17.11.11
14:58
И така вече 6-ти ден без активно пушене, но постоянно мисля за цигари или като някой пуши пред мен едвам се сдържам кажете с две думи много ми се пуши кажете какво да правя, да ям, да пия, да дъвча че да не мисля за цигари моля помогнете :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.11.11 15:03.
17.11.11
15:45
tabex помага на 70 процента от хората.
17.11.11
16:02
Аз смуках бонбони като се сетех за цигара. Ходех на дискотека с две кутии тик-так
Ми като ти се пуши.... пуши :D
Смисъл такъв че според мен ако искаш да не пушиш то няма да го правиш... Тва щом 6 дни си изкарал и те напъва не е работа... Правил съм стотици опит да откажа цигарите и успешния беше само един..... когато разбрах че не искам да пуша.
Всеки изминал час без цигари се надъхвах колко съм як и луд и супер мега мощен изверг щото държа и съм си казал че няма да пуша... и съм по силната страна... побеждаващата.. а не някъв слабохарактерен пинко да лапам пушек :O и да плащам за него !
Трябва да си по голям от цигарата ;)
Миенето на зъбите много помага...
17.11.11
16:27
Набивай ядки :))
17.11.11
16:37
Когато ги спирах ядях по 2-3 кисели млека на ден. Бях забелязал, че след кисело мляко нямам желание за цигари. Щом 6 дена си успял, трудното си го минал. Успех и не се предавай. Една кутия цигари струва почти килограм месо. За мен това беше основния стимул ;)
Всички сте прави ! не виждам никакъв смисъл да плащате за нещо което ви скъсява живота и ви го прави непълноценен. ;)
Да ти кажа честно, ако ти се пуши- значи стоиш без работа. Намери си нещо което да въришш, чети книга или няква друга домакинска работа или нещо такова. Купи си табекс ( не е решение но помага) , най-важното СПРИ ДА МИСЛИШ ,че ти се пуши :)
Честно казано и аз припалвам чат пат, последния петък направих 25 цигари за 3 часа, но от тогава не съм близвал. Така съм от близо година, само през лятото не съм припалвал и честно казано не усещам някаква зависимост... всичко е в главата ;)
Гледай това, лично мен това много ме мотивира да ги спра. Надявам се да помогне ЦЪК
Подкрепям мнението на Manigga. Аз също преди да ги спра имах разни опити, но никога не бях сигурен, че го искам, докато в един момент просто спрях. Не съм ги замествал с нищо, просто си казах, че няма да пуша повече и точка. ;)
Успех.
Аз си купувах по едно пакетче лукчета и като ми се допуши лапах едно.Имаше момент в които постоянно смучех, но след 15-тия ден постепенно всичко си доиде на мястото.
нали знаете има едни бонбонки “winterfresh” където са от сорта на 33 парчета и ако ви кажа че пера по 2,3 такива на ден и чак устата ми изтръпва от ментата в тея бонбонки само ги въртя “Olips” “winterfresh” “orbit” и така и много солети ям и то не само всичко ям сандвичи , хамбургери и т.н обаче в един момент почва да ме боли устата от дъвчене и през този период от ядене до ядене супер много ми се пуши точно затова пуснах темата
Просто е... Не пушиш, на инат, с воля, като мъж. След известно време няма да ти се пуши вече или ако запалиш ще ти се доповръща все едно ги почваш наново.
18.11.11
14:02
Аз съм вече на 12-тия ден....
Гледам постоянно да имам вода със себе си, когато ми се допуши - пия.
И аз, както и Марк Твен (май той го беше казал) отказвам цигарите вече 100 пъти!
Но сега знам ,че ще ги спра, не защото трябва, а защото искам!
Успех от мен!
18.11.11
15:39
И аз ги спрях от веднъж..
Но честно казано напоследък ми се губи ориентира защо в крайна сметка ги спрях и какво ми пречи да си припалвам по някоя друга цигара на ден. (като изключим високата цена и отвратителното качество на абсолютно всички марки)
Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:53.
22.11.11
18:33
Аз бих ти препоръчал книжката на Алън Кар- “Не пуша вече”. Смятам, че неговият метод е къде-къде по-ефективен(от личен опит го казвам), отколкото “волевия” метод, където, и да ги спреш, има огромна вероятност пак някой ден да запалиш, после верижната реакция и аре наново, а през това време хвърляш тонове нерви и депресивни периоди.
Нормално е да подходиш резервирано към тая книжка, нещо ново пък и книга, а не лекарство, но определено не се сещам за по-резултатен и надежден начин за спиране на цигарите от неговия. Има я и в нета някъде, ако се поровиш и ако не смяташ да даваш пари за нея. Интересното, което предлага Кар е не да се опитваш да забравиш или заместиш с дъвки/бонбони/лепенки цигарите, да се бориш с нещо, което смяташ, че жертваш поради ред илюзорни причини, а разглежда самата “жертва”, тоест цигарите и самия проблем, който ако/като го решиш и разбереш, няма да имаш желание да пушиш. Разнищва всички митове, заради които се пуши с идеята, че това ни помага, а отвъд митовете остава само голата зависимост към никотина, която не е дълга и преминава сравнително безболезнено.
НО прочети я цялата, щото на бас се хващам, че след като се преполови книгата(авторът също го вметва това), доста няма да искат да я продължат, поради страх, че наркоманията им може да изчезне. Парадоксално, но е така.
Умишлено вкарвам подробности, защото знам за какво иде реч с “милия приятел” тютюна, пък и се надявам адресат да е не само автора на темата, а и други с тоя проблем.