Детски упражнения

04.12.11
20:51

Спомняте ли си като деца какви упражнения сте правили?
За мое съжаление, едва ли ще мога да изпълня нещо от това, което съм можела преди. Преди малко пробвах “мост” и дори отдолу не ми се получи, да не говорим за отгоре. До шпагат ми остава още една педя, а не знам дали ще имам и смелостта да се завъртя на “циганско колело”.
Сещам се, че скачах с удоволствие коза, ако не беше повдигната стойката, можех да я скоча без трамплин, а вдигната я скачах с трамплин. На кон не съм се осмелявала преди, той беше за момчета, и то големи. Е, да, ама докато пораснем големи, дойде демокрацията и физическото стана про форма, та така и не видях съучениците ми да прескачат кон.
Вие сте наред: кои “детски” упражнения ще можете да изпълните сега?

04.12.11
21:01

Ами, май всички ;)
По-интересното е, че като дете не можех нито едно от описаните от теб.

04.12.11
21:02

Е аз съм си още дете и правя:
-Челни стойки, везни, мост и т.н по физическо
-Преди 4-5 години си помня,че много играхме футбол и вечер много жоменка/жмичка -т.е набирания наляво надясно клякания, пълзене и т.н
-Много каране на колело... преди 3 лета имах навъртени към 250км за 3 месеца.

04.12.11
21:11

Кълбо назад, току що пробвах :) Изгубил съм си предишната форма :D

Всичко,все още съм си дете. :D :D

Не мисля, че трябва да ги категоризираме като “детски”, защото доста от упражненията, правени по физическо в началното училище, биха били полезни и сега:)

Изреждам:
съчетания на земя - везна, кълбо напред, мост, кълбо назад, свещ
съчетания на греда - ходенете по греда предполагам си го спомняте - краката един пред друг, с лек отскок, имаше везна, завъртане, еленов скок, а и самото качване на везната беше по-специфично..
съчетания на успоредки

козата никога не съм я можела - страх ме е, бях царица на коремните преси
супер зле на скачането от место и на къси разстояния спринт...добра на 300 метра...

предполагам, че повечето ги мога и сега :) освен шпагат

Мене ме кефеше упражнението за ловкост... по една нагъната дъска да хвърляш топка и да си достатъчно ловък да я хванеш като е придобила новата си треактория... разбира се имаше си начин където топката се движи от дъската право към теб ама като си на 12 години не се сещаш много за такива неща :D

DE

04.12.11
23:09

Оуу патешкото ходене си беше ужасно :D

06.12.11
21:42

Сега се сещам упражнение за ловкост- Слагат се 3 пръта във формата на /\ като между тях има сложен дюшек и на тях са вързани въжета. Съчетанието почва с кълбо напред скачане през едното въже минаване под другото отново скачане на първото и заставане в изходна позиция...

п.с- Сега като го чета не го обясних много добре ама беше весело като го правихме ние :)

11.12.11
17:55

Много е добра!

11.12.11
19:11

Атом, учителя ми по физкултура правеше от това упражнение само кълбото напред, когато дойдеше пиян на работа.

Опитах да влезна в канализацията през шахта, за да търся Костенурките нинджа. Не ми понесе миризмата, а съм го правил цяло лято едно време :(

11.12.11
22:00

Като се замисля винаги скатавах от “салонните” неща (кълбета, стойки, коремни, кози, трамплини, това с въжетата и стойките и прочее) - колкото си бях дърво тогава, толкова съм и сега (дори и по-зле).
Единствено ми допадаше и на мен нагънатата дъска (ама щото я целих точно и не мърдах) и хвърлянето на медицинска топка - тях бих си ги подобрил всъщност. Спортовете и тогава ме радваха и съответно сега бих си подобрил всичките нормативи на спортовете (волейбол, баскетбол, имахме и хандбал по едно време).
Бяганията (50м и 600м) биха били трагедия - нямам шанс да си добутам старите времена. Скокът от място така и не го овлядях и си скачам от един крак - та и там дупка ... Но пък имах вертикален отскок читав, сега и помен няма от него (току що пробвах как ще пипна тавана) - едно време с лакът, че и глава ... сега само китка (не ми се мери колко ще е точно, че ... мъка).

Като тегля чертата - силово (относително, за абсолютно е ясно) ще съм по-добре, всички неща, които ме радваха съм си ги подобрил (освен вертикалния отскок), а всички които мразех .. не съм ги и погледнал и съм още по-зле :)

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 11.12.11 22:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1