Marty's notes - Love, Eat & Train :-)

Темата е заключена.
Прескочи до:
MF

31.10.11
09:17

Марти, този сайт твое творение ли е?
Честито за книжката, имам я, много е приятна. :)

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 31.10.11 09:18.

31.10.11
09:26

казано от Miss Fight на 31.10.11, 09:17:

Марти, този сайт твое творение ли е?
Честито за книжката, имам я, много е приятна. :)

Дам. съвсем мое :-) Благодаря, много й се радвам и смятам да я прилагам, не само да я чета :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 31.10.11 09:27.

31.10.11
18:36

казано от Marty Sun на 31.10.11, 08:44:

Ах, да, как можах да забравя да се похваля :-) Сдобих се ей с това бижу Йога- пълно ръководство и смятам да инвестирам повече време и усилия в изучаването и прилагането на описаните неща. А някой ден, сигурна съм, че и мен може да ме огрее да направим една тренировчица с Маргото :-)

Марти, и аз се надявам някой ден да ни огрее съвместна тренировчица. А до тогава, книжката, с която си се сдобила ще ти свърши добра работа. Единствената по-добра, която съм срещала на пазара е “Светлина върху йога”, БКС Айенгар, просто защото в нея са обяснени повече асани.
Приятна практика ти пожелавам :*

Мнението беше редактирано от Margi на 31.10.11 18:47.

01.11.11
18:38

Аз се отбивам набързо, че тези дни.. много неща и все интересни се случват с мен. Но и отнемат време :-) Някакъв медиен интерес напъпли.. дето още не мога да се осъзная. Хех, че и продължава :-) Но е свързан с духовните и енергийните ми занимания, не със спорта.

Иначе тези дни - хапвам обичайните от последните дни неща. Плюс пълнозърнести хлебчета (от моите), сурови бонбони и разни картофено-цвеклови въглехидратки... :-) Ама пък се чувствам пИрфьектно :-)

Лека почивка от щангите и разучаване на йога. няма да трае още дълго тази почивка. ХУбави хора и хубави случвания около мен. Тъй. Отчетох се. (sun)

01.11.11
19:55

Ай да те водя към Варна, да получиш уроци от извора:)

01.11.11
20:44

Не ме изкушавай :-) Ще преча! КОга отиваш?

Вземи ми от там поне едно Шоко енерджи - да презаредя батериите? :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 01.11.11 22:18.

Гледах Денят отблизо с теб. Въпрос.
Ако се чувствам щастлив, тренирайки, ядейки месо, играейки си с чувствата на хората и мачкащ другите, трябва ли да се променям като промяната ще ме направи тъжен?

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 05.11.11 20:10.

05.11.11
20:41

казано от Тедо на 05.11.11, 20:08:

Гледах Денят отблизо с теб. Въпрос.
Ако се чувствам щастлив, тренирайки, ядейки месо, играейки си с чувствата на хората и мачкащ другите, трябва ли да се променям като промяната ще ме направи тъжен?

Съмнявам се описаното (особено стряска емоционалния уклон на нещата) да те прави щастлив. Този тип “удоволствия” говорят по-скоро за емоционална дупка, която бива запълнена чрез агресия. А в същността си това е страх. Месото още повече притъпява съзнанието и стимулира агресията.

Моля дневника ми да не се превръща в поредната арена на противоборства и демонстрация на остроумие и сарказъм. Ако искаш да си говорим - давай на лични, Тедо.

05.11.11
20:49

Такааа. тези дни нещо нямах време да се впусна да писателствам (тук), но си е редно да се отчета :-)

Днес не успях да се класирам сутринта за тренировката с Юли, за което ми иде да се ритна отзад, ама.. няма как. Леко досадни семейни задължения. Иначе в чест на Маргото реших да пробвам Kalsu, но се разсеях нещо и реших, че половинка ми стига. Та вместо 100, направих 50 тръстера.

