29.09.11
00:18
Ако кажа, че не се изморявам, ще излъжа ;)
Дойде и този момент в моята кариера.
Ще свикна обаче с всичко. Вчера и днес спасих положението с ябълки, повече медец. Вече не ми треперат прасците, но имам мускулна треска на гърба. Трябва да си измисля някакъв колан да ми топли кръста, защото се потя много докато водя часове, потниците ми стават вир вода на гърба и ми е студено, въпреки че постоянно се движа. Страх ме е да не направя някоя беля, защото от един басейн директно с екипа тичам на друг, а ще дойдат по-студени дни. Но ще се наглася в движение, няма как иначе.
И съм много горда, защото и трите дни успях да вкарам някоя щанга, макар и за по час :)
ПП: нямам търпение да се запозная със залата в Червен бряг, там ще си правя контролното
ПП 2: Славко, очертава се да съм в този район доста често и някой ден ще ви дойда на гости на Плевенската банда, да ми дадете някой друг урок по кросфит :):)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.09.11 00:20.
Аз пък имам намерението да посетя залата в Червен Бряг...
Ще им заведа Марина, да депресира червенобрежките девойки...че и момци:)))
Иначе Виктор ми каза, че залата там си е железарска и даже олимпийски се правели...ИДЕАЛНО!!!
Мека си за кросфит...само ще ти обърка силовите тренировки, като те овърти мускулната...НО, нищо не ни пречи да пробваме, за теб-ВИНАГИ:)
А и не разбирам покрай Ванката как не си пробвала някоя кондицийка:)
29.09.11
12:39
Да, залата си е баш от нашите (утре ще я посетя) и треньора там бил добър - каза ми го Здравко и Гидиков. Така че ще се наслаждаваме...
Разни комплекси съм пробвала, но се броят на пръсти.
И как така съм била мека за кросфит? Изобщо не ми прави такива изказвания, че ще ви тегля една майна и изобщо няма да се занимавам с вашето общество :)))))))))))
Иска ми се сега след състезанието да променя доста тренировките си в посока намаляване на мазнините:)
Айде звънкай като идваш към Червен бряг, аз по план ще съм от четвъртък до неделя тук....
Съмнявам се да има девойки, които тренират с тежести. Даже според Виктор няма никакви трениращи, но ще видим :))
Неделята може да дойдем следобед с групата да видим какво е положението...ще се чуем:)
И не се стягай за кросфита, знаеш че се шегувам:)
29.09.11
14:23
Ок, но аз трябва да пътувам в неделя. Все още не знам дали за София или за Ботевград, при всички положения в събота ще пиша пак... Ако си отида преди да ни навестите, ще звънкаш на Виктор да ви води :) :)
Току виж сте го накарали да се поразкърши малко.
Тук има много хубава свинска мас и месо от магазин на Лесидрен. Обаче маста е в пластмасови кофички. Миналата седмица на Женския пазар Виктор пита една жена дали има в стъкло, но тя каза, че не е чувала да се предлагат по този начин. Поинтересува се защо да не е пластмаса и след отговора за естрогени и прочее гледаше сякаш ..странно :)
Да ти кажа толкова ми е сладко, че и от такива кофички си я ям.
Иначе и аз се шегувам ;) нали съм от другия клан.....
казано от veronique на 29.09.11, 14:23:
Миналата седмица на Женския пазар Виктор пита една жена дали има в стъкло, но тя каза, че не е чувала да се предлагат по този начин. Поинтересува се защо да не е пластмаса и след отговора за естрогени и прочее гледаше сякаш ..странно :)
No offence, но като става въпрос за ядене на свинска мас, естрогените биха били последното ми притеснение :D :D :D
29.09.11
16:11
Разбира се, всеки си има разбирания:)
Нямам никакви притеснения аз... :))
Марге, продължавай да четеш за храненето...имаш сериозни пропуски..не, че е като да не знаеш де, ама все пак да напомня:)
казано от slavko на 29.09.11, 16:21:
Марге, продължавай да четеш за храненето...имаш сериозни пропуски..не, че е като да не знаеш де, ама все пак да напомня:)
Слави, не намесвай знанията тук - ти “знаеш” едни неща, аз “знам” други. ;) В това, което аз знам , може би имам дребни пропуски, но в това, което вие знаете, аз не искам да участвам, не е за мен (shake)
Вероник, нищо лично, естествено всеки с разбиранията си, продавчката предполагам ви е гледала по същия начин, по който мен ме гледат като обяснявам какво-що относно моите разбирания :D
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.11 17:30.
