New Diary

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.10.11
18:27

Надявам се да ми помогне да се придържам към здравослосен режим на хранене.

Темата беше редактирана от Mims на 17.10.11 18:28.

17.10.11
20:49

За да ти бъде помогнато трябва де се види, че имаш поне минимално желание. Не може да очакваш хората да отделят от собственото си време и сдъвкано всичко да ти напишат. Ще ти дам някои насоки- прочети няколко от темите за хранене в изданието, също така и тези за кръговите тренировки, дай повече информация за себе си- начин на живот, ръст тегло и тн данни. Какви точно очаквания имаш от тренировките и храненето. Успех : )

18.10.11
13:49

Май грешно я разбра, тя се надява дневникът да й помогне :)

18.10.11
16:11

Доста от темите за храненето, тренировките, добавките и прочие съм чела. Надявах се, че създаваики този дневник, ще имам нещо като мотивация да си сапазвам режим.
Попринцим не ям junk foods, но ям твърде много сладко, в което се корени и основния ми проблем. Правя кардио горе-долу през ден по 30-40-50 мин. и когато времето беше топло, вървях пеша всеки ден по 30 мин минимум. Висока (относително казано) съм 157.5, 42-43 кг, 17 години. Целите са ми да си запазя килограмите, да огранича сладкото, а и въглехидратите като цяло, но не знам защо издържам мах седмица и после губя контрол ( не, не защото съм си наложила твърде строго ограничение).

Сладките неща не са табу, а просто си имат правилното време и подходящите количества. Въглехидратите като цяло не са твой враг и не са причина за телесното ти тегло. Те са основен макрокомпонент на храната и не е препоръчително да ги елиминираш. За да бъде едно хранене наистина здравословно и полезно, то не само трябва да осигурява необходимите хранителни вещества, но и да доставя удоволствие. Напълно постижимо е, имай ми доверие. Началото е трудно - тялото и психиката се бунтуват срещу промяната и се стараят да запазят инерцията. На това ти трябва да противопоставиш своята воля за промяна. Сравнително скоро ще забележиш, че промените вече не ти тежат, чувстваш се по-добре и постигаш целите си. От там нататък постоянството е твоята сила... и ще се убедиш, че не е чак толкова трудно да правиш нещата добре. Следва времето, в което ти ще знаеш кое е добро за теб и кое не е... което пък автоматично значи, че напълно владееш положението. Ще стане... зависи от теб. Давай!

18.10.11
16:44

здрасти и от мен и искрени пожелания за успех. Дано дневникът ти помогне за това, което търсиш, а и не само за него.

Мисля си обаче, че дори на ръст от 157см килограмите са ти малко. Може би кардиото (особено повече от 30мин) ти е излишно на този етап? Също така, както каза и Кольо, не е нужно строго да следиш въглегидрати, особено когато си само на 17 и само 43кг. По-ключово значение има кога и какви въгл. ядеш, а не само колко.

Поздрави!

18.10.11
16:54

Във връзка с килограмите.. обмисляла съм доста дали да не кача примерно 5кг, по някъв здравословен и същевременно изключващ качване на мускулна маса, начин :? някой ако има идея как да станее..

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.10.11 17:18.

Хранене + тренировки и ще качиш 5 кг :)

18.10.11
17:02

казано от Венцислав Игнатов на 18.10.11, 16:57:

Хранене + тренировки и ще качиш 5 кг :)

Тя иска здравословно да качи мазнини...
epic fail

Мнението беше редактирано от Miyu на 18.10.11 17:04.

18.10.11
17:07

вероятно здравословно не беше точната дума :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.10.11 17:18.

18.10.11
17:07

Аз пък тренирам от 2 години и много искам да кача здравословно още 5 кг мускулна маса, но за жалост нещата не стават толкова лесно. Някой ако има идея как да стане... При жените качването на мускули става по малко по-труден начин.. Това за информация само.

