Дневникът на V :]

Прескочи до:

Нещо ми се струва, че ми се сърдиш? :(

Сладури:)

Циклично от 9 октомври:) но напоследък почнах да пиша храната. Наложително е, че искам да проверя нещо. Иначе не се стараех да я помня :))

16.11.11
08:35

Няма, батковото, малко хейт и ти да отнесеш :P

V, малко разводнихме...

А щом сте разВОДНИЛИ - няма проблем, нали съм си от части и водно животно;) Пак е в унисон с тренировките ми...

Днес:
3 часа “подскачане” на сухо - измъчена работа, защото от снощи съм с цистит. Влизах във водата вечерта и след това... резултатът е ясен. Боря го с билки разни, чай от мечо грозде, смрадлика... И ще видим колко време ще се боря.

Тежести:
по уредите клечах, лег преса - тежка, бедрени разгъвания, лежанка, скрипци, суингове, ръце, рамене

Варирам страшно много с килограмите, от днес до утре мога да имам 2 кг разлика.
Миналата сряда бях 74.5, а днес - 77.5
Усещам се подута, подпухнала и задържала вода.
А експеримента, който си правя, се върти около въглехидратите. Тези дни похапнах повечко такива. До неделя ще ги премахна и ще се наблюдавам. Подозирам, че има една тънка граница и ако я прекрача - се подувам като слон. И имам моменти, в които озверявам за въглехидрати... Но това ще е следващото, което ще изследвам. Не мога да се съсредоточа паралелно върху всичко :)

Днес храната: през деня не беше пълен глад, мандарини, ябълки и сливи се прокрадваха
После след тренировката: патладжан, свинско с лук, 50 гр ядки
последно ядене: яката работа - супа от петел, малко хлебче, сирене и авокадо, 2 райски ябълки и банан. Не ми стигна и довърших с бая хляб (сигурно 300гр), масло и 1 1/2 бяла риба

Това не го правете :Р Циганска торба, дето се вика.

17.11.11
00:27

Да споделя нещо.
Вчера почнах да ям от 6 сутринта, то не бяха бонбони,шоколад, то не беше чудо.
Че и завърших с хляб и масло :D
Та и аз имам такива моменти. За сметка на това днес чак вечерта успях да си помисля за храна и само месо ми се яде.

Значи трябва да разберем ЗАЩО се прокрадват такива моменти. Да търсим въглехидрати, и то често - бързи такива.
Чудя се това признак, че трябва да се приемат повече калории в тренировъчни дни? Или повече въглехидрати като цяло?
Какво мислиш по въпроса?
Между другото и аз след яко въглехидрати искам само месо / яйца :)

17.11.11
00:41

По-скоро повече калории като цяло и малко доза пристрастяване към тях, все пак са вкусни, признавам си :) Според мен на 4-5 дена няма проблеми да си угодиш, на циклично е още по-приятно след обилната вечеря да хапнеш една торта :) Но си спазвам НВД през 6/7 от времето. :) Днес например ми се доядоха вафлички, но цената им е 80-90 стотинки (опаковката) и си казах “Още 50 стотинки и взимам 6 яйца, а като сравним 6 яйца и опаковка вафли....е ясно какво ще избера :) Ако разполагах с 10 лева на ден за храна мога да отделя 1.50 за сладко.

17.11.11
01:22

На мен проблема ми беше, че пред мен мен имаше една кутия с бонбони от любимите ми.
Цял ден.
Плюс, че като стана в 6 сутринта и всичко ми отива на опаки за деня, от сутринта съм гладна (не мога да се заситя цял ден, ако не ям си стоя гладна просто, не ми минава) + че не мога да да отида до ВЦ-то.. :D

А при мен странното е, че не ме блазнят, не ги искам (дори и ако са ми пред очите) в общия случай.
НО има моменти, в който просто трябва да ям - хляб ли, ядки ли, нещо въглехидратно.
Иначе все по-рядко се събуждам гладна, огладнявам към обяд-ранен следобед, но с едно кафе и повече физическа активност всичко се нормализира :)

Тази нощ си мерих съня и се оказа (аз и усетих след събуждането), че съм спала повече от добре! Никакви събуждания, над час в дълбок сън, редуване на РЕМ и лек сън.
Сега все още ми е едно..спокойно и поспаливо. Нормално де, спах до 11:15 :)
Ще поработя малко на компютъра и после ще завъртя една тренировка...