29.09.11
17:33
Знам, че няма нищо лично. Ако желаете със Славко може да продължите темата - нямам против да го правите тук. Гледам да не участвам в такива вечни разсиквания.
Мисля, че е ясно, че не харесвам вегетарианството и отричането на животинските продукти, но не участвам в спорове, защото до нищо няма да доведат. Освен повече нерви :) Нито мен ще ме променят, нито аз - някой друг...
казано от veronique на 29.09.11, 17:33:
Знам, че няма нищо лично. Ако желаете със Славко може да продължите темата - нямам против да го правите тук. Гледам да не участвам в такива вечни разсиквания.
Мисля, че е ясно, че не харесвам вегетарианството и отричането на животинските продукти, но не участвам в спорове, защото до нищо няма да доведат. Освен повече нерви :) Нито мен ще ме променят, нито аз - някой друг...
Ами, нерви :D ...чешем си езиците, само Слави нещо се пали и започва веднага да напада ;) Извинявай за спама :*
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.11 17:50.
29.09.11
19:48
Днес тренирах по-лекичко, че утре ми е контролна тренировка.
Обаче на лега реших да натисна повече и съм изумена. Направих 2х6х50кг :) Брех:))))
30.09.11
22:41
Не съм доволна.
Това да не тренираш залата по тежести на Славия си е истинско наказание.
Мисля, че докато съм жива няма да намеря по-добра зала. Ама айде да видим какво е приготвил Животът.
Та, залата в Червен бряг е доста олд скуул. Не мога да кажа, че не е яка и че няма всичко необходимо. Напротив. Баш си железарска и щангистка зала. Проблемът е, че всичко е много старо, някои неща са ръждясали. Поддържа се чисто. В мазе е, има 5 подиума. Дъските са перфектни, но гумите около тях са с доста неравности и издатини. Това не е проблем за олимпийските, но при моята сумо тяга се оказа фатално, защото краката ми се падат половината на дъските, половината на гумите...а повърхностите на двете плоскости се разминават бая. На тягата стигнах до 130, 140 не ги отлепих и се ядосах. Вътрешно ми се ревеше направо...
Има 3 или 4 стойки за клек, същите са като в Славия. Има една лежанка с по-широка и твърда пейка, и една която до колкото видях е съвкупност между лежанка и още нещо, може би бедрени сгъвания...Не знам.
Има си лост за набиране и много яко изобретение за скрипец... С подръчни материали, лост с две макари на тавана, тежестите висят на въжето от едната страна, а от другата е лоста, който се държи :)
Има си достатъчно дискове, добри са, макар и някои доста стари...
Няма магнезий, има тебешири, които се начупват със стари железни гирички. Има дълга пейка покрай едната стена и огледала на другата.
Жалко, че го нямаше треньора - Илиян, Щангата. Ще ми се да се запозная. но ще имам тази възможност.
На лега - исках от 50 да мина на 55 и сложихме втулки. Какво се оказа, втулките не били по 2.5, а 4кг и бутнах 58кг :) 60 не можах. Тук психиката е голяма работа. Но и лежанката не ми е удобна.
Не че са капризи... Просто нито мост става като хората, нито нищо. Ако си дигах по друг начин - но проблемо.
Клека - със 130 се изправих, но май не бяха много дълбоки.
А бе трагедия.
Максовете няма да ги правя в петък повече, ще говоря със Здравко да ги сменим когато съм в Славия, че нерви в повече не искам.
Иначе в Червен бряг ще си тренирам по други протоколи - за тях става.
А и Виктор си е направил домашна заличка, където пода ми е перфектен за тяга.
ПП: в залата нямаше нито една жена и съм сигурна, че няма и да има. Само момчета. Имаше и здравички, имаше и такива, които наблягат на горна част, а крака като солети.