18.10.11
17:11

давай смело, яж си от всичко, тренирай си за тонус и кеф. Не се страхувай че ще качиш, особено пък мускули (tmi)  В даден момент със сигурност ще усетиш баланса и ще откриеш работещата за теб формула и за храненето, и за тренировките.

18.10.11
17:11

казано от Absolut Illusion на 18.10.11, 17:07:

Аз пък тренирам от 2 години и много искам да кача здравословно още 5 кг мускулна маса, но за жалост нещата не стават толкова лесно. Някой ако има идея как да стане... При жените качването на мускули става по малко по-труден начин.. Това за информация само.

Ами който бяга от “страшните, сложни упражнения”..тей е... :)

18.10.11
17:12

Валери, мисля, че дневника на момичето не е най-удачното място за спам. Разбирам те колко много обичаш да се дразниш с мен, но нека да е на друго място. ;)

Edit: Ето - някой лайкна вече коментара ти без да ме познава :D :D :D

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 18.10.11 17:13.

18.10.11
17:15

Аз не си мисля за теб като го лайквам, а за всички момичета изобщо, които бягат от тях, а имат цел качване на активно тегло.

18.10.11
17:39

казано от Marina Dekova на 18.10.11, 17:15:

Аз не си мисля за теб като го лайквам, а за всички момичета изобщо, които бягат от тях, а имат цел качване на активно тегло.

Спамииим...
Но само да вметна - точно тя не е като точно да бяга....имайки предвид съдържанието на дневника й... :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.10.11 17:39.

казано от Mims на 18.10.11, 16:54:

...обмисляла съм доста дали да не кача примерно 5кг, по някъв здравословен и същевременно изключващ качване на мускулна маса начин...

Тази материя ти е доста непозната. Номерът с мускулната маса при Дамите е изключително деликатен. Причината е простичка - нямат хорманите за това. Тук във форума има доста Дами, които от дълго време тренират силово... обърни се към тях и ги питай за тези неща.

Моят отговор е - ако имаш още няколко килограма мускулатура, ще изглеждаш несравнимо по-добре във всякакъв аспект, включително и по-женствена. Отделно от това ще се чувстваш несравнимо по-добре. Уверен съм, че в момента не ми вярваш много-много за това... :)

18.10.11
21:14

Баси спама. Много ни сърбят пръстите тези дни :-) Само вижте съотношението наши постове спрямо постове на момичето :-)

18.10.11
22:24

Горе-долу ми е позната сверата. Има и жени които са по - предразположени към качване на мускулна, явно съм от тях.

казано от Mims на 18.10.11, 22:24:

Има и жени които са по - предразположени към качване на мускулна, явно съм от тях.

На този етап предпочитам да не настоявам, че твърденията ми са истина. :)
Хайде да приключваме общите приказки, чакаме храната и тренировките ти, за да говорим конкретно.

20.10.11
06:18

06:00 ставане
06:40 - 2 варени яйца, с ленено олио, и 3 4 малки хапки халва
14:00 - парче и нещо крем карамел
от 17:30 до към 19:30 ходене пешачката бързо темпо по главната
21:00 - околу 150- 200гр дом. кисело мляко и околъ 20-30гр сирене

До колко си склонна да правиш промени в храненето?...

Още едно наложило-си-да-не-яде-защото-си-мисли-че-е-дебела-и-малкото-храна-ще-я-направи-слаба момиченце. Фейл!

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 20.10.11 08:33.

Прочети

http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=3485

20.10.11
09:19

казано от Тедо на 20.10.11, 08:28:

Още едно наложило-си-да-не-яде-защото-си-мисли-че-е-дебела-и-малкото-храна-ще-я-направи-слаба момиченце. Фейл!

Epic! :)

20.10.11
10:02

казано от Mims на 17.10.11, 18:27:

Надявам се да ми помогне да се придържам към здравослосен режим на хранене.

