Моят дневник:)

Темата е заключена.

Здравейте и от мен :) От известно време чета дневници на различни момичета във форума и все не се престрашавах да започна с моя дневник...Основната причина,поради която го правя е за да мога да следя собствения си режим и да получавам обективни и компетентни мнения,защото виждам колко много готини хора има в сайта :)
Аз съм на 22 години,студентка по право в СУ,но наред с ученето намирам време и за фитнес,защото определено ме кара да се чувствам по -добре и по-заредена...По принцип от 9ти клас си ходя на зала периодично,но от март тази година вече се занимавам по-активно,от лятото насам правя по 5-6 посещения в залата седмично. Целите са ми стегнато и добре оформено,но женствено тяло.Лятото обикновено съм доволна от постигнатите резултати,но всяка зима,вкл. и тази качвам по 2-3 килограма,които веднага се оформят на паласки и това ме побърква ! :)
Осъзнавам,че не се храня много правилно,не правя диети,но се ограничавам от много неща и единственото,което не мога да откажа е ШОКОЛАДЪТ! Предпочитам да се лиша от всякакви неща за хапване за сметка на една ‘’република’’ с фъстъци или някоя подобна глупост :) Като цяло имам нужда от съвет относно хранителния режим,чела съм много статии,знам доста неща,но въпреки това не ги прилагам,защото все ме е страх да не напълнея ...
Днес какво си хапнах :
-9:30 -банан и кафе;
-10:00- 2 блокчета шоколад;( днес съм скромна откъм сладкото)
-11:00- 4-5 сурови бадема;
-13:00- 1 пакет солети и една ябълка;
-15:00- 4-5 сурови бадема;
-17:00-тренировка;
-19:00- салата от краставица,домат,сирене и 5-6 маслини;
-20:00-още едно парченце сирене
Пия по 2-3 кафета на ден и ако можех да ги пия чисти щеше да е много добре,но слагам захар и понякога сметана или пия 3 в 1. Пия и много чай и вода.
Ами май това е от мен,ще се опитам да бъда редовна :)

Здрасти!
Наистина трябва да си оправиш режима и то спешно...
Не знам как ще го направиш (а ако вече си го направила, как ще го поддържаш) това стегнато тяло при тази “храна”.
Всичката насъбрана на веднъж пак е недостатъчна...
Е как няма да ти се ядат шоколади и други бързи въглехидрати, като тялото ти гладува и не му даваш нищо пълноценно, от което да извлече енергия и градивен материал.
Винаги ли така ядеш, или този ден е бил изключение?

12.11.11
05:08

Като гледам снимките, май си е всекидневие да се храни по толкова. :)

Успех и на теб...

12.11.11
12:33

Здравей. Добре дошла.
Не разбрах целта ти през зимата да не качиш 2-3 килограма ли е или е тези килограми да не са паласки? На мен второто ми звучи по-логично :). Но пък те е страх да си сложиш захар в кафето... Много добро решение е това да си направиш дневник. Успех!

Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 12.11.11 12:34.

Здравейте на всички,радвам се,че ми писахте :) Целта ми определено е тези 2-3 килограма да не са под формата на паласки,защото наистина не се чувствам никак добре така и за жалост ми се отразява на настроението...(колкото и глупаво да звучи).
А относно храненето...по-скоро ми е било  ежедневие-никога не съм можела да спазвам строги диети,но въпреки това както вече казах съм се старала да изключа доста неща и то защото генетично съм предразположена към напълняване .Сега се опитвам да намеря баланс и да се храня по-пълноценно,затова и се радвам,че има хора,които да ме насочат към това...:)
Когато съм у приятеля ми определено си хапвам доста стабилно и ЗАтова вчера денят си беше доста ‘’натоварващ’’ :) :
-9:30- ‘’Активия’’ с мюсли;
-13:00- мноого вкусна и приготвена от мен крем-супа ;пилешка пържола и малко ориз;
-17:00- круша и половин ябълка;
-19:30- още една купа крем-супа,пилешко месо на тиган без мазнина,но с много соев сос
Вчера беше ден без нищо шоколадово...:)

13.11.11
11:08

Освен да кажа по-често да ходиш у приятеля ти..ъъъ..но е в пъти по-добре да започнеш да готвиш и вкъщи ;) Ребрата ти се броят...

