казано от Тедо на 30.10.11, 07:45:
Живи и здрави, че помагам за активирането на гърба!
Ще има нужда, че вече издивявам без тренировки :D
казано от Atom на 30.10.11, 07:58:
Иги, споделяй какви упражнения правиш (и кой следи как ги изпълняваш - може би терапевта?)
Експериментът с цикличното също ще е интересен ;) Мислиш ли да започнеш да пиеш кафе през деня (знам, че не ти е любимо)?Бързо да се възстановяваш от всякакви болки и дискомфорт! (sun)
Благодаряяя, Атомчек :D
Едното упражнение е с изходна позиция по корем и ръцете опънати напред, а в тях държа ластик/въже/кърпа. Така държейки, това, което държа сгъвам ръцете така че раменете да отиват назад и след това надолу, така че да усещам как лопатките се плъзгат по гръбнака. Като стигнат там докъдето мога задържам 10 секунди. Цялото нещо се повтаря сутрин и вечер 3 серии по между 10 и 20 секунди задържане.
Другото - навивам кърпа, слагам я на повърхността, на която ще легна и лягам така, че кърпата да се намира под нивото на лопатките. След това слагам ръцете на сплетени на врата отзад, сгънати ръце, лактите сочещи напред, а брадичката между ръцете. Започвам да се вдигам като за коремна преса, като обаче “разтягам” гърба като следа брадичката да остава между ръцете, а между кръста и леглото (да кажем, че то е това, върху което лежа) да е минимална, т.е. натискам с кръста към повърхността. Така - 3 серии по 10, 2 пъти дневно.
Трето - трябва да го върша винаги като се сетя докато съм на работа - както си седя на стола, облягам се, прибирам раменете назад и по облегалката (столът ми е висок и объл) плъзгам лопатките докъдето мога.
И последното е стречинг за пекторалиса, който аз и преди си правех, но само в една позиция - хващам се за, да кажем, касата на вратата, опъвам ръката и дърпам гърдите напред, рамото назад, като ръката може да е поставена на нивото на гърдите, по-високо или по ниско, като през всяка позиция на ръката трябва да мина по три пъти и да задържам в най-опънатата позиция по между 15 и 20 секунди.
Интересното е, че само от прегледа, където повторих тези неща в протокола, който ми е зададен за домашно, имам мускулна треска на места, които дори не знаех, че мога да използвам.
Относно цикличното - интересно ми е. Гладът винаги ме е психиясвал, винаги съм изпитвала ужас от него, т.е. не винаги, но от пубертета насам, може би защото точно в тая възраст съм се подлагала често на него, като средностатистическа ученичка с проблем с теглото. И сега, когато той е един вид позволен, някак си се чувствам спокойна да го правя. Да видим докъде ще я докарам. Както казах, съчетава се добре с работата, не, че колегите не ме взимат отново на подбив заради това, че стане ли 4 - 4:30, вадя яйцата, ябълките и бадемите :D :D :D Но така или иначе отново си спечелих славата, че ще ги набия...откакто разбрали, че с какво се занимавам...:D Toва от своя страна пък не е чудно, защото в петък един колега - адвокат, след като му забраних да ми занимава свидетелите и изобщо да говори с тях извън залата, ми заяви, че съм зла и с мен трудно се работело...:D :D :D Taка, че ще ръфам, пък нека се забавляват хората :D
Колкото до кафето - вече няколко пъти ми се налага да пийвам, защото режимът ми беше малко извратен - ставам в 7, лягам в 2, откакто завърши моето обучение, от 4ма юристи, двама, единият от които вършеше всичката работа, отидоха да се обучават и всичко се струпа изведнъж на мен, без още да съм навлязла стабилно в работата. Съответно работя плашещо бавно и ми отнема адски много време, като всичко върша между командировките и ми е страшно напрегнато. Затова ходя по-рано на работа ( разбира се тръгвам си в 5:30 де, да не стане грешка, все пак съм си държавен служител ). Та в тази връзка ставам рано и по някое време очите ми просто започваха да се затварят и пих кафе. Но смятам не да пия кафе, а да си лягам по-рано. Фактически обичам миризмата и вкуса на кафето, но не харесвам начина, по който действа на организма ми, откъдето и да погледнеш. В периода на гладуване карам на водичка и чайче. Вчера пих зелен чай например, отрази ми се прелестно (аз по принцип съм си фен на чая, в частност на зеления). Та, след всичко, което изприказвах - не, кафе, не, само чайове.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.10.11 10:02.
