12.11.11
20:32
Така. Тъй като вече приключвам МАХ-ОТ-а, реших да минавам на SL5x5
Workout A
Squat , Bench, Pendlay barbell rows
Workout B
Squat , Overhead Press, Deadlift
Като тренировките се въртят еднат седмица А,В,А другата В,А,В и така.
Ще тренрим понеделник сряда и петък ,като съответно в понеделник асистиращи мисля да сложа по 1 упражнение за бицепсс трицепс и трапец. Сряда- набирания+корем . Петък-кофички + предмишница.
Като кг съм ги сметнал би трябвало да започна така
Клек- 35кг- но ми се струва много
Лег- 37,5кг
Преса- 27,5кг
Гребане-30кг
Тяга-40кг
Делоуд-а би трябвало да дойде както следва
Клек- 6 седмица (около 28 декември)
Лег-12 седмица ( 8 февруари).
Преса-10 седмица (19 януари)
Гребане- 8 седмица (11 януари)
Тяга-10 седмица (23 януари)
Та приемам критики относно програмата
Бях пуснал въпроса в дневника си, ама ме посъветваха да попитам където му е мястото :)
12.11.11
21:12
Сметнал си да започваш така... а каква е схемата на прогреса не виждам с поколко кг ще качваш тежестите...
Съвсем пристрастно ще кажа, че едната тренировка трябва да започва с мъртва тяга... примерно
Тренировка А - Заден клек, Лег, Гребане с щанга, нещо за бицепс
Тренировка В - Тяга, Раменна преса от стоеж , Преден клек, нещо за трицепс
12.11.11
21:17
Ще си позволя пак да ти предложа нещо: що не опиташ стартинг стрент на марк риптоу ? почти същата е, само дето ги няма тия чекии да започваш с 20 кила и да прогресираш с 2.5, губейки около 2-3месеца.
Кг се качват с по 2.5 на тренировка а на тягат с 5кг
Dique - ами аз примерно мога да почна с 5+кг де ама през тези месец и нещо ще изградя още по-добра техника да се надяваме,за да може като дойдат големите кг, да не си нанеса някакви травми :)
http://startingstrength.com/ това лие на Mark Riptoe програмата?
Мнението беше редактирано от Абазаба на 12.11.11 21:24.
казано от kristiancho на 12.11.11, 21:12:
Сметнал си да започваш така... а каква е схемата на прогреса не виждам с поколко кг ще качваш тежестите...
Съвсем пристрастно ще кажа, че едната тренировка трябва да започва с мъртва тяга... примерно
Тренировка А - Заден клек, Лег, Гребане с щанга, нещо за бицепс
Тренировка В - Тяга, Раменна преса от стоеж , Преден клек, нещо за трицепс
Защото клека е в основата на програмата! Човека си го е описал в книгата- “SL5x5-report”
12.11.11
21:24
А защо просто идната седмица не правиш всеки ден клипове на клек/лег/тяга и да намерим грешките, па после да си караш спокоен ?
@кристиянчо - на състезанията по трибой тягата е последна, не виждам проблем и в програмата да не е първа :Р пък и да клека се води основен за всички силови програми
И аз не виждам в тези 1-2 месеца със супер леки кила,затва напрао почнах от работни.
казано от Ramon Dekkers на 12.11.11, 20:32:
Като кг съм ги сметнал би трябвало да започна така
Клек- 35кг- но ми се струва много
Лег- 37,5кг
Преса- 27,5кг
Гребане-30кг
Тяга-40кг
Ти сериозно ли? Не се излагай.
Тия цикли може и да работят за хора, дето вдигат 2 х теглото си от лег и искат да стигнат 2.2 примерно, без да претренират или да си прецакат ставите от целогодишно тежко вдигане всеки ден.
Аз лично не харесвам програмирани цикли с фиксирани тежести и проценти. Човек не е машина. Днес се чувстваш супер як, наспал си се, отпочинал си, мотивиран, зареден с енергия, отиваш в залата и вместо да огънеш лоста, зареждаш някаква смешна тежест?! Щото така било по програма? Или обратно, не се чувстваш във форма, изморен си, тежестите от миналия път ти тежат, ама по програма трябва да сложиш 5 кг от горе и ти се зориш и си докарваш травма?
