Пуши ми се - какво да правя?

17.11.11
14:58

И така вече 6-ти ден без активно пушене, но постоянно мисля за цигари или като някой пуши пред мен едвам се сдържам кажете с две думи много ми се пуши кажете какво да правя, да ям, да пия, да дъвча че да не мисля за цигари моля  помогнете :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.11.11 15:03.

17.11.11
15:31

Махни се от компанията на пушачите.

17.11.11
15:45

tabex помага на 70 процента от хората.

Аз смуках бонбони като се сетех за цигара. Ходех на дискотека с две кутии тик-так

17.11.11
16:23

Ми като ти се пуши.... пуши :D

Смисъл такъв че според мен ако искаш да не пушиш то няма да го правиш... Тва щом 6 дни си изкарал и те напъва не е работа... Правил съм стотици опит да откажа цигарите и успешния беше само един..... когато разбрах че не искам да пуша.
Всеки изминал час без цигари се надъхвах колко съм як и луд и супер мега мощен изверг щото държа и съм си казал че няма да пуша... и съм по силната страна... побеждаващата.. а не някъв слабохарактерен пинко да лапам пушек :O и да плащам за него !
Трябва да си по голям от цигарата ;)

Миенето на зъбите много помага...

Набивай ядки :))

17.11.11
16:37

Когато ги спирах ядях по 2-3 кисели млека на ден. Бях забелязал, че след кисело мляко нямам желание за цигари. Щом 6 дена си успял, трудното си го минал. Успех и не се предавай. Една кутия цигари струва почти килограм месо. За мен това беше основния стимул ;)

17.11.11
16:54

Всички сте прави ! не виждам никакъв смисъл да плащате за нещо което ви скъсява живота и ви го прави непълноценен. ;)

17.11.11
17:06

Да ти кажа честно, ако ти се пуши- значи стоиш без работа. Намери си нещо което да въришш, чети книга или няква друга домакинска работа или нещо такова. Купи си табекс  ( не е решение но помага) , най-важното СПРИ ДА МИСЛИШ ,че ти се пуши :)
Честно казано и аз припалвам чат пат, последния петък направих 25 цигари за 3 часа, но от тогава не съм близвал. Така съм от близо година, само през лятото не съм припалвал и честно казано не усещам някаква зависимост... всичко е в главата ;)

17.11.11
17:16

Гледай това, лично мен това много ме мотивира да ги спра. Надявам се да помогне ЦЪК

17.11.11
17:24

Подкрепям мнението на Manigga. Аз също преди да ги спра имах разни опити, но никога не бях сигурен, че го искам, докато в един момент просто спрях. Не съм ги замествал с нищо, просто си казах, че няма да пуша повече и точка. ;)

Успех.

17.11.11
21:04

Аз си купувах по едно пакетче лукчета и като ми се допуши лапах едно.Имаше момент в които постоянно смучех, но след 15-тия ден постепенно всичко си доиде на мястото.

17.11.11
21:21

нали знаете има едни бонбонки “winterfresh” където са от сорта на 33 парчета и ако ви кажа че пера по 2,3 такива на ден и чак устата ми изтръпва от ментата в тея бонбонки само ги въртя “Olips” “winterfresh” “orbit” и така и много солети ям и то не само всичко ям сандвичи , хамбургери и т.н обаче в един момент почва да ме боли устата от дъвчене и  през този период от ядене до ядене супер много ми се пуши точно затова пуснах темата

17.11.11
21:30

Просто е... Не пушиш, на инат, с воля, като мъж. След известно време няма да ти се пуши вече или ако запалиш ще ти се доповръща все едно ги почваш наново.

Аз съм вече на 12-тия ден....

Гледам постоянно да имам вода със себе си, когато ми се допуши - пия.

И аз, както и Марк Твен (май той го беше казал)  отказвам цигарите вече 100 пъти!

Но сега знам ,че ще ги спра,  не защото трябва, а защото искам!

Успех от мен!

DO

18.11.11
15:39

И аз ги спрях от веднъж..
Но честно казано напоследък ми се губи ориентира защо в крайна сметка ги спрях и какво ми пречи да си припалвам по някоя друга цигара на ден. (като изключим високата цена и отвратителното качество на абсолютно всички марки)

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:53.

Аз бих ти препоръчал книжката на Алън Кар- “Не пуша вече”. Смятам, че неговият метод е къде-къде по-ефективен(от личен опит го казвам), отколкото “волевия” метод, където, и да ги спреш, има огромна вероятност пак някой ден да запалиш, после верижната реакция и аре наново, а през това време хвърляш тонове нерви и депресивни периоди.
Нормално е да подходиш резервирано към тая книжка, нещо ново пък и книга, а не лекарство, но определено не се сещам за по-резултатен и надежден начин за спиране на цигарите от неговия. Има я и в нета някъде, ако се поровиш и ако не смяташ да даваш пари за нея. Интересното, което предлага Кар е не да се опитваш да забравиш или заместиш с дъвки/бонбони/лепенки цигарите, да се бориш с нещо, което смяташ, че жертваш поради ред илюзорни причини, а разглежда самата “жертва”, тоест цигарите и самия проблем, който ако/като го решиш и разбереш, няма да имаш желание да пушиш. Разнищва всички митове, заради които се пуши с идеята, че това ни помага, а отвъд митовете остава само голата зависимост към никотина, която не е дълга и преминава сравнително безболезнено.

НО прочети я цялата, щото на бас се хващам, че след като се преполови книгата(авторът също го вметва това), доста няма да искат да я продължат, поради страх, че наркоманията им може да изчезне. Парадоксално, но е така.

Умишлено вкарвам подробности, защото знам за какво иде реч с “милия приятел” тютюна, пък и се надявам адресат да е не само автора на темата, а и други с тоя проблем.

23.11.11
19:44

казано от вессс на 18.11.11, 14:02:

когато ми се допуши - пия.

:D :D :D :D :D
Е, това е култово...

А иначе по темата - казваш НЕ, и толкова...какъв мъж си без грам воля??

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1