казано от Marty Sun на 30.10.11, 10:23:
Кой този терапевт, я казвай? :-)
Марти, пиша на лично :)
Игличке аз сега виждам за твоите перипетии - дано бързо мине. Сигурна съм, че г-н П ти е препоръчал добър специалист, а и ти си упорита и правиш нещата както трябва - ще се възстанови за нула време ;)
Пиши как ти понася цикличното. Ти май си минала фазата, в която обикновено е най-гадно - първите дни. Как се чувстваш? Колко често огладняваш?
Не знам какви други ефекти има това циклично, но определено страшно променя отношението към храната и контрола на глада!
Ще те чета, успех! :)
казано от Moonray на 31.10.11, 10:48:
Игличке аз сега виждам за твоите перипетии - дано бързо мине. Сигурна съм, че г-н П ти е препоръчал добър специалист, а и ти си упорита и правиш нещата както трябва - ще се възстанови за нула време ;)
Пиши как ти понася цикличното. Ти май си минала фазата, в която обикновено е най-гадно - първите дни. Как се чувстваш? Колко често огладняваш?Не знам какви други ефекти има това циклично, но определено страшно променя отношението към храната и контрола на глада!
Ще те чета, успех! :)
Благодаря, благодаря :) Днес нямах време съвестно да си направя упражненията, но ще се заема малко по-късно.
Цикличното - днес в 14:00 вече бях извън играта и ядох. Та изкарах само 14 часа, проблемът беше, че вчера ядох ааааааааадски малко и не особено качествено, та това бяха логичните последици. Засега ми понася добре, не ме мъчи гладът, напротив, стига наистина да се храня, когато трябва да се яде, ми понася отлично, дано не казвам голяма дума. Разбира се, както казах горе, истинското влияние ще видим когато започна да тренирам отново, дай Боже, със същата интензивност. Относно това колко често огладнявам - при мен нещата с глада стоят така - ако съм се нахранила добре когато е трябвало, мога да държа на глад доста, стига да си имам вода и чай, усетя ли, че наистина вече съм гладна, започне ли да ми прималява - време е за ядене, а започне ли яденето, през цялото време за ядене съм си гладна. В момента се боря с това, че когато съм гладувала дълго време, много трудно успявам да проконтролирам не толкова количеството, колкото качеството на храната. Де да знам, всичко е въпрос на усет на организма, ще привикне, ако не привикне, значи този режим не е за мен и край на чудния ми експеримент.
Та да се включа отново в собствения си дневник:
31.10.2011г.
Храна:
14:30 - 100гр. сушен кокос и бадеми;
15:00 - кюфте;
16:00 - сушен пъпеш, сушен ананас;
17:00 - ябълка, кашкавал, домашен кроасан с масло;
21:00 - две яйца;
22:30 - три яйца, суджук, домат
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.10.11 22:17.
Тъй, тъй...
Точка на цикличното - първите няколко дни понасях глада доста добре. Постепенно започвах да се будя все по-гладна, докъм 12 вече бях полужива, имам страшно много работа - всекидневно прекарвам в зала (съдебна) сумарно 3-4 часа и трябва да съм съсредоточена на макс, гладът ми пречи изключително на концентрацията. След всичко случило се на работа миналата седмица напрежението е още по-голямо и просто нямаше как да се случи, просто не мога да работя така, нервирам се, разправям се с хората и съм истински грубиянин...от глад. Отделно ми се вие свят и ми прималява постоянно, един класьор не мога да кача на шкафа. Може би не се раздадох максимално, но това не е моят режим.
