Хора, наистина е много трудно да осъзнаеш, че ако се храниш както трябва - няма да напълнееш. Аз бях така 8 години, не можех да повярвам, че ако ям нормално и спортувам - НЯМА да напълнея. Това си е до психиката на човек и трябва да си промениш изцяло мисленето, за да станат работите. Момиче, разбрам те напълно, много е трудно да започнеш да се храниш нормално, но ще ти кажа ( повтарям се 100%), че аз с подобни на твоите режими и диети се докарах до там, че ако ми се случи 1 път да изям хамбургер, вместо ябълка, кисело мляко, салата и качвах венага 600-700гр, които примерно съм се старала да ги свалям 1 седмица. Идва един момент, в който всичко започва да ти се лепи, каквото и да хапнеш, различни от плодове и зеленчуци, което съгласи се, не е нормално. Аз си направих дневник тук, защото смятам, че не само хората, които пишат са компетентни, но и аз мога да помогна на хора като теб, които искат да постигнат нещо - да си променят начина на хранене и живот, като цяло. ЗАщото реално погледнато съм в началото, и аз още се уча, но имам прогрес и това е от четене и от контактуване с подобни хора. Правилно си постъпила със създаването на този дневник, но след като си го направила, значи искаш да получиш помощ и съвети, всичко, което са ти написали по-горе е абсолютно вярно и всички ние тук слдваме подобни хранителни навици. Ако ти е интересно, виж в моя дневник какво ям, горе-долу ще добиеш представа, така се храня от началото на септември, за 3 месеца съм свалила 5кг и ги държа стабилно. Ето оня ден бях на изпит и не можах да се храня като хората, а и вечерта изпих огромно количество уиски, повече от половин бутилка Bushmills + фъстъци -крайно вредно, крайно, около 3000 празни въглехидрати, което се равнява най-вероятно на 2 големи пици, представи си. Не съм мръднала нито на сантиметри, нито на килограми, даже с 1см ми е по-долу талията. Надявам се и аз да съм била полезна с нещо и ти пожелавам успех, отивам да тренирам рамо и корем :)
27.11.11
12:29
З:банан
О:половин купичка леща и ябълка
В:зелеви сърми /домашни/,половин кофичка мляко
ябълка
кога е по-добре да трнирам..след като ям да изчакам 20-30 мин или преди да ям .. ?
Мнението беше редактирано от Immortal x на 27.11.11 20:33.
Тренирай си спокойно по всяко време, така или иначе ядеш веднъж на два-три дни.
28.11.11
07:19
З:сандвич с кашкавал и сирене + плод
О:в даскало пица
следобедна закуска:активия с червени плодове
трнировка:
Мнението беше редактирано от Immortal x на 28.11.11 16:13.
29.11.11
18:43
З:санвдич с кашкавал и сирене
О:тиквички+мляко
В:риба
Мнението беше редактирано от Immortal x на 29.11.11 18:43.
01.12.11
13:38
З:сандвич със сирене
О:варени картофи със сирене,мляко и ябълка
след.закуска:ябълка
В:спагети и ябълка
тренировка: от горния пост
01.12.11
14:00
Намали плодовете и увеличи месото/яйцата. :)
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 01.12.11 14:00.
02.12.11
23:04
З:2 варени яйца /едвам ги изядох/
О:салата
В:ориз,грах,царевица
ябълка и портокал
Може би трябва да променим подхода. Т.е. да натякваме :D
Намали плодовете и увеличи месото/яйцата. :)))
Поздрави!
03.12.11
01:23
:D май май..
03.12.11
14:50
З:препечена филийка със сирене
О:миш-маш
ябълка
В:зелева супа,чушка
2 ябълки
Тренировка
Мнението беше редактирано от Immortal x на 03.12.11 21:23.
04.12.11
21:34
О:чушка
В:оризови кюфтенца
ябълка
тренировка:
Мнението беше редактирано от Immortal x на 04.12.11 21:59.
04.12.11
22:17
Момиче, никак не слушаш
А и не се опитваш :)
04.12.11
22:21
V, тя не е дошла във форума с нагласата да променя каквото и да е. :)
Можем просто да следим какво ще се случи (въпреки, че повечето от нас са го гледали този филм).
