Плажно тяло

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.10.11
09:48

казано от Марин Маринов на 20.10.11, 23:30:

казано от Мак Сим на 20.10.11, 15:04:

казано от Димитър  Динчев на 20.10.11, 15:00:

А е братленце ... в началото бях написал, че с тежести нямам намерение да тренирам.... ако въобще се навия ще е с много малки килограми.По-добре ми дай насоки какви упражнения да добавя на успоредката и на лоста...

Ами братленце, питай Стен Лий тогава, не мен ;)
Аз каквото мисля, че мога да помогна, казах...но магьосник не съм станал все още, че да правя чудеса па и в нета :)

Мак Сим питаш ли ме мен аз съм единствения който тренира с тежести в залата. Като ме убеждаваха да ги оставя им казах, че по голяма вероятност Wing Tsun да зарежа отколкото тежестите. :)Сега като не успея да направя нещо и първото, което казват е - това е заради щангите :)

Не, не те питам защото знам какво е положението...;)
Но нито ми се влиза в подробности за това какво и как мисля, нито ми се спори на тема кое БИ е по-по-най- смъртоносно...Винаги съм застъпвал тезата, че от силова може да имаш само полза. Доказвал съм го по всякакви начини, на всякакви хора.Знам и тезата на ВТ, че силовата те вдървява и ставаш бавен...ами не е така, та ако искате питайте и други, които тренират други направлеиня на ВЧ ;)

Далеч съм от мисълта да влизам в спорове за това кое бойно изкуство е по-по-най... а и не сме на 15 години :) Просто различните бойни изкуства използват различни методи за силоизвличане, бързина и стабилност... и според мен.... тежестите биха пречили на ВЧ ако се тренира с много големи килограми .. абе ако си силач.. защото всички сме виждали такъв тип хора в залата.. не могат да си изпънат ръката .. да не говорим нещо да си свият тялото :) но ако се тренира умерено мисля че може да се съчетаят нещата

21.10.11
12:54

казано от Димитър  Динчев на 21.10.11, 11:54:

силоизвличане

Готина дума.
Се пак помисли и вкарай малко логика, относно поста ти над моя. Поздрав.

21.10.11
12:56

Далеч съм от мисълта да влизам в спорове за това кое бойно изкуство е по-по-най... а и не сме на 15 години :) Просто различните бойни изкуства използват различни методи за силоизвличане, бързина и стабилност... и според мен.... тежестите биха пречили на ВЧ ако се тренира с много големи килограми .. абе ако си силач.. защото всички сме виждали такъв тип хора в залата.. не могат да си изпънат ръката .. да не говорим нещо да си свият тялото :) но ако се тренира умерено мисля че може да се съчетаят нещата

Аз съм типичния силач и до голяма степен компенсирам качества, които нямам с това...но така бързо си изпъвам ръцете и краката, че обикновено не ги виждат, а виждат лампите като се събудят...

казано от Z H на 21.10.11, 12:54:

силоизвличане

Готина дума.
Се пак помисли и вкарай малко логика, относно поста ти над моя. Поздрав.

Извинявай, ако съм пропуснал нещо.. но не виждам твой пост тук :)

9:30 ставане и закуска кисело мляко с две смокини
12:30 супа гъби и топено сирене и малко свинска пържола филе
16:30 60-70 гр кашу
21:00 пилешко с топено сирене
22:00 малко хубаво червено вино със сирене

7:30 ставане , закуска една Активия
11:00 кафе
13:00 шницел със зелева салата
15:00 кафе
18:00 пилешко с топено сирене
21:30 едно кебапче, съвсем малко пържен картоф и малко пилешко +  по-късно малко ракия със сирене

цял ден на лекции без време за тренировка

7:30 ставане и закуска Активия
11:30 кафе
13:00 пилешко със синьо сирене 300гр и салата моркови и краставици 100гр
17:30 пилешка пържола с гъби и топено сирене и краставица
21:00 пилешка пържола с гъби и топено сирене + малко кашкавал (10-20гр) и малко синьо сирене (10-20гр)

8:30 ставане
9:00 общо 15 серии за корем, 7х12 кофички,4х5 набирания, малко скачане на въже и малко интервално бягане
9:30 две варени яйца
12:30 супа от спанак и сирене + пилешка пържола с гъби
16:30 100гр кашу
19:00 малко парче сьомга филе със сусам и салата
19:15 до 20:20 Винг Чун
20:30 малко парче сьомга филе със сусам и една краставица
21:00 до 22:00 две чаши чай с мед

9:30 ставане и закуска домашно кисело мляко с 2 смокини
13:00 супа от спанак и сирене + малко свинско филе + 2 яйца на очи
16:00 80гр кашу
19:30 гювече (не цяло) + 1 краставица
За съжаление ще хапна малко чипс...