Раменете - малко безотговорно постъпвам като от 4, аз изпълнявам редовно само 1 упражнение, но ще се поправя, защото наистина ми помагат. Преди няколко дни дясното се беше влошило доста, толкова, че не можех да се завия с дясната ръка, но понаправих упражненията и някак се успокои. Вече се опитвам всеки път като правя нещо, дори като вдигам класьори, да си ползвам гърба и усещам къде съм грешила досега (продължавам да си задавам въпроса как 6 месеца НИКОЙ не забеляза, че гърбът ми не функционира както трябва, с всеки изминал ден без тренировка ме хваща все повече и повече яд).
Тази седмица вече мисля да започна лека полека да тренирам, като възнамерявам временно да наблегна на въжето, спринтовете, суингове до хоризонтала, клек, тяга и след още един преглед и достатъчно време от предписаните упражнения да започна лекичко да коригирам лицеви, бърпита респективно, набирания и прочее.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.11.11 09:30.
06.11.2011г.
Храна:
10:00 - две яйца, две филии “Бонус”;
13:00 - бисквити, половин тестено нещо ( :D) с някакви неща, наподобяващи месо ( :D) ;
18:00 - свински котлет, една филия “Бонус”;
21:00 - сушен ананас;
22:30 - две яйца;
Въглехидратите не са където трябва, ама ананасът беше прелестен :D
Добавки:
10:00 - рибено масло; магнезий.
07.11.2011г.
Храна:
08:30 - едно яйце, една филия “Бонус”, няколко шайби сушен ананас;
13:00 - две яйца, домат, една филия “Бонус”;
16:00 - едно яйце, доза протеин;
21:00 - свинско, чушки.
08.11.2011г.
Храна:
07:30 - свинско, 30гр. бадеми;
11:00 - палачинка, банан, прясно мляко;
14:00 - свинско, чушка, яйце;
15:00 - няколко кокоски;
19:30 - свински котлет, зеленчуци на скара;
22:00 - 20гр. сурови бадеми.
09.11.11
12:00
Meat and Nuts breakfast! Ай лав ю!
09.11.2011г.
Храна:
08:00 - свинско, краставица, 30гр. бадеми;
11:00 - ябълка, сушени ягоди;
12:30 - едно яйце, няколко парчета свинско, чушка, кокос;
16:00 - едно яйце;
18:30 - 20гр. бадеми;
20:00 - дюнер.
09.11.11
23:23
Че ви научим как да се храните, ей! :*
казано от Тедо на 09.11.11, 23:23:
Че ви научим как да се храните, ей! :*
С месото сутрин е много добре, държи ми плътно до обяд, яко е. Само тоя дюнер се изцепих...:D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.11.11 23:29.
Поликин та побърка Тедо:)
Дюнера не е чак толкова зле бе карфичке...само ги ръчкай да слагат повече мръве:)
10.11.11
09:49
Изцепила се... яж бре!
Славко е прав - да не пестят месищата и това е! :D
казано от slavko на 10.11.11, 09:42:
Дюнера не е чак толкова зле бе карфичке...само ги ръчкай да слагат повече мръве:)
Славе, пак ти казвам, това със закуската от месо и ядки, наистина работи. Виж, Иглика също го е усетила.
И 3000 пъти да ми кажеш...докато не пробвам, няма как да имам реална преценка...
Като ям 2 седмици месо и ядки на закуска, ще Ви споделя...