Иначе
Храна:
- бъркоч от джинджифил, 2 ябълки, 1 с.л сусамов тахан, стафиди, орехи
- зелен чай, фреш от цитруси
- парче торта
тренировка
- банан
- салата сребърни китайски гъби, водна лилия, сусам

Тренировка:
- 1 км. крос тренажор (това ми е най-досадната част от тренировката), ставни ротации
- тяга: 10@50 кг., 5@60 кг., 4@66кг, 3@70кг, 4@60 кг.
- военна преса - 10@20кг.
- напречна лежанка с дъмбел@10 кг. - 2х10 на ръка
- хоризонт. скрипец @35 кг - 2х10повт.
- половинка Kalsu (20 кг. лост) за 13 мин.
- суингове - 2х10@15кг. диск

Май това е. Лактите все така си ме болят. Правих опити да се набирам, ма болят. И при дърпането на скрипеца болят. Да му се невиди. Повредих се трайно май :-) И това ще мине.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 05.11.11 21:07.

05.11.11
20:54

Мноо здрава тяга бе

05.11.11
21:28

казано от Lyubomirr на 05.11.11, 20:54:

Мноо здрава тяга бе

Айде бе :-) Мислиш ли? Мисля, че и повече може, но не се осмелих да се пусна на 75 този път. Мерси :-)

Сорка, Point taken!

07.11.11
21:18

Отбих се да драсна набързо в дневника за днес, че напоследък не ми остава много време да чета форума... Но попаднах на тема в която са казани неща, които никак не ми допадат като тенденция. Няма да пиша там, защото подмятането на реплики в такъв стил е като една безкрайна игра на пинг-понг и няма смисъл.

Но ей тук искам да напиша какви са за мен плюсовете и минусите, откакто тренирам при Юли.

Плюсове:

- Мъртва тяга от работни килограми 40-45, сега са 70.
- Клек - от работни килограми 40-45, сега са 50-60.
- от 0 набирания за едно лято правя 6 в серия.
- мускулите ми от просто оформени станаха СИЛНИ. Помя как след едни тестове с Галя, тя установи, че задникът ми е чудесен фотошоп - изглежда чудесно, но не работи. Е, вече и РАБОТИ.
- научих нови, много функционални и хитри упражнения. Пък си мислех, че знам всичко.
- подобрих си техниката на ред основни упражнения, които си мислех, че владея
- тренирам с още по-голямо желание и удоволствие, заради мотивиращата среда и треньор
- осъзнах, че тялото ми има много по-големи възможности, отколкото съм предполагала. Осмелих се да да опитвам и предизвиквам себе си с комплекси, които не съм предполагала, че умея да изпълня. Е, умея го!

Минуси:
- Фитнесът ми стана скучен

Толкова по темата. Който разбрал - разбрал.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 07.11.11 21:19.

Хоп, ще споделиш ли с какви упражнения активира глутеусите? Аз също го имах този проблем и ми е чудно как сте се справили. Разбира се, ако смятате, че това си е треньорска тайна, нищо не казвайте. :)

07.11.11
21:25

Днес учудващо успях да вместя и тренировка. За съжаление - не точно с хората, с които искам, но програмата ми напоследък не ми позволява да тренирам на открито.

Храна:
- бъркоч от 2 ябълки, джинджифил, орехи, сусамов тахан
- купичка бакла със зеленчуци
- няколко хапки някакво макаронено изделие със зеленчуци
тренировка
- банан
- купичка бакла със зеленчуци

Тенденцията с малкото храна продължава.. интересно

Тренировка:
- 1 км. крос-тренажор за около 5 мин.
- клек: 10@20кг, 10@40кг, 8@50 кг, 8@54кг, 3@60кг.
- опити за HSPU - 4Х5 повт., редувани с
- 3х5 набирания;
- 5 кръга от 10 бърпита и 20 повдигания на колене от вис.

Май е това. Скучничко е в залата. Ама пък ме гледат в потрес като направя стойка на ръце :-)

07.11.11
21:31

казано от Marty Sun на 07.11.11, 21:25:

Май е това. Скучничко е в залата. Ама пък ме гледат в потрес като направя стойка на ръце :-)

Нали...хаха? И мен ме гледат с нескрит интерес като висна с главата надолу от стойката за клек :D :D :D

07.11.11
21:41

Хаха Марго :-) смЕх голям :-) разхождат се разни мъжаги на буци и ме гледат под око - не стига, че им взимам тежките дискове, ми се и чепатя по стените, а после залягам за бърпита.

