Плажно тяло

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.11.11
23:41

Точно пресите е добре да намалиш.
Добре, да приемем, че наистина ще направиш тия бройки на упражненията.
За мен сериозната тренировка е когато има предизвикателство и когато има прогрес. Ако всеки път правиш фиксирани повторения, това не е прогрес и не води до развитие.
Щом правиш 5х15 кофички при 30 максимална бройка, за да е някакво предизвикателство това, трябва да се правят с кратка почивка, така че последната серия да е трудна. Или другия път пробваш да направиш 20 бройки поне в първата серия, и така, докато стигнеш 5х20. И според мен си стигнал горната бройка на повторенията (за мен всичко над 10 повторения не е достатъчно тежко) и е добре да добавиш тежест ;)
Ти тренираш рядко (2-3 пъти седмично) на лостове, така че можеш да увеличиш обема и да добавиш още упражнения. Примерно 2 вида набирания (широки и тясно, надхват и подхват, хоризонтално и т.н.) и две бутащи (кофи и лицеви). Има десетки упражнения със собствена тежест, които може да правиш, не с ограничавай само с няколко серии кофи и набирания.
Има коремни, има силови, има предна и задна везна и т.н. (ама това е за напреднали вече).

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.11.11 23:43.

Така е съгласен съм с този пост.Гледам освен Винг Чуна да тренирам 4 пъти в седмицата, но някой път стават само 3 дни в седмицата.От начало започнах със 4х10 сега стигнах до 6х15 така че мисля че има определен напредък.Мисля след още малко време да слагам допълнителни тежести поне за кофичките.Ще гледам също да добавя нови упражнения в тренировката :) Само да отбележа, че почти не почивам между сериите.

И в този ред на мисли (към постигане на целите) мисля в скоро време да мина на НВД

Мнението беше редактирано от Димитър Динчев на 15.11.11 23:47.

16.11.11
10:30

казано от Димитър  Динчев на 15.11.11, 22:42:

Повярвайте не е лесно да се отслабне и да се спрат цигарите почти
едновременно.

Повярвай ми, че е точно толкова лесно, колкото усилия си готов да направиш...преди време започнах да тренирам един приятел, който тежеше 130кг и беше с нулева физическа активност. Със започването на тренировките спря цигарите, след 9 месеца беше 125 кг и изродски силен физически, като разликата от 5 кг в теглото беше от това, че е свалил 20 кг сланина и е качил 15 кг мускул. При това на два пъти прекъсва тренировките за по месец...

казано от Димитър  Динчев на 15.11.11, 22:42:

.И според мен ме разбирате малко погрешно за вдървеността

Не, ти разбираш погрешно съветите за силова !
Имаш минимален стаж в БИ, нулев стаж в силовата, обаче си държиш на смешния аргумент, който си приел за чиста монета...;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.11.11 10:39.

Мак Сим бих искал да ти задам един въпрос.Ти колко време си практикувал някакъв вътрешен стил и ако си с какъв успех?

16.11.11
12:39

Пич земи да тренираш наистина че изглеждаш като осовбоден от физиеско !

16.11.11
12:45

Митко добър ден,
прочетох с интерес дневника ти!
Виждам, че си започнал да променяш мисленето си, което ми харесва- напр. си решил да бъдеш на режим и правилно- има една поговорка- - abs are made in the kitchen!
Не че да ти давам съвети- само малко храна за размисъл...
Страхуваш се да не станеш масивен, мускулест- защо? Та ти никога не си бил там, как можеш да знаеш? Пък и винаги можеш да се върнеш на мястото, на което си сега, това става много бързо, от личен опит го знам.
Не съм запозната в детайли с винг чун, вътрешния стил и т.н., но преди 2-3 дни бях на една тренировка по БИ, далече от твоето, но имаше едно момче, с доста мускули- обаче той излъчваше такава сила, такъв атлетизъм, че си налагах с воля да погледна към другите трениращи- въобще как е възможно силата да ти попречи на нещо?
Освен това/и аз го имам този проблем/, ти мислиш в посока какво си постигнал и къде можеше да си сега ако не беше го постигнал, ама я помисли малко в посока- колко още по-хубаво би могло да бъде...

