09/11
Почивка. Взех си стевия :)
10/11
МакСимална тренировка! :) :) :)
Сгъване+разтваряне на ръцете встрани: 40 повторения @2,5 кг на ръка
Тръстъри @10 кг: 40 повт. с почивки
Няколко серии с кратички почивки:
Набирания (асистирани) на ръкохватка х3 бр.
Лежанка
Клекове, балетни клекове и напади с българска торба
Абе нещо не ми се отдава да опиша съвсем точно тренировката, ама беше МНОГО добра :)
На лежанката - 3х40 кг, после Сашо сложи 50 кг и май ги бутнах, 2 или 3 пъти с почивка между тях, малко помощ ... и с гърчене.
После редувахме лежанка с тесен хват и с широк хват, тежестта постепенно намаляваше... а повторенията се увеличаваха. Накрая 30 кг. ти се струват леки като пеперудки :)
Бг торбата не знам колко тежи - не е чак ужасно много - но на балетния клек е достатъчно, че да ми обърка баланса :D
Нещо се опитвам да настивам тези дни, което направо обижда мен и спортния ми дух (:D) и мислех, че няма да имам никаква сила днес... ама беше толкова зареждащо и приятно, че всички настинки си заминаха, а аз ОБИЧАМ ЩАНГИ :)
Доволна и щастлива :)
10.11.11
12:10
казано от Atom на 10.11.11, 12:05:
09/11
Бг торбата не знам колко тежи - не е чак ужасно много - но на балетния клек е достатъчно, че да ми обърка баланса :D
30кг < “БГ торба”< 35кг , ей ти отговора чрез неравенство :D
Като се поизръси още малко пясък от нея (или там с каквото е пълна :D) и стане към 20 кг - пак балетни клекове :D
10.11.11
12:17
казано от Atom на 10.11.11, 12:15:
Като се поизръси още малко пясък от нея (или там с каквото е пълна :D) и стане към 20 кг - пак балетни клекове :D
По-вероятно да се намуши нещо в нея...например още една верига(едно от нещата, с които е пълна :D) и да стане към 40 кг...;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.11.11 12:18.
11/11
Най-интересното от днес (sun)
Тяга - 80 кг (нов личен рекорд)
Лежанка - 50 кг
Имаше и тяга 3х70кг, лежанка 3х40кг ... както и много други комбинации от числа и повторения :)
Тренировката беше с Мак Сим (както вероятно се подразбира от работните кг. :) ) и Дидлина (bow). Много добре ни се получи!
С правилния треньор - из всяка тренировка се явява по някой макс, и то без да се претрепвам - напротив, денят ми продължава енергично и прекрасно :):)
Мнението беше редактирано от Atom на 11.11.11 16:24.
11.11.11
16:57
казано от Atom на 11.11.11, 16:17:
Тяга - 80 кг (нов личен рекорд)
Лежанка - 50 кг
аз като ти казах, че е въпрос на 2-3 тренировки, ти не вярваше... ;)
Сега ти вярвам, Сашо... само дето така набързо останах без “дългосрочните” си силови цели :D :D
Мислих нови - засега по-големи тежести не ме блазнят, по-скоро ще поработя по слабите звена. Има доста :) Тръстъри, лицеви опори и тн.
12/11
Нетренировъчен. Сутринта 30 мин. стречинг - имах лека мускулна треска на Д-то и гърба, но в течение на деня напълно отшумя :)
Както винаги след тежка тяга - усещам някакво много комфортно “наместване” в областта на таза, както и си усещам най-последните гръбначни прешлени страхотно “напаснати”. Малко тъпо го обясних, ама - факт :) Обикновено ме държи 2-3 дни :)
13/11
Сетих се за едно упражнение за корем - dragon flag. Преместих лоста за набиране много ниско на рамката на вратата (около 10 см. от пода) и се получи чудесно място за хващане :) Пиша го това, защото и преди сме обсъждали във форума как може да се прави драконовия флаг в домашни условия :)
И без това аз вече се отказах от набирания на лост - само на халки и ръкохватка ще са, когато има възможност.
Та - днес, dragon flag прогресия: контролирано бавно спускане с прави и свити крака, докъдето мога. И изометрия в някои по-лесни точки.
Ужасно много ме мързи (wasntme) ... харесах си един комплекс, но е твърде изтощаващ и ще го оставя за някой по-енергичен ден (makeup)
Edit:
Послушах долния пост на Тедо, пийнах чай... и кафе :)
21-18-15-12-9-6-3
Суинг до малко над хоризонтала @12кг
Лицеви опори на колене chest to ground
Преден клек с пудовката
Напади
Sit-ups
24:20
Мнението беше редактирано от Atom на 13.11.11 13:01.
