01.12.11
16:22
Ден 1 : Крака - Корем
Ден 2 : Бицепс - Трицепс
Ден 3 : Почивка
Ден 4 : Рамо - Трапец
Ден 5 : Гръб
Ден 6 : Почивка
Ден 7 : Корем - Предмишница
Мисля, това да ми е програмата за мускулна маса, като тренирам с максимум тежест
Опражненията и серийте , според мен няма нужда да ги пиша, всички ги знаеме, какво мислите за програмата :)
казано от Miroslav Dimitrov на 01.12.11, 16:22:
Опражненията и серийте , според мен няма нужда да ги пиша, всички ги знаеме, какво мислите за програмата :)
Програма е това, което според теб няма нужда да пишеш. Това, дето си написал не е програма.
01.12.11
17:01
ден 1 : крака корем
Лег преса - 4x 15,15,15,15
Напади с щанга -4x 15,15,10,10
Бедрено разгъване - 4x 15,15,15,15
Бедрено сгъване - 4x 15,15,15,15
Клекове със щанга - 4x 15,15,15,10 ако изкарам 15 е добре :)
Прасец на калф машина - 3x 20
за корем права супер серий
Предна везна - 8 пофторения, във супер серия със вдигане на крака до горе на лоста в фитнеса 12 пофторения
Молитва на долен скрипец с важе - 3 серий 12 пофторения
това е ден 1, мързи ме да пиша до ден 7. :((
Без да споделиш възраст, ръст, тегло, стаж, възможност за възстановяване (хранене, евентуално добавки и т.н.) никой не може да даде оценка на “програмата”. А щом дори те мързи да я напишеш цялата, какво повече да говорим... Не очаквай някой да подходи сериозно към въпроса ти, ако ти не си го задал сериозно :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 01.12.11 17:07.
Първо подкрепям двете мнения преди моето :)
Второ, защо не намирам гърди в програмата ?
Измести предмишницата в деня за ръце и я прави в края на програмата :)
В деня за крака прави:
1-Клек (или преса)
2-Лег преса (или клек)
3-Напади
4-Разгъване
5-Корем
Поне аз така бих подходил :)
01.12.11
19:04
Да, наистина гърдите ги забравих, мисля да ги сложа в Ден 4 - Гърди трапец и Ден 5 да тренирам - Рамо и Гръб
01.12.11
19:41
Не очаквай много от тази програма, едва ли можеш да изядеш храната необходима за възстановяване, да не говорим за растеж.
казано от Miroslav Dimitrov на 01.12.11, 19:04:
Да, наистина гърдите ги забравих, мисля да ги сложа в Ден 4 - Гърди трапец и Ден 5 да тренирам - Рамо и Гръб
Направи ги обратното . Гърди с рамо и гръб с трапец.
И ми е интересно последната ти тренировка корем и предмишница , колко време трае ? Предминицата е готова за 5 минути , корема 10 макс ..
01.12.11
23:12
Без да си писал стаж, примерна храна, приемаш или не хранителни добавки, през кое време ще тренираш и още куп информация просто е не реално да се коментира програмата. Но като цяло мненията ще се че не става и моето е такова. По подобни програми тренират професионалните културисти. Ти такъв ли си ?? Последно упражнение клек за краката е абсурд освен ако не клякаш само с лоста просто вероятностна за контузия е страшно голяма. Базовите и тежките упражнения се поставят в началото на тренировката. Освен ако не правиш специализация? Но и тогава няма да са накрая.
02.12.11
18:14
Здравей, Миро!
От написаното от теб поне за деня за крака ми се струва, че упражненията и като цяло тренировката с всички серии и повторения е доста сериозна и си мисля, че освен ако не ги изпълняваш вяло поне половината от сериите най-малкото няма да имаш желания резултат ако целта ти е мускулна хипертрофия. Според мен ще претренираш краката ако правиш всички серии сериозно в опоменатите от теб повторения. Макар от време на време да е полезно да слагаш тежките базови упражнения в края на тренировката, какъвто е случая с клековете, то от гледна точка на целта ти - мускулен растеж, не мисля че е удачно. По-добре е както каза и един от съфорумците по-горе - клековете ги изкарай първи докато имаш сила за тях.
Друго нещо е, тъй като предполагам, че си горе долу в началото на спортната си кариера, е да си построиш програмата така, че големите мускулни групи да са по-напред в седмицата, следвани от по-малките като рамене и ръце.
Започвай с базови упражнения с щанги и дъмбели и преминавай на изолирани и такива с кабели към края на отделната тренировка.
Според мен 3 упражнения за мускулна група са достатъчни ако ги изпълняваш правилно и с необходимата интензивност. В Зала видях преди две години едно младо момче на 17 години да прави 6 упражнения за гръб с по 4 - 5 серии и 10 - 12 повторения всяко. След това започваше бицепс. Всяка серия я правеше с половината на тежестта, с която би трябвало да тренира и на въпроса ми защо го прави той ми отговори “ами за да мога да завърша тренировката. ако правя всяка серия близо до отказа, то няма да си тръгна от залата...” Така му беше предписано от инструктора в залата.Не бъди това момче. Направи си тренировката кратко за 45 -60 мин, но интензивно и се махай от залата.
Не на последно място - самите ти коментари, че те мързи да си донапишеш програмата говорят, че не си достатъчно мотивиран, за да обърнеш внимание на тренировките си, защото ако те мързи да пишеш, представи си как тренираш. Това говори също и за желанието ти да получиш отговор, който да ползваш за подобряване на програмата си.
Зная, че не е много хубаво да ти обръщам внимание на това, но все пак в дългосрочен план то би ти помогнало и извън форума - моля те пиши правилно на български език. Грешки като сериЙ, поФторения, мястото на ползване на с и със, в и във, са от голямо значение, нищо че хората и така разбират какво искаш да кажеш. Най малкото веднага понижава “тежестта” на това което искаш да кажеш, а написано в кореспонденция извън форума, може да ти коства много повече от критики. Тук поддържам Кольо Пияндето, който бе репроширан в много от темите на форума заради забележки за грешки.
Не се сърди, както виждаш хората отговарят и се надявам да намериш нещо полезно във всичко казано до тук занапред.
ПС: Добре изглеждаш на профилната ти снимка. Продължавай.
02.12.11
22:21
казано от Miroslav Dimitrov на 01.12.11, 17:01:
това е ден 1, мързи ме да пиша до ден 7. :((
ти като си несериозен и мързелив ние какво може да направим по въпроса... неможе да отгатнем останалите ти упражнения, серии и повторения ;)