Мнението беше редактирано от Joyplovdiv на 16.11.11 12:46.

16.11.11
13:36

казано от Димитър  Динчев на 16.11.11, 12:24:

Мак Сим бих искал да ти задам един въпрос.Ти колко време си практикувал някакъв вътрешен стил и ако си с какъв успех?

Всичко, което ще ти напиша, по-надолу е градивна критика и не е заяждане. Ако го приемеш и разбереш ще имаш само полза, ако ли не - ще си останеш с моментното си “плажно тяло”... :

1. Винг Тсун, който ти тренираш, не е вътрешен стил ;) Справка - майсторите по китайски бойни изкуства в България. Изобщо шаолинските стилове не минават за вътрешни, ама хич даже ;) а на всички направления на ВЧ корена е точно там. Въобще не съм аз човека, който ще ти изнася лекция за КБИ, но...длъжен бях да го упомена. Практикувал съм “вътрешна работа” доста дълго време(около 10 години) и мога да ти кажа, че доста успешно се е съчетавала с всичко останало, което съм тренирал тогава. Включително и с тежките силови тренировки.

2. Знам абсолютно неаргументираната и безпочвена теза на ВТ, че “силовата те вдървява, тренирането на разгъващите мускулни групи ти намалява много скоростта на удара”. Мога да ти гарантирам, че аз на моите почти 100кг удрям в пъти по-бързо от теб, па ако щеш и от твоя сифу Багалев. Овен, че мога да направя над 7 удара с ръка за 1 секунда, всички удари са с фокус, с цялата маса на тялото и тръгват от краката, а не само от рамото и то без да го вкарваш в удара...Предполагам разбираш какво имам предвид ? Имам тонове щанги зад гърба си и не само, че не съм станал по-бавен, а съм станал много по-експлозивен. Тренирал съм и без свободни тежести и със свободни тежести и мога да дам обективна оценка на резултатите от двата типа тренировки.

3. Самата постройка на “тренировките”, които правиш в момента е грешна. Дори и да приемем факта, че ти щанга няма да барнеш и ще продължиш да тренираш само със собствено тегло, то пак начина, който тренираш в момента е крайно неудачен, а коригирането му отново ще те вкара във филма с “одървянето” ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.11.11 14:53.

казано от Fedor Ivanov на 16.11.11, 12:39:

Пич дай да видим ти как изглеждаш?
Днес четох интервюто ти Мак Сим.Взех да си давам сметка, че опонирам на “светилата” във форума, но това няма да ме спре да го правя:) Не проявявам неуважение просто искам да открия определени отговори, за това си позволявам да оспорвам неща казани от теб.До колкото знам вътрешните стилове са тези, които ползват вътрешната енергия “ЧИ” и силата на противника срещу него.ВТ е такъв стил.Може и аз да съм невеж, но толкова знам.ДА виждам, че си привърженик на силовите тренировки, максове и т.н... Е нормално все пак си каратист :) нали трябва да убиваме с един удар (варуюто на карате).Първо защо не искам да съм масивен ли... ами защото такъв тип тяло не ми харесва... не знам ти колко си висок ама аз не съм от най-високите мъже .. около 178см и големите мускули на този ръст не ми изглеждат добре, за това не искам да съм масивен (отговарям на един от въпросите на ДжойПловдив).Второ - тренирал съм таекуондо, бил съм в школи по карате, борба, джудо, самбо и т.н. и нищо от видяното там не ме е впечатлило така както уменията на сифу Багалев и майсторите от ЕВТО, които съм виждал по семинари.И въобще не съм избрал това БИ на сляпо.. това ми допада, това ме впечатли и съм виждал че работи.Също така ударите във ВТ са също толкова бързи, фокусирани, идват от краката и без вадене на рамото както казваш ти.И един цитат тук...