А ти какво правиш та висиш? :-)

За Тедо - ми правим.. знам ли вече.. един куп неща. Юли има много хубава статия за ГОЛЕМИЯ глутеус в блога си, мисля, че там имаше показани и упражненията :-) Включително едно много любимо - клек на един крак, нещо като асистиран пистолет.

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 07.11.11 21:41.

07.11.11
21:46

Ами...разтягам си, какво да правя ;)
Хващам се с колене за лоста, после огъвам назад и хващам с ръце глезените; вися си на ръце в мъжки шпагат с главата надолу...ей такива забавления си намирам :P

07.11.11
21:47

казано от Margaritka на 07.11.11, 21:46:

Ами...разтягам си, какво да правя ;)
Хващам се с колене за лоста, после огъвам назад и хващам с ръце глезените; вися си на ръце в мъжки шпагат с главата надолу...ей такива забавления си намирам :P

Снимка, искам снимка! :-)) :*

07.11.11
21:49

За сега само ме гледат в недоумение, все още никой не ме снима....хахаха

Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.11 21:49.

09.11.11
20:10

Хоп, ей ме и днес набързо

Храна не ми се описва. Хм, даже не помня какво закусвах. Но знам какво ще вечерям :-))

Тренировчица
- разгрявка. разтягане, това-онова, 1 км. крос-тренажор
- Преден клек 10@20 кг., 8@30кг., 6@40кг., 3@50 кг.
- плие - 5х10повт@30 кг. Много малки тез дъмбели бе, това ми е леко, а няма повече
- лежанка - 10@20, 8@30кг, 5@34кг, 5@34кг
- ренегадско с лицева с 2х10кг. - 3х10 повт. Ужасни. ужасни дъмбели! въртят им се дръжките и се чудиш как да пазиш равновесие за да не си разбиеш носа докато си в долна позиция....
- още разни упражненийца за корем и смесени опити за летене с малки гирички (за рамене) :-))
- йога за десерт. Изумените погледи продължават :-))

Май това беше. Едно такова лежерно и бавничко днес. Другаде ми беше мисълта.

13.11.11
18:58

Back to the city. В последните два дена прекарвах дните почти изцяло в катерене по планини и заснежени върхове. Но пък беше чисто, светло, спокойно и топло време. Точно както си го бях поръчала. Тези дето правят прогнози за времето да си гледат работата :-) Бяха обещали дъждове, снегове и чудеса... ама не знат за мойте чудеса.. хехеее :-))

Та значи - яко катерене и двата дена. Храна - от моя хляб, ядки, леща, плодове.

И други неща, дето нямат отношение към хранителния режим и спорта :-) Чудни два дена.
Утре може би ще скокна за тренировка :-)

14.11.11
22:33

Гутен зи вечер :-)

Абе, някой знае ли как се третира разгонена женска котка? Не приемам кастрация. Тфа добитъче не спря да крещи вече трети ден. И нощ. Такива сърцераздирателни страстни вопли се леят...

Иначе по същество за днес, 14.11.11

Храна
- овесени ядки с бадеми, лъжица сусамов тахан, лъжица мед, настърган джинджифил, стафиди
- половинка малък кокосов орех
тренировка
- 2 банана
- 50-тина грама леблебия
- купичка боб

Тренировка
- Разгряване, 600 м. крос-тренажор
- Ей тази закачка от Славко мъртва тяга: 1х70кг-10х60кг-1х70кг-20х50кг-1х70кг-30х40кг.
- Лежанка: 10@20кг, 8@30кг., 5@34кг., 3@38кг, 3@35кг.
- Повдигане на колене до гърди - 20повт.

И това беше. За половин час общо. Трябваше да бързам.