Е, нищо от заплануваното не се осъществи :)
Цял ден лежах!
Не можех да се надигна... Чудя се толкова ли се преуморявам в активната част от седмицата ми, или просто като започнеш да почиваш и няма отърване :)

Днес отново блестящо събуждане и много добър сън като показатели. С вчерашния надминах стандарта за жени в моята възраст, а днес дори си подобрих постижението.
Не съм приемала никакви билки (за които коментирахме по-назад в дневника), но е факт, че сънят ми се е подобрил.

Килограмите са си все така нагоре и ги усещам. Странно...

Почвам да тренирам :D

EDIT:
Друго си е да се раздвижиш.

Клек 3х10х90 кг + загряващо
ЛЕГ!!!!!! 4х10х50кг
Тяга - нямаше особено сили за нея:) единички на 120кг...

Преди това 5х10: 10 суинга с 32кг, 10 лицеви

Кефя се, че позаяквам в горната част, че дисбаланса е видим не само в цифричките, но и визуално.
Онзи ден влизам във фитнеса и една колежка, с която не се бях засичала от седмица, ми казва: “Ти да не си почнала да тренираш по тежко?” Аз я погледнах стреснато с мислите  /Ох, пак ли съм качила килограми, толкова ли е видно?/ и думите “Не особено, защо?”. Отговорът ме изненада: “Мускулите ти на краката са много по-големи” - говореше за квадрицепсите...
И си викам - еееее те аз това целя :D

Отивам да направя някаква манджа сега...

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.11.11 14:56.

S!

19.11.11
19:22

Страхотна форма, а гледам назад си се оплаквала колко си дебела... Не те ли е срам ?

Kолко назад?
Имала съм и такива “срамни” периоди, но сигурно са били с основание :)
Благодаря!

S!

19.11.11
19:32

Колкото и да е назад, снимките в галерията ти говорят точно обратното на това, което казваш :)

Тази седмица е някак нетипична и ... крива, защото е въглехидратна и мързелива :)

Днес не тренирах, направихме кратка разходка, но не я отчитам като активност.
За сметка на това храната ми, макар и спазена по часове с цикличното хранене, беше ужасна - да, домашна и вкусна, но само въглехидрати и много!
Хич не се харесвам такава.
И само ми се спи, лежи... Сънят ми беше много добър и тази нощ:) Не както предните два, но близко до идеалния вариант.

Дали тялото ми индикира, че трябва да си давам почивки, или просто съм си лакома Мара със слаб ангел и като почна... няма край:))

Та днес: хляб, домашен сладкиш със сусам, плодове, малко шоколад и чай от шипки с мед. Обаче много хляб и много сладкиш. Говоря ви в порядъка на кило тесто, ако не и повече. Чак изтръпвам като го пиша, ама нека ми е;)

И ядох шипки - разхождаме си, харесвам си и ги ям. Власинките плюя, много е вкусно и установих кои са най-добри - съсухрени, но запазили лека влага/ едни издути, загубили яркия си цвят,а от вътре месестата част си е направо като мармалад - мека/ ярки, твърди, с дебела месеста част...
Убавина:)

Голямо излежаване, голямо СВРЪХвъзстановяване (да крадна чужди термини;р).

От 4 дни тренирах само веднъж.
Спуках се от ядене, и както казах - гадни въглехидрати..
И от сън :)))))))

Пускам диаграмите, ако случайно ви е интересно как се измерва сънят. Защото се зарибих. Жалко, че нямам възможност да меря всяка нощ ...
Ядене, спане, лежане - да ми завиди човек.

20.11.11
21:00

Ехе доста добра форма на последната снимка. Браво!

20.11.11
21:03

Уоу, къде/кой ти измерва фазите на съня? На мен ми е доста интересно, сподели моля :)
И да използвам случая - на снимката горе си баси яката мацка, буквално и преносно - и пресата си извадила, екстра си! (sun)

На втората снимка е уредът, който измерва съня:)
Това в дясно, което е като челник, се слага съответно около главата и на челото. Има си опция за регулиране, защото ми се е случвало да е по-хлабаво и да падне.
Свързан е с големия апарат, който е и будилник. Няма кабели или нещо подобно - спиш си съвсем спокойно.
Отчита ти отделните фази сън и ги изобразява като диаграма, като всяка чертичка мисля е равна на 5 мин.

Фазите са: Wake, REM, Deep sleep, Light sleep
Wake - ясно е, будното състояние. Апаратът отчита такова, дори и ти СЪЗНАТЕЛНО да не усещаш, че си буден. Когато се оплаквах от лош сън, имах по 7-8 будни състояния за по 2-3 мин през нощта.