казано от Mims на 18.10.11, 16:11:

Попринцим не ям junk foods, но ям твърде много сладко, в което се корени и основния ми проблем. Целите са ми да си запазя килограмите , да огранича сладкото, а и въглехидратите като цяло, но не знам защо издържам мах седмица и после губя контрол ( не, не защото съм си наложила твърде строго ограничение).

казано от Mims на 20.10.11, 06:18:

06:40 - 2 варени яйца, с ленено олио, и 3 4 малки хапки халва
14:00- парче и нещо  крем карамел
от17:30 до към 19:30ходене пешачката бързо темпо по главната
21:00- околу 150- 200гр дом. кисело мляко и околъ 20-30гр  сирене

Обърни внимание на подчертаните думи ... И ги подреди в едно изречение да видиш какво ще се получи и ако искаш опитай да познаеш къде грешиш. Малко загадка. Ако не се справиш - ще помагаме. Ако се справиш - пак ще помагаме, но в друга насока :P

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 20.10.11 10:03.

20.10.11
10:45

Или почни отначало тия хаотични драсканици и ни кажи какво точно искаш.

DO

20.10.11
11:04

Иска внимание.Но не е ясно какво искат всички втурнали се да пишат.

20.10.11
11:38

Има и такива, които търсят трибуна за изява тук - Факт! Но все пак, не забравяй, Denny Crane, че това преди всичко е форум за взаимопомощ. Колкото и да ти се струва невероятно има хора, които искат да помогнат. А има такива, които пишейки искат да им се помогне. Ти не можеш да си сигурен кой какво иска. И в двата случая ще стане ясно. Дори и да спре да пише - това ще си е само и изцяло нейн проблем.

DO

20.10.11
13:03

Този сценарии с бутафорните женски дневници не е от вчера.Иска и се 10 коча да я хранят с лъжичка.

20.10.11
13:38

:( :( Съжелявам, че не съм си постоянно вкъщи да ям през 3 часа, също и не съм милионерка да си купувам храна постоянно вънка като огладнея. Не мисля че съм дебела, даже напротив, просто искам да ям здравословна храна независимо от количеството.

Мнението беше редактирано от Mims на 20.10.11 13:46.

20.10.11
13:46

Т.е., всеки който яде хубава храна през 3 часа е милионер или си стои вкъщи?

Denny Crane, ако нямаш какво да правиш, моля, не го прави тук.

Mims, когато има желание - начин се намира. Всеки от нас има свое ежедневие - има ученици, студенти, работещи... хора с най-разнообразно ежедневие и задължения. Всеки, обаче, се опитва или е намерил своята формула да живее здравословно и да съчетава всичко. Не казвам, че е лесно. Казвам, че е възможно, стига да искаш.

20.10.11
14:12

Аз ако не се опитвах вероятно нямаше да поствам тук.

20.10.11
14:21

Постваш...какво...?
Айде почни да пишеш как тренираш, какво ти е ежедневието, къде точно мислиш, че бъркаш...
Спортуваш ли...как, къде, от кога...
От София, Варна, Пловдив, Долно Габаре, Сатурн ли си...има ли кой да ти помага, спортувала ли си...

Така започват хората с дневниците си...и тия, дето видим, че има смисъл-помагаме...други само ще ти се облизват на полу-снимката...

Ай по-сериозно...и Коле стига с тия твоите свръх положителни всеприемащи и никъдененасочващи постове, че чак дразниш!!!

Тук, да не сме група за себеопознаване и себеобичане...може да съм краен...ПАК...

20.10.11
14:35

казано от Mims на 18.10.11, 16:11:

Доста от темите за храненето, тренировките, добавките и прочие съм чела. Надявах се, че създаваики този дневник, ще имам нещо като мотивация да си сапазвам режим.
Попринцим не ям junk foods, но ям твърде много сладко, в което се корени и основния ми проблем. Правя кардио горе-долу през ден по 30-40-50 мин. и когато времето беше топло, вървях пеша всеки ден по 30 мин минимум. Висока (относително казано) съм 157.5, 42-43 кг, 17 години. Целите са ми да си запазя килограмите, да огранича сладкото, а и въглехидратите като цяло, но не знам защо издържам мах седмица и после губя контрол ( не, не защото съм си наложила твърде строго ограничение).