“Ролята на бицепса е да върне предмишницата, която трицепсът е ускорил. За да може трицепсът да ускори предмишницата, бицепсът трябва да е релаксиран. Това не може да се случи, ако мускулът е напомпан (т.е. както тренират повечето бодибилдъри. Но все пак не забравяйте, че те не тренират, за да се бият” ... ето това имам предвид под вдървяване... още повече, че не съм супер напреднал и самият процес по координирането на определени движения за едновременност и мобилност са доста трудни ако не съм релаксирал мускулите.

Много добре разбирам, че си фен на силови тренировки, че си постигнал добри резултати, че успяваш да постигнеш добри резултати и с твои възпитаници, които тренираш.Би ми било много интересно да ми напишеш та може и на ЛС примерни тренировки, които ти би ми препоръчал.Но аз не харесвам масивните тела с големи мускули точно за това не искам и аз да изглеждам така.. това е моето виждане и моя избор и никой не може да ме обвинява за това.Кажи ми как да си “построя” тренировката, за да е ефективна според теб :) Извинявам се, че се опълчавам срещу вижданията на уважаван форумец но не съм свикнал да вярвам и да приемам нещата просто така, защото са казани от опитен в дадена област човек :) Иначе с радост бих погледал твоя тренировка (за БИ говоря не за щангите) къде преподаваш в Пловдив?

16.11.11
15:26

Че къде видя някой да те кара да тренираш като бодибилдер?
И не се бой, аз аз 15 години тренировки не съм станал масивен, няма опасност ти да станеш просто ей така, между другото.

16.11.11
15:47

казано от Димитър  Динчев на 16.11.11, 15:14:

казано от Fedor Ivanov на 16.11.11, 12:39:

Пич дай да видим ти как изглеждаш?

Ще ти отговоря вместо него, понеже съм го виждал - около 90 кг на 190 см, доста добре оформен, с добър релеф. Може да го видиш на Младежкия хълм да бяга с тежести, ако все още ходи да го прави де.

Не проявявам неуважение просто искам да открия определени отговори, за това си позволявам да оспорвам неща казани от теб.

За да откриеш отговорите е нужно да зададеш въпрос, а не да спориш без опит и аргументи(или пък с чужди такива).

До колкото знам вътрешните стилове са тези, които ползват вътрешната енергия “ЧИ” и силата на противника срещу него.ВТ е такъв стил.Може и аз да съм невеж, но толкова знам.

Значи джудо е най-вътрешния стил ;)
Я ме светни къде точно във ВТ ползвате “чи” ??? Какво и как правите за да генерирате/насочите тва “чи” ??? ;)

ДА виждам, че си привърженик на силовите тренировки, максове и т.н...

Абсолютно !

Е нормално все пак си каратист :) нали трябва да убиваме с един удар (варуюто на карате).

Аз не съм каратист обаче :) Даже съм много, много далече от Карате в момента :)

Първо защо не искам да съм масивен ли... ами защото такъв тип тяло не ми харесва... не знам ти колко си висок ама аз не съм от най-високите мъже .. около 178см и големите мускули на този ръст не ми изглеждат добре, за това не искам да съм масивен (отговарям на един от въпросите на ДжойПловдив).

Е, нали не смяташ, че тренирайки силово ще станеш като Рони Колман ;) 10 човека ти казаха едно и също - ще постигнеш плажното тяло, ама ти не та не ? Да не си анорексик ???

Второ - тренирал съм таекуондо, бил съм в школи по карате, борба, джудо, самбо и т.н. и нищо от видяното там не ме е впечатлило така както уменията на сифу Багалев и майсторите от ЕВТО, които съм виждал по семинари.И въобще не съм избрал това БИ на сляпо.. това ми допада, това ме впечатли и съм виждал че работи.

Едно е да си бил някъде, друго е да си тренирал сериозно някъде...щото и аз съм бил на семинар шихан Кобаяши( 7 или 8 дан) по Айкидо, но не коментирам Айкидо ;)
А “уменията” на Багалев или някой от EWTO могат да впечатлят племенницата ми, не мен...;) Но това е една много дълга, дискутирана на други места тема, която не ми се подхваща, пък и връзката и с тематиката на ББ-тийм е нулева.

