инж. Марин Маринов - В момента: бързи, минималистични тренировки

Прескочи до:

казано от Vintage на 10.10.11, 21:07:

Защо не пробваш класическото 3х5 или 5х5 клек 2-3 пъти в седмицата?Аз на клека и тягата най - много прогресирах така въпреки че бях в калориен дефицит.

Защото според мен когато си начинаещ в едно движение, трябва да го правиш колкото се може по-често за да оправиш междумускулната координация. Аз си мисля, че 3х5 и 5х5 може да работи добре на един малко по-следващ етап. В момента поставям основите на пирамидата и гледам общия  обем за седмицата да е възможно най-голям, но в същото време да не правя с много леки килограми. Този подход е работил много одбре за мен на другите 2 движения (тяга и лежанка), предполгам ,че и тук ще е така.

11.10.11
09:25

Бях чел в t-nation, че системата 5х5 е подходяща за всички. Под всички се има в предвид и профи атлети. А лично мисля като се добера до фитнес да я пробвам и да видя как ще ми се отрази. До сега съм правил доста тренировки по тази система, но никога не съм карал целия цикъл.

Ей това 5х5 на Христо ми харесва - http://www.fitbul.com/fitbul-5x5
Когато го правех прогресирах много добре, но ядях здраво и целата ми беше да кача малко килограми лично тегло. Незнам дали програмата е много добра или просто калориите са ме бутнали напред.

11.10.11
16:10

казано от инж. Марин Маринов на 11.10.11, 09:58:

Ей това 5х5 на Христо ми харесва - http://www.fitbul.com/fitbul-5x5
Когато го правех прогресирах много добре, но ядях здраво и целата ми беше да кача малко килограми лично тегло. Незнам дали програмата е много добра или просто калориите са ме бутнали напред.

А кофички не се ли правят?В смисъл някви асистиращи в единия ден, щото до колкото видях май няма...
http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/
Тоест тук циклите са:
Тренировка А
Клек 5х5; Лежанка 5х5 ; Гребане с щанга 5х5
Тренировка Б
Клек 5х5, Военна преса 5х5 и тяга 1х5
и като асистиращи мисля - кофички ,набирания
Като цяло кое е по-добрият вариант? :)

11.10.11
17:37

Ами ти пак можеш да правиш 3х5 2 до 3 пъти в седмицата.Дори в 5х5 програмата е направено така.Просто понеделника ще правиш най -тежък клек,другите ще са с ниска интензивност и повторения за възстановяване.

Също така на Поликин бях чел в книгата му Power to the people,че може всеки ден да тренираш определено движение с по 1 работна серия,без отказ и т.н.

Просто идеи : )

Мнението беше редактирано от Vintage на 11.10.11 17:40.

11.10.11
18:25

казано от Vintage на 11.10.11, 17:37:

...
Също така на Поликин бях чел в книгата му Power to the people...

Малка грешка - Pavel Tsatsouline е автор на горната книга.

11.10.2011

Лежанка - 20х20, 5@60, 3@70, 3x5@80
Клек - 6@60, 3@70, 2@80, 1@90, 1@95, 1@100
Набиране - 3х10
Клек - 3х5@80

Бях страшно натегнат от вчерашната тежка лежанка. Петичките на 80 ми докараха направо болка, може да съм поразтегнал леко, незнам, ще си проличи тези дни. Сто килограма на клека ги клекнах лесно, макса със сигурност ми е повече.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 11.10.11 21:47.

11.10.11
22:31

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/surprising_reasons_why_youre_tight_and_weak

Тъкмо идеално време да зачетеш.

Абе има място стречинга, но определено не мисля, че трябва да е преди самите движения както го правите вие.  Тогава бих правил само някакъв балистичен стречинг, статични стречинги - никога. Моята цел е да се натегна максимално преди движението (за това правя и тежки единички ) и да заредя муслкулите с “еластична енергия”, а не да ги разтегна и да ги направя дроб, защото това сваля силата. Това са ми вижданията за стречинга.