А бе ще е интересно, стига да се инегрирам :)))
Днес го пишем дъждовен.... Тягата ми развали настроението
ПП: има и една пудовка от 32кг... демек двупудовка. Доста добра
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.09.11 23:03.
06.10.11
11:51
ей,браво за залата
да знаеш аз къде тренирам заради кризата-ще ти хареса:)
бивша щангистка зала-голямо хале с голи крушки по тавана,няма съблекални,няма баня,
ръждясали железа,мръсотия,като вали,се наводнява
няма никакви уреди,освен лежанки(от ония тесните)стойки за клек,2 изтерзани скрипеца,на които се редят дискове(!)и лостове за набиране
няма подиуми,а прогнили дъски,които”треньорът” намества с ритане,и които поддават,набъбнали от влагата гуми и кечета,в които пропадаш, ако не внимаваш къде стъпваш
няма истинска тоалетна,а една чиния без капак,без казанче(тоест не се пуска вода,но се ползва редовно:)-а лятото да не ти говоря каква смрад се носи
и за тва нещо иска 7лв на месец:)
имам позната, която не ходи на фитнес, ако няма сауна,та не си представям как биха реагирали други жени,ако влязат
но пък такава обстановка те провокира да заякнеш
като знам 4г в каква лъскава зала тренирах с паркет,климатик,ароматизатори и т.н, а сега в това...
така че важно е желанието
06.10.11
12:42
О, нямам никакъв проблем с липсата на “лъскавина” в залата.
Покрай водната аеробика прекарвам най-често в един от лъскавите фитнеси на столицата, с последна дума при уредите. Но не тренирам там поради простата причина, че не е удачно да хвърлям щангите по пода :) За всеки си има място.
Не ме тревожи липсата на добра баня или тоалетна.
Искам просто простор над главата и равни подиуми :))))
99,9% от жените скоро няма да влезнат в такива зали, така че не се опитвай да си представяш нещо нереално :):)
Права си - надъхвацията в една типичко железарска зала е неповторима.
Само да не е мазе!:)
07.10.11
06:47
Честит рожден ден.
07.10.11
07:06
Честит рожден ден! Здраве, щастие, постигнати цели и успехи.
07.10.11
09:39
Честит Рожден Ден! Желая ти много щастие и успехи и да си все така усмихната и лъчезарна :)
07.10.11
10:26
Честит РД и от мен! Много здраве, усмивки, късмет и нови лични рекорди! :)
09.10.11
09:47
Кратък обзор на събитията:)
15 ДОШ Силов трибой, Горна Оряховица - финален кръг.
1ви ден - жени и мъже леки категории.
Поли - шампион на шампионите, невероятен трибой, републикански рекорди. Как се дърпа 200 тяга от жена, на живо - несравнимо:)
Ивелина (другото момиче от отбора) - по заявки трябваше да има една конкурентка в нейната категория (най-лека), но уви - тя не се появи. Ивка е яка, на 45кг лично тегло има лег от 47.5 :)
Аз - при мен се получи обратното, по заявки си бях отново сама, но преди първия опит на клек, разбрах че една от жените е минала в моята категория... по разни причини. Е, зарадвах се - да не си сам в такъв спорт е супер, има напрежение, има тръпка. На клек я поведох с 10кг (клекнах със 120, без бинтове, но гледайки клиповете после - не съм доволна от техниката си, коленете тръгват навътре..ще се работи по въпроса), при лега бяхме равни, но аз имам личен рекорд от 57,5, бутнати със задържане и без да си отлепям таза от пейката. На тягата стратегията беше да следвам нейните килограми и съответно: 125, 135, 145. Нямах никакви проблеми. Мисля че каквито и дискове да редяха, пак щях да ги дръпна. Хаха
Сашко - Знаете го Медбой, Сашко крика:)
Не останах за 2рия ден, чакам отбор Картел да се прибере и да разказва.
А на банкета декември месец познайте кой отбор ще вземе купата за жени :))
14.10.11
20:54
Напоследък отново съм в експериментаторска фаза с храненето:) Но обобщения - най-рано след месец.
Вчера ядох пилешко. Не ми хареса. Не ми и подейства добре. Така че си продължавам с яйцата, до припадък:):)
Мисля, че заяквам. 4х4х50кг лег не ги усещам, и то с по 30-40 сек почивка между тях.