Също така ударите във ВТ са също толкова бързи, фокусирани, идват от краката и без вадене на рамото както казваш ти.

ОК, айде помоли някой напреднал, но сериозно напреднал във ВТ да засече колко удара ще направи за 40 секунди на твърда и почти неподвижно закрепена макевара ;)

И един цитат тук...
“Ролята на бицепса е да върне предмишницата, която трицепсът е ускорил. За да може трицепсът да ускори предмишницата, бицепсът трябва да е релаксиран. Това не може да се случи, ако мускулът е напомпан (т.е. както тренират повечето бодибилдъри. Но все пак не забравяйте, че те не тренират, за да се бият” ... ето това имам предвид под вдървяване...

Е, нали се сещаш, че няма как мускула ти да е в постоянно напомпено състояние ? А ако трицепса ускори така, че нетренирания бицепс не сгъне на време ?
at last, but not at least :
Мускулите на ръката имат най-малко участие в удара ;) Пиша го само да се сетиш колко е наясно с ударната биомеханика човека казал тези думи :)

Много добре разбирам, че си фен на силови тренировки, че си постигнал добри резултати, че успяваш да постигнеш добри резултати и с твои възпитаници, които тренираш.Би ми било много интересно да ми напишеш та може и на ЛС примерни тренировки, които ти би ми препоръчал.

Не много добри, а изключителни резултати...колкото и да съм скромен трябва да съм обективен :)
Пробвай примерно схемата 3х3х3, като изпълняваш всичко, което е описано там експлозивно.

Но аз не харесвам масивните тела с големи мускули точно за това не искам и аз да изглеждам така.. това е моето виждане и моя избор и никой не може да ме обвинява за това.

Никой не те обвинява, но те големите и масивни мускули току-така не стават...;) Това се опитват да ти кажат всички.

Кажи ми как да си “построя” тренировката, за да е ефективна според теб :)

Казах го няколко пъти.

Извинявам се, че се опълчавам срещу вижданията на уважаван форумец но не съм свикнал да вярвам и да приемам нещата просто така, защото са казани от опитен в дадена област човек :)

А Багалев го прие за извор на истината веднага или...???

Иначе с радост бих погледал твоя тренировка (за БИ говоря не за щангите) къде преподаваш в Пловдив?

По-добре да не гледаш, че току виж си забравил за ВТ...шегувам се, но една тренировка не се ли направи, колкото и както и да я гледаш няма да я усетиш каква е ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.11.11 16:11.

Ами видях, че си тренирал киокушин така че сметнах че си каратист, но както и да е...
За уменията на сифу Багалев и хората от EWTO - според мен е малко несериозно да се изказваш така за хора от, ако не най-голямата то със сигурност една от най-големите организации за бойни изкуства в света, която през годините е изкарала доста и качествени бойци.Това също няма значение в момента де...
За ударите в секунда също не смятам да говоря .. и да не са 7 .... на мен 2-3-4 ми стигат :)
За биомеханика също не смятам да говоря..
Разбирам, че се гордееш с резултатите в спорта... с хората които тренираш.ОК постигнал си ги - евала, ама може да спреш да ми ги навираш в носа.
Но ето.. идва момента, в който ще взема съвет от теб... ще тренирам 3 седмици по 3х3х3 - току що търсих във форума и прочетох какво си писал за тази схема.. ще тренирам по нея от началото на другата седмица и ще пиша в дневника.
Най-накрая .. сифу Багалев въобще не съм го приел за извор на истина... тренирам при него от 2 години и смятам, че е супер добър в това което върши, страхотен е и като човек.Има логично обяснение на всеки мой въпрос.. а моите въпроси никак не са малко.И обяснението не е само на теория, а и на практика.И след две години мисля, че мога да му вярвам (не безрезервно, разбира се).
Ето и днешния ден
8:30 ставане
Пробвах интервално каране на велоергометър - 20 минути - като 1 минута карах с бързо темпо и натоварване на педалите и 30 сек. бавно с по-малко натоварване
150 коремни преси
50 лицеви опори
и накрая около 10-15 минути стречинг (всичко беше в домашни условия )
9:30 домашно кисело мляко със смокини
12:30 пилешко месо + тиквички със сирене
19:00 свински пържоли (чисто филе) с лютеница и чаша вино

17.11.11
09:24

казано от Димитър  Динчев на 16.11.11, 21:26:

За уменията на сифу Багалев и хората от EWTO - според мен е малко несериозно да се изказваш така за хора от, ако не най-голямата то със сигурност една от най-големите организации за бойни изкуства в света, която през годините е изкарала доста и качествени бойци.Това също няма значение в момента де...

