23.11.11
16:06
Здравейте! Имам проблем що се отнася до свалянето на килограми. Тренирам по 5 пъти седмично, като след всяка силова тренировка следва 40 мин. минимум кардио тренировка. В момента пия бърнър на BioTech USA и да си кажа честно няма никакъв ефект, свалил съм 1 кг за 2 седмици и не съм напълно убеден, че е от бърнъра. Следя си храненето, не съм се подложил на някакъв тежък режим, но съм намалил хляба до 2 филии на ден, не ям сладко и не пия газирано, между храненията си позволявам само плод или малко ядки, не тъпча дюнери и тям подобни както до скоро....Силовите тренировки ми вървят повече от добре и качвам мускулна маса без проблем. И преди съм се пробвал да отслабна с Л-Карнитин и ефекта беше същия-0! 97 кг. съм на 177 см. и както ми вървят силовите тренировки ми се иска да свали до 83-85 кг, но с това темпо на сваляне ще съм на 40 преди това да се случи... Моля ви, помагайте, започвам да се отчайвам....
23.11.11
21:08
1 килограм за 2 седмици не е много малко. За 2 седмици е нормално да свалиш 1 до 2кг., но всичко отгоре ще дойде благодарение на намалено водно съдържание в тялото, намален гликоген или...доста са възможностите.
Обърни специално внимание на храненето. То е ключово при отслабването. Разгледай следните теми и статии:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Л-карнитинът има слабо действие, а ролята му е второстепенна. Ако разчиташ само на него си загинал.
За да можем да ти препоръчаме други добавки ще ни е нужна малко повече информация за теб. Малко повече яснота около тренировките ти и най-вече как се храниш в момента. Какво яде последните три дни?
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.11.11 21:09.
24.11.11
22:45
Мога да ти препоръчам, всеки ден да тичаш на гладно сутрин 20-30 мин. :)
Успех!
25.11.11
00:39
Последните 3 дни закусвам кисело мляко и Корни, за обяд пилешко филе със салата и на вечеря каквото има сготвено в нас с 1 филия хляб. Тренирам по 5 пъти като си разделям мускулните групи и след тренировка веднага по 40-45 мин на степера или на велоергометъра. Това е в общи линии.
Доста трениране с никакво хранене. Прочети темите, които ти е дал Тихомир Велев и пренареди нещата :)
26.11.11
15:07
Благодаря, ще ги разгледам.
Доста зле...и тренировки и хранене. Корнита морнита са боклук, изхвърляй директно. Вечеря готвено с филия хляб: още по-зле... Особено ако искаш да сваляш, никаква захар. Месо на корем, яйца, извара и ядки, свежи зеленчуци и най-много един картоф на ден или шепа овесени ядки ако искаш въглехидрат след тренировка. Направи 4-5 хранения, но на всяко да имаш или месо, или яйца, или риба. Последното да е извара с 5-6 сурови ядки.
Раздели си тренировките на 2. Сутрин кардиото, следобяд тежестите. Ако след твоята така наречена тренировка с тежести имаш сили за 45 минути кардио...нито тежестите са ти тежести, нито кардиото ти е кардио. Вкарай HIIT сутрин: за 20-30 минути да плувнеш в пот на гладно и после можеш да започнеш деня. Тренировката ти с тежести нека бъде кръгова или комплекси. Намали тежестите, обаче намали и почивките: 15 секунди между движенията, 30 секунди между кръговете. Машините или бицепсовото сгъване също ги изхвърляй. Давай клекове, тяга, напади, гребане, скокове, бърпита, тръстери...всичко, което ще те накара да намразиш тренировките.
Иначе не до 40, ами и до 60 годишен няма сваляне.