Проблем с мускулна треска

23.11.11
17:32

Тази е стара моя тема в която съм описал мерки, храна(като сега ям и малко повече мазнини и въглехидрати) и 5дневна тренировъчна схема. Проблема е че не съм супер редовен във фитнеса ходя 1-2 месеца после изниква работа или нещо други и спирам за 1-2 месеца. След като почна наново да ходя по тази програма имам силна мускулна треска за всеки мускул който тренирам и продължава от 2 до 4 дена.

Въпроса ми е след като спра фитнеса за 2 месеца да правя ли пак кръгови тренировки , да намаля малко тежестите или да променя малко програмата или пък мускулните са нормално нещо?. Милсех да си взема на BSN Cellmass с цел по - бързо възтановяване, но не знам дали ще го усвоя пълноценно, да не си дам парите на вятъра. Пия и по 3 дози от Syntha-та вече в тренировъчен ден.

Иначе незнам дали ми е голяма тренировката

гръб 6 упражнения по 3 серии
гърди 6 упражнения по 3 серии + кардио 30мин
рамо 5 упражнения по 3 серии + корем 2*3
ръце 3*3 за бицепс и 3*3 за трицепс + 1*3 за предмишница + кардио 30мин
крака 5*3 или 6*3 ако не съм изморен

Обичам да правя повече различни упражнения с по малко серии отколкото повече серии за сметка на упражненията.
Очаквам съвети, критики...

DE

23.11.11
17:34

Желателно е след голяма пауза да тренираш с по-леки тежести и по-малко повторения за да ги адаптираш отново мускулите и да нямаш ужасна мускулна треска :)

23.11.11
18:02

Значи ще ги намаля тогава. По принцип съм свикнал щом мога една серия да я направя с повече тежести да слагам още. Сигурно така претоварвам мускулите.

Хвърли едно око на: Започнах (поднових) тренировки, а сега накъде?

Отделно, всяко прекратяване на тренировките за повече от 15 дни те връща много назад. Мускулите се деадаптират и последвалото натоварване за тях е истински шок. След голяма почивка започваш от нулата - леки кръгови тренировки, за да влезеш в ритъм.

Опитай да не правиш такива големи паузи. Пак е добре, че се сещаш да тренираш, но с тези прекъсвания тъпчеш на едно място и не можеш да очакваш прогрес.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.11.11 21:15.

23.11.11
21:59

Ок, значи поне месец ще съм на кръгови тренировки като тази примерно. След това си минавам на предната програма и ако пак имам същите мускулни трески още 1 месец кръгова.

казано от Тихомир Велев на 23.11.11, 21:14:

Хвърли едно око на: Започнах (поднових) тренировки, а сега накъде?

Мерси за линка

Ако след 5-6 тренировки продължаваш да имаш силна мускулна треска след всяка тренировка, то трябва обезателно да обърнеш взимание на възстановяването си. То се състои от правилно хранене и достатъчно почивка.

24.11.11
16:43

Според мен имаш мускулна треска,защото отвиквам да ходиш на фитнес.. и аз като не ходя рядко се получава така,защото мускулите са под по-голям стрес..аз така си го обяснявам..но никога не съм сменял тежестите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1