Фитнес програма за начинаещ кик-боксьор

08.10.11
11:37

От около 2 седмици се занимавам с кик-бокс,но искам да продължа да тренирам във фитнеса.Трябва ми примерна програма за фитнес залата.Искам да ги тренирам в различни дни,кик-бокса е във вторник,четвъртък и петък.Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.10.11 15:02.

08.10.11
12:43

Значи тренирал съм 2 години кикбокс и муай тай и да ти кажа при 5 тренировки на седмица по боен спорт едва ли ще можеш да ходиш и на фитнес.При начинаещите даже е по-трудно да навлязат.Ако примерно тренираш 3 пъти седмично кикбокс и искаш да се занимаваш предимно с това правиш 1 2 пъти,кога нямаш кикбокс кръгови за сила и издражливост.А ако нямаш състизателни цели можеш да ходиш 3 4 пъти на фитнес и един или два пъти на кикбокс.Кога се състизавах тренирахме по 5 6 пъти на седмица даже по 2 пъти.Но,вече ми е страст фитнеса и започнах да се занимавам с това.Като тренирах кикбокс всичко ядах и бях мършав,но релефен.Зависи от целите ти..Кикбокса е хубав спорт,но ако искаш и двете да ги тренираш ти трябват хубав хранителен режим,добавки и да не кажа и химия.Фитнес програма за бойни спортове можеш да потърсиш тук : http://www.mma-bulgaria.com/.
Иначе можеш да правиш лег,тяга,клек,гребане,раменна преса,набирания,кофички.Правиш един кръг,не с много голяма тежест въртиш ги, без почивка всичките и като ги врътнеш почиваш минута и нещо и хоп още 2 3 кръга. :)

Мнението беше редактирано от sadsggsa на 08.10.11 12:46.

08.10.11
13:02

Аз съм чувал, че ако тренираш бокс или кикбокс, не трябва да ходиш на фитнес често, защото като вдигаш тежести и си намаляш бързината на рефлексите, а те са много важни, но мисля, че не е вярно, според мен можеш да ходиш и на двете стига да имаш желание :)

08.10.11
13:09

Щом тренираш от толкова скоро по-добре остави фитнеса , ще попречи на гъвкавостта ти - може да тренираш на лостове иначе казано стриит фитнес , мисля че ще е в твой голям плюс. Колкото до фитнеса направи  година и половина две стаж в кикбокса и тогава започни фитнес , а ако не ти се чака се допитай до твоя треньор , той би трябвало най-добре да знае какво да правиш :)

Поздрави !!!

Според мен без проблеми може да си ходи на фитнес,но при едно условие: Преди ли след тренировка да лепи по 2 часа на крушата. :)

08.10.11
14:11

Аз преди година бях записан на бокс, и щом казах на треньора, че ходя на фитнес и той каза веднага да го спирам ако ще ходя на бокс, все пак на ринга ти трябват бързина и рефлекси, а тежестите те забавят, поне на мен така ми каза, но незнам колко е вярно, за мен няма проблем да си ходя и на двете.

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 08.10.11 14:12.

08.10.11
14:19

Оф. Стига глупости. Сменете си треньорите с читави.
Тежестите не само че не пречат, ами и помагат, стига да знаете как да тренирате.

08.10.11
14:30

казано от Мирослав Николов на 08.10.11, 14:11:

Аз преди година бях записан на бокс, и щом казах на треньора, че ходя на фитнес и той каза веднага да го спирам ако ще ходя на бокс, все пак на ринга ти трябват бързина и рефлекси, а тежестите те забавят, поне на мен така ми каза, но незнам колко е вярно, за мен няма проблем да си ходя и на двете.

Абе човек- разгледай малко насам натам не бичи простотии постоянно. Можеш ли да ми обясниш защо всички успели бойци правят 250 тяга например?

08.10.11
14:38

Между редовете ли четеш бе Рамон ? - да съм казал, че според мен не трябва да ходиш на фитнес щом тренираш бокс ??! казах само, че бившия треньор ми го каза, а аз НЕ съм съгласен с него, и също така казах, че няма никакъв проблем да ходин и на двете. ;)

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 08.10.11 14:39.