Живея на общежитие и на едно малко котлонче и микровълнова фурна да ти кажа почти нищо не се получава...:)

Здравей Ивета. Паласките са признак на влошена инсулинова чувствителност, която е съвсем нормално да я имаш като гледам какво и кога ядеш.  Лошата инсулинова чувствителност може да я бъркаш с “генетично съм предразположена към напълняване”. Трябва да си промениш малко навиците и вкусовете и нещата ще се оправят. Като гледам снимките ти, не си много далеко от добрата форма и ако си малко по-сериозна и мотивирана, бързо ще си постигнеш целите.

13.11.11
12:40

Колко малко Марине? Всъщност зависи от целите момичето, ако иска да изглежда като мацката, която надявам се да излезе, че не знам тук как се прави това, трябва МНОГО работа...

Аз до колкото разбрах, просто не иска паласки.

Здравей,Марине:) Благодаря за мнението ,наистина може и аз да съм в грешка относно предразполагането и ще ми е полезно,ако ми дадеш препоръка относно времето,в което се яде и примерни храни. Аз много обичам и наблягам на плодове и зеленчуци,ям много сирене и кисело мляко,яйца и пилешко месо.В общи линии съм изключила хляба напълно и като цяло тестените изделия ( понякога се изкушавам с малко домашна баничка или кекс,но гледам да е много рядко),почти не ям пържено или мазно...Освен това си спортувам много съвестно 5-6 дни в седмицата с разликата,че нямам амбиция да ставам твърде ‘’мускулеста’’ или орелефена и затова правя много кардио и използвам по-леки тежести.Определено ми харесва добре развита коремна мускулатура и се стремя да го постигна малко по малко,но просто на мен не ми се иска да имам прекалено големи ,макар и добре оформени бедра,ръце...
Момичето от снимката е симпатично,но не се стремя към това-на мен ми харесват по-женствените тела :)

13.11.11
14:43

Привет и от мен,

Надявам се, че идеалът ти наистина е “женствено”, а не “анорексично” тяло...
Девойката от снимката не е мускулеста и се зачудих защо ти я виждаш такава.
Храни се добре, тренирай и не се притеснявай за мускулите. Всъщност имаш нужда от тях. И за релефа не се притеснявай - той има нужда от мускули на първо място.

13.11.11
16:02

казано от Ивета Тодорова на 13.11.11, 13:25:

ако ми дадеш препоръка относно времето,в което се яде и примерни храни. Аз много обичам и наблягам на плодове и зеленчуци,ям много сирене и кисело мляко,яйца и пилешко месо.В общи линии съм изключила хляба напълно и като цяло тестените изделия ( понякога се изкушавам с малко домашна баничка или кекс,но гледам да е много рядко),почти не ям пържено или мазно...

Храни се от три до четири пъти на ден. Във всяко ядене трябва да имаш източник на енергия (въглехидрат или мазнина) и ПРОТЕИН (месо, риба, яйца). Киселото мляко само по себе си не е храна. Животинските мазнини са ОК. Зехтинът също, но не готви с него. Ползвай го само в салатите. Избирай си узрели сирена.

Освен това си спортувам много съвестно 5-6 дни в седмицата с разликата,че нямам амбиция да ставам твърде ‘’мускулеста’’ или орелефена и затова правя много кардио и използвам по-леки тежести.Определено ми харесва добре развита коремна мускулатура и се стремя да го постигна малко по малко,но просто на мен не ми се иска да имам прекалено големи ,макар и добре оформени бедра,ръце..

