казано от Marty Sun на 13.11.11, 18:54:
Тук е станало още по-интересно :-) Аз за известно време ви изгубих от поглед... Марги, добре им влияеш на децата :-) Аз ще тренирам, че като ми дойдеш, да не се излагам :-p
p.s. Болката е илюзия. Живей в енергията на здравото тяло, без болка :-*
То станало интересно, ама аз все не успявам да се включа. :D Току по някоя реплика вмъквам, но ако тръгна да си търся тренировката от понеделник, сигурно ще е страници назад :P ...хаха, нищо де, поне не е скучно.
Това за болката, как да ти кажа...ако е илюзия е доста реалистична :D ...ама както казах, аз съм по-упорита - колкото повече боли, толкова по-усърдно игнорирам :) ...абе... имам по-приятни неща за които да мисля :) ...и Тедо... :D :D :D
Мнението беше редактирано от Margi на 13.11.11 21:28.
Тръстъри си правеше...не виждах да накъсваш движението...
В предния клек работите са МНОООООГО добре, имаш резерви за поне 10кг.+ на движението, но те ти е важно...
За яденето...рекорд можеше да засечем, за най-бързо изяждане на бисквитена торта...добре, че не са по-големи лъжиците:)
Разтяжките...ти кажи за моите, твоите са ясни:)))))))
Болката в лопатката, само да кажа, не е никак илюзия...
Мнението беше редактирано от slavko на 14.11.11 15:05.
казано от Margaritka на 13.11.11, 19:17:
...Това за болката, как да ти кажа...ако е илюзия е доста реалистична ...
Да ти организираме един Китаец?
14.11.11
15:29
[quote author=“Margaritka” date=“1321204661 ... аз съм по-упорита - колкото повече боли, толкова по-усърдно игнорирам :)
Не знам колко те боли, но понякога е по-добре да спреш за малко и да обърнеш внимание на проблема
Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 14.11.11 15:31.
казано от Владимир Караиванов на 14.11.11, 15:29:
но понякога е по-добре да спреш за малко
ако тук пожънеш някакъв успех и бъдеш послушан...ще ти целуна ръката:)
казано от Vic на 14.11.11, 14:58:
Да ти организираме един Китаец?
Проблема е там, че и целия китайски народ да се организира, не може да ме накара да спра, да почина, или да се пазя от подобни травми. (headbang) Не че не знам какво трябва да се случи за да не ме боли, просто няма как да стане. :)
Понеделник, 14.11
Движение:
Скандално рано ставане, без време за йога. :(
Аква гимнастика...ако трябва да съм по-конкретна - aqua deep, с дъмбели
На 3 пъти през деня гребен тренажор:
500 м - забравих времето
1000 м - 4.22 мин (точно след аква-та, т.е. поизморена)
1000 м - 4.15 мин (добре че през половината време ми приказваха и отвличаха вниманието, иначе нямаше да ги изгреба)
Щеше ми се под 4 минути да са времената, ама някой друг път :)
Храна:
06.00 - чай* от рожков и разни подправки с мед*
09.30 - протеин
12.00 - малко рикота с хималайска сол и подправки; черен шоколад, малко домашен шоколад*
16.30 - броколи на пара; сметана с извара, подправки и кълнове; курабии с орехи и канела (доста)
по-късно - вино и ядки
...ох, добавям още сметана, както и крекери с масло и хималайска сол...
...а, да...и малко сауна
Мнението беше редактирано от Margi на 14.11.11 20:56.
казано от slavko на 14.11.11, 14:55:
Тръстъри си правеше...не виждах да накъсваш движението...
В предния клек работите са МНОООООГО добре, имаш резерви за поне 10кг.+ на движението, но те ти е важно...За яденето...рекорд можеше да засечем, за най-бързо изяждане на бисквитена торта...добре, че не са по-големи лъжиците:)
Разтяжките...ти кажи за моите, твоите са ясни:)))))))
Болката в лопатката, само да кажа, не е никак илюзия...
Накъсвах малко тръстърите, на последните интервали.