08.10.11
14:46

Само казвам- тежестите подобряват рефлекса/бързината (зависи как се тренира)

08.10.11
14:56

Така е.

08.10.11
15:01

Можеш спокойно да връткаш 3 силови седмично, в началото според собствените ти възможности, после според целите ти в кикбокса.

казано от Spartaque на 08.10.11, 12:43:

Значи тренирал съм 2 години кикбокс и муай тай и да ти кажа при 5 тренировки на седмица по боен спорт едва ли ще можеш да ходиш и на фитнес.При начинаещите даже е по-трудно да навлязат.Ако примерно тренираш 3 пъти седмично кикбокс и искаш да се занимаваш предимно с това правиш 1 2 пъти,кога нямаш кикбокс кръгови за сила и издражливост.А ако нямаш състизателни цели можеш да ходиш 3 4 пъти на фитнес и един или два пъти на кикбокс.Кога се състизавах тренирахме по 5 6 пъти на седмица даже по 2 пъти.Но,вече ми е страст фитнеса и започнах да се занимавам с това.Като тренирах кикбокс всичко ядах и бях мършав,но релефен.Зависи от целите ти..Кикбокса е хубав спорт,но ако искаш и двете да ги тренираш ти трябват хубав хранителен режим,добавки и да не кажа и химия.Фитнес програма за бойни спортове можеш да потърсиш тук : http://www.mma-bulgaria.com/.
Иначе можеш да правиш лег,тяга,клек,гребане,раменна преса,набирания,кофички.Правиш един кръг,не с много голяма тежест въртиш ги, без почивка всичките и като ги врътнеш почиваш минута и нещо и хоп още 2 3 кръга. :)

А бе не само,че ще може да ходи и на “фитнес”, ами ще има и полза...а сайта, който си посочил е възможно най-грешния източник на информация относно “какво” и “как” в Бойните Изкуства/Спортове :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.10.11 15:02.

08.10.11
18:24

казано от Ramon Dekkers на 08.10.11, 14:46:

Само казвам- тежестите подобряват рефлекса/бързината (зависи как се тренира)

Ако ти се занимава би ли написал , някой друг ред как точно трябва да се тренира и по какъв начин . Аз лично тренирам Таекуон-до и понякога Карате , през седмицата ходя 2-пъти на фитнес и не дигам тежко смисъл 12-15 повторения+набирания,кофички,лицеви и тн . Въпроса ми е , като знаеш точния начин на трениране Боенспорт+Фитнес да го кажеш , защото съм сигурен че има някъде грешка в системата но още не мога да я открия :)
Поздрави !

08.10.11
19:05

Основните принципи- тренираш тежко , тренираш функционално - тоест никакви оформящи, а само базови с големи кг. За бързина на удара, мен ме караха да правя изтласкване след като чуеш някакъв сигнал, за максимално кратко време. ОТделно в каратето съм гледал (сенсей беше тогава сега незнам какъв дан има) да прави добро утро , тяга, клекове- преден и заден, и лежанка.

Обърни се към потребителят МАК СИМ– за по-точно инфо, тъй като той има доста богат опит със бойни спортове :)

Мнението беше редактирано от Абазаба на 08.10.11 19:06.

09.10.11
20:19

Няма ли кой да даде по точно инфо ....?

10.10.11
10:53

Базовите движения - раменна преса, клек, тяга, лег

Упражненията със собствено тегло - набирания, кофички, подскоци, коремни преси, лицеви опори, изпълнени със и без тежест(според възможностите и нивото).

Варианти за комбинирането им :
Тренировка само от базови движения + тренировка само от упражнения със собствено тегло.
Тренировка за от базови упражнения и такива със собствено тегло, в два различни варианта(с различни упражнения).
Самите тренировки - кръгови или ако нямате все още сили и възможност(все още) с комбинирането на антагонистични движения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1