При нас жените комбинацията от нормална храна и трениране с тежко - няма как да ни доведе до големи мускули. Това обаче ще го осъзнаеш с времето. Нашите мускули могат да станат по-плътни, а тялото ни да изглежда здраво и тонизирано.

П.П. Иначе на мене ми харесва как изглеждаш. Имаш добра основа, която можеш да развиваш.

Мнението беше редактирано от maria на 13.11.11 16:04.

13.11.11
16:32

Здравей! :)
Ходиш ли на висок ток?

Инис,да,права си...момичето не е толкова мускулесто,просто не се изразих правилно-по- скоро самата й структура не ми допада,но това е лично мнение и не желая никого да обидя .
Мария,благодаря за съветите и ще се постарая да съм по-съвестна с храненето, просто трябва малко време,защото тези ограничения си ги налагам от вече няколко години и предполагам знаеш ,че да си пречупиш психиката е най-трудно:)
Да,нося висок ток- най-вече като излизам вечер,за лекции предпочитам нещо по-удобно :)

13.11.11
17:00

Киселото мляко само по себе си не е храна. .

Хехе, не толкова категорично де! :)
И на мене структурата на това момиче от снимката не ми изглежда съвсем женствена. Никаква талия + голям трапец.

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 13.11.11 17:05.

Здравей,Марине:) Благодаря за мнението ,наистина може и аз да съм в грешка относно предразполагането и ще ми е полезно,ако ми дадеш препоръка относно времето,в което се яде и примерни храни. Аз много обичам и наблягам на плодове и зеленчуци,ям много сирене и кисело мляко,яйца и пилешко месо.В общи линии съм изключила хляба напълно и като цяло тестените изделия ( понякога се изкушавам с малко домашна баничка или кекс,но гледам да е много рядко),почти не ям пържено или мазно...Освен това си спортувам много съвестно 5-6 дни в седмицата с разликата,че нямам амбиция да ставам твърде ‘’мускулеста’’ или орелефена и затова правя много кардио и използвам по-леки тежести.

За да оправиш инсулиновата чувствителност:
1. Намали плодовете, защото фруктозата (плодовата захар) от тях доказано влошава инсулиновата чувствителност дори по-бързо от глюкозата.
2. Намали броя на храненетата.  Честото ядене също влошава инсулиновата чувствотелност. От своя страна един голям период от време без калории (16 часа и повече) подобрява инсулиновата чувствителност. Това и идеята на цикличното хранене. За него може да прочетеш повече тук - http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting#axzz1dfJzxP4z
3. Избягвай хидрогенирани и топлиннообработени растителни мазнини. Те са бич  за инсулиновата чувствотелност.
4. Пий Омега-3, хром и магнезий. И трите хранителни добавки имат връзка с функциите на инсулина и подобряват инсулиновата чувствителност.
5. Добра идея е да имаш от време на време дни ВМ-НВД дни.
6. Пий редовно кафе, но чисто, без захар.

Също така не избягвай животинските мазнини, те са необходими и ценни за организма. Препорчъвам ти да избягваш пилешкото , освен ако не е домашно, защото то е най-натровеното промишлено произвеждано месо.

14.11.11
13:19

Ивета, по системата която си започнала и по която се хранят болшинството от младите жение съм наблюдавал отблизо два “взрива” на размерите за 2-4 месеца на дупета и мазнините при две бивши приятелки, който силно бяха убедени, че с глад и ядене по манекенски диети и употреба на “полезни” храни от рекламите ще са стройни!

Слушай Д-р инж. Маринов д.м.н.!

10

14.11.11
16:04

Какво ше се косиш за паласките, ти си кожа и кости О.О Не знам какво не им харесваш на “здравите” жени, ама мога да ти гарантирам, че мъжете ги предпочитат (фешъните, педалите и другите жалки форми на живот не се броят за мъже!!). Едно 7-8кг отгоре ше са ти БОМБА.