REM - през тази фаза се възстановява психическото здраве, настроение

Deep Sleep - възстановява се тялото чисто физически, отключва се най-много хормонът на растежа. За мен този сън е най-важен, но както се вижда и от диаграмите - най-кратък (тъмно зелено)

Light Sleep - лек сън, фазата в която стават събужданията през нощта, и фазата след която се събуждаме сутрин.

Якото е, че ако навиеш аларма на машинката да речем за 8 сутринта, тя може да те събуди и в 7.30 - но избира най-подходящото време за това - лек сън, не би те събудила в дълбока фаза.
Има опции да си качваш съня, прави ти различни диаграми самия сайт на продукта... Имаш вариант да ти следи седмично, да си въвеждаш още куп особености около съня, но не съм се задълбочавала до толкова

От къде да си купя такава машинка и колко струва? :)

Свържи се моля те с моя Виктор (имате си фейсбуците, нали?) - негова е инициативата, поръча си я през някакъв сайт.
На теб със сигурност би ти била много интересна и полезна - да си експериментираш :)

20.11.11
21:50

Вероника,
това нещо не ти ли пречи на съня или напротив?

То по никакъв начин няма влияние върху съня - нито ти го подобрява, ако е лош... Нито ти го влошава.
Просто го отчита.
Иначе ако питаш от чисто практична гледна точка - че спиш с нещо на челото - не се усеща, не те стяга и е много леко. Прилепва си на челото и забравяш за него

а бе днес много ми се тренираше.....много
ама ме урочаса някой, и преразтегнах на най-неправилното място.
и за клек на 80кила не ставах;(
интересното е, че гадната работа със сухожилието стана по време на водна аеробика, докато показвах упражненията..сигурно някой ме е погледнал на криво (шегувам се).
та - покляках разбира се, но само 5ци и 3ки на 80 и 90кг, че за повече не издържах на болката:)

лежанка 1х5х50 2х5х52.5 2х3х52.5 много заяквам, ей:)
тяга 2х5х110 2х5х120

храна:
17:00 - 3 яйца по панагюрски, вегетарианска кавърма
21:30-23:00 - суджук + свински пастет, салата голяма, няколко хапки синьо сирене, сушени домати със зехтин и 2 малки парчета домашен сладкиш

22.11.11
00:10

Правиш 4 десятки на 50кг лежанка и изведнъж започваш да правиш 3 ки на 52 кг ? що така ?

22.11.11
00:18

казано от Madboy на 22.11.11, 00:10:

Правиш 4 десятки на 50кг лежанка и изведнъж започваш да правиш 3 ки на 52 кг ? що така ?

Първо има 2х5х52.5
Все едно не знаеш, че и аз съм така г/д :)

защото си редувам тренировките :)
реших така да ги карам
клек-лег-тяга голям обем, възможно най-тежко
следващата - малък обем, не толкова тежко
после олимпийски...
след това малък обем трибой, но доста тежко

ей такива неща ми се получават като си гледам записките :) а и при мен с лега е много психологически проблем...

днес:
само аеробика, 6 часа

храна:
17.00 - голяма порция настъргани моркови + 3 вида ряпа/ телешко задушено със зелен фасул - стандартна порция, обаче много малко мръве :) ; 2 овесени бисквити
22:00 - салатата и телешкото + 50гр сирене, сушени домати,  към 80 гр домашен сладкиш със сусам и един чай от мечо грозде

Тази седмица ще ми е последната, в която се опитвам да разнообразявам от яйцата... Не става така :)

23.11.11

до 17:00 - 3 часа подскачане около басейна, щанги

храна:
през деня няколко ябълки
17:00 - св. пържола, ризото със зеленчуци (много малко ориз) + зърнен бар 35 гр
19:30 - портокалов фреш
22:00 - ребра (400гр с кокалите, като ги остъргах останаха 300тина грама) + печени чушки и патладжан

щанги: олимпийски движения 5х6 от всяко, преден клек 5х6

24.11.11

щанги на гладно и 2 кафета
клек 1х10х20, 60, 80кг
      1х5х90,96кг
      1х3х100кг 3х3х105кг
лег  1х10х20,30
      1х5х40,50,52.5
      3х3х55
тяга  1х10х70
      1х5х100
      1х1х120 1х0х130
      3х3х100

5 кръга от 10 сумо хай пул и 10 суинга до горе с 16 кг пудовка, без почивка между тях
коремни преси, с тежест

Хм: лега върви страшно добре! За сметка на това клека изостава, а тягата ми е ... смешна. Исках да правя 3ки на 130, чувствах се като за тях, но уви. Не може и трите движения да вървят. Толкова исках лега да скочи, а сега ми е криво :)
Ще поживеем и ще видим, сигурно е временно.