За предния клек ти казах - за момента това са килограмите, които усещам като горна граница за успешно ставане.
Тортата е без коментар, а за разтяжките ти...скоро ще си готов за интервюто за йоги :D ...само да се научиш да левитираш...хахахаха
По-доволна физиономия в поза свещ не бях виждала :*
14.11.11
17:15
На тялото ще му писне да го боли, ще ти счупи ръчичката и ще си поседнеш на д-то. :)
Вторник, 15.11
Виняса йога - 50 мин...леко схваната се усещах
тренировка (с по килограм на всеки глезен):
загрявка
5 мин с 10 секунди почивки между минутите:
A1: burpee
A2: crab turnover+kick burpee
A3: dive bomber burpee
A4: box jump burpee
A5: ninja burpee+TTB
интервали 10:40 сек, 6 кръга:
B1: one legged dive bombers left
B2: one legged dive bombers right
B3: renegade row (с изнасяне на изправена ръка встрани) @2x5kg
parallel bar superman - около минута
4x6:
C1: DB bench press @2x12.5kg
C2: DBDL @2x12.5kg
parallel bar superman - около минута
5x DL @40, 50, 55, 50kg
D1: обратни коремни преси с 55 кг отгоре
D2: cable crunch @65kg
parallel bar superman - до отказ
3x10:
dive bombers
parallel bar superman в почивките, до отказ
разтяжки на смит машината
Днес лопатката се държа доста добре по време на тренировка, с изключение на тягата, но така или иначе болката е значително по-слаба в сравнение с предишните дни :)
ПП: Не пих шоко-то си преди тренировка, защото се събудих с усещането, че вече съм изпила поне 3-4 дози :D (sun)
Мнението беше редактирано от Margi на 15.11.11 11:34.
казано от slavko на 15.11.11, 11:38:
Може би си се наспала...
Казвай, да давам банкет...:)
Колко пъти да ти обяснявам, че йогите нямат нужда от сън...:P
...ама банкет не отказваме
Храната днес:
07.30 - какао с мака* и мед*
12.00 - салата от спанак, сметана, извара, лимон; черен шоколад
18.30 - салата от червено цвекло, моркови, спанак, копър, лимон, зехтин; сирене бри; черен шоколад; 2-3 бисквити с мед*
малко по-късно - оризово мляко*
май това ще е за днес... :)
Мнението беше редактирано от Margi на 15.11.11 19:08.
Сряда, 16.11
Виняса йога - час
тренировка:
500 м гребане
тяга 3х5 @45, 50, 55кг
500 м гребане
преден клек 3х5 @35, 30, 35кг
500 м гребане
бърпи с лост 3х5 @20, 22.5, 25кг
500 м гребане
това в рамките на 23-4 минути, времето на гребането не можах да сваля под 2 минути :( ...2.02 беше най-доброто, въпреки че на всяко слизане от гребния тренажор имах чувството, че краката няма да ме издържат...
Храна:
07.30 - оризово мляко* с какао, мака*, гуарана*, мед*
11.00 - елда с масло, кълнове, хималайска сол*; трюфели с лешници
13.30 - протеин
16.00 - (след тренировка) протеин
18.00 - ситене котидж; шоколад
20.30 - остатъка от сиренето бри, две шепи стафиди, оризово мляко* с мед*
21.30 - авокадо
Мнението беше редактирано от Margi на 16.11.11 21:42.
казано от Margaritka на 16.11.11, 20:54:
тренировка:
500 м гребане
тяга 3х5 @45, 50, 55кг
500 м гребане
преден клек 3х5 @35, 30, 35кг
500 м гребане
500 м гребане
МНОГО радваш!!!
Това е тренировка...единственото, което СИЛНО ме притеснява е как се възстановяваш...:(
Аз от тренажор два пъти просто съм се свличал и увисвал на каишите, мога да разбера как се чувстваш...:)
Само ти затворих тага за цитат. Кольо
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.11.11 20:15.
Как...по йогийските тайни методи :D :D :D ...не знам какво се случва с нервната ми система последните два-три дена, но от суртин до вечер се чувствам с пренавита пружина...няма спиране и това е !!!