12.10.11
20:11

казано от Vic на 11.10.11, 18:25:

казано от Vintage на 11.10.11, 17:37:

...
Също така на Поликин бях чел в книгата му Power to the people...

Малка грешка - Pavel Tsatsouline е автор на горната книга.

Да,да моя грешка!
Много им бъркам имената :Д Все специфични и така..

13.10.2011

Лежанка - 5@60, 2@80, 4х3@90
Тяга - 7@70, 3@110, 1@140, 1@150, 1@170, 10@110, 5,4,4@150

Не беше ден за тяга, прочлича си още от първите серии. На 1@150 се чудех дали да не се откажа и да поклякам малко, после реших да правя обемна тяга, но след десятката на 110 реших ,че нищо не правя и трябва да сложа повече кг. Въобще днес много се колебах как да ми протече тренировката :)

13.10.11
19:55

Много колебание?! Вкарвай добавките за мозък тогава... : )))

казано от valerious на 13.10.11, 19:55:

Много колебание?! Вкарвай добавките за мозък тогава... : )))

То точно когато ти работи много мозъка почваш да се колебаеш за всичко!

13.10.11
20:10

казано от инж. Марин Маринов на 13.10.11, 20:02:

То точно когато ти работи много мозъка почваш да се колебаеш за всичко!

!

13.10.11
21:48

А може да имаш равномерно развити мозъчни полукълба, без ясна доминация и да не можеш да вземеш решение- било то емоционално или рационално :D

казано от Скота на 13.10.11, 21:48:

А може да имаш равномерно развити мозъчни полукълба, без ясна доминация и да не можеш да вземеш решение- било то емоционално или рационално :D

Аз съм със много силно развито ляво полукълбо на мозъка. Дори с лявото око не мога да намигам, само с дясното :)

13.10.11
22:21

Хах- трябваше да опитам : )  Иначе как го установи- тестчета или просто по наблюденията ти върху себе си си установил. Аз нямам доминантно полукълбо и е мазало :D

Тестчета, наблюдения ... пък и ми е много интересна тема - нервна система, невротрасмитери, полукълба...

13.10.11
22:38

И аз мисля, че действаш повече с лявото си полукълбо, това като слабост ли си го отчиташ или напротив, че не можах да разбера?

13.10.11
22:43

А ти майна с кое обичаш да действаш...:)

13.10.11
22:49

Славко,
при мене се борят емоциите с ума...Напр. сега имам една дилема, падам си по един много по-млад от мене мъж, и ума ми казва да се спра, че няма смисъл...Ама май и аз като Марин действам повече с ума си.

13.10.11
22:53

Марин действа и с ума си, и с всякакви други инструменти:)
Иначе, той помага за много неща...не мисля, че твоята болка е неизлечима...

13.10.11
23:02

Аз говорех за Марин от впечатленията си от форума, които донякъде е възможно да са грешни, аз не че умирам от болка, просто ти дадох пример по темата...
А ако говорим за теб:), мисля, че лявото си полукълбо го използваш много по-рядко, особено, когато ме коментираш мен.

Хахха, много ме развеселявате :)))
Иначе за мозъка не знам дали е слабост. В определени моменти е предимство, в други е слабост. Няма еднозначен отговор според мен. Важно е да си знаеш силните страни и да наблягаш на тях ;) А слабите докато ги развиваш може да ти бъде много интересно и забавно.

13.10.11
23:32

А това какво е, което ще ти обясня сега- аз съм в състояние да изпитвам много силни емоции, но ако нещо не е редно, например женен мъж, умът ми казва стоп... и как си развиваш интуицията и емоциите?

Какво е лошото да се занимаваш със женен мъж?

13.10.11
23:38

Има много лоши неща, напр. не искам да рискувам и да горя в ада евентуално, при наличието на милиони свободни мъже и каква жена съм и колко точно се обичам и уважавам, че да го деля този мъж? Да се крия?  Не е в стила ми въобще...

Но не ти пречи да се треснете веднъж, нали? Ей така, за тръпката, за адреналина. За каква ада говориш? Ако той е свестен - няма и да те погледне, защото ще уважава жена си. Ако не е, тогава прегрешението е негово, не твое. Действай смело.