Храна:
17:00 - свинско с лук, ризото със зеленчуци, тиква на фурна с мляко и яйца
20:45 - 3 кебапчета, 2 шепи пуканки (глад мори добитъка :))

! В понеделник бях 79.6 кг (нали експериментирах с много въглехидрати). От тогава до сега значително ги намалих, хапвам опвече мазно, днес се мерих - 75.5кг. Луда работа е това моя организъм.

25.11.11

щанги
, на гладно и едно кафе
14:30

изхвърляне 1х6х15, 2х6х25 2х6х30 2х6х25
обръщане и тласкане 1х6х25,30 5х6х35
лег преса 1х10х100 4х10х150

Все още си играя със смешни кила, ама така ще е докато не усвоя техниката максимално добре :) Като че ли имам напредък. Здравко вика, че ако редовно тренирам само олимпийски, ще е много по-добре. Ама аз нали искам от всичко :)

Храна:
Към 16:30 - ябълка и половина
18:00 - домашни лозови сарми с кайма + чушка; домашни туршия, лютеница и кисели краставички; еклер; 2-3 парчета портокал
20:30 - малко варени кестени

За сега това, ако почувствам глад до 22:00, ще хапна яйца :)
edit: не хапнах яйца, а свински гърди + малко хляб и разтопено масло отгоре му:) и бонбонки. аман:)

Добавки:

Днес ходих да си взема Now Foods - Magnesium citrateCalcium citrate и Chromium picolinate
Допълнително почнах да пия аминокиселини - имам една опаковка на ON, която я бях забравила.
До сега карах без допълнителни витамини и минерали, каквото си набавя с храната. Установявам напоследък, че имам нужда - зъби, нокти... Тялото си показва.
Нещо имам желание да описвам по-подробно в дневника, обаче не очаквайте всеки ден да пиша: магнезий, калций, хром, аминокиселини... Да се знае, че ще взимам всеки ден от тук нататък. Като свършат опаковките ще преценя за по-натам: )

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.11.11 22:52.

26.11.11

тежести
14:30

Наблегнах на горна част
бицепс и трицепс в суперсерии - сгъване с дъмбел от стоеж (7 и 9кг ) + кофи/ концентрично сгъване по схемата 10-9-8…1, като редувам ръцете + разгъване на скрипец с въжена ръкохватка - 15,20,25,25 кг
лег - 5х5х50кг
бедрено разгъване 1х10х48,58,68,78
лег преса 1х10х100,140,140,140
вертикален скрипец

храна
Днес наруших 19 часовото гладуване и стана 14-часово :) защото обядвах със сарми, а преди тренировка имаше и ябълка и портокал
По-късно ядох от всичко, вкъщи при мама съм:) Имаше бая разнообразие на масата - свински мръвки с лук, домашни соленки, качамак, овесени бисквити, кестени

Това е за сега... Имам мускулна на задната верига, на тегличите, на бицепсите.
Как се казва на билдърски? - “Усещам яко напомпване!” :D:D хахаха

27.11.11
Нетренировъчен

Храна
през деня 2 ябълки, задушени броколи
към 17:00 - кафе с мляко
21:30 - свински мръвки с лук, чушки в доматен сос и чери доматчета; портокал и малко сушени сливи

! Преди да започна цикличното направих мислена схема кога да е пълен глад, кога да приемам зеленчуци/плодове. Смятах, че в дните с голяма физическа активност няма да издържам и ще се налага преди/след тренировки да подпомагам. Оказа се точно обратното - именно в нетренировъчни дни, и тези при които физическата ми активност се свежда само до една тренировка, съм най-гладна и ям най-много. Причината за мен е точно, че не се движа толкова, не се активизират разни хормони, влияещи на апетита. Факт е, че по време на тренировка не огладнявам. Огладнявам след това, но бързо минава :)
И туй то.
Айде утре - нов ден, ден за щанги и водаааааааааа

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.11.11 00:16.

28.11.11

тренировки
щанги
олимпийски - много
преден клек 6ци 50,60 кг
суингове с 32кг пудовка 3х10

водна аеробика - 1 час във водата, 4 часа подскачане около басейна

храна
17:00 - 3 яйца по панагюрски, вегетарианска каварма; 50г пълнозърнести бисквити
- 50:50 фреш морков:ябълка
22:00 - свински мръвки с лук, домати, чушка с катък, лъжица мед

! Във водата е несравнимо... Заради цистита не бях влизала от 2 седмици... НИЩО не те боли и си в рая:)

29.11.11

тренировки
водна аеробика - 1 час + подскачане около басейна

храна
през деня 80 гр кашу и 1 грейпфрут
17:00 - 200 гр пилешки крилца, малко моркови
-забравих: 25гр от една напитка за сила и мощ:)))))))) исках да пробвам - представлява гелче, което се приема по време на тренировка, не беше лошо, но не бих повторила:)не я усетих тази сила. в смисъл..същата си бях:)
22:00 - 2 моркова, 250гр чери домати, 5 яйца

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.11.11 22:34.

