07.10.11
09:18
Здравейте ! Искам първо да ви поздравя за прекрасния форум, които сте създали. От вече почти три месеца ходя редовно на фитнес и същевременно много чета (прекалено много) за различни тренировъчни програми, диети, добавки, но явно всичко е индивидуално, в една тема пише, че дадено нещо е полезно и правилно, а в следващата напротив :( На всичкото отгоре, фитнес инструкторът ми забрани изрично, да чета книги и постове в интернет, защото били безполезни и неистинни, но аз не мисля така ... Много се обърках и реших да ви пиша, за да помоля да ми помогнете с хранителен режим и тренировки.
Ефекта, които искам да постигна е да изчистя тялото си от мазнини и да се оформя (гоните плочки на корема съм ги изкарал горе долу, но тези в долната част на корема просто са мит), чисто и просто да изглеждам по-добре :) Така наречените „паласки” и мазнините в таза и в бедрата са ми проблем.
Висок съм 180 см. тежа 79 кг. ръката ми е 37 см. Тренирам 4 пъти в седмицата, като през времето, което не тренирам не правя нищо. Тренировъчната програма, която правя е – гърди + трицепс; гръб + бицепс; рамо + крака. Не ям мазни храни, избягвам хляба и сладкото, опитвам се да ям повече зеленчуци, чисто месо, а през последния месец ям и фъстъчено масло.
Моят инструктор ме съветва горещо да си купя неопренов колан, които щял да ми помогне да постигна желания ефект. Какво мислите за него ? Да си купя ли Л карнитин, за да топя мазнините и суроватъчен протеин за да оформя мускулите по-бързо (не знам къде вече четох, че дори се топели мазнините от него) или да карам без добавки.
Имам желание да постигна това, което искам, знам, че няма да е лесно нито бързо. Надявам се да ми дадете правилни насоки. Благодаря на всички за разбирането :)
Тук не виждам да пише нищо за кардио, а без него е трудно. Като цяло фитнеса не гори много калории(350-400ккал/час) и само с диета нестава. Ако можеш през ден да въртиш колело сутрин на гладно предполагам, че добре ще ти се отрази. Принципно по-добрия вариянт е да се тича на чист въздух, но гориш и доста мускулатура. Предполагам, че щом се занимаваш от 3 месеца по-удачния въриянт е колелото 30-40 мин през ден сутрин. А неопреновия колан някак си не ми вдъхва доверие.... все пак движението гори калории.
07.10.11
10:49
Благодаря за съвета! :) А добавки има ли смисъл да пия.
Мнението беше редактирано от Боян Пиперков на 07.10.11 11:41.
От суроватъчния протеин, нито се горат мазнини, нито се офофмят мускулите! Той си е протеин както другите, просто се увоява по-бързо. 180 см 79кг и ръка 37 не ми се струва толкова много, но както искаш. За да чистиш трява да правиш кардио. Много добър вариант е http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki#axzz1a5kj3feO
Мнението беше редактирано от Юли на 07.10.11 13:48.
казано от Боян Пиперков на 07.10.11, 10:49:
Благодаря за съвета! :) А добавки има ли смисъл да пия.
На този етап - не.
07.10.11
21:18
казано от Piro_VD на 07.10.11, 10:15:
Тук не виждам да пише нищо за кардио, а без него е трудно. Като цяло фитнеса не гори много калории(350-400ккал/час) и само с диета нестава.
В грешка си :) И без кардио става номера(без да броим 10-те минути загрявка на колело/скачане на въже),поне при мен се получи.Само правилно хранене и тренировки.
И кардиото все пак е важно, аз като бях на НВД, след силова тренировка правих 30мин кардио (велоергометър) и имаше добри резултати :)
ако ще с 300 ще клякам обаче плочките ще ми се виждат през 2 пръста мазно. От кардиото- аз полза невидях. Ок- е 2-3 пъти в седмицата и на мен ми харесва за раздвижване, а все пак и аеробен капацитет си трябва- но дотам! Работата е в много тежести!
09.10.11
10:46
Благодаря ви на всички :) Ще пробвам и ще пиша какви резултати съм постигнал !
01.11.11
09:12
Колеги, реших се да си купя протеин (разбрах, че без него много трудно ще постигна резултати). Може ли да ми препоръчате някакъв за начинаещи и някаква диета с която да чистя, защото пак казвам - много четох и се обърках доста :) Благодаря Ви!
Привет, Колега по съдба,
Питаш за протеин и виждам, че никой не ти отговаря. По принцип съм пил няколко вида, но най-доволен съм от тези на Universal и Now. Особено втория във вариянт холандски шоколад. Вкуса е направо страхотен с мляко! Също така нямам стомашни проблеми и се чувствам добре...Ако те интересува, има го в магазина на най-ниското ниво на Galaxy Trade Center, Шипченски проход и Коперник, София.
Резултати в мускулатурата не знам какви може да даде, защото по принцип не тренирам с големи тежести и го пия само като алтернативен вид хранене, особено когато ме мързи да готвя.
Поздрави и успех!
Мнението беше редактирано от VanVan на 22.11.11 23:01.
казано от Piro_VD на 07.10.11, 10:15:
Тук не виждам да пише нищо за кардио, а без него е трудно. Като цяло фитнеса не гори много калории(350-400ккал/час) и само с диета нестава. Ако можеш през ден да въртиш колело сутрин на гладно предполагам, че добре ще ти се отрази. Принципно по-добрия вариянт е да се тича на чист въздух, но гориш и доста мускулатура. Предполагам, че щом се занимаваш от 3 месеца по-удачния въриянт е колелото 30-40 мин през ден сутрин. А неопреновия колан някак си не ми вдъхва доверие.... все пак движението гори калории.
аз пък твърдя, че само с диета става сваляне на мазнини - без фитнес и кардио ;)
друг е въпроса, че фитнеса и кардиото спомагат за тази цел.
по отношение на добавките - при диета се увеличава приема на белтъчини с цел да бъде запазен максимално мускула от “изгаряне”. желателен, но не и задължителен е приема на протеинови пудри и/или аминокиселини, но не и с мляко. всичко зависи от диетата която спазваш в момента.
за л-карнетина - в първите месеци тренировки, нещата (това което се цели) стават относително бързо - включи го когато усетиш зацикляне в свалянето на мазнини