17.11.11
16:20
Значи от заглавието: Търся си програма за силова прогресия- ако е възможно да се набляга на клек, тяга и военна преса. Лег-а и той е важен , но за сега не ми е от първостепенно значение :)
Аз съм на 16 1.82 на 75кг с доста голям % подкожни. Храня се циклично. СТажа ми февруари месец става 3 години.
Мога да отделя 3 дена седмично, разполагам с горе-долу добре оборудвана зала (олимпийски лост , достатъчно тежести, стойка за клек)
Суплементация за сега не се предвижда ( най-много един креатин Януари-Февруари)
Вие сте :)
17.11.11
17:40
Виж ми дневника - там има линк към програма където има и excel и всичко си се смята.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/56609
мерси, ама мадкау-а е за доста напреднали *, пък аз не смятам ,че съм такъв :)
*разбирай- 2.5xBW Squat 3xBW Deadlift :)
17.11.11
21:39
Защо не пробваш 5х5 от темата на Oranje. Аз работя по нея в момента и имам прилични резултати до момента.Не знам тя за какъв тип и колко напреднали е ,но на мен ми е идеална. Клека има достатъчно присъствие в програмата , тягата примерно можеш да я добавиш в петък ,като по-тежък вариант ,а в сряда като по-лек... в зависимост как върви с възстановяването.Размени ги някак си ,до колкото разбрах от цялата тема за 5х5 са възможни доста модификации.
И само за ориентир ,ако ти послужи за нещо след програмата мисля ,че ще мога 2хBW squat ; 2,2хBW deadlift ;
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 17.11.11 21:40.
казано от Daniel Dimitrov на 17.11.11, 21:39:
Защо не пробваш 5х5 от темата на Oranje. Аз работя по нея в момента и имам прилични резултати до момента.Не знам тя за какъв тип и колко напреднали е ,но на мен ми е идеална. Клека има достатъчно присъствие в програмата , тягата примерно можеш да я добавиш в петък ,като по-тежък вариант ,а в сряда като по-лек... в зависимост как върви с възстановяването.Размени ги някак си ,до колкото разбрах от цялата тема за 5х5 са възможни доста модификации.
И само за ориентир ,ако ти послужи за нещо след програмата мисля ,че ще мога 2хBW squat ; 2,2хBW deadlift ;
НИщо лично, просто не ми харесва варианта на @oranje.
п.с- между мислиш ,че ще можеш и можеш има доста разлика :)
17.11.11
22:40
Така е ,зависи все пак дали ще успея да я изкарам цялата програма ,а и дори да не успея да постигна това няма да съм далече.Все пак ,нека да не се отклоняваме от темата.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 17.11.11 22:42.
Това мервал ли си го? -> http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/the_25_method
Идеята е простичка. Съчетаваш предимно базови движения, като гониш общ брой повторения 25(около 25).
Стараеш се тежестите да са стабилни, подходящи за добро и бързо изпълнение на 4-6 повторения. Има изготвена програма със записани упражнения, но можеш да използваш и своя подредба и други упражнения.
Аз съм тренирал по този начин, като съм включвал раменни преси в деня с тяга.
18.11.11
09:55
Какво стана с beginner варианта 5х5 на Mehdi Hadim, не ти ли допадна?
казано от Иван Киряков на 18.11.11, 09:55:
Какво стана с beginner варианта 5х5 на Mehdi Hadim, не ти ли допадна?
допада ми даже доста. Но МАК СИМ ме посъветва да не стрелям насляпо, т.е да незахващам такава програма.... аз обаче съм решил да направя поне 6-8 седмици и ако не действа ще послушам инжинера :)
18.11.11
15:13
Защо на сляпо?
Какво е имал впредвид Мак Сим?
Има предвид, че не е за начинаещи туреници (сигурен съм, че Рамон ще разбере какво имам предвид) Рамоне, хващай някой билърски сплит и просто вдигай тежко, докато се луташ между неща, които не са за теб щеше да си постигнал много, ако беше поел по един път и го беше следвал, досега щеше да има забележителни резултати а ти вместо това дори още не си опознал тялото си и не знаеш какво да очакваш от него.
Мнението беше редактирано от Valdis на 18.11.11 15:45.
казано от Светослав Илиев на 18.11.11, 15:13:
Защо на сляпо?
Какво е имал впредвид Мак Сим?
и аз това искам да разбера щото не мога да чета много между редовете :D
18.11.11
17:03
казано от Valdis на 18.11.11, 15:44:
Има предвид, че не е за начинаещи туреници (сигурен съм, че Рамон ще разбере какво имам предвид) Рамоне, хващай някой билърски сплит и просто вдигай тежко, докато се луташ между неща, които не са за теб щеше да си постигнал много, ако беше поел по един път и го беше следвал, досега щеше да има забележителни резултати а ти вместо това дори още не си опознал тялото си и не знаеш какво да очакваш от него.
Ако трябва да бъдем коректни, програмата за която говориш си е точно за “начинаещи туреници” (Препоръчва се да се започне с лоста и всяка тренировка +2.5кг за движение, подробно е обяснено изпълнението на всяко едно движение и т.н) Ако мога да върна времето назад, бих предпочел да ми бяха показали клек, тяга, военна преса, гребане (Pendlay, не билдърската версия, която няма да коментирам) още на първата ми тренировка, когато влязох в залата, отколкото “някой билдърски сплит”. Но всичко това, разбира се, зависи от целите на всеки отделен човек.
18.11.11
21:06
казано от Ramon Dekkers на 17.11.11, 16:20:
Значи от заглавието: Търся си програма за силова прогресия- ако е възможно да се набляга на клек, тяга и военна преса. Лег-а и той е важен , но за сега не ми е от първостепенно значение :)
Аз съм на 16 1.82 на 75кг с доста голям % подкожни. Храня се циклично. СТажа ми февруари месец става 3 години.
Мога да отделя 3 дена седмично, разполагам с горе-долу добре оборудвана зала (олимпийски лост , достатъчно тежести, стойка за клек)
Суплементация за сега не се предвижда ( най-много един креатин Януари-Февруари)
Вие сте :)
5/3/1 for you.
18.11.11
21:46
Виж това “BRAWN” може да ти е полезно.Стига да те интересува философията на Стюарт МакРобърт.
19.11.11
15:54
Не го мисли толкова - няма универсални програми, тайни упражнения или други вълшебни рецепти за постигането на целите ти, особено на тази възраст. Всичко се свежда до адекватен подбор на натоварвания, възстановяване, търпение и упоритост.
Да не съм съвсем голословен - добри автори като Алвинн Косгроув, Чад Уотърбъри и др. многократно изтъкват предимствата на тренирането на цяло тяло в една тренировка и редуването му с отделни тренировки за горна и долна част. Т.е. в зависимост колко дена тренираш, можеш да си направиш такава програма в която да има различни вариации на клек, тяга и избутване от лег и да ги комбинираш в отделните тренировки с различна интензивност и плътност, като добавиш и по 1-2 асистиращи упражнения.