22.10.11
21:35
Разкажи ни повече за това...така да го нарека “предизвикателство”. Колко време ще трае изпробването на всеки мит, как ще се преценя дали е разбит или потвърден и т.н.
Напомня ми за миторазбивачите по дискавъри :)
22.10.11
21:38
казано от Иван Шишманов на 22.10.11, 21:35:
Разкажи ни повече за това...така да го нарека “предизвикателство”. Колко време ще трае изпробването на всеки мит, как ще се преценя дали е разбит или потвърден и т.н.
Напомня ми за миторазбивачите по дискавъри :)
Ти пък къде отиде. Просто мисля да кача малко маса - няколко килца. Идеята - да се види, че може и на лостовете, че може и 2 пъти на ден да тренираш мускул и пак да расте, че може и с повече упражнения и т.н. Т.е. програма не е нещо, в което са дадени само кой мускул кога се тренира, а е много по-важно КАК.
22.10.11
21:44
аз бих споделил опита си - като бях 10 клас, цяло лято правех всеки ден между 7 и 10 серии по 25 набирания подхват...не претренирах, а качих 3-4 см на ръката.Причината за тези тренировки е че имах бас относно канадска борба, е и баса си спечелих.:)
Та това мога да кажа относно тренирането всеки ден на лостове...виж за тежести съм съгласен че може да се прекали.
22.10.11
21:46
А може ли да изпробваме мита, че с кросфит или стриитфитнес не се прави маса :).
22.10.11
21:52
казано от Иван Шишманов на 22.10.11, 21:46:
А може ли да изпробваме мита, че с кросфит или стриитфитнес не се прави маса :).
Това означава да започна да тренирам само едното или само другото.
Т.е. нещо като в една друга тема, дето един преди малко посъветва друг зимата да ходи във фитнеса и да ползва само лоста и успоредката там. Или все едно най-яката мацка да живее у вас една седмица, да е съгласна на всичко, което поискаш, и ти да я ползваш само да ти прави...палачинки :)
22.10.11
21:58
Да, но личния ми лекар ми е забранил да ям, да пия и да черпя, което включва палачинките, пък и обещах другия път да мога да направя 40 бърпита :).
Изпробвай мита, дали с лост и успоредка може да се качи маса :).
казано от Иван Шишманов на 22.10.11, 21:58:
Изпробвай мита, дали с лост и успоредка може да се качи маса :).
Само с лост и успоредка и без допълнителни тежести!
Това звучи доста по-митологично от комбинирането на гръб с бицепс и т.н., които са си едва ли не класически комбинации. :)
22.10.11
23:08
Това за мацката ме разби! Като са почнали предложенията да дам тогава и аз едно. Аз ти предлагам да покажеш на всички, че може да се комбинират различни видове тренировки. Примерно Кросфит, типично Билдърска и Стреет Фитнес, Трибойска. Като сутришна кросфит, вечерна лостаджийска и т.н. Така или иначе тя май и твоята идея е нещо подобно.
Не че нещо, но ми писна да обяснявам на хора които се занимават с даден спорт, че не техния е най-добрия а най-добрия е съчетанието от няколко спорта. Или най-общо казано коплексното функционално трениране.
23.10.11
19:46
Моят личен опит показа,че с Кросфит се качва маса(кила) ! При това с доста изтощителна работа-особено лятото! Всичко идва от яденето,когато има калориен излишък-качваш.
Сигурен съм,че Юли ще ,,разбие” вашите митове! Просто знае как да тренира!
23.10.11
21:04
20111023
Хранене:
8.30
4 яйца със сирене на тефлонов
4 филии хляб
13.10
Свински пържоли
19.00
Крема сирене
20.50
Гювече с телешко
Тренировка:
Следобяд - групова тренировка на открито:
Крака:
Напади с пудовки
Сиси клек
Напитки:
Нес кафе с мляко
Червено вино
Бележки: Днес лекичко потренирах, колкото да нямам голяма мускулна треска утре. Все пак от доста време не съм тренирал сериозно. Но лека-полека и това ще стане.
