект. Ама българите не сме научени така - да си търсим правата... Ето, дори не знаем щ ое то омбудсман. Т.е. не си знаем правата.
Ами там сам каза, че са го направили на пародия. Иначе братле защо ли са избрали това име омбудсман само ми е интересно и откъде идва? За другото наистина има нужда, но и такъв пост дава яко възможност за корупция. Дай мангизи и ще ти свърша работата, а после... Абе и да се върне кумунизма са си мисля,, че няма да е лошо, но да вкарат яко строги закони да стане някво бесно душене за гушата, както е и в САЩ.
по-здрави
14.06.05
12:35
Функционира като пародия... Не че е пародия. Замисълът е много добър, ама всичко е побългарено.
И не е за корупция, той е встрани от властта и е пряко зависим от гражданите. Няма за какво да се корумпира. Принципно мисля, че загубилата страна плаща разноските по производството. Даже мисля, че в някои страни го избират мажоритарно. При нас май го назначават от парламента :) Простотия.
Името мисля че идва от Дания, ама не съм сигурен. Във всеки случай в страната, която е иззмислила този орган така са го наричали и всички други са прихванали името в оригинал.
Та това е, батка. Дори и този, дето ти трябва да го назначаваш, ти го назначават тея, дето той трябва да ги съди, а ти за тях гласуваш :) Един вид все едно аз да отида на съд и да си назнача съдията.
Сори братле и мерси, че ми изясни как стоят нещата с тая фигора, защото мноо простотия се изказа по телевизията по тоя въпрос. Това значи е яко, но и кой го направи пак гадният Сакс само дето не е просфирил на саксофон. А за ДПС на мен ми пречи братле, защото обещават на “партините” да не плащат ток и да стават по-арогантни! Е егати простотията, честно.
по-здрави
14.06.05
13:09
Но за друго ми беше думата, отплеснахме се. Законът е приет още ако не се лъжа по - миналата година и влязъл в сила миналата.
Като дойде време за бюджета и почнат да делят парите, всички реват, плюят се, дърпат си косите в парламента кой да вземе повече. Че за земеделието ли, че за цигарите ли, че за циганите ли.
А ето - закон от съществено значение за нацията са го прокарали едва ли не единодушно и тихомълком. И то така, че хем ни преебава, хем никой нее чул за него :) Освен четящите ДВ.
Да сте чули някой да е казал от партиите: Бе аджеба, не е ли редно хората да си избират обществения защитник?
Никой. Защото това ще е срещу интереса им.
Което показва едно:
Всяка от тях дърпа чергата към себе си и иска да лапне повече от баницата, и за това понякога се стига до плювни и псувни и бой в парламента.
Но като стане въпрос за нашият интерес, всички са единодушни и пазят тишинка - нашият интерес - този на хората - не бива да излиза на преден план и е редно да бъде дружно потъпкан. Кой в парламента гласува против Ирак например ?А Ирак нашата мисия освен че хора загубихме, и ние си я платихме. И ако жертвите не можеха да бъдат ясни, когато се взе решение за мисията, разходите на нашата бедна държавица можеха много лесно да бъдат сметнати.
Това е.
За какво да гласувам за такива хора? Все едно да избирам най - симпатичния от враговете си. Техният интерес и нашият, общият за тях са две различни и противоречиви неща.
Aбе имаше малко медиина шумутевица за босмана :) . Но си прав братле, но какво можем да направим ебаси по въпроса?
по-здрави
14.06.05
13:27
Да, имаше, от страна на нестопанските организации и граждански дружества, които бяха първоначално съинициатори на този проект.
Парламентарна дискусия по въпроса - поне аз не съм чул да е имало или някой депутат да се е изказал против този вид на закона.
Можем, трябва да се борим. Трябва да бъде избран един парламент с гласовете на 5% от гласоподавателите, че да им видят в Европа сеира и да се намесят. Ама на - не са тъпи и те - томболи, олио на циганите раздават, реклами по телевизията... Гласове ще има.
14.06.05
13:50
Атака ? :) във всеки случай по-добре отколкото да не гласувате. Аз най-вероятно ще гласувам за тях.