Проблем с бедрата

Най-общо казано имам много масивни,но слаби крака. На 17г съм ръст 178см, тегло 83 кг , % телесни мазнини около 10-12 , гръден кош 103см, ръка 35см , бедро 68 см. Бедрата ми изглеждат несъразмерно големи, но въпреки това са и доста слаби .
Клек правя с 90-100кг x5 повт. , а за сравнение лег правя с 80кг x 5 повт. Въпросът ми е дали мога ли да намаля бедрата си без да губя от другите обиколки. Ако може и да станат по-силни, но това едва ли ще стане с една програма. Тренирал съм 6 месеца бодибилдинг и от 6 месеца тренирам любителски силов трибой, олимпийско вдигане на щанги , кросфит (само G и M+G комплексчета) и стрийт фитнес.
Целта ми е в мерките е: тегло 80-85 7-8% телесни мазнини гръдна обиколка 107-110см,ръка 37-38см, бедро 60см

MF

27.11.11
08:29

1.Как реши, че бедрата ти са слаби?!
2. Защо гониш мерки?!!
3. Как прецени, че бедрата ти са несъразмерно големи?

1. Тренирам от няколко месеца силов трибой (просто любителски). Започнах да тренирам лег,тяга и клек. Лега ми е 80кг x 5 повт , клека 90 кг x 5повт, тягата 110кг x 3повт. http://www.bb-team.org/articles/4150_silovi-proporcii-za-otdelnite-grupi#axzz1es9dHdxD Според тази статия орентировъчно тягата и клека са слаби а лега трябва да е с -20кг,тоест е доста силен спрямо другите. Пак повтарям при такъв дисбаланс приемам, че тягата и клека са слаби, лега силен. В тягата и клека се използват крака , в лега не. Следователно краката ми са несъразмерно слаби спрямо горната част на тялото. Мога да добавя и жалките ми представяния на спринт и скок от място: 50м спринт - 7.5сек и скок от място с 2 крака - 2.35м като причина да смятам краката ми за слаби.

2. Гоня мерки защото според мен симетрията(визуална, функционална и дори силова) е много важна за поддържането на добра кондиция и здраве.Искам да имам симетрични мускулни групи, без да трупам много тегло. То ако кача 30кг маса асиметрията ми ще е почти неразличима, но поне малко искам да съм с нормално тегло, тоест ръста - от 90 да 100.
(:д сега ще ме питаш защо пък това да е нормално тегло)

3. Отначало реших, че бедрата са ми несъразмерно големи с малко оглеждане в огледалото. Дори тазът и прасецът са несъразмерно малки спрямо бедрата, не само горната част. После реших да измеря всякакви възможни мерки. После намерих една книга за  фитнес любители и начинаещи бодибилдъри ( знам, че не са на 100% надежни, но все пак..). Там има една таблица за приблизителна съразмерност между отделните мускулни групи. Там на моите 103 гръдна и 35 ръка отговаря 51см бедро. Както казах знам , че това не е чак толкова определящо, но сравнено с таблицата имам разлика 17 см разлика. Като взема предвид огледалото и таблицата, тогава реших , че трябва да загубя 8-10см от краката и да покача малко в горната част.

Сега доста хора ще се изредят да ми казват, че силовия трибой и билдинга не са само таблици. Таблиците ги ползвам орентировъчно и им обръщам внимание само когато забележа много големи разлики. Както казах и по горе според мен симетрията (всичките) е много важна за правилно развитите на тялото.

Мнението беше редактирано от Борислав Михайлов на 27.11.11 13:07.

27.11.11
13:04

За 17 години 83 кила и не малко подкожни мазнини , ме съмнява бедрата ти да са ти само мускули . Зависи какво разбираш под масивни крака .. Аз разбирам да са съразмерни с тялото и да са изразени всички мускули по крака . Според мене имаш да чистиш точно там . НО все пак зависи и от структурата ти . Без да те знам на живо или снимки не мога да преценя

27.11.11
13:07

Ти сам казваш че симетрията ти е много важна и си е така .. Аз съм 70 кг с гръден кош - 102 и ръце 34 средно (чист мускул) С близо 15 кг си повече и би трябвало да наблегнеш точно там на ръцете , гърдите и гърба
А отговора за краката ми е такъв : Или имаш ненужни мазнини по краката или краката са ти генетично големи

Мнението беше редактирано от RinGo на 27.11.11 13:09.

Ако наблегна само на горната част трябва да направя ръка 40 и гръдна 115 за да изглеждам съразмерен. При такива обиколки ще стана прекалено тежък, затова предпочитам да загубя от краката и да кача малко горе. Колкото до това дали е чист мускул не мога да съм сигурен( нямам калипер и телесните мазнини са доста приблизително казани,но на много места казват, че първият ред от правия коремен се показва на 10-13%, пък при мене леко се очертава и 2я ). Мисля ,че подбедрица му викаха на вътрешната част на бедрото ( там където се разтягаш от щпагата) там е леко мазничко на допир, но иначе е доста чистичко бедрото ми. Относно твоите килограми и мерки спрямо моите бих казал , че имам доста тежка костна система. Имам един приятел ръст 190 мерките му са горе долу като моите, но е околко 5 кг по-лек. Просто имаме различни телесни типове аз по
принцип съм ендоморф тоест с дебели и тежки кости(може и да се лъжа за костите на ендоморфа) а приятеля ми е ектоморф тоест с лекички кости.

Мнението беше редактирано от Борислав Михайлов на 27.11.11 13:28.

27.11.11
13:27

Това с определянето на процента подкожни мазнини само по това колко реда плочки се виждат е многооо относително. Има хора които трупат мазнини по краката и задника, други които по паласките и корема, по ръцете и т.н. Ако краката са ти доста мазни, може и да имаш значително по-висок процент подкожни мазнини, въпреки че ти се очертава горния ред на плочките :) 68 бедро ми звучи сериозно.. най-вероятно имаш доста мазнини по-краката. Относно другото - ако направиш ръка 40 и гръдна 115 но изчистени и ако изчистиш и краката, ще си горе долу на същото тегло като сега

Мнението беше редактирано от NeDD на 27.11.11 13:28.

27.11.11
13:45

Няма как да стане да направи 40 ръка и големи гърди и гръб , а килограмите му да са същите .

27.11.11
13:49

казано от RinGo на 27.11.11, 13:45:

Няма как да стане да направи 40 ръка и големи гърди и гръб , а килограмите му да са същите .

Май не четеш много внимателно какво съм написал :) В момента при 1,78 ръст и 83кг и при тези размери... явно има доста мазнинки по себе си. И определено едва ли е на 10-12% както е писал в началото. Та ако увеличи значително мускулната си маса и постигне цитираните размери, но при доста по-нисък процент мазнини от сегашния - пак ще е горе долу сегашните си килограми.

27.11.11
14:30

Така става ;)

Ами аз ще почна сега една програмка да се поизчистя , като сваля 5кг ще пиша за ефекта върху мерките. Благодаря за мненията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1