26.10.11
10:38
20111024
Хранене:
8.00
4 яйца със сирене на тефлонов
4 филии хляб
13.40
Гювече със свинско
16.50
Гювече със свинско
21.00
Чушка с боб
Тренировка:
Следобяд - фитнес зала:
Корем и кръст, гърди, трицепс и гръб:
Корем и кръст - 3 упражнения
Гърди и трицепс - 2 вида лежанки, кофи, лицеви
Гръб - набиране и 2 вида скрипец
Напитки:
Нес кафе
Бира
Бележки: Вечерта въобще не ми се ядеше, а трябваше да излизаме на по бира с приятели. Изглежда следтренировъчният шейк ми е бил достатъчен. Нямаше и време за 2 тренировки, затова само 1 направих.
20111025
Хранене:
9.30
Протеин
Бисквитена торта
13.50
Кебапчета
17.20
Кебапчета
20.00
Пилешка пържола
Лютеница
Салата
22.10
Пилешка пържола
Лютеница
Тренировка:
няма
Напитки:
Нес кафе х3
Бележки: Рожден ден на майка ми и на сестра ми. Плюс ред други задължения и затова нямаше тренировка. В сряда (днес) пак може да не тренирам, че ми е изпитът по френски. И след това вече съм по свободен :)
Четвъртък пък мисля да направя нещо unthrashforgiven, но като се замисля повече хора ще бъдат покрусени от него. :D
26.10.11
12:58
Браво Юли страхотна статия. На един дъх я изчетох.
26.10.11
23:31
20111026
Хранене:
9.20
4 яйца с козе сирене на тефлонов
3 филии хляб
14.50
Суджук
Морков
21.20
Супа с козе сирене
Морков
Тренировка:
няма
Напитки:
Нес кафе х2
Мляко с какао
Червено вино
Отговори: В1 ниво - от бюрото по труда се записахме по програмата “Аз мога” преди година и половина. След година бавене тръгнахме на курсове и двамата с Рени. Тя в понеделник си взе английския, аз днес - френския.
27.10.11
22:23
20111027
Хранене:
8.50
4 яйца с козе сирене на тефлонов
3 филии хляб
13.20
Суджук
Морков
15.30
Суджук
Ядки
21.30
Китайско
Тренировка:
Следобяд - Йога
Напитки:
Нес кафе
Червено вино
Бележки: Днес го давам леко източно, затова ето и една поговорка от оня край: “Има само неправилен път, но няма безизходно положение.”
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.10.11 22:24.
27.10.11
23:54
Гледам всички сте се зарибили по тая йога трябва и аз да пробвам. Юли какво правиш гледаш клипчета или ходи при някой майстор или не знам там какви са. Не ми се ходи на някой Йога курс сега нямам свободно време пак като не знам как какво да взема да правя.
28.10.11
08:52
казано от Марин Маринов на 27.10.11, 23:54:
Гледам всички сте се зарибили по тая йога трябва и аз да пробвам. Юли какво правиш гледаш клипчета или ходи при някой майстор или не знам там какви са. Не ми се ходи на някой Йога курс сега нямам свободно време пак като не знам как какво да взема да правя.
Ходя при учител с група. Запознати казват, че асаните може и сам да си ги правиш, но при тренирането с група има нещо, наречено “агрегор”... По-добре да не обяснявам, защото не съм запознат с материята.
:-))
Казва се “егрегор”. Егрегорът е енергийна структура, която обединява енергийно дадена група хора, водени от еднакви желания, интереси и намерения. Нашата кросфит групичка също има егрегор. Или с други думи - колективна енергия. Политиката има егрегор, футбола, семейството ти е един мини-егрегор... :-)
Каквито и занимания да се извършват, винаги са по-стойностни и работещи именно поради енергийната подкрепа на общия егрегор.