В този пост искам да попитам за РБД .. тези дни доста съм се зачел за този режим и в съдържанието на храните, които приемам.. върши ли работа или ще ме насочите към друг режим на хранене?Дори в момента си правя труда (и аз не знам защо :)) да направя таблица в ексел, която приблизително да пресмята дневния прием на калории зависимост от тегло, височина и години + индекс на физическо натоварване и да пресмята приблизително какви количества от определени храни е препоръчително да се приемат.

Мнението беше редактирано от Димитър Динчев на 25.10.11 23:18.

26.10.11
00:11

РБД-то за мен си е основен режим. Прочети, посмятай - пробвай. Според мен няма човек, който да има негативен опит от РБД... Прочети статията, сметни си калорийния баланс и действай смело.

казано от Димитър  Динчев на 25.10.11, 22:42:

За съжаление ще хапна малко чипс...

А това? Хем за съжаление, хем все пак ще го хапнеш чипса? :x Аз като нападам дюнерджийниците поне съжалявам СЛЕД това :D Рядко, при това - бързам да отбележа.

Дюнери, пици, банички, сандвичи и т.н. не ме блазнят, НО чипса ми е слабост :) ами просто го бях решил вече .. и започнах да съжалявам, но в крайна сметка ядох много малко, тъй че не го броя за голям проблем.. а и тази сутрин потренирах :) Та за калорийния баланс... излезе че трябва да приемам по около 2700 калории на ден.Има разлика от какви храни ги приемам де :) та гледам да се храня с “чисти” храни. А според капацитетите в сайта :) на какъв режим да мина след рбд-то :)

8:45 интервално бягане 2км, 15 серии за корем, 5х12 кофички, 4х5 набирания
9:30 домашно кисело мляко със смокини
12:30 супа от гъби и топено сирене + половин филийка пълнозърнест хляб и малко свинско филе
19:30 една пържола + печена чушка и домашна лютеница
... ще празнувам така че после ще се пие уиски и ще се яде джънк (но малко) няма начин :)

9:30 много трудно ставане като се има предвид че си легнах в 6 доста пийнал :)
закуска... не помня много, но май беше кисело мляко
12:30 супа от гъби и топено сирене + пилешка пържола
18:00 едно варено яйце
21:00 половин пилешка пържола + броколи със синьо сирене
чаша розе и чаша бяло вино (малка дегустация) + пушено чилийско сирене пълнено със сушени чушки (не повече от 50гр)

7:30 ставане и закуска Активия .. след това лекции
11:00 кафе
13:00 пилешко филе с лютеница и малко картофи
17:30 половин пилешка пържола + броколи със сирене
100 коремни преси 70 лицеви опори 50 лицеви опори за гръб
19:00 пица и бира :)

12:30 ставане и закуска Активия ... един ден и аз да се наспя
15:30 пилешка пържола + краставица + броколи  и малко сирене
19:00 150 коремни преси
21:00 свински карета на скара + пролетна салата

12:30 ставане закуска 2 сварени яйца с 2
16:00 пилешка супа и малко баница със спанак
19:00 пилешки флейки с малко баница пак
21:00 пак малко пилешки флейки

тренировка :
5х20 коремни преси
5х15 повдигане на краката за корем
5х10 с 17.5кг гира странични наклони за корем
5х12 кофички
3х5 набирания
3х10 скрипец
2км интервално бягане
13:00 супа от гъби и топено сирене и пилешко месо + лук, гъби и тиквички запечени с малко кашкавал отгоре
19:00 половин салата с едно кюфте
19:10 до 21:00 винг чун
21:00 другата половина от салатата с едно кюфте
21:30 една бира
22:30 малко извара

Тренировка :
2км интервално бягане
3х5 набирания
5х10 кофички
5х20 коремни преси
5х15 повдигания на краката за корем
5х10 наклони с гира на ляво и дясно
3х10 издърпване на въже за трицепс
12:30 супа от пилешко месо, гъви и малко топено сирене + едно кюфте от домашна кайма
16:30 100гр кашу
19:00 парченце сьомга филе + салата
21:00 две яйца със сирене и малко наденица

9:30 ставане и закуска домашно кисело мляко със смокини
12:30 супа от грах,спанак,лук,моркови,картофи + малко филе с половин филия пълнозърнест хляб и половин сърма и едно малко парченце филе от сьомга
16:30 около 80-90 гр кашу и бадеми
18:30 салата (краставици домати и сирене) + зеле със свинско
19:00 до 21:00 Винг Чун и накрая малка физическа подготовка
... и сега се чудя дали да хапна още нещо  :)
... вече не се чудя :) 22:50 .. моркови и малко свинско месо :)  иии лягамее :)

Мнението беше редактирано от Димитър Динчев на 02.11.11 22:57.