Вече съвсем не остана здрава техника у нас. Компютърът е на последни издихания... Ако зачезна видимо от интернет пространството, да си знаете... :-)

16.11.11
23:55

казано от Marty Sun на 14.11.11, 22:33:

Абе, някой знае ли как се третира разгонена женска котка?

Лесно. Намираш му мъжки котарак.

Иначе в зоо магазините има едни хапчета. Моята котка само като ги видеше и откачаше. Та малко трудно е да и ги дадеш, но пък са ефективни. Като цена бяха около 3лв...

Абе, някой знае ли как се третира разгонена женска котка? Не приемам кастрация.

Марти, независимо от това дали го приемаш или не, най-доброто за котето в случая е... кастрацията.
Ако ти представлява интерес ще разкажа защо.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.11.11 11:54.

17.11.11
11:32

казано от gips на 16.11.11, 23:55:

Абе, някой знае ли как се третира разгонена женска котка?

Иначе в зоо магазините има едни хапчета. Моята котка само като ги видеше и откачаше. Та малко трудно е да и ги дадеш, но пък са ефективни. Като цена бяха около 3лв...

Ше откача я - сигурно е  знаела, че почти на 100% предизвикват злокачествени тумори на млечните жлези.

17.11.11
12:16

Ц. Мерси казвам аз на тези хапченца. Вече уморих една котка от рак след тези ла*на. Кольо, душко златна, знам всичките аргументи за кастрацията, тонове съм изчела. И пак не ми дава сърцето да я дам да я изкормят и осакатят. Добрата новина е, че страстите утихнаха. Сега въпросът е дали да я изкъпя, или ще настине в тези студове.

Таман се връщам от пазара, с доволно пълни торби. Кестени, коноп, лен, нахут, боб, целина, фурми (h) бадеми, слънчоглед, бяла ряпа, моркови. Егати есенното изобилие. Планирани са бонбони от кестени, нахутени кюфтенца и торта с дюли до края на уикенда.

Направо си завиждам :-)

казано от Marty Sun на 17.11.11, 12:16:

Ц. Мерси казвам аз на тези хапченца. Вече уморих една котка от рак след тези ла*на. Кольо, душко златна, знам всичките аргументи за кастрацията, тонове съм изчела. И пак не ми дава сърцето да я дам да я изкормят и осакатят. Добрата новина е, че страстите утихнаха.

Радвам се, че си против хапчетата, но не съм съгласен, че операцията значи изкормяне и осакатяване. Справки - La furia negra, a.k.a. Фара. (inlove) Да, при момиченцата е малко по-сложно, защото се налага отваряне на коремната кухина, но един кадърен лекар ще направи така, че за броени дни животинчето отново ще е във форма. ОК, не ти дава сърце да я оперират... а когато Природата я повика и поиска най-ценното - продължаването на рода? Когато се задейства най-мощния инстинкт - създаването на поколение? Тогава какво казва сърцето ти?

17.11.11
12:56

Красавица :-) Досущ като мойта черна пантера.
Ми като дойде този момент.. започвам да си мисля да й намеря мъж :-) Виждала съм кастрирани котки - те са като плюшени играчки - само ядат, спят и дебелеят. Нямат никакъв живец. А мойта е такава щуротия, не искам да стане говореща играчка..

казано от Marty Sun на 17.11.11, 12:56:

Ми като дойде този момент.. започвам да си мисля да й намеря мъж :-)

Това е добре, но в такъв случай е редно да помислиш и за бебетата.
Тяхното място не е на улицата, нали?

казано от Marty Sun на 17.11.11, 12:56:

Виждала съм кастрирани котки - те са като плюшени играчки - само ядат, спят и дебелеят. Нямат никакъв живец.

Ми-и-и... моите доктори явно само са ме поизлъгали, че са кастрирали Фаричка. (dull)
Тоо бяс продължава просто да няма спирка, дори и след операцията! :D

Кажи къде да ти доведа Фаричка, за да й видиш живеца и манекенската фигура (че не знам колко е удобно да те каня на гости).
Мога да ти гарантирам изненадата... прякорът la furia negra изобщо не е случаен. 8-)

17.11.11
13:23

То именно въпросът с бебетата ме спира :-)
Доведи я ти... ако искаш да видиш бясХ2 :-)
Само да ти демонстрирам как се гледат със сестра си като се срещнат

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 17.11.11 13:24.