Тренировките: свърши последния кръг по силов трибой за тази година, но това не означава, че ще преустановя тренировките си (както напоследък ми се задаваше този въпрос). Започнала съм да тренирам преди изобщо да си помечтая, че един ден мога да се пусна ей така - любителски на състезание, така че и продължавам.
Просто няма всичко да е в строг протокол и чести максове.
От понеделник включих и олимпийските + преден клек. Имам желание да редувам тренировка трибой, тренировка двубой :D Искам от всичко, какво да се прави.
Като че ли с техниката съм малко по-добре от 2010г, но и далеч от това, което трябва да бъде. Особено при изхвърлянето. Но пък ми е забавно и имам желание.
Трапец, тегличи, като цяло горната част на гърба ми е доста.. зле:) Скована и в мускулни трески. При мен те са рядкост, така че мисля бързо ще отшуми.
Скоро обаче пак трябва да ходя да ме понаместят и попукат.
С водната аеробика всичко е по график.
До скоро:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.10.11 20:54.
14.10.11
21:00
Ходила съм веднъж.
Човекът е йога - като начин на живот и разбирания, че дори и визия, бивш лекоатлет, завършил НСА.
Отидох, след като прещипах нерв, които тръгваше надолу по левия крак + област около лявата плешка, която болеше при пълни ротации. След това нямаше помен от тези оплаквания.
В момента отново съм доста скована, така че ще ти отговоря по-нататък дали има ефект:)
Между другото вчера и Здравко ме изпука и определно даде резултат.
15.10.11
19:56
Колко трибой има това момиче на втората снимка ? С дългата коса. И как се казва ? :/
15.10.11
20:33
Ивелина Кирилова, 220кг трибой, 45кг лично тегло
15.10.11
20:51
Искам да се оженя за нея :D
15.10.11
21:06
Откажи се.
Тя е почти 2 пъти по-голяма от теб:)
И е обвързана :)
Е, това не пречи да искаш, нали така... :р
15.10.11
21:16
Ее, жалко, тогава ще се женя за някое по-спортно момиче от форума (ellea, лекоатлетката, петя :D) :))))))))
едит: не ми изглежда на повече от 20, сериозно О.О
Мнението беше редактирано от 100il на 15.10.11 21:17.
19.10.11
20:31
Реших да видя каква ми е формата на по-обемни тренировки, повече повторения, по-малки почивки между сериите.
Доволна съм:)
клек 1х10х20,60,70,80,80,80
лег 1х10х20,30,40,45,45,45
тяга 1х10х70 1х25х100кг :) предният ми рекорд е 30 повторения, сега имах сила поне за 35, но хватът ми ме предаде около 23тото повторение.
после: бицепс, трицепс, рамене, коремни от наклон с 10кг диск, хиперекстензии, малко висене на лоста
час водна аеробика
3 часа подскачане на сухо извън басейна
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.10.11 20:32.
24.10.11
23:35
Да се похваля с 4х5х50кг лег :)
27.10.11
00:25
Понеделник - час водна аеробика, 4 часа подскачане на сухо (от което подскачане сухите ми потници стават мокри:Д), клек, лег, тяга, много горна част (трябва да заякнат тези ръце най-накрая)
Вторник - 6 часа подскачане на сухо около басейна, половин час плуване (всеки вторник ще влизам за по 30-60 мин в басейна сама, без група, ще пробвам нови неща, ще правя интензивни комбинации от упражненията от водната аеробика + повече плуване, защото открих, че до известна степен ме изморява, а това не бива да се случва:):))
Сряда - 4 часа подскачане на сухо, а с тежестите - олимпийски движения, преден клек + малко скъсан мазол при безименния пръст, но не е чак толкова сериозно.
27.10.11
13:02
Докато търсех кво представлява водната аеробика, случайно попаднах на едно интервю с теб http://www.youtube.com/watch?v=JYR2f94QDq8 :D
27.10.11
20:21
Днес много доволно:)
най-доброто беше
клек 3х10х90кг
лег 5х5х50 кг , без задържане, но и без отлепяне на таза
правих и тяга 5х5х110кг
Накрая - 10 кръга от: 10 суинга с двупудовка (32кг), до хоризонтала и 10 лицеви опори