13.11.11
10:50
Нагърми се със много зелен чай. :)
14.11.11
10:53
казано от Atom на 12.11.11, 17:48:
Сега ти вярвам, Сашо... само дето така набързо останах без “дългосрочните” си силови цели :D :D
Сега си постави за цел една бройка лицеви, набирания и 100 тяга ;)
И си прави 3 пъти седмично онова, последното упражнение...;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.11.11 11:39.
казано от Мак Сим на 14.11.11, 10:53:
Усещаш ли как всяваш смут с тези “тайни” упражнения :D
All you need is… въже, тежест (диск.. пудовка..нещо друго тежко) и малко повече сила в раменцата и гръбчето :)
От петък съм овесила пудовката на наличното ми въже и се опитвам :) Трудно е ... засега.
14.11.11
13:03
казано от Atom на 14.11.11, 12:53:
казано от Мак Сим на 14.11.11, 10:53:
Усещаш ли как всяваш смут с тези “тайни” упражнения :D
All you need is… въже, тежест (диск.. пудовка..нещо друго тежко) и малко повече сила в раменцата и гръбчето :)
От петък съм овесила пудовката на наличното ми въже и се опитвам :) Трудно е ... засега.
и не го издавай... ;)
Имаше много ходене пеша и като цяло движение тези дни, но затова пък - не и някакви сериозни тренировки - само за бърз тонус или проба на някакви упражнения и комбинации :)
14/11
1 час лека “женска” гимнастика (глутеус ритник, мост, ала-бала... и тн) с тежестите за глезени и топката + стойки на ръце пак с тежестите
15/11
Клек с пудовката 80 бр. + 15 бр. след малко почивка. Исках да пробвам колко макс. повторения мога да направя, нещо оплесках броенето .. както и да е. Другия път по-съсредоточено.
3 кръга:
Бедр. сгъване на топка - 15 повт.
Къси коремни с крака на топката - 30 повт.
3х10 бедр. разгъвания на топката
4х3 лицеви опори - стриктни .. мисля
20 мин. лека гимнатика и стречинг
16/11
2 кръга:
Разтваряне на ръцете встрани @1,7 кг - 30 повт.
Въздушен клек - 20 повт.
50 скока на въже
3 кръга:
Тръстъри - 10 повт @12 кг
Повдигане на колене от вис до над паралела - 15 повт.
2 кръга:
Едностранно гребане с пудовка - 10 повт. на страна
Бедр. сгъване на топка - 15 повт.
Скачане на въже - 6х50 скока
30 мин. лека гимнастика и стречинг
Edit: За днес допълвам и около 3 км. тичане привечер с изненадващо добро темпо + Handstand forward roll заучаване на трева.
Мнението беше редактирано от Atom на 16.11.11 20:30.
17/11
Нетренировъчен.
18/11
Откакто спрях бърнъра съм върнала 1-1,5 кг, за щастие предимно (но не само...) на желани места, ако ме разбирате :)
Напоследък съм доволна от оформянето на корема и раменете. При краката и д-то има още много какво да се желае, но там ми пречат разни малки проблемчета. Ето тези дни пак задържам вода, имам бузи... по глезените също усещам тежест. Уж ми е добре храната, но се усещам тежка и тромава :( ... Ще мине до 2-3 дни, предполагам.
Толкоз с мрънкането.
Тренировка: за първи път от мнооого време - в лъскава зала. Аз си я съчиних, може би не е особено добре структурирана поради което.. Ако реша да посещавам зала по-редовно, ще помисля за програма.
Клек 10@20 кг/Лежанка 10@20 кг
Клек 10@20 кг/Лежанка 10@20 кг
Клек 5@40 кг/Лежанка 5@30 кг
Клек 2@45 кг/Лежанка 3@35 кг
Клек 5@20 кг/Лежанка 10@20 кг
Напади (изпънати нагоре ръце) 10@5 кг/Обръщане + изтласкване 10@10 кг
Напади (изпънати нагоре ръце) 10@7,5 кг/Обръщане + изтласкване 10@10 кг
Напади (изпънати нагоре ръце) 10@10 кг/Обръщане + изтласкване 10@10 кг
Напади (изпънати нагоре ръце) 5@15 кг/Изхвърляне от клек :) 10@5 кг
Скрипец, широк надхват, зад врат
10@23 кг
5@29 кг
3@35 кг
Повдигане на прави крака (машината, на която гърбът ти е на мекичко, с 2 дръжки за ръцете)
4х10
2 кръга (коремните преси под много голям наклон)
10 къси коремни
10 цели коремни
планк ок. 1 мин
На скрипеца ми беше интересно. Пробвах и малко пред гърди, по-лесно е (не помня с колко кг, то беше между другото).