17.11.11
20:51

17.11.11

Храна...много въглехидрати
-пълнозърнесто хлебче със сушени домати, риган, маслини и зехтин. Този път купено от СЛънце и Луна
- фурми.. бая
- ориз със зеленчуци и къри, салата бяла ряпа, моркови, листа целина

Тренировка:
- тичане
- 5 кръга от:
  БГ клек с 2х10кг. - х 10 повт. на крак
  лицеви опори - 10 повт.
  тръстери с 20 кг. - 10 повт.

Нещо не ми се тренираше.. и не ми се и пише. Искам повечко сън.

10

17.11.11
20:58

казано от Marty Sun на 17.11.11, 13:23:

То именно въпросът с бебетата ме спира :-)
Доведи я ти... ако искаш да видиш бясХ2 :-)
Само да ти демонстрирам как се гледат със сестра си като се срещнат

Ебахти лудите мачки :D Много радват.

18.11.11
17:30

офф :
Изказах се малко неподготвено с тея хапчета. Но преди съм гледал женска котка която умря от старост на 14 годишна възраст и нашите и даваха такива хапчета.
офф2:
+ още 1 потребител притежател на черна котка. Какво става тука? Само дето моята е с размерите колкото на двете ваши, ама не мога да я снимам щото постоянно простее...

18.11.11
19:53

Gips, имали сте късмет. Моята живя малко повече от 10 г. и си замина от рак... Проклети хапчета...

Иначе.. аз лично - като всяка уважаваща себе си вещица няма как да нямам черна котка. Виж на Кольо не знам историята :-P
И щом живееш с котка, трябва да си наясно, че не ти имаш котка, а котката си има човек :-) Явно имат афинитет към форумци :-)

18.11.11
19:54

казано от gips на 18.11.11, 17:30:

офф
+ още 1 потребител притежател на черна котка. Какво става тука? Само дето моята е с размерите колкото на двете ваши, ама не мога да я снимам щото постоянно простее...

+още един потребител на три черни котки :). От личен опит мога да кажа,че хапчетата не вършат работа,поне при нас :)

18.11.11
19:57

Днес, 18.11.11

Храна:
- бъркоч от шепа бадеми, коренче джинджифил, сусамов тахан, 2 стръка листа целина, лъжица мед
- парче кокосов орех
- 5-6 бонбона от кестени и мак (утре рецепта в блога за заинтересованите)
- 2 кюфтета от нахут, салата моркови и бяла ряпа

Тренировчица:
1. 4 кръга от:
- БГ клек - собствено тегло
- китайско столче - минутка

2. Леко забравения комплекс на кака Тара

Явно след вчера съм решила да засиля болката в задницата :-) хехех. ХУбав ден :-)

18.11.11
20:00

казано от aDDicTeD на 18.11.11, 19:54:

+още един потребител на три черни котки :).

Хехеее уелкъм, мац :-) Забравих да кажа, че сестрата на моята чернилка е на отглеждане при майка ми. Мноого сме, черни сме! мррр :-)

18.11.11
20:02

Откога се каня и аз да го направя този комплекс. Бегло си спомням, че имаше много страсти покрай него във форума. За време ли бяха? Да знам какво да гоня... :D

18.11.11
20:05

казано от Absolut Illusion на 18.11.11, 20:02:

Откога се каня и аз да го направя този комплекс. Бегло си спомням, че имаше много страсти покрай него във форума. За време ли бяха? Да знам какво да гоня... :D

Страсти горещи и мъжки и женски :-) Бая народ го пробва и доволен остана. Само Надето го недолюбва, щото няма тяга в него :-P (hug) за Надето
Иначе аз и Маргото се бяхме пуснали да си чупим главите за време, което се оказа абсолютно излишно. Аз този път време не гледах.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1