Интересен стимул все пак, за да избереш група. Ще ми разкажеш за нея повече, надявам се.
28.10.11
09:24
казано от Marty Sun на 28.10.11, 09:10:
Интересен стимул все пак, за да избереш група. Ще ми разкажеш за нея повече, надявам се.
Първите ми впечатления:
- никой не повтаря “Не мога”. Прави колкото може, за да може след време да го прави.
- никой не гледа другите и да прави интриги, че някой не прави някоя практика в пълната амплитуда.
- никой не пита предварително какво ще има на тренировката.
За думата - ок, може и с “е” да е, аз да не съм чул правилно от нашия общ приятел Евгени. Когато имам време ще наблегна малко на литература по тематиката, но в момента съм съсредоточен основно в кросфита и стрийт фитнеса...
29.10.11
20:47
20111029
Хранене:
7.50
4 варени яйца
Козе сирене
Ябълки
13.50
Пилешко бутче
Млечна салата с шунка и краставици
16.30
Козе сирене
Ядки
20.50
Свинско в плик на фурна
Тренировка:
Сутринта - На открито
Потренирах с групата - загрявката и силовия блок
Напитки:
Нес кафе
Червено вино
Бележки: Нещо съм понастинал, затова вечерта не тренирах пак заплануваната бодибилдинг тренировка на лостове и у дома с дъмбели. Важното е утре сутринта да съм на крак :)
29.10.11
21:20
Мерси за отговора. Може би още малко като одъртея ще посетя и аз някаква група. Сега нямам време пък и най-вече искам първо малко да почета да изгледам някой и друг филм да знам за какво става въпрос , че много видове са тия йоги.
31.10.11
08:26
20111030
Хранене:
7.50
4 варени яйца
Козе сирене
Ябълки
14.10
Свинско в плик на фурна
Кьополу
20.10
Пърстървова сьомга на фурна
Кьополу
Тренировка:
Сутринта - На открито
Потренирах с групата - загрявката и силовия блок
Напитки:
Кафе
Червено вино
31.10.11
10:28
Юли мисля, че е време по активно да рекламираш това което правите в София с групата. Все пак тренирането на открито по подобен начин е нещо ново за тия географски ширини, но пък като тренировка и атмосфера е нещо страхотно поради което считам, че все повече хора трябва да разберат, че има подобни тренировки и то извършвани от човек като теб. Този вид трениране трябва да се популяризира да се докосне до всички млади хора както са се докоснали цигарите, чалгата, наркотиците и алкохола. Трябва всички от родителите до държавниците да видят, че младите искат да спортуват на вън да се единни да се организират и да го правят, но не сред боклуците по площадките. Правете си снимки, качвайте ги във ФБ споделяйте ги рекламирайте това което правите, то е нещо с което да се гордеете. Покажете, че даже има лагери състезания по тия спортове, а не да ме беше срам да се похваля на колегите, че съм взел второ място. Покажете, че младите не чакат държавата да им помогне за да спортуват, покажете на обществото, че човек може да спортува дори в близкото училище и градинка или в къщи без да му е нужно нещо и то под надзора на опитен интелигентен треньор които е в спорта от десетилетия. Развиите идеята така, че да не сте десетки трениращи функционално на открито, а да сте хиляди, така, че едно родно клипче на някоя постижение да не се гледа от 300 човека, а от 30 000 и т.н.
