Къде прочете за картофите...
Рецептите в женските дневници за прекрасни и полезни сладки деликатеси са доста...зачети там...и си избери нещо “убедително”:)
10.11.11
15:08
казано от Joyplovdiv на 10.11.11, 14:54:
А Марине,
имаш ли някаква убедителна идея какъв тип въглехидрати, защото навсякъде се пише колко е зле да се ядат картофи, ориз, за хляб да не говорим, и то от двата вида- бял и черен- все е много зле??
Когато присъстват епизодично, а не всекидневно и по много в менюто, всичко е ОК. Аз съм за бързите въглехидрати - картофи, хляб... Това се прави за щитовдната жлеза, а иначе всекидневните въглехидрати при НВД най-добре да са от зеленчуци - зеленолистни и кръстоцветни. Въпреки ,че в кръстоцветните има вещества, които подтискат щитовдната но в количествата за НВД това нямакак да стане.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 10.11.11 15:10.
10.11.11
15:29
10.11.11
18:08
Много държа да подчертая, че инженера и аз ще го крада, защото много трябва да го черпя! :)))))))))
Мери, много ти се радвам!
Скоро и аз ще дам отчет.
Добро утро :)
Снощи си пуснах да гледам Железният човек 2, ама още нямаше 22ч и заспах (тия дни ще си го догледам). Сънувах ужасен сън и заради него ми е малко едно такова депресарско тази сутрин... ужасно чувство... Продължавам да имам мускулна треска по бедрата и на гърба. Довечера имам тренировка, а уикенда мисля да пътувам извън София.
Храната ми е почти същата като вчера:
07:30 - 2 яйца с масло и сирене
12:00 - 150г кърначе (сама съм си го опекла), краставица
16:30 - 1/2 черен шоколад Линд (това го видях от дневника на ПеткоК) - и след обяд ще се поглезя :)
За вечеря... все още не знам какво.
Ами туй то...
Мнението беше редактирано от Модена на 11.11.11 09:22.
защото навсякъде се пише колко е зле да се ядат картофи, ориз, за хляб да не говорим, и то от двата вида- бял и черен- все е много зле??
Фактите говорят: http://lichentrenior.com/zabludi-i-statistika-za-zdraveto-na-narodite/
казано от Мария Никифорова на 13.11.11, 15:53:
защото навсякъде се пише колко е зле да се ядат картофи, ориз, за хляб да не говорим, и то от двата вида- бял и черен- все е много зле??
Фактите говорят: http://lichentrenior.com/zabludi-i-statistika-za-zdraveto-na-narodite/
Е хайде стига де...когато си самонавит и имаш своя теория за нещо статистики се намират лесно. Няма нужда от крайности. Ние сме друг форум-приемаме всичко и всички, даже и “злите” въглехидрати. Колко да е лошо да ядеш картофи и ориз? Според мен всеки народ трябва да си е яде националната кухня, без да я модифицира обаче. Оттам идва проблема, че се изопачава и омешва.
Мисля, че има резон в думите на Милко. Аз се придържам към ВМ храненето. Не съм на 100 процента, но съм на 80 :). Запознах се с Милко преди 2-3 години покрай една приятелка. Тя ми е говорела за него. Тогава не спазвах режими и ми беше все едно какво ям. То и аз само се запознах с него, без да съм разговаряла с него... само слушах какво й се обесняваше на нея. И съвсем не беше краен, даже я караше да яде ябълки или въглехидрати и при избора на въглехидрати да избира такива с висок ГИ пред тия с ниския.
Вече не съм дебела, по скоро изглеждам едра. Никога не съм харесвала едри жени, ама сега съм такава. Уикенда не съм тренирала, но не съм се и спирала на едно място - само разходки и малко ядене + много вода.
15.11.11
09:42
казано от Мария Никифорова на 13.11.11, 15:53:
факти в случая е статистиката, а не нейната интерпретация от Милко...;)
А колко е прав и дали въобще е прав...и аз да взимам на сума народ по 200лв на месец и аз ще ви вадя каквито ми е угодно за целта “факти” ;)
казано от Мак Сим на 15.11.11, 09:42:
нейната интерпретация от Милко...;)
А колко е прав и дали въобще е прав...и аз да взимам на сума народ по 200лв на месец и аз ще ви вадя каквито ми е угодно за целта “факти” ;)
Любима тема...
казано от Скота на 11.12.11, 01:16:
И кво стана ся?
Как кво? Станало е това, което е трябвало да стане :D.
Сетих се за дневника ми, видях и заглавието му... почти съм на финала (е не баш): тежа 68кг, а ханша ми е 100.
Малко изводи за мене си:
1. В началото на дневника, когато нищо не разбирах се вслушах в съвета на Максим и почнах да тренирам всеки ден, но в един момент се пренавих и сега тренирам от 3 до 4-ри пъти седмично.
2. ВМ не се храня стриктно, даже хич. Гледам да имам 3-4 хранения за деня, по възможност без джънк.
Ще взема да си направя един нов дневник :).
15.12.11
11:38
казано от Мери_11 на 15.12.11, 11:35:
В началото на дневника, когато нищо не разбирах се вслушах в съвета на Максим и почнах да тренирам всеки ден, но в един момент се пренавих .
Което ще рече ?
Хмм за 2 месеца и половина си свалила 15см от ханша? Доста добре!
Аз месец и половина свалям 3см... талията на седмица по около 1см
15.12.11
12:11
казано от Мери_11 на 15.12.11, 12:00:
Нищо лошо, но се чувствах постоянно изморена и станах нервна.
Тялото реагира по нов начин на новото си състояние...явно при теб е станала комбинация от обективни и субективни причини ;)