Ти ми отне всичко най-мило :Д Кафето със захар,плодовете и честото похапване,макар и по малко :))) Но обещам да се вслушам в съвета и да се постарая да променя някои неща в режима (охх,захарта определено ми е най-ужасният проблем :( )

Диляне,определено не гладувам,защото не мога да издържа...а и знам,че гладуването имат краткотраен ефект...имам такива приятелки,но на мен проблемът ми е ,че отдавна се опитвам да се въздържам от свястна храна и това вече ми е станало навик и сега е малко по-кофти да започна да ям ориз за обяд например,след като съм свикнала да го карам само на салата (или солети,за съжаление....).Нямам амбиция за моделска кариера :Д ,просто искам да се харесвам като се погледна в огледалото...:)

П.П. Ще слушам Д-р инж. Маринов д.м.н., обещавам :)

Не искам да ме разбираш погрешно-нямам нищо против здравите жени,просто аз не се харесвам и възприемам с повече килограми;знам,че обичате момичетата да имат и “месце”,но аз мисля,че и така си имам ,а при 60-62 кг просто няма да мога да ги превърна в мускулна маса толкова лесно и ще се чувствам зле- съответно нещастна :)

Благодаря на всички,които се включват...оценявам всяко мнение :)

14.11.11
17:00

казано от Ивета Тодорова на 14.11.11, 16:45:

Ти ми отне всичко най-мило :Д Кафето със захар,плодовете и честото похапване,макар и по малко :))) Но обещам да се вслушам в съвета и да се постарая да променя някои неща в режима (охх,захарта определено ми е най-ужасният проблем :( )

Диляне,определено не гладувам,защото не мога да издържа...а и знам,че гладуването имат краткотраен ефект...имам такива приятелки,но на мен проблемът ми е ,че отдавна се опитвам да се въздържам от свястна храна и това вече ми е станало навик и сега е малко по-кофти да започна да ям ориз за обяд например,след като съм свикнала да го карам само на салата (или солети,за съжаление....).Нямам амбиция за моделска кариера :Д ,просто искам да се харесвам като се погледна в огледалото...:)

П.П. Ще слушам Д-р инж. Маринов д.м.н., обещавам :)

Не искам да ме разбираш погрешно-нямам нищо против здравите жени,просто аз не се харесвам и възприемам с повече килограми;знам,че обичате момичетата да имат и “месце”,но аз мисля,че и така си имам ,а при 60-62 кг просто няма да мога да ги превърна в мускулна маса толкова лесно и ще се чувствам зле- съответно нещастна :)

Благодаря на всички,които се включват...оценявам всяко мнение :)

По големият процент от жените на Земята искат като се погледнат в огледалото да изглеждат добре и да се харесват.
Дали обаче това което виждаме в огледалото е достатъчно за да се харесваме и обичаме? Понякога дори и постигнали целите си, пак оставаме недоволни, защо така ? И само външният вид ли е важен ?
Ти може и да се харесваш в огледалото сега или след време и тялото ти да реагира спрямо очакванията ти, но с тази храна дали ще е така и след 5-10 години? Дали наличието основно на актиявия, шоколад, захар, солети и т.н са най-добрият и правилен избор?

Малко риторични въпроси за разсъждение.
Сама каза, че отбягваш святстната храна. А за това, че ти казват, че гладуваш, не винаги го разбирай буквално.
Ти може да изядеш и 1кг плодове, шоколад и кисело мляко и да се чувсташ преяла, но дали тялото ти се  нахранило е друг въпрос.