А, да...спряла съм дори и шоко-то, че ако пия и него ще стане още по-страшно... :D :D :D
Сряда, 16.11
500 м гребане
това в рамките на 23-4 минути, времето на гребането не можах да сваля под 2 минути :( ...2.02 беше най-доброто, въпреки че на всяко слизане от гребния тренажор имах чувството, че краката няма да ме издържат...
С какво съпротивление гребеш ?
казано от Rali на 17.11.11, 11:32:
С какво съпротивление гребеш ?
Между 6 и 8.
Четвъртък, 17.11
Виняса йога - час
без тренировка...едва се сдържах (giggle)
Храна:
Голям глад за захар, голямо чудо...
06.00 - шейк от мака*, какао*, мед*, вит. С, Н2О
09.30 - овес* с коноп*, какао*, мака*, мед*; малко ядки, много шоколад
12.30 - извара със сметана; шоколад (общо към 180-200 грама сигурно)
18.30 - ядки (100-тина грама), 2 сусамки
19.30 - крекери с кашкавал
Мнението беше редактирано от Margi на 17.11.11 20:22.
17.11.11
20:17
Бе, що така бе!? То веганството не трябва ли да ви изстрелва в небесата от енергия ? :P :P :P
17.11.11
20:23
Сигурно си спряла анавара ;)
казано от Тедо на 17.11.11, 20:23:
Сигурно си спряла анавара ;)
Не съм си и помисляла, ама явно ми е слабичък :P
Какво му трябва на човек да презареди...петък сутрин и малко течност с (както се оказва) комбинация от експлозивни съставки. (sun)
Та така...петък, 18.11
Виняса йога на ускорени обороти - 40-45 мин
тренировка:
5 минути загрявка с по 10 секунди почивка след всяка минута - извращения на бърпита :)
10:60 сек, 6 кръга:
A1: combo: inclined bench press+standing curl @2x7.5kg
A2: skips (средно по 110-120 в минута...на мокет малко тегаво ми вървяха)
B1: bench press+crunch @2x4kg
B2: combo: bench press+crunch+jump+push up+row+jump+ext.+curl+presss :D @2x4kg
C1: преместване на дискове 2.5 и 5 кг с една ръка от планк на лакти
C2: от планк на длани - подскоци напред и встрани
500 скока на въже
тяга 3х5@40, 50, 55кг (щото днес не ме беше боляла лопатката :P )
стимулантите:
смес от Н2О, мака*, шоко енерджи*, витамин С 1000мг, какао*, мед*
Мнението беше редактирано от Margi на 18.11.11 11:47.
Надявам се няма да имаш нищо против ако задам няколко въпроса :)
Напоследък усещам, че гъвкавостта в някой части на тялото ми липсва, а това се отразява на тренировките ми.
Мога ли да компенсирам тази липса, ако започна да правя упражнения от йога, ? Задължително ли е да ползвам услугите на инструктор или мога да се справя и сама ако гледам клипчета с разбира се по-лесни упражнения. Имаш ли идея къде мога да разгледам?
Извинявай, че така малко наготово питам, но нямам никакъв опит в тази сфера :)
Нещата които ме питаш е малко трудно да се обяснят в две изречения, но ще опитам:
Ако йога не може да ти възвърне гъвкавостта, то нищо друго няма да помогне. :) ...а тя е качество, което лесно се губи и трудно се възстановява...разбира се има някои фактори, които оказват влияние...
Като йога учител, естествено, бих те посъветвала да ползваш услугите на вещо лице, но аз лично много от нещата си съм научила от собствената си практика. Не бих посъветвала обаче никого да действа по този начин...самостоятелното практикуване крие известни рискове понякога - контузии, грешно заучаване на пози и т.н.
Из нета има безброй много готови варианти...
Ако имаш по-конкретен въпрос, бих ти отговорила и по-точно :)
Сряда, 16.11
Марги, да питам и аз нещо ;) какво представлява бърпито с лост?