Мнението беше редактирано от Atom на 19.11.11 07:28.
19/11
Мисля, че съм на път да прекарам една от най-мързеливите съботи в живота си :D
19.11.11
12:45
казано от Atom на 19.11.11, 12:10:
Мисля, че съм на път да прекарам една от най-мързеливите съботи в живота си :D
Казва му се свръх-възстановяване... :P
(sun) Благодаря, Кольо - тоя термин ще бъде безсрамно използван и занапред :D
20/11
Сутринта за около 15 мин:
2 кръга:
100 скока на въже
10 хоризонтални набирания
10 лицеви опори
10 тръстъра с пудовката
2 кръга:
100 скока на въже
30 клека с 2х1,7 кг
И да си призная, уморих се от тая нищо и никаква кондиция.
+ 40 мин много лека гимнастика и разтягане до състояние на пластелин :)
Стойка на ръце - 2:26.
Спах следобед - рядкост :)
Мнението беше редактирано от Atom на 20.11.11 19:46.
21/11
За 12 мин, максимален брой рундове от :
Bench press 3@30 kg
Deadlift 3@60 kg
Резултат: 11 рунда + 3@30 кг bench press
(Трябваше да сложа 35кг. на лежанката и 55кг. на тягата)
Напади 5@20кг, 2х5@25кг
Военна преса 10@20 кг, 8@20кг, 8@20кг
Планк @30кг – 30 сек :)
Лицеви опори – 6,5,4
Хехе...от доста време не съм минавал насам и днес съм приятно изненадан. Много ми харесват тренировките. Мога да те посъветвам да даваш по-смело на раменната преса. Казва ти го човек с доскоро извадено рамо : )))) Ще наминавам по-често! Айде ;)
Мерси, Валери :) Прогресът в тренировъчно отношение се дължи на запознанството с Юли (Oranje) и с Александър (Мак Сим).
Мак Сим за мой късмет ми е съгражданин... да се тренира с него е уникално :) Щото е много добър :)
Ей такива истории - важното е да сме здрави :)
Отбелязвам някакво мижаво подобие на мускулна треска на гърба... Така се надявах на нещо по-значимо :)
Явно за целта трябва да тренирам нещо абсолютно ново, затова - тоя уикенд ще се уча (ще ме учат :) ) да плувам (makeup)
22.11.11
10:20
казано от Atom на 22.11.11, 10:13:
затова - тоя уикенд ще се уча (ще ме учат :) ) да плувам (makeup)
Надявам се, че няма да е в любимата ти Гребна база...малко е студено...:D
Студено, студено.. ама гледам са я поизчистили, водата е кристална :) Та - колко му е :D
22.11.11
10:24
аз съм го правил в една зимна ваканция...беше някъде около -15…не ме питай как стигнах до вкъщи после(е, то “после”-то беше след още 30-40 мин пързаляне) :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.11.11 10:25.
22/11
Час и нещо аеробика. Изморих се :)
23/11
Тръгнах да правя един комплекс с тръстъри, но още след първите 21 усетих, че не ми е ден... Затова малко изометрии, от които най-интересното беше табата с планк на една ръка, с редуване на ръцете.
Храна не съм писала от много време. То е горе-долу едно и също, понякога ми се дояждат шоколад, тортички или някакви кремчета... и си ям. Угризения имам, ако трябва да съм честна, но са умерени :)
Ето днес:
1. 3 яйца с кашкавал и магданоз, филия хляб
2. 5 пил. крилца, задушени с масло и риган; малко ориз
3. 50 гр. кашкавал с резен масло
4. 4 пил. крилца с масло, салата от моркови с ленено олио
5. 200 гр. кисело мляко с 30-40 гр. суров слънчоглед и много канела
24/11
Днес няма тренировка, само някакви раздвижвания без тежести.
10 кръга:
Бавни въздушни клекове 10 повт.
Балетни клекове 10 повт.
Клек до стена 10 повт.