DO

13.10.11
23:49

Отдавна не бях срещал момиче с морални дилеми..

13.10.11
23:51

казано от unnamed на 13.10.11, 23:49:

Отдавна не бях срещал момиче с морални дилеми..

:D:D:D:D:D:D:D Добре го каза....

Unnamed, да ти кажа те много от жените имат морални дилеми. Проблемът е, че са фалшиви. :)

DO

13.10.11
23:56

инж. Марин Маринов

И аз се интересувам/х от тези теми.Особено съотношенията серотонин/допамин.В крайна сметка установих,че нещата са толкова сложни,че ако човек намери някои отговори по темата си е готов за Нобелова.

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.11 15:34.

13.10.11
23:57

Тедо,
а ти истински ли си? Това да се треснете веднъж- колко истинско ти звучи?

DO

14.10.11
00:05

.

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:17.

14.10.11
00:09

Напротив, има всякакви момичета, на тебе явно ти харесва това и затова си се нагодил...

14.10.11
00:43

Е сега ми стана тъпо - мога да си повдигам само лявата вежда :D Хах , бях ги забравила тия мозъчни “закономерности”(не съм ги и мислила) ...лошо за мен , но не ме изненадва :)
И съм малко , като Joy :) - гледам да ги “тепам” емоциите в името на рационалното...и “правилното”...
Това за Ада не го разбирам - той е тук . Без да знам интересите/очакванията на Joy и без бегли представи , за отношенията на младежът с жена му :x
Какви са тез’ обобщения за момичетата :D Joy не ми прави впечатление на човек с фалшиви морални ценности?!?
И да - хората са развратни и меркантилни...и ходят по нужда :D ...това , че някакви наложени принципи ги ограничават и квалифицират - мъжки/женски приоритети , кой на къде... ползи/молзи/портмонета....на каквото попаднеш :D
Надявам се , не се меся в “разговор” м/у познати , ама на 100% спамя дневника (blush) Да ме извини Марин - просто се присетих за тия полукълба/повдигнах лява вежда и се чатнах , че съм зле :D

14.10.11
01:02

Мога да си местя всяка вежда око, да си местя корема на ляво и на дясно,да си стягам само левия или само десния еректор, това означава ли че съм мега умен ? :D

казано от Madboy на 14.10.11, 01:02:

Мога да си местя всяка вежда око, да си местя корема на ляво и на дясно,да си стягам само левия или само десния еректор, това означава ли че съм мега умен ? :D

Само по това не може да се съди, но да речем,  че  нямаш доминиращо полукълбо. Това обаче не означава автоматично, че си мега умен, защото може да са ти еднакво добре развити или еднаково добре недоразвити ;) Мъжете по принцип са с по-развита лява половина (логическата) поради повечето тестостерон. При жените пък е обратното, там е дясната половина, тази за емоциите и интуицията. Но както винаги , нещата не са толкова прости и не зависят само от хормоните, въпреки че зависимостта е ясно изразена.

Joyplovdiv, ти може би бъркаш логическото мислене с моралните задръжки. Според мен не е много показателен твоя пример за по-младия мъж.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 14.10.11 08:51.

Първо сорка, изпуснал съм една много важна думичка. Жените се правят, че имат морални сексуални дилеми, гредата е, че са фалшиви. ;)

14.10.11
13:22

казано от инж. Марин Маринов на 13.10.11, 19:33:

13.10.2011

Лежанка - 5@60, 2@80, 4х3@90
Тяга - 7@70, 3@110, 1@140, 1@150, 1@170, 10@110, 5,4,4@150

Не беше ден за тяга, прочлича си още от първите серии. На 1@150 се чудех дали да не се откажа и да поклякам малко, после реших да правя обемна тяга, но след десятката на 110 реших ,че нищо не правя и трябва да сложа повече кг. Въобще днес много се колебах как да ми протече тренировката :)

А ве, аз като ти казах, че е хубаво да си разнообразиш тренировките, ти се чудеше...;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1