30.11.11
14:35

Няма да стане 100%...оли-та, трибой, билдерски схеми, водна аеробика...

Иначе дръж ниски кила на изхвърлянето, докато не си сигурна в техниката, че стават каскади и сакатлъци...

Е, Славко, стига де...нямало да стане:) Ще стане, ама едното за сметка на другото... Най-вероятно ще спирам оли-та преди състезания по силов трибой, 2-3 месеца...Да се подготвя:) И като минат състезанията - пак.
Имам мерак, вярно - трудно е. Ту клека изостава, че краката се изморяват от олимпийските, ту тягата назадва, че мазолите се увеличават. Но какво пък - кеф ми е, щастлива съм:)

Да, техниката ми има бая да се доизкусорява и Здравко не ми дава да вдигам килограмите. Но дори и на тези си се натоварвам:) Аз го слушам безусловно за щангите... Мине не мине и се чуе “Айде влез под тая щанга де”... На моменти уцелвам добра техника, особено на изхвърлянето (обръщането ми върви повече), обаче друг път - изкарвам на ръце...Заякнаха ми ръцете бре!:)
И забравих да кажа, че хуук грипа вече не е проблем!
Най-вероятно един ден като започна със сериозни килограми пак ще има болки, но сега е супер

30.11.11

тренировки

щанги
изхвърляне 1х6х15,25,25 3х6х30
обръщане и тласкане 1х6х15,25,30,30 3х6х35
клек 1х10х20 1х6х60,80 3х6х90
30 лицеви
въже

водна аеробика - 1 час + подскачане около басейна на сухо

храна
16:30-17:00 - свинска каварма, порция + 1/2 порция тиквички + 150гр тиква;  200гр свинско и пилешко месо (кълцани) + краставички, всичкото в було -250гр
после малко суджук и 100гр пилешки хапки

И мислех това да е, но имах уникално пътуване във влака, заприказвахме се с едно момиче в купето и тя ме нагости с баница, домашна, току що извадена,сочна:)) Чудно!
+ ленено и сусамово семе смляни, с мед лъжица; ленено олио и бадемово масло

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.12.11 00:25.

01.12.11
10:00

Ами влизай де...скорост трябва и ряз...и много сила...абе сложна работа е вдигането на тежести, но ти имаш перфектното място за тренировки, където можеш да се учиш от баш вдигачи!!!
Не се кефи за ръцете:))), трапеца трябва да ти расте и еректорите да ти станат като кюнци...
И къде ги намираш тия с баниците по влаковете бе баси...аз такова возене се возя и все на ненормалници попадам:)

Именно :) Нали за това казвам, че техниката ми не е перфектна и на някои повторения, където вече съм се изморила изкарвам на ръце :) Със сигурност не е правилно, обаче този временен момент ме кефи в оглед на това какви са резултатите от него :D
А за баницата. Ненормалници много - случвали са се тъпи ситуации и не обичам да пътувам с влак. Обаче снощи... беше жестоко :) И мацката готви супер, разказваше ми за нейната супа от сьомга :)
——-
Залата е жестока, хората и атмосферата също. Но уви - едва 2 пъти мога да тренирам там седмично. Случват се и щастливи седмици - с 3 и повече тренировки: )
Стефан вече не идва много често до залата, ама преди няколко месеца питаше за теб - дали вдигаш и тн. Викам “Ооо Славко няма спирачки” :)

01.12.11
13:40

Стефан Георгиев...БА..спомняш ли си как те питах, ама това наистина ли е той:)))...а се оказа ебаси пича и за 5 обръщания пред него ми каза неща, дето 5 месеца да ги гледам в интернет, няма да ги схвана...да го поздравиш и добре си му отоговрила:))))...тенк ю!!!

Е кажи ми, как да не се надъхваш в такава зала, като тренираш сред олимпийски, световни медалисти и рекордьори...а и е друго, докато обръщаш 100-ина кила, някой до теб да дърпа 320 тяга:)))

01.12.11
17:59

Е Слави, върви се учи там от вдигачите, че да ме учиш мене :) Регистрираме някаква федерация и айде....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1