Моля за съдействие - надебелявам при диета за покачване на мускулна маса

Може би не е най-коректното заглавие,но това измислих.Значи на 16 години съм,181 см,81 кг.На хранителен режим за покачване на мускулна маса съм,качвам чисти килограми,но лошото е,че качвам и също толкова мазнини,особено в корема,който тренирам 3-4 дни в седмицата.Ето хранителния ми режим:
Хранене 1: 1 доза суроватъчен протеин
Хранене 2: 5 Яйца,100 грама сирене
Хранене 3: Сандвич черен хляб с филе
Хранене 4: 1 доза суроватъчен протеин
Хранене 5: 250 гр. ориз/картофи,250 гр. месо
Хранене 6: 150-200 гр. ориз/картофи,250 гр. месо,салата
Хранене 7: 1 доза казеин
Някакъв съвет за корекции и някакви идеи защо качвам и мазно? Тренирам 4 пъти седмично.Не правя никакво кардио(дали това не е грешката ми).

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 26.10.11 22:55.

То хранене 6 си е почти преди лягане.. Сложи си въглехидратите преди и след тренировка(ако не са така) и  сутринта или на обяд.

Хранене 6 ми е около 19:30,значи да преместя ориза след тренировка.

В кръга на нещата е да качиш и (малко) мазнини наред с мускулната маса. Предполагам, че съотношението е допустимо и по-скоро се пренавиваш.

MF

26.10.11
23:29

Изкуството изисква жертви.

Колко мазно ще качваш зависи от храната, която ядеш, големината на порциите, тайминг на храната, физическа активност, почивка, стрес, хормони, наличен процент мазнини...има и още.

Едно от двете най-важни неща, които са ни под контрол е калорийният излишък. Повече информация ще намериш в статията Калориен баланс и калориен оптимум

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.10.11 07:48.

MF

27.10.11
10:30

Намали въглехидратите вечер, ако не смогваш с калориите, нека да идват от мазнини.

7 храненета и предпоследното в 19:30 .... ми пич, ако продължиш да се храниш така си обречен да качваш сланини!

27.10.11
11:09

казано от инж. Марин Маринов на 27.10.11, 10:46:

7 храненета и предпоследното в 19:30 .... ми пич, ако продължиш да се храниш така си обречен да качваш сланини!

Тъй ли? В този сайт всеки ден човек може да научи нещо ново. Интересно как лятото свалих 17кг. с 9+ хранения на ден, като последното е в около 22.00 (без да влючвам задължителното среднощно хранене). А знаеш ли на мен лично кое ми е най-интересно, ти лично каво си постигнал като визия освен това че си измършавял адски с твоя начин на хранене?

Мнението беше редактирано от Valdis на 27.10.11 11:12.

27.10.11
12:08

Аз също съм пример за това как без да прекалявам с количествата, при 5-6 хранения (твърда храна) омазнявам зверски бързо (като и при мен предполседното хранене е ок.20.00 и последното е било извара/матрична пудра). Разбира се увелича ли джънка, ефектът е същия, но това е друга тема. Изход от подобна ситуация лично при мен е 3-4 хранения с твърда храна и останалите белтъчни нужди да се покриват с протеинови пудри. Има хора, чиито организъм и след напомпване от 6 хранения дневно, последното от които е в 22.00, трудно ще качат. За всеки е необходим индивидуален подход.
Човекът има нужда от ММ, а при това положение си трябва и въглехидрат, т.е. мазнините вместо въглехидрат не е най-точната формула за постигане на целите (не казвам невъзможна!). Може, обаче, да се намалят въглехидратите от 18-19ч нататък и тогава да жулиш меса/яйца/риби със салати и накрая доза казеин примерно. Т.е. набавяй въглените на закуска, обяд, следоед и след това ги намаляваш примерно до 1 печен картоф на вечеря.

27.10.11
14:59

И аз не съм съгласен с това твърдение. Особено ако си лягаш вечерта в 11-12,като мен.

казано от Стоянчо на 27.10.11, 12:08:

Аз също съм пример за това как без да прекалявам с количествата, при 5-6 хранения (твърда храна) омазнявам зверски бързо (като и при мен предполседното хранене е ок.20.00 и последното е било извара/матрична пудра). Разбира се увелича ли джънка, ефектът е същия, но това е друга тема. Изход от подобна ситуация лично при мен е 3-4 хранения с твърда храна и останалите белтъчни нужди да се покриват с протеинови пудри. Има хора, чиито организъм и след напомпване от 6 хранения дневно, последното от които е в 22.00, трудно ще качат. За всеки е необходим индивидуален подход.
Човекът има нужда от ММ, а при това положение си трябва и въглехидрат, т.е. мазнините вместо въглехидрат не е най-точната формула за постигане на целите (не казвам невъзможна!). Може, обаче, да се намалят въглехидратите от 18-19ч нататък и тогава да жулиш меса/яйца/риби със салати и накрая доза казеин примерно. Т.е. набавяй въглените на закуска, обяд, следоед и след това ги намаляваш примерно до 1 печен картоф на вечеря.

Еми аз имам 4 хранения твърда храна и 3 хранения от протеинови пудри.Имам бавен метаболизъм,качвам килограми много бързо,но качвам и мазно,за сега ще изместя всички въглехидрати преди 6 часа,след това месо и салата.Някакви други идеи?