Идеята беше да дишам правилно. На балетните клекове в началото губех равновесие, но се усетих как трябва да ги правя де - просто са ми нетипични :)
+ Стойки на ръце, баланс без стена и изометрии. Накрая направих 11 лицеви опори в серия - много се радвам!!! :)
От всичко, което имам като база за сравнение от юли месец насам - военната преса си остава слабо движение (или поне без особен прогрес), but who cares :)
За разлика от вчера, нямам апетит... Типично :)
1. 2 яйца с магданоз
2. ~100 гр. сурови орехи, 2 ябълки с много канела
3. ~100 гр. пилешко, печени чушки с ленено олио
Enough :)
Размазвам се два дни във сауна, хамам /тва било турска баня/, басейнЧЕ, в което се разтягах и правих водна гимнастика /когато нямаше хора в него!!/.Сутринта ядох на блок маса/ опитах се да я контузя, но тя издържа на темпото ми на хранене/-много месо плодове, едно кафе при положение, че не пия изобщо, мляко и тва е, а през ноща имаше два китката и бяха два, защото нямаше повече.След това малко разходка да ми слегне погълнатото и се насочих към едни катерушки-лицеви опори по 10 в серия/правих ги на два лоста, задане се изцапам, защото мразя/ набиранията и те потолкова в серия, л-сит направих малко, ханд стенд пуш ъпове също-заякнах!!!После това с басейна се повтори, сега се чудя какво ще ям на обяд, дали да е пица, ама май не вчера ядох.Ще го измисля тва, но за вечеря не знам какво ще правя.
Дата-26-11-2011 и този месец си замина!
Ей разчупих го тоя дневник малко(wave), Атом не я знам къде отиде, ама ще е добре де вземе да се връща!Ако я види някой веднага да и казва!!
Я да взема все пак лично да си попълня дневника :) Горният пост важи с пълна сила като махнем киткатите и HSPU-тата :D Добавям обаче малко шоколад и кафе :)
Обобщено:
25/11, 26/11 и 27/11
Нетренировъчни
Мнението беше редактирано от Atom на 27.11.11 13:46.
казано от Atom на 27.11.11, 13:40:
Я да взема все пак лично да си попълня дневника :) Горният пост важи с пълна сила като махнем киткатите и HSPU-тата :D Добавям обаче малко шоколад и кафе :)
Обобщено:
25/11, 26/11 и 27/11
Нетренировъчни
Eх, тамън се зачудих защо са киткати, а не...еклери например :D :D :D
Много интересни асоциации, Иги (giggle) И то при условие, че аз и хората около мен никога, ама никога не споменаваме нищо за еклери :D :D :D
28/11
8х3 HSPU с непълен обхват и още няколко единични
Тичане срещу наклон с по 1кг. на глезените (на Джендем тепе) - 13 мин. и нещо.
HSPU-тата - с един речник да ми ограничава движението и да ми е ориентир колко пускам. До пода остават около 7 см, а често и повече. Три или четири ги правих даже и без опора на стената, ама те пък бяха съвсем плитки :)
Тичането ... ей така, да видя как е усещането. Еми, много е добро!!! Но ще послушам съветите и няма да го превръщам в практика.
Мнението беше редактирано от Atom на 28.11.11 17:52.
29/11 и 30/11
Нетренировъчни, но доста динамични (понеже пак се местих :D)
1/12
Днес сутринта набързо и без почивки (или тук там по 10 секунди):
200 скока на въже
По 20 на страна въртене на пудовката
20 суинга
20 балетни клека
По 10 на страна въртене на пудовката
20 суинга
20 балетни клека
3 кръга:
10 лицеви опори (без спускане точно до долу)
10 скока дъга
20 балетни клека
200 скока на въже
2/12
Bodyweight
50 (на крак) напада
50 клека
50 балетни клека
50 sit ups
3/12
Bodyweigh и 12 кг. пудовка
Плие - 10,10,10
Тяга на един крак - 10,10,10 (на крак)
Тяга с прави крака - 20,20,20
Лицеви опори - 7,5,5,5,3
Трицепсови лицеви (на колене) - 8,5,5,5,2
Крънч звезда - 20,20,10,10,10
Стойка на ръце - 3х1 мин
3 кръга:
Тръстър х10
Планк на една ръка х20 сек. (смяна на ръцете без почивка)
Разтягане
Следобед ще скачам на въже
За първи път правя тяга на един крак, мнооооого ми допадна - усетих я по д-то, предно бедро, гърба и много добре в корема (?!)