Ми няма да е зле :)

Тренировка : 5х25 коремни преси
5х15 сгъване на краката за корем
5х10 наклони с дъмбел за страничните мускули на корема
3х5 набирания
5х12 кофички
2км интервално бягане
Като цяло нямах много енергия сутринта.. може би заради късната тренировка вчера
12:00 супа от грах,спанак,лук,моркови,картофи + малко свинско месо
16:00 малко свинско с лук (направено като телешко варено, но свинско :))
21:30 малко пилешко месо пълнено с гъби и малко кашкавал
22:00 филе от еленско месо, кайзер филе и пастърма с хубав бърбън

7:30 ставане.. закуска Активия
до 13:00 две кафета че ми беше пияно доста :)
13:30 пилешко с гъби и малко тиквички запечени с яйце и сирене отгоре
17:00 същото като предното ядене
250 коремни преси
22:00 малко пица поръчана с много тънко тесто.. отгоре с чушки, лук, пеперони, сирене и домати

Събраха се няколко дни, в които не можах да пиша в дневника.Бях по работа в София... на почивка в Копривщица и тн.Общо взето се събраха 2 тренировки на лост и успоредка + коремни преси и 3 тренировки Винг Чун,  които не съм описал.Храната беше главно пилешко месо + различни зеленчуци с изключение на вечерта в Копривщица... :) Надявам се от утре да започна да водя дневника отново, макар че се съмнявам на някой да му липсва :Д

Ето и една снимка от Копривщица :)

10.11.11
11:10

Прочетох ти дневника. Интересно бойно изкуство практикуваш с много интересна концепция/философия, поздрави.
Но колегата Мак Сим много добре го е казал. Трябват си базови движения. От това което чета, слагаш всички упражнения с тежести под един знаменател и те водят до ‘вдървяване’. От друга страна в една от тренировките включваш 21 серии за корем, но не се притесняваш да ‘вдървиш’ корема и да загубиш мобилност в торса? Погледни тренировки за сила и експлозивност при други БИ, определено има какво да се научи. Или просто почни да дърпаш тяга два пъти в седмицата и ще си говорим след месец и половина кой прав кой крив. Дай си повечко зор на набиранията. Поне 4х10тина да са. Успех.

Благодаря за съветите на всички.Отворен съм към експерименти тъй че ще пробвам тягата.Освен съветите относно тренировките ще се радвам да кажете и по някоя дума за храната, която приемам. Мерси :)

10.11.11
21:10

Вкарай и тежести, само така както го правиш(прочетох целия дневник) го правиш само за здраве и нищо повече. Хранаенето може да го засилиш с една идея и ще е ок. Чипсовете ги махни задължително и тия кренвирши и луканки също, че като знам от какво ги правят... Яж вместо кренвиршите месо на скара или на фурна. За бягането също може да се подобри, но това с течение на времето. На мене ми беше доста трудно в началото, но се свиква и това лято успях да избягам 4200 м. за 19м:56сек:18стот. Бая пот излях по стадиона. Успех в постигането на целите ти.

Мерси още веднъж за съветите. Само искам да уточня, че вече от мн време не съм ял чипс и кренвирши и т.н.
Днес станах в 8:30
Тренировка 2км интервално бягане
4х30 коремни преси
4х10 сгъване на краката за корем
4х10 напади с дъмбел (по 10 на всяка страна)
5х10 кофички
5х5 набирания
9?30 домашно кисело мляко с 1 смокиня
13:30 спанак с грах и мн малко пилешко на манджа + около 100-150 гр пъстърва
за съжаление нямах време за друго ядене слеобяд
21:00 пилешко със моркови и праз
и да си призная в момента малко бърбън с малко шоколад :)

Тренировка :
5х5 набирания
5х30 коремни преси
5х12 повдигане на краката за корем
5х10 напади с дъмбел за страничната част на корема
5х15 помпички
13:00 супа от гъби и топено сирене + пилешко месо
18:30 пълнено пиле с кайма, зеленчуци и пилешко
19:00 до 21:00 Винг Чун
22:30 моркови... :)

Така на ум като смятам е около 16 и нещо км/ч , което си е доста добро темпо.. от месец някъде бягам интервално и мисля, че има доста добър резултат :) вече 10км/ч ми се струва бавно :)

10

15.11.11
15:23

Гледайки снимката, въобще не ми приличаш на трениращ. По-добре фащай базовите движения да правиш, че не си тръгнал добре.. нема начин да се вдървиш ако правиш стречинг, просто самите упражнения искат мобилност, за да се изпълняват правилно..