казано от Nora B на 18.11.11, 13:39:
Сряда, 16.11
бърпи с лост 3х5 @20, 22.5, 25кгМарги, да питам и аз нещо ;) какво представлява бърпито с лост?
Ами, тръгваш като за бърпи, държейки лоста, правиш си лицева опора, като не го пускаш, после с каквато техника ти е удобно го изкарваш от земята до над глава. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.11 18:51.
Я да попиша малко и аз (sun)
Петъчната храна няма смисъл да я описвам, защото беше почти никаква...
Събота, 19.11
Йога - около час...по-голямата част от който бяха баланси на ръце
около 30 минути TRX експерименти
няколко пъти (през целия ден...не един след друг) по 500м гребане - увеличих натоварването до 9 и намалих времето до 1.56 мин... :)
Храната:
сутринта ме нахраниха с ужасно вкусни нахутени палачинки със сладко
през деня - протеин
вечерта - малко черен хляб с масло и кашкавал, разни сладки, вино, ядки...сигурно е имало и още нещо но не помня
Неделя, 20.11
Йога - към 50 мин
Храна:
сутринта - шейк от мака*, мед*, шоко енерджи* и още каквото имаше ;)
в ранния следобед - моркови на пара със сметанов сос; малко кашкавал; баклава, следолед и каквото още сладко имаше под ръка...изядено със завидна скорост
вечеря - както на обяд, но баклавата и сладоледа заместих с курабии с орехи и канела
Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.11 21:12.
Понеделник, 21.11
Движение:
0 (всъщност имаше 2-3 серии клекове и сначове с дъмбел, но не ги броя, защото бяха част от тренировка на други хора...аз само бях съпричастна :D )
Рано ставане сутринта, без време за йога, след това цял ден ми беше изморено, а накрая пак ме заболя лопатката, така че всички планове за раздвижване бяха отложени за утре.
Храна:
06.00 - шейк от мака*, какао*, витамин Ц, мед*, гуарана*
09.00 - протеин
12.30 - протеин
14.00 - сурови ядки микс, 2 сусамки
17.30 - задушени броколи със сметана и песто; малко кашкавал и отново стряскащо количество захарни изделия :D ...крайно време е да ги намаля (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.11.11 18:46.
21.11.11
20:03
Здравей. Не знаех към кого от форума да се обърна, така че направо при теб идвам :) Много съм дървен и реших да се занимавам с йога, току виж стане нещо от мен. Можеш ли да ми препоръчаш някакви “хватки/стойки/както се викат” за НАПЪЛНО начинаещи ДЪРВЕТА ? Мерси :).
Здравей. Малко ми е трудно да преопръчам каквото и да било на абсолютно начинаещ, когото не съм виждала. 1. “Хватките” :D си имат определена техника, особености, последователност, които не бих могла да ти напиша в 4-5 изречения по начин, по който да ги разбереш правилно; 2. Без надзор при изпълнение и недостатъчни познания има реална опасност да се контузиш.
Като начало можеш да започнеш да правиш елементарни разтяжки след тренировка, ползвай тези, които са публикувани в сайта.
Ако имаш желание, можеш да проучиш дали няма занимания по йога в населеното място, където живееш - това би било най-добрия вариант - поне първите няколко пъти да ти показва някой и да те поправя.
Ето ти един пример за най-основното движение от йога, с което можеш да започнеш преди да се опитваш да правиш други неща. http://www.youtube.com/watch?v=eGXgoW70IB0
Това, естествено ти го пиша без да имам и най-бегла представа за възможностите, познанията и двигателната ти култура.
Пак казвам: ако имам зададен конкретен въпрос би ми било много по-лесно да отговоря, отколкото на питания от рода: как да стана по-разтегнат. :) :) :)
21.11.11
21:25
В тоя умрял град нищо няма. Ще започна с тоя клип, дето ми даде, пък току виж почна да се кълча като теб :). Мерси.
казано от Marty Sun на 21.11.11, 22:09:
Марги, ше направиш революция! :-)*
A revolution is a STRUGGLE to the death between the future and the past.
Fidel Castro
:)