14.11.11
19:55

казано от Ивета Тодорова на 14.11.11, 16:45:

Не можеш да превърнеш “месцето” или “сланинката” в мускул. Може да имаш някакво съотношение между мускули и сланинка и в зависимост от въпросното съотношение (и количество на същите) ще изглеждаш по различен начин. Един от най - крайните и зле изглеждащи варианти е малко мускул + сланинка, където шансът да не се харесваш е най - голям. Нали се сещаш за този тип девойки, уж с мерки на манекенки, а коремчето се нагъва на 3-4 пласта и имат един такъв отпуснат, леко мазен вид...
За добър външен вид и тонус на фигурата трябват мускули, така че не се бой от тях. Няма да станеш като културистка, дори няма да заприличаш на щангистка : )
Ако качиш мускул, ще свиеш обиколките навсякъде. Мускулите придават формата на тялото ти и повишават енергоразхода. Само теглото ще се увеличи леко. Но образът в огледалото ще те изненада приятно.
Изобщо идеята е да качиш активно, а не пасивно тегло.

Ти си в пълното си право да изваяш фигурата си както ти харесва, но поне се храни качествено.

Рали,естествено,че не само външният вид е важен,ако беше обратното никой нямаше да се мъчи да си развива умствения капацитет и естествено не винаги сме доволни,макар и постигнали целите си,но стремежът за самоусъвършенстване си е заложен у човека и това си е :) Размишлявала съм доста по тези въпроси:)
Активия,солети и шоколад разбира се не са правилната храна и макар,че ги ям от време на време ,не значи,че това ми е основната храна-главно се храня с плодове и зеленчуци...имам нужда от съвети,това е ясно,затова и пиша тук,но това не значи,че си измъчвам тялото :)

14.11.11
21:06

Тези ги просто ги е яд, че изглеждаш доста добре (по-добре от всички тях) дори без хранителен режим и тренировки, не ги слушай. Оправи си храненето и спортувай умерено, друго не ти трябва :)

п.с. чети дневника на Elle ea :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 14.11.11 21:16.

14.11.11
21:32

казано от Станимир на 14.11.11, 21:06:

Тези ги просто ги е яд

Кои са “тези” ?

Оправи си храненето и спортувай умерено

Тук съм съгласна :)

10

15.11.11
00:41

Тези ги просто ги е яд, че изглеждаш доста добре (по-добре от всички тях) дори без хранителен режим и тренировки, не ги слушай. Оправи си храненето и спортувай умерено, друго не ти трябва :)

Да, в лицето наистина изглежда много добре, ама в тялото требва да “налее” малко мръвка.

15.11.11
10:38

“М да, вчера цял ден не можех да си намеря място, как така без хранителен режим може да е слаба. Дори като се замисля, не можах да спя заради това” :).Предполагам, че и другите много ги е било яд, защото си нямат друга работа ;)
Има ли смисъл от такива коментари изобщо ?

Към авторката. Аз не говорех за умственото усъвършенстване. А за това, че външният ни вид може да е перфектен, но да се изненадаме след време от неподозирани здравословни проблеми следствие на неправилно хранене.
Пример, във форума има едно момиче, което драстично е отслабнало като се лишава и ограничава с храната много. Преди няколко месеца я попитах как и е цикъла и тогава тя каза, че няма проблеми, но преди няколко седмици написа, че няма цикъл. Затова казах и че външният вид не е всичко, трябва да има синхрон и баланс.

15.11.11
11:09

Аз разбирам, че Ивета се интересува само от външния си вид, но се чувствам длъжна все пак да и дам тази информация- ако тренираш както трябва и ядеш както трябва- ще имаш и много други бонуси- ще си в пъти по-жизнена, по-уверена, по-силна, по-малко стресирана, по-здрава- аз нямам нито една пломба, цикълът ми не закъснявал  с един ден, вируси и такива неща не помня от кога не са ми се случвали...И бих била много благодарна ако някой ме беше информирал за тези неща на твоята възраст, за които ти пишат Инис, Ралица и др.
Освен това виждам, че много слабите млади момичета имат ужасно дълбоки бръчки по лицата си, засега това не е супер ужасно, но си представям на какво ще заприличат след 10-20 години...
Разбира се, че ти си правиш избора, но е важно да си информирана за някои неща...