А на какъв ти приличам :D Пък и не знам къде съм казал, че ще се вдървя от стречинг ? До колкото знам стречинга е противодействието на вдървяването  :) Казах, че ще се вдървя от силови упражнения със свободни тежести.Ако за теб трениращите хора е задължително да изглеждат масивни, с големи мускули и внушително, то за мен това не е така и никак не ми е цел :)

15.11.11
18:00

казано от Димитър  Динчев на 15.11.11, 17:27:

А на какъв ти приличам :D Пък и не знам къде съм казал, че ще се вдървя от стречинг ? До колкото знам стречинга е противодействието на вдървяването  :) Казах, че ще се вдървя от силови упражнения със свободни тежести.Ако за теб трениращите хора е задължително да изглеждат масивни, с големи мускули и внушително, то за мен това не е така и никак не ми е цел :)

Не е казано, че ще станеш масивен и голям, ако вкараш базови движения и малко тежести(поне дъмбели). И аз мислях като тебе, но в последствие се убедих, че не е било правилно. Пробвай, няма да ти навреди ;) .

Мнението беше редактирано от Svv Mav на 15.11.11 18:01.

15.11.11
21:46

казано от Димитър  Динчев на 15.11.11, 17:27:

Изглеждаш според нивото ти на физическо развитие. Между другото, дневника ти се казва “плажно тяло”, а това предполага наличието на (някакви) развити мускули и приличен релеф ;)
И поне 10 души ти казахме, че от щангите не се вдървяваш и могат само да подпомогнат развитието ти. Собственото ти тегло също е свободна тежест, как така от набирания не се вдървявааш, а от щангите да? Готов съм да се обзаложа, че си по-вдървен от мен, макар че аз тренирам само с щанги и големи тежести ;) Относно “вдървеността”, ми е интересно дали можеш да докоснеш земята с длани, без да си свиваш краката в коленете? Или от лег, можеш ли да се вдигнеш на мост (с ръце на земята)? Можеш ли да направиш лотос (това е поза от йогата)? А женски шпагат?
А щом не искаш щанги, недей, но поне почни да тренираш сериозно със собствено тегло, за да постигнеш поне някакви прилични резултати.
Интересно ми е сега каква ти е максималната бройка на лицеви опори (чисти), набирания (чисти и пълни), кофички на успоредка (чисти и пълни) и клекове със собствено тегло?

DO

15.11.11
22:18

казано от Димитър  Динчев на 10.11.11, 12:17:

Благодаря за съветите на всички.Отворен съм към експерименти тъй че ще пробвам тягата.Освен съветите относно тренировките ще се радвам да кажете и по някоя дума за храната, която приемам. Мерси :)

Почти случайно попадам на този дневник.
Ще кажа нещо за храната.Това филе от еленско месо дето си го ял е много тъпа постъпка.. Вероятно знаеш,че баш майсторите - ‘дърти’ ловждии (не тъпунгерите и позьорите) са против отстрелването на сърни и елени...
Останалата храна има ли смисъл да се коментира при положение,че коментарите за тренировките не ги възприемаш.