То скоро май ще бъде, защото много слабея с цикличното...за някои е супер, ама за мен в обемен период не е оферта:)
Ще кийп ин тъч:)
10.11.11
10:01
Ей, защо сега зорлем ме карате да ръфам пържоли от сутринта, само това не разбрах! 8-)
Харесвам такива идеи... (giggle)
казано от slavko на 10.11.11, 10:01:
И 3000 пъти да ми кажеш...докато не пробвам, няма как да имам реална преценка...
...
Всъщност, няма да са ти нужни 2 седмици - усеща се още от първи опит.
И на мен идеята ми се струва привлекателна. Нямам възможност обаче да си го приготвям сутринта и ще трябва да го ръфам студено, приготвено от предни ден, та се чудя какво по-крехко месце да измисля.
10.11.11
10:37
Има резон за благоприятните ефекти, аз пробвах и съм доволен. Но при мен по-добре подейства няколко цели яйца с бадеми. Общо взето тонусът е много висок, макар малкото сън и интензивната работа, и те държи сит около 4 часа.
Заражда се новата “мода” :) . Поне е що годе смислено, а не като цикличното хранене (което лично аз намирам за НЕнормално).
Мнението беше редактирано от Модена на 10.11.11 10:44.
казано от slavko на 10.11.11, 09:42:
А, че аз картофите ги дадох на Груди :D
казано от Кольо Пияндето на 10.11.11, 10:01:
Ей, защо сега зорлем ме карате да ръфам пържоли от сутринта, само това не разбрах! 8-)
Харесвам такива идеи... (giggle)
Г-н Пиянде, идеята наистина е добра! И интересното е, че наитина ми е вкусно и като ставам това ми се яде! И определено ме държи сита.
казано от Vic на 10.11.11, 10:08:
казано от slavko на 10.11.11, 10:01:
...Всъщност, няма да са ти нужни 2 седмици - усеща се още от първи опит.
Определенооо!!! Още първия ден!!!
казано от Anelia на 10.11.11, 10:09:
И на мен идеята ми се струва привлекателна. Нямам възможност обаче да си го приготвям сутринта и ще трябва да го ръфам студено, приготвено от предни ден, та се чудя какво по-крехко месце да измисля.
Ааааа, и аз го ям студено, ама аз обичам. Онзи ден пържолите от вечерта бяха малко алангле иииии на сутринта студени бяха истинска прелест!
казано от Мери_11 на 10.11.11, 10:40:
Заражда се новата “мода” :) . Поне е що годе смислено, а не като цикличното хранене (което лично аз намирам за НЕнормално).
Аз не мога да съм много обективна, понеже фактически изкарах 5-6 дена и после счетох, че или ще пукна, или ще ме уволнят :D Цикличното не е моят режим де :D Но месо сутрин - винаги ми е харесвало като идея :D
10.11.11
23:01
По темата със закуската месо + ядки.
Миналата година имах дълги периоди със закуска от яйца, или свински хапки (печени на фурна), а след това на излизане от вкъщи и по път до спирката - ръпах кашу. Дори си спомням, че и пилешки бутчета е имало, свински пържоли вратни, или кюфтета от свинско и телешко месо, мляно... Правех си ги на малки хапки, да мога да лапам по едно цяло.
Засищало ме е винаги до към 12:00, а съм ги хапвала около 7:15
Така че - да, този начин на хранене е вкусен и с положителни резултати. Стига да не ти пречи, че закусваш с мръвки :)
С цикличното обаче говорим на по-близък език като че ли.
Със сигурност всеки човек понася различни неща. Няма универсално, винаги са нужни някакви модификации.
10.11.2011г.
