Изграждане на ММ в коремната област

17.10.11
15:07

На 17 години съм и тренирам от около година. От скоро съм в период на покачване на мускулна маса. За корем изпълнявам 3 упражнения: коремни преси ( 2-3 серии по 30 повторения без допълнителна тежест ), повдигане на краката от вис ( 2-3 серии по 20 повторения ) и извивки встрани с дъмбел ( 2 серии по 10 - 12 повторения ). Въпросът ми е как да изградя ММ в коремната област ? Колко пъти да го тренирам в седмицата ? Да добавям ли тежест при коремните преси ? Ефективни ли са тези упражнения, които изпълнявам ?

17.10.11
17:32

Предполагам под ММ имаш в предвид да изкараш така наречените “плочки”. Е , те не се правят само с коремни преси , а с доста стриктен хранителен режим (нямам в предвид диети) както и някакъв вид кардио. Колкото до упражненията може да включиш и V-преса , лично аз тренирам корема 4 до 5 пъти в седмицата зависи от програмата ми и това как се възстановявам :)

Поздрави !!!

18.10.11
17:17

Не, нямам в предвид да ги изкарам, защото вече съм го направил. Целта ми е да ги направя по-големи и по-здрави.

Поздрави :)

18.10.11
17:50

Аха ясно , еми то принципа е същият :)

Поздрави !!!

Марлон, 4-5 пъти в седмицата е прекалено! При мен най-ефективните упражнения за ММ в коремната област са крънчове с тежест, молитва, извивания встрани с тежест, всичко което има допълнителна тежест би трябвало да проработи.

18.10.11
18:11

Не знам защо много хора смятат че корема трябва да се тренира по 2/3 пъти седмично , да така трябва ако тренираш предимно за маса (говоря за маса на цялото тяло) но ако искаш релеф трябва по-честичко. Корема е мускулна група която се възстановява по-бързо от останалите следователно не се нуждае от по-дълга почивка.Говорил съм с доста фитнес треньори относно корема тъй като за мен истински красивото тяло е това с релефен корем от тях съм научил доста неща за тази мускулна група. Е , все пак всеки преценява сам за себе си какво е правилно и какво не :)

Поздрави !!!

18.10.11
18:17

Ако приемем, че човек тренира здраво и не се плаши от клек, тяга и т.н. с големи тежести, то коремът отнася много при почти всяка тренировка. Ти препоръчваш още 4-5 тренировки само за него?!? Какво е тренировка за релеф на корема?

18.10.11
18:19

Релефа на корема зависи от храненето, не от тренировките ;)

18.10.11
18:44

Ами ще го кажа така личен приятел който се състезаваше в чистия културизъм а в момента инструктур (завършил фитнес и културизъм в НСА) ми каза , че ако искаш наистина релефен корем трябва всяка тренировка независимо от това какво тренираш да правиш по 9 серии корем с по 30 повторения  (упражненията може да са 3 по 3 серии примерно) , а Петко К е абсолютно прав - мисля , че съм казал същото в някои от по-горните си постове :)

Поздрави !!!

23.10.11
19:29

Едно време, когато правех много коремни в седмицата, единствено получих добър релеф, но от година и нещо правя 1-2 пъти най много, и значително се забеляза разтеж.

За дълбок канал и масивна плочка повторения между 8-15 с тежест.

10.11.11
16:50

казано от Марлон Наков на 17.10.11, 17:32:

Предполагам под ММ имаш в предвид да изкараш така наречените “плочки”. Е , те не се правят само с коремни преси , а с доста стриктен хранителен режим (нямам в предвид диети) както и някакъв вид кардио.

То дали ще го наречеш режим или диета, все едно xD.

Какво значение има кой къде е завършил и с какво се занимава? Не ме респектира това, нито пък ме убеждава в твърдението, че трябва да се правят 270 повторения коремни преси за релефен корем.
Релефът и намаляването на подкожните мазнини - хранителен режим.
Качване на мускулна маса - пак хранителен режим и адекватни тренировки.
Здрава коремна мускулатура - споменати са по-горе, клекът (особено предният) товари много корема. Тягата и лега също имат принос.
Планкове като постепенно се увеличава времето или се добавя тежест.
Ренегатското гребане е добро...
На една тренировка с Юли опитах L-sit за първи път и понякога го включвам в тренировките, тъй като наистина е жестоко усещането.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1