Искаш ли някой от нас, които четем дневника ти, по желание, да ти напише меню за една седмица( 7 дни), което да спазваш и после да ни кажеш какъв е бил резултата и как се чувстваш?
05.12.11
14:26
Skoge, causa perduta! ;)
Absolut Illusion, сигурно си права, но ако се съгласи да опита...
Така де, забелязала съм, че сред повечето от днешните младежи, възраст 14-18, го липсва моментът на самоинициативата, особено сред момичетата. Тоест, те четата какви диети пише в Cosmopolitan или други подобни списания, интернет, където всичко е ден по ден, ксерокопират си го, дори и го носят в джоба.
При момичетата е малко по-разлино, отколкото при момчетата. На момче можеш да кажеш: “Пич, яж само яйца, чисто месо, извара, фибри и ориз и ще видиш как ще постигнеш желаните резултати.” Като му го каже някой здрав батко и той се амбицира.
Така си мисля аз, иначе от горе-изброените коментари и на мен каузата ми се вижда perduda, просто нищо не ми пречи да опитам ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.12.11 15:10.
05.12.11
16:21
Skoge ами може :)
Мила, та ти гладуваш и ядеш ориз, картофи и спагети. При толкова нискокалорично, стресово хранене, това са от най-удобните храни за тялото ти да ги превърне в мастен запас. Имам една колежка дето прави точно като теб и всъщност дебелее, а приема нищожни калории. И друга, която ме послуша за храненето и сега извайва много красиво тяло. И познай с какво се храни - месо, яйца, сирена, ядки, плодове, зеленчуци, зелен чай. А преди ядеше бисквитки Бел Вита, бананчета и зърнени храни.. и се чудеше защо не се получава.
Бъди умна жена и не си пречи сама.
казано от Immortal x на 05.12.11, 16:21:
Чудесно, ако ми остане време, ще ти напиша още днес, ако не, се надявам утре да съм готова :)
Напиши ми като за начало:
- Коя смяна си на училище и кога излизаш и се прибираш от вас, за да съобразя горе-долу какво можеш да ядеш извън вкъщи?
- Можеш ли да готвиш - печеш месо, разфасоваш месо и т.н. ( и да не можеш - не е трудно, ще ти кажа с подробности)?
- Обичаш ли сладко и изкушаваш ли се да ‘бъркаш в бонбониерата’, когато ти се дояде?
- Кои са ти любимите неща за ядене?
- Кои части на тялото си искаш да стегнеш и защо, какво не им харесваш, какво те дразни?
- В колко часа ставаш и в колко си лягаш?
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.12.11 17:13.
ДОбра инициатива, Skoge, подкрепям те. Само този въпрос не ми хареса “Кои части искаш да оформиш, стегнеш...?” Или всичко или нищо.. на този принцип съм. Ако ще поставяме някакви рамки - момичета/момчета - при момичетата може би липсва самоинициативата, ОК ЗУЗАНА ви амбицира, но това не е достатъчно, нали трябва и да се тренира и да “рискуваш” с месо и яйца.
valerious, спокойно, всичко е до мислене, затова и смятам, че в началото е нужна малко повече помощ, а не само да изреждаме - ” Яж това, това, и това”.
Щом Immortal продължава да пише, значи иска, а щом иска, значи може :)
А въпроса ми към нея е зададен, защото тя е много слаба и като за начало ми се иска да знам, какво точно не харесва в тялото си и като сложим храните, които ОБИЧА да яде, ще придобия по-ясна представа какво точно иска да промени и как да стане тази промяна, кои храни не и действат добре и кои ще са подходящи ;)
казано от Immortal x на 25.11.11, 14:43:
От понеделник почвам с по-добро меню :)
Хубавото на понеделник е, че го има всяка седмица. До тук втора седмица тръпнем в очакване, дали дойде времето?
05.12.11
18:30
казано от Skoge на 05.12.11, 17:05:
казано от Immortal x на 05.12.11, 16:21:
Чудесно, ако ми остане време, ще ти напиша още днес, ако не, се надявам утре да съм готова :)
Напиши ми като за начало:
- Коя смяна си на училище и кога излизаш и се прибираш от вас, за да съобразя горе-долу какво можеш да ядеш извън вкъщи?