27.10.11
15:38

казано от Атанас Найденов на 27.10.11, 15:34:

Еми аз имам 4 хранения твърда храна и 3 хранения от протеинови пудри.Имам бавен метаболизъм,качвам килограми много бързо,но качвам и мазно,за сега ще изместя всички въглехидрати преди 6 часа,след това месо и салата.Някакви други идеи?

Забрави идеята за чисто качване, ако искаш максимален мускулен разтеж, това няма как да не бъде съпроводено от натрупване и на мазнини, именно за това са преиодите за маса и такива за изчистване.

Защо? аз си лягам около 11-12,ако последното ми хранене е в 6,аз в 9-10 ще съм доста гладен.

27.10.11
15:49

казано от Valdis на 27.10.11, 11:09:

Тъй ли? В този сайт всеки ден човек може да научи нещо ново. Интересно как лятото свалих 17кг. с 9+ хранения на ден, като последното е в около 22.00 (без да влючвам задължителното среднощно хранене). А знаеш ли на мен лично кое ми е най-интересно, ти лично каво си постигнал като визия освен това че си измършавял адски с твоя начин на хранене?

А ако той те попита същото?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.10.11 17:55.

27.10.11
17:53

казано от martinski на 27.10.11, 15:49:

А ако той те попита същото?

Същото какво? Аз проблеми със качването на мускулна маса нямам, докато при него това което виждам, че освен мазнините които е стопил, е стопил и доста от мускулите си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.10.11 17:56.

27.10.11
18:25

Е знам ли пък... Целите са му малко по-различни от това да има доста мускулна маса.

27.10.11
18:37

казано от martinski на 27.10.11, 18:25:

Е знам ли пък... Целите са му малко по-различни от това да има доста мускулна маса.

Да но целите на човека отворил темата са точно такива, и в крайна сметка става въпрос именно за това, но ако може без страничните му ефекти.

Ще преместя въглехидратите,а какво ще кажете за 2 пъти в седмицата по 30-45 мин. кардио? Добре ли ще е,аз досега кардио не съм правил?

MF

27.10.11
21:16

Няма лошо.

казано от Valdis на 27.10.11, 11:09:

Valdis, свали 17 кг. , а колко беше преди това и какви добавки пи през това време, защото те знам, че си падаш по добавките. Ако си бил много пълен е нормално да сваляш супер лесно много мазнини дори със 100 храненета на ден, стига да си в отрицателен калориен баланс. В темата  става въпрос за точно обратното - за качване. Ако искаш сподели малко опит как си качвал чисто, но опиши цялата картинка (тренировки, суплементи,...). А пробвал ли си да качваш с някакъв варинат на ЦХ? В смисъл можеш ли да съпоставиш двата режима на хранене при еднакви други условия?

Иначе за мен, с цикличното хранене съм свалил супер много мазнини като в същото време съм си покачил мускулната маса и спортните постижения! Нямам абсолютна цел да качвам маса, не ми трябват мускули, които да не са подплатени с достатъчно сила. Предпочитам да качвам бавно и постепенно в едно и също темпо с покачването на силата.

Иначе по темата на момчето - ако ядеш 7 пъти на ден с много въглехидрати и протеин в положителен калориен баланс, сто процента се омазняваш, освен ако не тренираш супер обемно или пък не приемаш някакви “нехранителни” добавки. Пробвайте и ще видите, момчето вече го вижда!

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 01.11.11 16:43.

01.11.11
16:19

@Автора- пробвай да преместиш ориза/картофите към първите хранения за деня :)

01.11.11
16:56

17кг. свалих като почнах от 21% BF, (снимките във профила ми са точно на този процент, въпреки че съотношението мускул-мазнини в момента е съвсем различно) Ти прецени колко съм бил пълен. Аз никъде не съм споменавал за чисто качване, това отнема твърде много време за това си карам по класическите: период за качване и период за изчистване и точно това се опитвам да обясня, мисля че това е най-рационалния начин когато се гони количество мускулна маса. ЦХ съм практикувал няколко години по принуда (тотална липса на време за нормално хранене) точно в този период не тренирах, но за сметка на това успях да загубя почти всичко, което бях постигнал за две години тренировки преди това. Разбери ме правилно, по никакъв начин не отричам ЦХ, но определено смятам, че това не е начина да се изгради добра мускулатура. При мен лично теглото често варира 15-ина кг. когато реша, че и ми е достатъчно с удоволствие бих пробвал ЦХ за подържане ;)

Мнението беше редактирано от Valdis на 01.11.11 16:57.

01.11.11
16:57

Яде ми поста не мога да побликувам това което съм написал.

ПП При редакцията се получи

Мнението беше редактирано от Valdis на 01.11.11 16:58.

02.11.11
00:32

казано от Valdis на 01.11.11, 16:56:

17кг. свалих като почнах от 21% BF

От тези 17 кг май и доста мускул е паднал? Ако са били основно мазнини и наистина си бил на 21% то трябва да си стигнал изключително нисък % BF.

ПП. Видях в мерките ти, че си бил 122кг.... така става

Мнението беше редактирано от NeDD на 02.11.11 00:40.

02.11.11
01:50

Вода, поне 5-6кг е разликата в периодите с много въглехидрати и такива с почти никакви. Мускул почти не съм загубил като се има предвид, че за един месец високо-въглехидратно хранене не само наваксах контролните размерите от преди това, а дори и ги подминах при доста по- ниско тегло.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1