Несериозно ?
Напротив, абсолютно сериозно е. Задал ли си си въпроса защо никога не е отговорил на никое предизвикателство ? ;) То не бяха Революшън, МИКО, ВЧ ВШЛ - и то това са само разклонения на Винг Чун, които са му “предлагали”...Имал съм удоволствието да се срещна с напреднали от ВТ и да ти кажа, за мен беше удоволствие, за тях - не ;)
Иначе да - доста хора казват, че е готин като човек(Стен Лии).

За ударите в секунда също не смятам да говоря .. и да не са 7 .... на мен 2-3-4 ми стигат :)
За биомеханика също не смятам да говоря..

Ами те да не са 7, да са 2-3-4-..е както ти казах “в пъти по-малко” :)
А за биомеханиката трябва да се говори, защото не си бакуган или трансформър и всички движения в живота ти се подчиняват на императивите на биомеханиката на човешкото тяло.

Разбирам, че се гордееш с резултатите в спорта... с хората които тренираш.ОК постигнал си ги - евала, ама може да спреш да ми ги навираш в носа.

А какво да направя за да те убедя, че грешиш ? Най-достъпното за всеки е да му дадеш примери при това не случайни, а достоверни.

Но ето.. идва момента, в който ще взема съвет от теб... ще тренирам 3 седмици по 3х3х3 - току що търсих във форума и прочетох какво си писал за тази схема.. ще тренирам по нея от началото на другата седмица и ще пиша в дневника.

Добре ще е да си наясно е няколко неща :

1.Чудо няма да се случи, особено за три седмици ;) за девет е по-вероятно.
2.Схемата дава по-добри резултати при хора със стаж.
3.Нещата там искат техника на изпълнение и е добре да хванеш някой да ти помага с това.

и ако имаш някакви въпроси или пък се чудиш как да комбинираш нещата - пусни ми ги, че да ти помогна този път наистина ;)
Най-добре е да пуснеш тук варианта, който си избрал по седмици, за да бъде коригиран ако се налага...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.11.11 09:26.

За EWTO и сифу Багалев нямам време сега да коментирам, но държа да отбележа, дори да подчертая дебело, че не съм никак съгласен.Както и да е друг път ще я водим тази дискусия :)
Ще съм много благодарен, ако си направиш труда да напишеш примерна тренировка(и за трите седмици :Д), защото креативността ми относно разнообразието на упражненията е нулева :)

Тия спорове за Багалев и ЕВТО вече са водени в даото :)

18.11.11
09:57

Първа седмица
два дни тренировка, един ден почивка (АБ-ВГ-), един ден тренировка (Д).

всяко упражнение по 3 серии, с по три повторения(3 ПМ).

тренировка А                        тренировка Б                        тренировка В                      тренировка Г           
клек,лег,набиране    раменна преса,тяга,обръщане      кофички,тяга,БГ клек    набиране, раменна преса,клек   

тренировка Д
обръщане, лег, тяга

Втора седмица
Три суперсерии, с по три повторения от всяко движение в тях(3ПМ)

два дни тренировка, два дни почивка (АБ-ВГ)

тренировка А                          тренировка Б                тренировка В                  тренировка Г
раменна преса,набиране,клек    лег,обръщане,тяга    набиране,кофички,клек      раменна преса,обръщане,тяга

Трета седмица
три гигантски серии от всички движения, с по три повторения(3ПМ) от всяко от тях.

един ден тренировка, два дни почивка, седмицата завърша с тренировка(!).