Хмм ежедневието ми .. даскало първа смяна ( този месец), прибирам се уча или излизам, късно вечер-кардио. МИсля че бъркам с режима на хранене - една седмица ям много ( наистина много), а на другата - нещо като в по-горния ми пост ( коментар).

Славко, не бъди пък ча-а-ак толкова раздразнителен. :)
Какво и къде да насоча, като твърде малко неща знаем за девойката? Т.е. нещата си опират до това, което си написал. Просто аз не съм така краен като теб... поне не в началото на дискусията. :) От друга страна мисля, че младите Дами често не вникват достатъчно в твоя стил независимо, че като правило думите ти са изцяло добронамерени и съдържат категорично правилни насоки. Просто съдействам по мой начин... което не прави твоят неподходящ, амиго. Важното е да бъдем ефективни... ;)

Колкото до храненето на Mims… ясно е на всички, че то не е подходящо - нито като количество, нито като качество, независимо дали става въпрос за спортуващ човек или не и независимо от поставената цел. Няма смисъл да повтарям написаното от теб, казал си го достатъчно ясно. Не случайно попитах каква е нагласата за промяна, защото съвсем скоро имахме такъв казус - девойка, търсеща съдействие, но не приемаща никакви идеи и съвети.

Mims, старай се храната ти да бъде сравнително постоянна величина. Важно е тя да бъде балансирана като състав, т.е. да съдържа както достатъчно белтъчини, така и мазнини, и въглехидрати, да не забравяме фибрите. Не бягай от мазнините, това ще е доста погрешен ход. Подбирай източниците на въглехидрати и ги разпределяй правилно във времето. Белтъчините са не по-малко важни. Опитай да се храниш 4-5 пъти дневно. Прецени енергията на храната си правилно, описаното от теб горе е малко дори за дете, което тежи наполовина на теб. Кардио късно вечер не ми харесва особено като идея, но не е невъзможно. Храниш ли се след него?

20.10.11
15:04

Не избягвам мазнините. Ям въглехидрати и след тва кардиото. Овесени ядки ям сутрин редовно. Не мисля че тва ядене е чак толкова малко колкото го изкарахте. Според изчисленията на дневния прием калории трябва да приемам 1200, аз горе-долу с тва гледам да се съобразявам.

казано от Mims на 20.10.11, 15:04:

Не мисля че тва ядене е чак толкова малко колкото го изкарахте. Според изчисленията на дневния прием калории трябва да приемам 1200, аз горе-долу с тва гледам да се съобразявам.

Според грубата ми сметка храната, която си описала, има енергийна стойност малко над 600 калории (без крем карамела, не ми се търсеше инфо за него). Поправи ме, ако греша. С други думи - малко над половината от това, което ти трябва. Балансът е не особено добър - въглехидратите ти са изцяло от захар, например.

Защо трябва да бъде постоянна величина храната? Ама въобще не съм съгласен!
Mims, пробвай да редуваш ден с по-малко храна и ден с повече храна. Калориите ги смятай за седмицата , не за деня. Това ще ти даде много по-голяма свобода, а и ще се чувстваш по-добре. Подбирай храната да е максимално натурална и минимално преработена (тук не изключваме топлинната обработка). Хубаво е да тренираш с тежести, но ако продължиш да правиш само кардио, поне го прави на гладно. Яденето на въглехидрати ти прецаква разграждането на мазнините за няколко часа, т.е ако ядеш въглехидрати преди тренировка, няма да гориш мазнини с кардиото. Всичките ми съвети клонят към “Циклично хранене”. Потърси за него с търсачката на сайта. Има добри статии за него, а в форума има и добри отзиви ;)

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 20.10.11 16:44.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1