01.11.11
08:14
20111031
Хранене:
7.50
4 варени яйца
Козе сирене
Ябълкa
13.00
Свинско в плик на фурна
Кьополу
17.20
Шоколад
21.20
Пърстървова сьомга на фурна
Лютеница
Тренировка:
Вечерта - На открито
Правих комплекса Halloween с групата
Напитки:
Нес кафе с мляко
Нес кафе
Червено вино
02.11.11
09:24
20111101
Хранене:
8.20
4 варени яйца
Козе сирене
Ябълкa
13.20
Протеин в кисело мляко
Ядки
17.20
Суджук
21.20
Козе и краве сирена
Лютеница
Туршия
Тренировка:
почивен ден
Напитки:
Нес кафе х2
Червено вино
02.11.11
16:30
казано от slavko на 02.11.11, 16:17:
Лютеница, туршия...да не е дошла пратка от Добринище:)))
Не, но ходихме заради изборите до там ;)
03.11.11
20:44
20111103
Хранене:
8.00
4 варени яйца
Шунка
Ябълкa
14.10
Суджук
16.00
Суджук
21.10
Спагети с кайма смес телешко и свинско запържена в доматен сос
Тренировка:
Следобяд - Йога
Напитки:
Нес кафе х2
Червено вино
04.11.11
21:21
20111104
Хранене:
8.00
4 яйца с шунка и масло на тефлонов
Ябълкa
11.50
Суджук
Пилешки дробчета на фурна
15.40
Печена тиква
21.10
Лютеница
Тренировка:
няма
Напитки:
Кафе
Чай х2
Червено вино
05.11.11
21:51
20111105
Хранене:
8.20
4 варени яйца с шунка и сланина
Ябълкa
14.50
Суджук
21.20
Суджук
Зелен боб
Тиква
Тренировка:
Сутринта - атлетическа тренировка на открито
Предно и средно рамо, трицепс, гръб, бицепс, корем и кръст
Загрявката и силовия блок с групата
Вечерта - бодибилдинг тренировка на лостове и у дома с дъмбели
Предно и средно рамо, гърди, корем и кръст
Корем и кръст - 4 упражнения (по 2 на лост и на успоредка)
Гърди - 3 упражнения (2 на успоредка и 1 на земя)
Предно и средно рамо - 4 упражнения (с дъмбели)
Напитки:
Кафе
Чай х2
Червено вино
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 05.11.11 21:52.
Брех, тази сланина сутрин не ти ли образува трудности да я хапнеш? :D :P
05.11.11
22:20
казано от Lyubomirr на 05.11.11, 22:16:
Брех, тази сланина сутрин не ти ли образува трудности да я хапнеш? :D :P
Поръсена с пиперец отгоре и нарязана на тънки резенчета? Съвсем не :)
06.11.11
18:01
Наскоро обещах да започна да си пиша добавките.
Е, дойде ред и на първата, като имам време ще допълвам лека полека списъка.
Но първо малко пояснения: добавките ги разделям на 2 - за здраве и спортни, като протеина го слагам към храната, но ще стигнем и до там. От добавките за здраве имам един критичен минимум, който винаги приемам. С времето той се увеличава, когато реша, че някоя добавка ми действа добре и наистина имам нужда от нея. Когато изпробвам нова добавка си пия този критичен минимум, не употребявам спортни (или много малко от тях) и следя новият суплемент как (дали) ми действа. Спортните - там също си имам “стакче”, което ми действа добре и при сериозно трениране го ползвам. Изпробвал съм различни варианти на съчетание на добавките и съм избрал кое смятам, че ми се отразява най-подходящо. При проба на спортна добавка си е придържам към стакчето и добавям новата (например азотен бустър). Когато искам да изпробвам добавка на нова фирма, то заменям тази, която употребявам, и следя разликата. Сега започвам да пробвам една нова марка, така че ще заменя същия продукт, който си ползвам по принцип, с неин, и ще следя какво става.
Надявам се да съм се изразил достатъчно ясно, с течение на времето ще попълня списъка с какво пия и какво съм избровал, с кратки ревюта, естествено.