лег, раменна преса, кофички, набиране, обръщане, тяга, клек, полуклек, БГ клек

и...почваш от първа седмица - така три пъти.
кво ше ме черпиш не знам...:)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.11.11 13:10.

18.11.11
11:35

Втора седмица

три гигантски серии от всички движения, с по три повторения(3ПМ) от всяко от тях.

каква е разликата?

18.11.11
11:41

казано от Infernaloverkill на 18.11.11, 11:35:

Втора седмица

каква е разликата?

в единия случай правиш три различни движения заедно, в другия три сходни + още три сходни + още три сходни заедно.

казано от Мак Сим на 18.11.11, 09:57:

Първа седмица

тренировка А                        тренировка Б                        тренировка В                      тренировка Г           
клек, лег, набиране  раменна преса, тяга, обръщане    кофички, тяга, БГ клек    набиране, раменна преса, клек   

тренировка Д
обръщане, лег, тяга

Втора седмица

тренировка А                          тренировка Б                тренировка В                  тренировка Г
раменна преса, набиране, клек    лег, обръщане, тяга    набиране, кофички, клек    раменна преса, обръщане, тяга

Трета седмица

Мак Сим, не мислиш ли че тая програма не е подходяща за него. Той си е почти начинаещ даже цял. Тук има Клек, Лег, Тяга - упражнения които той не е правил.  Да не говорим за обръщането което на мен ми е трудно да му хвана техниката.
Няма да споменавам за методиката на тренировки която е с принципи за напреднали - суперсерии , гигански серии и др.
На мен лично ми харесва много програмата. Но човек който не е тренирал с максови или изобщо със щанги ми е интересно как ще си определи тия 3ПМ.
За мен по добре поне като за начало да не се придържа протокола x3 и по възможност да направи минимум 1 месец заучаване на техниката само на отделните упражнения. И чак тога може да работи по този начин.

18.11.11
13:19

казано от Марин Маринов на 18.11.11, 13:11:

казано от Мак Сим на 18.11.11, 09:57:

Първа седмица

клек, лег, набиране  раменна преса, тяга, обръщане    кофички, тяга, БГ клек    набиране, раменна преса, клек   

тренировка Д
обръщане, лег, тяга

Втора седмица

раменна преса, набиране, клек    лег, обръщане, тяга    набиране, кофички, клек    раменна преса, обръщане, тяга

Трета седмица

Мак Сим, не мислиш ли че тая програма не е подходяща за него. Той си е почти начинаещ даже цял. Тук има Клек, Лег, Тяга - упражнения които той не е правил.  Да не говорим за обръщането което на мен ми е трудно да му хвана техниката.
Няма да споменавам за методиката на тренировки която е с принципи за напреднали - суперсерии , гигански серии и др.
На мен лично ми харесва много програмата. Но човек който не е тренирал с максови или изобщо със щанги ми е интересно как ще си определи тия 3ПМ.
За мен по добре поне като за начало да не се придържа протокола x3 и по възможност да направи минимум 1 месец заучаване на техниката само на отделните упражнения. И чак тога може да работи по този начин.

Ами виж какво съм написал, което мисля, че изчерпва въпроса :

казано от Мак Сим на 17.11.11, 09:24:

Добре ще е да си наясно е няколко неща :
1.Чудо няма да се случи, особено за три седмици ;) за девет е по-вероятно.
2.Схемата дава по-добри резултати при хора със стаж.
3.Нещата там искат техника на изпълнение и е добре да хванеш някой да ти помага с това.

По принцип не е нужно да си напреднал, че да правиш суперсерии и гигантски серии - тия неща си ги мислят последователтите на Уайдър, когато става въпрос за ОПФ и СПФ в БИ работат е съвсем друга... ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.11.11 13:22.