15.11.11
11:28

Аз така се надявах Станимир да ми отговори - кой с кого точно си позволява да сравнява и анализира? Защото не ми се вярва мъж да се изкаже толкова неадекватно, злобничко и най-вече - напълно безсмислено.

Момичетата и момчетата, които са писали в дневника, са дали полезни и съществени съвети - и то защото авторката ясно си е написала, че чувства нуждата от такива. Сега, както другите казаха, и остава да направи избор, да влючи повечко интересни спортни занимания и истинска храна.

Основата и е наистина отлична, най-доброто предстои :)

Аз да кажа нещо - външния вид не е единственото нещо, което прави една жена привлекателна. Както ми каза един приятел: “Намери си жена хем за кура, хем за душата”. Нарочно го оставям в същия вид, за да се загуби смисъла.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 15.11.11 15:15.

Станчо, бе не знам, ама тялото на това момиче не ме привлича особено сексуално. Тук има доста момичета, които са бая по-мускулести и едри, и усещам сексуално желание само като им гледам снимките, кво ли ще стане, ако се видим не знам... Така че гледай си твоите, аз ще си гледам моите. ;)

10

15.11.11
17:44

казано от Тедо на 15.11.11, 17:42:

Станчо, бе не знам, ама тялото на това момиче не ме привлича особено сексуално. Тук има доста момичета, които са бая по-мускулести и едри, и усещам сексуално желание само като им гледам снимките, кво ли ще стане, ако се видим не знам... Така че гледай си твоите, аз ще си гледам моите. ;)

либра, либра, либра, либра, лииииииибра, либра, либра, либра :D:D:D:D

Здравейте отново :) Чак сега си отварям дневника и се учудих на породилата се леко остра дискусия...Мисля,че всеки има право на собствено мнение и не е нужно някой да завижда на друг...всеки сам си избира как да изглежда и да живее. (Дотук с лиричното отклонение) :))
Joyplovdiv, определено не се интересувам само от външния вид-не съм толкова глупава-храня се по-малко от някои момичета в сайта,но това не значи,че съм гладуваща маниачка или нещо подобно-напротив,така както и ти,аз много отдавна не съм се чувствала толкова енергична-тренирам всеки ден,тичам,упражнявам си мозъчната дейност...чувствам се в много добро здраве и се надявам да продължи и занапред...
Atom,благодаря ти за мнението :) а иначе не се впрягай за коментарите...наистина не мисля,че е нужно да се говори въобще за завист или нещо подобно...
Тедо,искрено ти пожелавам тия яки мацки да ги срещнеш и наживо,та да си осъществиш сексуалните желания,ако ти се отдаде такава възможност :)
Не съм писала скоро дневния си хранителен режим,но като огромен  плюс за мен мога да отчета,че от една седмица не съм яла шоколадови десертчета,солети и определено се старая да преобладават повече яйца,пилешко месо,плодове и зеленчуци...със сигурност се дължи на стабилното четене във форума :) Добре ми се ‘’промива’’ мозъка :) Лека вечер:)

Здравейте на всички! :) Знам, че отдавна сте ме зачеркнали като една от стотиците, които си правят дневници за седмица-две и после се отказват от всичко, но при мен отказът беше само от вписването на храна и тренировки в дневника, защото прецених, че на този етап това не е за мен. Искам да изкажа благодарност към всички във форума, защото ме научихте на много неща! Не съм спирала и за ден да чета дневници и статии и определено мога да кажа,че вие помагате. :) Постоянно научавам нови факти,надъхвам се да тренирам и да спазвам сравнително добър хранителен режим.Отдавна сладкото не ми е проблем, мога да си хапна понякога, но не е нещо, без което не мога. Научих, че не количеството, а качеството на храната е от значение, за да изглеждаш по-добре и че изобщо храната е от огромно значение за идеална фигура ( преди отдавах значение само на фитнеса) Още веднъж благодаря и продължавайте в същия дух ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1