Такааа.. ще си позволя да направя един по-голям пост и ще се опитам да отговоря на всичките ви въпроси, критики и т.н. Искам още тук да отбележа, че  съм привърженик на градивната критика и я приемам.Първа ще вкарам малко предистория.Преди около 3 години бях .. абе направо си бях дебел... 92кг , мазен, пушач.. ядях каквото ми падне, пушех по 1-2 кутии цигари не тренирах почти нищо .. Един ден реших, че ще отслабвам... и го направих.От 92кг останах 70кг, но го направих само с диета без тренировки.Като в начало всичко беше доста по-лесно.Ядях месо и салати и отслабвах.Когато станах около 77-80кг започнах да свалям много по-трудно.И в един момент започнах да ям по много малко с надеждата да отслабна още (което сега отчитам като супер голяма грешка).Както и да е останах 70кг... но бях загубил много мускулна маса.. а мазнинки имаше доволно.Та дойде и момента със стъпването ми в залата по Винг Чун.След кратки тренировки установих че издръжливостта ми е нулева, еластичността също .. абе общо взето нищо не ми беше в ред.Тогава реших да спра и цигарите.Речено сторено.... с доста воля ги спрях.. постепенно започнах да ходя да бягам.Ама и бягането си беше мноого трудна работа по онова време.1км и вече гледах на умряло.Исках да споделя това, защото от тогава до тук извървях много дълъг път.Повярвайте не е лесно да се отслабне и да се спрат цигарите почти едновременно.От около 3 месеца започнах да чета форуми, започнах да ям повече и по-здравословно.Вече съм прилично напреднал във Винг Чун.Издръжливостта ми е повишена с пъти.Тук е момента да отговоря на въпросите на Петко.Кофички мисля, че поне 30 няма да са ми никакъв проблем при положение, че правя през ден 5х15.Набирания не можех да правя никакви до преди 3 месеца.Сега ги докарвам 5х5.Лицеви опори над 40 ще ги докаръм със сигурност.За клекове нямам представа но и те ще са 30-40 да не и повече (във винг чун много се набляга на приклекналата стойка и на клековете).За стречинга... мога да докосна земята с длани без да свивам колената... шпагат пълен не мога да направя.От лег мост мога.Не знам ти колко си разтегнат, но напоследък наблягам на това.И според мен ме разбирате малко погрешно за вдървеността, но точно сега не ми се навлиза в подробности нека просто приемем, че за момента няма да тренирам с тежести.За еленското филе .. купих го от БИЛЛА не знам кой го е стрелял и т.н.Бих се радвал на коментари за храната.ВИДЯХ ЧЕ 10 ЧОВЕКА МИ ГОВОРИТЕ ЗА ЩАНГИ.Хора в началото на дневника го написах ясно... който каквото иска да говори... ЗА МОМЕНТА с щанги няма да тренирам, което не означава че не може да ми давате съвети за храната и за другите тренировки (например много добре възприех идеята за интервалното бягане; вече месец го практикувам и мисля че има добри резултати).Петко кажи ми кое да увелича в тренировките.. повторенията? сериите? упражненията? за да изглежда сериозна тренировката в твоите очи?Та не знам как ви се виждам сега на снимките.. ще се опитам да намеря и да кача стари снимки.Бях пълна трагедия.. сега съм на светлинни години от тогава и ще продължавам напред НО ЗА СЕГА БЕЗ ЩАНГИ :) Поздрави и благодаря на всички :)

Ще започна така че напълно съм съгласен с вашите съвети и напълно ги подкрепям. И аз смятам че тренировката с щанга е задължителна за тренировките с което и да е бойно изкуство. Но Димитър си направи основно дневника, защото иска да се изчисти иска да изкара пресата на корема. Просто това му са целите. И основно се интересуваше от храната, която е най важна за смъкване на подкожните мазнини. Може би затова на този етап подминава съветите за тренировките.

Един съвет от мен за храната. Освен да смъкнеш подкожните мазнини за да изкараш и пресата трябва да порасне или нацепи (плочката) :). А коремната преса е като всеки мускул. За да се покаже се нуждае е от три неща : нисък процент подкожни мазнини 12-14% за мъжете, правилна тренировка - моя съвет е да вкараш изометрия  според мен има повече полза от коремните преси, и най вече от храна богата на протеин. Твоята не е. Дори и да спортуваш за здраве трябва да си набавяш необходимите белтъчини 2-2.2 на кг. телесно тегло за мъже е препоръчаната доза. Няма да обяснявам от къде да си ги набавиш има много статии, а ще се предизвика дискусии дали от пудри, месо, бобови растения и т.н.
Всеки сам си решава!

Поздрави и нямам търпение да се засечем на семинара.

Е по едно и също време пуснах в дневника ти. :) Ако искаш моя съвет е разгледай секцията за кросфит. За мен това е може би един от доста добрите варианти за хора трениращи бойни изкуства. Като ще се избираш комплекси в които не присъстват щанги а със собствено тегло. Хубаво е за да ти се повиши издръжливостта да включиш бърбита , кръгови тренировки. Повече заигравки със собствено тегло. Почестта смяна на упражненията и т.н.

Мерси за подкрепата.Много точно улови момента.. просто това са ми целите .. това гоня.Между другото гледам да правя поне по 200 преси на ден без да броим останалите упражнения за корем.До скоро в залата :)
Ето и днешния ден:
8:15 ставане
Тренировка :
5х5 набирания
6х15 кофички
6х30 коремни преси
6х15 повдигане на краката за корем
6х10 напади с дъмбел за страничната част на корема
13:00 супа от гъби и топено сирене + пилешко месо
18:00 малко риба
20:00 малко мусака с малко салата и малко лютеница..
Като цяло нямах много апетит.. последните десетина дни  2-3 дни ми се случва това и не знам на какво се дължи.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1