Този коментар съм го пропуснал. Извинявам се!!! Значи съвета ми остава към Динчев, че трябва да направи един период на заучаване на упражненията и тогава да премине към нея ;) А

Аз не вложих смисъла на Уайдър, които ги разделя на културисти и любители. А от гледната точка че се иска малко стаж преди да се вкарат в тренировката такива методи. :)

18.11.11
13:27

казано от Марин Маринов на 18.11.11, 13:24:

А от гледната точка че се иска малко стаж преди да се вкарат в тренировката такива методи. :)

В Спортното като ги приемат в профил “Вдигане на тежести” в 6ти клас нали не мислиш, че им правят подготвителни упражения или пък имат някакъв стаж ;)
Вярно, че там ситуацията е друга - треньора им е на главите по 4 часа на ден, но все пак...:)

Не аз говорих за гиганските и суперсериите. Не вярвам някои в 6 глас да прави от 1-вата тренировка суперсерия. Иначе за упражненията съм съгласен те още с влизането в залата и ги почват.

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 18.11.11 13:29.

18.11.11
13:40

казано от Марин Маринов на 18.11.11, 13:29:

Не аз говорих за гиганските и суперсериите. Не вярвам някои в 6 глас да прави от 1-вата тренировка суперсерия. Иначе за упражненията съм съгласен те още с влизането в залата и ги почват.

Да де ;)
А на тези неща обърна ли им внимание :

казано от Мак Сим на 18.11.11, 13:19:

По принцип не е нужно да си напреднал, че да правиш суперсерии и гигантски серии - тия неща си ги мислят последователтите на Уайдър, когато става въпрос за ОПФ и СПФ в БИ работат е съвсем друга... ;)

казано от Петко К на 16.11.11, 15:26:

Че къде видя някой да те кара да тренираш като бодибилдер?
И не се бой, аз аз 15 години тренировки не съм станал масивен, няма опасност ти да станеш просто ей така, между другото.

?

Дам :). Прочетох ги и съм съгласен аз тренирам от 10 години и съм 64 кг. Ся друг е въпроса колко от тези години съм тренирал правилно, но това само аз си знам. :Д

Ей може да не съм много във форма, но ме подценявате.Това, че сега не тренирам с щанги не означава, че не съм.Като ученик от 11 клас до 1 курс студент си тренирах.Не съм толкова бос.Просто от тогава до сега претърпях коренна промяна.Ааа Мак Сим понеже гледам, че си пиеш ракийка :)  относно почерпката :) ... www.vinoto.bg харесай си нещо и кажи (аз съм управителя на магазина) пращам го на момента :) Между другото съм решил да мина 4 седмици на НВД. Какво ще кажете ?

Ми на мен не ми понасят НВД. Но пък и много не експериментирам в храната. Но според мен по-добре си контролирай калорийния баланс и хапвай РБД по удачно е . Но пробвай. Само да вметна че на НВД трябва да спреш и алкохола. Пък аз без чаша червено вино не вечерям.

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 18.11.11 22:28.

Това с алкохола ще ми е малко сложно, че в зимния сезон всяка седмица ме канят на дегустации..ама за спорта правим всичко :) то по страшен е концентрата... виното.. не е чак толкова.... а между другото щом си такъв фен на виното защо още не си ни станал клиент :)

Ми не знам. А за виното и то си е бая калорично (не алкохолно). Иначе да фен съм. Но пък капка не разбирам кое е хубаво от какво е направено и такива подобни.

ее .... вие разяснявате за фитнес... аз за вино :Д

8:00 ставане
тренировка :
лег 1х3 @ 80
    2х3 @ 75
клек 3х3 @ 70 можех да клекна с още кг, но нещо ме достраша, защото клякам за първи път днес
набирания 1х3 + 8кг ; 2х3 + 5кг
9:00 три варени яйца
12:30 2 кюфтета (домашна кайма); 2 сърми пълнени с гъби и кайма; чушки, домати, лук (на манджа)
кафе със сметана и малко захар (това проблем ли е за НВД-то)
15:00 малко риба
17:00 100 гр кашу
19:00 половин пържола с кашкавал
19:15 до 21:00 Винг Чун
21:30 половин пържола с кашкавал

Мак Сим наред с тези упражнения да правя ли някакво кардио (бягане, колело и тн) и коремни преси ?

Мнението беше редактирано от Димитър Динчев на 21.11.11 21:41.