И така:
Хром пиколинат
Защо:
Навремето изпробвах всичко, до което успявах да се добера като информация, от Винс Жиронда. Единствено не успях да видя как ще ми се отрази неговата препоръка за храненето - мазнини и протеини и на всеки няколко дни - въглехидрати. Проблемът бе, че правех хипогликемии: виеше ми се свят, ставаше ми студено...бяха като болен без въглехидрати. Знаеш, че хубава качествена канела би ми помогнала, но имаше само ментета по пазарите. Имаше и няколко добавки, но тогава още съществуваше само магазинът на Джананов, цените бяха височки, пък и отделно аз още и протеин не пиех по това време, та камо ли друга добавка. Сега, години по-късно, реших да опитам отново да се храня без въглехидрати. Пак същата работа - сякаш всеки момент ще припадна. Ходих си до Монтана и поговорих с личния лекар - мненията ни бяха еднакви. И си купих хром пиколинат. С което хипогликемиите спряха.
Очакван ефект:
1. Регулиране на инсулина
2. Стабилизиране на кръвната захар
3. Важен за синтезата на мазнини и протеини
4. Влияе силно върху обмяната на мазнините
5. Срещу сърдечно-съдови заболявания
6. Забавяне процесите на стареене
Наблюдаван ефект:
т. 1 и 2 бяха важните, заради които избрах добавката, и се потвърдиха - спряха ми хипогликемиите и мога да си карам и с дни с ниски въглехидрати. Очевидно, че и т.3 и 4 са намесени в случая, след като го приемах с белтъчно и мазно хранене. По последните 2 точки няма как да имам наблюдения. В семейството ми няма история с проблеми от това естество, само баща ми е с високо кръвно, но моето е нормално към ниско, а за процесите на стареене - дано е така, нямам против :)
Кръвната захар се стабилизираше и при хора, на които съм им препоръчал прием на добавката, т.е. ефектите не съм наблюдавал само при себе си.
Мнение:
Цената е повече от задоволителна, тази добавка почти не се усеща в бюджета. Вкус: няма, капсулата е затворена и се гълта лесно.
Оценка: 10/10.
06.11.11
18:33
Аз пък до колкото знам с хрома трябва да се внимава.
Не си писал колко и как го приемаш.
Хрома се препоръчва при инсулинова резистентност - т.е. подобрява чувствителността на инсулина.За целта може да се пробват и рибено масло,алфа липоева киселина + масло от иглика и др.Идеята ми е,че който е пробвал тези и др. чак тогава да прибягва до хром,поне по мои скромни познания.Ще поясня,че не съм пил хром до сега,но не веднъж съм се канел да си взема с цел проба.Беше ми интересно и Head Huntera какви ще са му впечатленията от тази добавка,но е нередовен с дневника си.
Мнението беше редактирано от donsir на 06.11.11 18:41.
казано от Oranje на 06.11.11, 18:01:
...мазнини и протеини и на всеки няколко дни - въглехидрати.
Това приложимо ли е за циклично хранене?
06.11.11
19:26
Юли,а какво става с оборването на ,,митовете” ? Има ли такъв и кой точно е ?
06.11.11
19:31
казано от Ivaylo Stefanov на 06.11.11, 19:26:
Юли,а какво става с оборването на ,,митовете” ? Има ли такъв и кой точно е ?
Когато имам възможност тренирам 2 пъти на ден едни и същи мускули и т.н. Скоро по-сериозно.
07.11.11
11:07
20111106
Хранене:
8.40
4 варени яйца с шунка и сланина
Банан
15.10
Кюфтета от смес свинско и телешко на фурна
18.00
Тиква
20.20
Кюфтета от смес свинско и телешко на фурна
Туршия
Тренировка:
Сутринта - атлетическа тренировка на открито
Долна част
Загрявката и силовия блок с групата
Добавки:
За здраве:
Хром пиколинат
Храносмилателни ензими
ще бъдат дописвани
Спортни:
ще бъдат дописвани
Напитки:
Чай х2
Червено вино
Бележки: Добавям нова добавка към “разкритите”. Можете да видите ревюто в секцията за нея.