Храна:
08:00 - хапки свинско, 30гр. бадеми;
12:30 - кашкавал пане, една палачинка;
16:30 - ябълка, круша;
21:00 - дробчета, домат, чушка;
Вчера ме тръшна ужасен вирус и съм пълен парцал - всяка костица ме боли, всяко мускулче (от малкото останали :D :D :D), и изобщо не ми се яде. Не успях да реагирам навреме с меда и содата и съответно съм болна. Сега се наливам с чай с мед, реших да си спестя километричната рецепта от ГП-то и както винаги да заложа на бабините илачи (като съм сигурна, че баба не е разполагала с най-класическия ми метод за лечение - 50гр. Jameson :D :D :D). На всичко отгоре кръвното ми е 80 на 50 :D :D :D Не успях да убедя докторката, че то по принцип си е така, ама тиквата ми ще се пръсне. Май е време да се дремне :D :D :D
11.11.11
15:43
Всички се натръшкаха с този грип. Мятай лимоните, синапено семе и мед. Затопляш се едно хуууууубавичко вечерта и от утре ще си носиш само хремата и кърпичките ;)
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 11.11.11 15:43.
казано от Absolut Illusion на 11.11.11, 15:43:
Всички се натръшкаха с този грип. Мятай лимоните, синапено семе и мед. Затопляш се едно хуууууубавичко вечерта и от утре ще си носиш само хремата и кърпичките ;)
Аз така профилактично - по веднъж в годината хващам някой смотан вирус :D Уф, нямам сииинапено семеее и лимонът свърши, и медът и той, ама и сили да ида до магазина нямам :D :D :D Дали не мога да си поръчам отнякъде :D :D :D :D :D
11.11.11
15:50
казано от karfi4ka на 11.11.11, 15:47:
Дали не мога да си поръчам отнякъде :D
Обади се на приятел... :P ...и се храни хубаво! (muscle)
казано от Кольо Пияндето на 11.11.11, 15:50:
казано от karfi4ka на 11.11.11, 15:47:
Дали не мога да си поръчам отнякъде :D
Обади се на приятел... :P ...и се храни хубаво! (muscle)
“Зрррр, алоо, г-н Пиянде, можете ли да ми донесете синапено семе, лимон и мед?” :D :D :D :D :D
Така е като не се ваксинирате...хората са го измислили ама любителите на бабини дивитини си живеят още в 16 век.
Ако не помогне меда и семената предлагам да пробваш с кръвопускане или пиявици...
Лекувай се и се връщай на тренировки, че тоя дненик престана да е фитнес дневник и се превърна в хрантутник дневник.
казано от Odin на 11.11.11, 18:18:
Така е като не се ваксинирате...хората са го измислили ама любителите на бабини дивитини си живеят още в 16 век.
Ако не помогне меда и семената предлагам да пробваш с кръвопускане или пиявици...
Лекувай се и се връщай на тренировки, че тоя дненик престана да е фитнес дневник и се превърна в хрантутник дневник.
Ех, Жорембииии, все да ме клъвнеш :D Ама си прав де, лекувам се и се връщам в понеделник, дай Боже :D :D :D
11.11.2011г.
Храна:
09:00 - едно яйце, бадеми;
15:00 - три яйца, парче биволско сирене;
21:00 - пица.
12.11.11
14:19
Ракия :) греяна...
12.11.11
14:23
Или просто някой от приятелите с “J” - Jack, Johnnie, Jameson или Jim ... :D
ПП. Само не заедно :)
12.11.11
17:11
За мен,най-добрата ,,ваксина” за всичко е клеева-та тинктура!!! Горещо я препоръчвам:)
12.11.2011г.
Храна:
теставах протеин, така че храната през деня се състои от прясно мляко, кисело мляко, вода, протеин (различни видове), банани, портокали предимно....
22:00 - кюфте, едно яйце, чушки.
13.11.2011г.
Храна:
10:00 - кисело мляко, ананас, грозде, банан;
13:00 - спагети “Болонезе”;
16:30 - кроасан, сладолед;
21:00 - салата от домати, кратавици, кашкавал, шунка, сирене;
Добавки:
10:00 - Pure Nutrition 100% Pure Whey, рибено масло, витамин C, витамин B, витамин D.