Тоя последния комплекс с тръстърите и планка си го измислих в движение - много беше трудно! Засилих се към 10 кръга, после си мислех за 5 и накрая спрях на третия. Ще го пробвам пак в началото на някоя тренировка :)
От няколко дни се храня като Тедо - свинско, сурови ядки и яйца предимно. Има и разни джънкчета тук-там. Вчера закусих със свинско, маслини и орехи.. и огладнях чак днес сутринта :)
04/12
Bodyweight
2 кръга:
30 клека
20 (на крак) плиометрични напади
10 knee jumps
Пистолет - 3 повт. (на крак, с редуване на краката)
Къси коремни - 30,30,30
Пистолет - 3 повт.
V-преса - 7,7,7
Пистолет - 5 повт.
3 кръга от преден планк, странични, преден на една ръка и преден на длани - във всеки кръг смяна от единия към другия планк през 20-30 секудни без отпускане на земята. Между кръговете 1 мин. почивка
Пистолет - 7 повт.
Крънч звезда - 20,20,20
Пистолет - 3повт.
Criss cross - 15, 15, 15 повт. на страна
Пистолет - 3 повт.
30 клека
20 (на крак) плиометрични напади
10 knee jumps
20 мин. разтяяяганееее
Комплексчето с клековете, нападите и скоковете е изключително приятно ;)
5/12
Днес само за раздвижване:
7 кръга:
Суинг 10 @12кг.
Лицеви с отлепяне в долно положение х3
30-40 мин. - гимнастика на постелка с ластика.
След като вчера изядох последното парче щолен, вече менюто ми е перфектно :) Е, днес се оказа, че любимият ми шоколад е на промоция и си взех де, но не ми се яде.. така че просто ще си стои и ще чака своя миг :D
- 3 яйца с масло
- Свински котлет; задушени зеленчуци (броколи, грах, царевица)
- Бяла риба, задушена с моркови и масло
05.12.11
18:46
казано от Atom на 05.12.11, 18:44:
5/12
Е, днес се оказа, че любимият ми шоколад е на промоция и си взех де, но не ми се яде.. така че просто ще си стои и ще чака своя миг :D
Силвеееееее, колко силна воля имаш само! :)
О, не.. нямам силна воля, Стели. Като ми се яде - ям :) Имам силни угризения после обаче :D (понякога)
05.12.11
21:56
Ох трябва по-често да чета дамските дневници. Виж колко добри идеи за тренировки има хаха :) Последната особено :)
За кой шоколад става въпрос ? :D
казано от fire.is.my.nature на 05.12.11, 21:56:
За кой шоколад става въпрос ? :D
Милка Cream :) Все още е непокътнат и изобщо не ме привлича :D
06/12
Сутринта набързо:
50 тръстъра @12 кг
3 кръга:
10 обратни коремни преси
3 полуклека на един крак @12 кг (изправянето на два крака)
Стойка на ръце - няколко пъти без откази
Храна:
Свинско 130 гр; Сурови орехи (40-50гр.) с мед и много канела
Свинско 120 гр.; 6-7 маслини
Бяла риба с масло; 1/3 филия хляб; ябълка; 50 гр. орехи с малко мед и много канела;
Мнението беше редактирано от Atom на 06.12.11 20:49.
Ето програмата за следващите дни (ще тренирам вкъщи докато си намеря зала и се ориентирам), щедро съставена за мен от Мак Сим :):)
Цитирам:
А:
лицеви
упражнението, което ти показах (п.п. с въже- за гърба)
сгъване за бицепс - с ластик или с пудовката
суинг до вертикала
високо изтегляне с пудовката
ренегадско с пудовкатаБ:
изхвърляне от клек
балетен клек
напади
америкаснки подскоци
глутеус мост
планк.въртиш си ги сутрин едната вечер другата, един ден почивка, един ден едната, на другия другата, един ден почивка и пак отначало.
ако намериш зала, в която да ходиш свиркай да внеса корекции и да включа тренировките в зала и схемата за тях.
а и да не забравя - това са кръгови тренировки от 3 кръга когато са двете тренировки в един ден и 6 когато са по една, до отказ всеки кръг, по възможност поне първите 2 кръга ги направи без почивка един след друг...но мисля, че няма да ти е проблем да ги правиш всикчите без почивка - ти си много упорита и издръжлива ;)
:)
п.п. Жалко, че видях програмата късно днес и вече се бях настроила по-скоро да се наям, отколкото да се изпотя :)
Мнението беше редактирано от Atom на 06.12.11 19:56.