22.11.11
09:42

казано от Димитър  Динчев на 21.11.11, 21:28:

Мак Сим наред с тези упражнения да правя ли някакво кардио (бягане, колело и тн) и коремни преси ?

Да, като загрявка. Даже е почти задължително, но се се увличай с кардиото и пресите, те все пак са загрявка и същинската тренировка е след тях;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.11.11 09:42.

Тренировка
тяга 3х3 @ 80кг и имах чувството че можех да дигна доста повече
рамо 3х3 с 18кг дъмбели и пак имаше аванс за още
Обръщания 3х3 с 35кг щанга ... тука мисля че техниката ми куцаше...
Нека се има предвид че тяга и обръщания правя за 1-ви път
9:30 кисело мляко
12:30 супа топчета + свинско (котлет на скара) + шарена манджа (лук, чушки, домати)
14:30 и 17:30 по 50гр бадеми
19:00 пилешка пържала с кашкавал
21:00 пилешка пържола с кашкавал

Мнението беше редактирано от Димитър Динчев на 22.11.11 21:06.

23.11.2011 (вчера)
Ставане 9:30
бъркани яйца със сирене
12:30 две кюфтета (домашни) + малко свинска пържола + супа топчета
15:00 две кюфтета
19:00 пилешки флейки
1 час Винг Чун (чи сао) демек минимално физическо натоварване ... за сметка на психическото :Д
21:00 пилешки флейки
за днес 24.11.2011 ще пиша довечера :)

Тренировка :
тяга 2х3 @ 80 ; 1х3 @ 100
Кофички 3х3 + 25кг
БГ клек 3х3 + 2 дъмбела по 20 кг
Коремни преси 2х25 и 1х50
9:30 палачинки със сирене (сместа за палачинките беше без брашно и вкуса беше странен :Д)
12:30 супа от спанак, гъби и топено сирене + малко свински кебап и малки пилешки флейки
15:00 малко свинска пържола
18:30 свинска пържола с моркови, чушки и млечна салата
21:30 пилешко с гъби и топено сирене

Браво за начина по който изглеждаш си бая здрав. :). Колко килограма каза че си сега?

Храната ти ме се струва супер. Много добре е структурирана. Почти всяко ако не всяко имаш протеин. Притеснява ме само  това че сутринта преди тренировка май не ядеш нищо. По-принцип както тренираше преди смятам че няма проблем. Но сега с тия силови тренировки ми се струва че няма да е лошо да хапнеш нещо. Въпреки че като чета тука по форума с това Циклично хранене половината тренират на гладно. Примерно аз ако не съм закусил нямам никаква сила. Но има такъв вариант много от трениращите сутрин закусват след тренировка, но преди нея пият протеинова пудра или пък аминокиселини. Но пък ти не търсиш мускулна маса, така че най-вече зависи от това, как ти си усещаш тялото.

Ами в момента съм 72-73кг....Сутрин свикнах да тренирам на гладно и имам достатъчно енергия тъй че ми е добре така :) Ще видим какви ще са резултатите след 3 6 и 9 седмици :) Аз исках да кажеш две думи за храната :) Мерси :)

Ставане 7:30
Бъркани яйца със сирене малко
12:30 пилешко с гъби и топено сирене и малко свинско и лютеница
Тренировка:
3х25 коремни преси
набирания 4х3 нещо нямах сила да слагам допълнителни тежести днес
клел 3х3 @ 70 кг
Раменна преса 3х3 @ 60кг
16:15 пилешко с гъби и топено сирене и лютеница
19:10 свинско и пилешко с кашкавал
21 до 1 часа .. ракийка малко и пуешко филе

Мнението беше редактирано от Димитър Динчев на 26.11.11 01:20.

10

25.11.11
19:20

Според мен въглехидратите ти са малко (ако се опитваш да качваш, де, не ти знам целите :)). Евала, тва вече е тренировка, не като преди!!

Не се стремя да качвам.. а точно обратното .. да изчистя пресата :) и в момента съм решил да съм на НВД 4 седмици.. днес ми е 5-я ден :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1