Почваш с трудна тежести и на всяка тренировка гледаш да увеличаваш повторенията и тежестите. Караш сериите в пирамида и ако в първите не върви, не се товариш в последните, и обратно, ако се чувстваш добре, в последните серия товариш на макс и правиш рекорди и така. Никакви цикли, проценти и сложни сметки.
Еми мерси за отговорите.Значи да почвам някаква друга програма или да карам на тази? Мислех си за нещо подобно на freelancer с 4х8-ци за загрявка и после 10х2-ки. 2 упражнения на тренировка и нещо спомагателно- кофички набирания етц..
Ако ли не, явно ще почвам от 3-тата седмица.
Клек-50
Лег- 45
Гребане- 37.5
Преса- 35
Тяга - 55
Той автора е казал ,нали че ако си по-напреднал може да пропуснеш 1-2 седмици, ама аз не се определям като напреднал- нямам нито тяга
13.11.11
14:53
4х8-ци :D 10х2-ки :D
Почни направо с работните квито са ти!Защо трябва да чакаш месец докато стигнеш 70 кила клек лег и т.н. ...?
Едно,че за 3 месечен период нпеример ако почнеш от работните килограми направо ще зацепиш по бързо и ще имаш повече време за адаптация
второ че няма да ходиш за безмислени тренировки в залата.Имам чувството че Мехди пише така за да може погледнато в 3 месечен период да имаш 90% от времето прогрес..а всъщност тежестите са ти супер леки и нормално да прогресираш.
Ами незнам и аз се обърках , честно.. Ако почна примерно 1-2 тренировки ще кача кг и например няма да мога да си направя точно 5х5 и трябва да бия делоуд. След 2 делоуда и минавам на 3х5. Така може би целия цикъл ще го направя за 4-5 седмици т.е 1/2 от първоначалния....
Което сега като го чета не ми се струва лоша идея , но после незнам какво да правя :)
казано от Vintage на 13.11.11, 17:56:
След 3 неуспешни опита да завършиш 5х5 правиш делоуд...не веднага
да де след 1 седмица ;)
казано от Ramon Dekkers на 13.11.11, 18:03:
казано от Vintage на 13.11.11, 17:56:
След 3 неуспешни опита да завършиш 5х5 правиш делоуд...не веднага
да де след 1 седмица ;)
След 2 освен на клека където е 1 седмица ама там лесно се прогресира...
Цъкай си работните тежести и не губи месец и половина във безмислени тренировки и блъскай яко 5х5,чак такива усложнения не ти трябват.Важен е принципа ;)
Ясно. Благодаря на всички. Значи е решеено. Почвам 5кг по-малко от работните ми тежести, защото трябва да направя 1 седмица почивка от МАХ–ОТ. След това продължавам SL 5x5 докогато мога , а след това съм фърлил око на крос-фита.... Само ме притеснява ,че няма да мога да издържа на комплексите и нямам достатъчно оборудвана зала ...
14.11.11
09:23
Mehdi e посочил следното: “Ladder of Strength”
1. StrongLifts 5x5
2. StrongLifts 3x5
3. StrongLifts 1x5
4. Madcow 5x5
5. StrongLifts 5x5 Advanced
Всеки един протокол е описан и можеш да намериш информация (кога да преминеш към следващия и т.н), ако те интерсува и имаш желание, де :)
И кво мислиш, че ей така ми е харесало името SL 5x5 и съм решил да я почна без да съм чел нищо...
Очаквам други мнения.
Еми к’ви мнения повече,според мен се изясни дали да почнеш от 40 кила лифтове и да изгубиш месец и половина докато стигнеш работни кила или направо да почваш 5х5 протокола със работни кила и да почнеш прогреса веднага...
казано от Vintage на 14.11.11, 18:18:
Еми к’ви мнения повече,според мен се изясни дали да почнеш от 40 кила лифтове и да изгубиш месец и половина докато стигнеш работни кила или направо да почваш 5х5 протокола със работни кила и да почнеш прогреса веднага...
в смисъл след 5х5 ама като се замисля то има време ;)
Смятам темата за приключена. :)