- Можеш ли да готвиш - печеш месо, разфасоваш месо и т.н. ( и да не можеш - не е трудно, ще ти кажа с подробности)?
- Обичаш ли сладко и изкушаваш ли се да ‘бъркаш в бонбониерата’, когато ти се дояде?
- Кои са ти любимите неща за ядене?
- Кои части на тялото си искаш да стегнеш и защо, какво не им харесваш, какво те дразни?
- В колко часа ставаш и в колко си лягаш?
първа смяна съм излизам към 8 прибирам се към 2-3 /зависи колко часа имам/
немога да готвя..
сладко обичам .. понякога се изкушавам
любими неща за ядене.. ами банан,ябълка,картофки,риба..
корема и краката не си харесвам
ставам в 6 лягам към 10-11
Мнението беше редактирано от Immortal x на 05.12.11 18:31.
Девойко, растенията дето са на фотосинтеза се хранят по-добре от тебе. Недей така, ще си причиниш болести и ще съжаляваш!
Така, за нашият 7- дневен експеримент ще ни трябват:
1бр пилешки гърди
половин килограм свинско
3 кофички кисело мляко (Пършевица, Бор Чвор 2%)
1 пакет 500гр извара
20 яйца -
1 зелка
4-5 моркова
1 пакет задушени зеленчуци
1 - 2 зелени салати
3 домата + 2 краставици
1 пакет сурови ядки
1 пакет овесени ядки
Това е за 7 дни, ще ти излезе около 26-30лв грубо, зависи откъде пазаруваш. Но не е много като пари. Освен това някои от нещата сигурно ги имате попринцип у вас, като зеленчуците и яйцата, така че ще ти се наложи само месо да си купиш. Утре ще се постарая да ти напиша как да ги разпределиш. Като за начало свинското може да са 4-5 пържоли примерно или цяло парче свински бут/плешка без кост, които ти да си нарежеш. Няма значение, както ти е по-удобно.
Слагаш парчетата в следната марината ( и за пилето и за свинското става) и киснеш 1 денонощие или е нощ
1 ч.ч. вино ( няма значение, каквото имаш под ръка)
5-6 с.л соев сос
половин чаена лъжица мед
черен пипер
червен пипер
копър ( пресен, сух) - ако не обичаш - не слагай
Това е относно месото и няма да започваме от понеделник, а от сряда примерно, или ако искаш ти си избери ден.
Картофите ще ги забравим за една седмица, ябълките остават, за банани - може, ще ги вмъкнем някъде.
Откъм сладко - вкарваме шоколад, но не повече от 10-15гр, това са ти 4 парчета и да е преди 12:00.
Всяка или вечер, в зависимост от това с какво време разполагаш:
Плие - 3х10 - като вместо тая пудовка на картината хващаш едно шише 1,5л с минерална вода и почваш
http://www.bb-team.org/exercise/1528_plie-klek-s-dambel-ot-razkrachen-stoezh#axzz1fb4Wt1KK
Хващаш 2 малки шишета с минерална вода и изпълняваш това - 3х10
http://www.bb-team.org/exercise/1185_napadi-sas-sobstveno-teglo-i-s-dambeli#axzz1fb4Wt1KK
Качваш си краката на края на леглото или на не много висок стол и изпълняваш това - 3х10
http://www.bb-team.org/exercise/2500_bedreno-sgavane-s-shveytsarska-topka#axzz1fb4Wt1KK
Завършваш с 3х20 коремни преси, гледаш да са интензивни
3х15 странични преси ( лягаш на страни и се надигаш колкото можеш)
За в домашни условия, за тези области, които не харесваш, мисля че това е достатъчно засега, а и да видим какъв ще е ефекта.
Пускай си музика, която на теб ти харесва и те надъхва.
Трябва да изчезвам, че ме чака един превод, утре ще има продължение.
Дано не се откажеш :)
05.12.11
21:50
Бре, какви отзивчиви съфорумки има хаха :) Мацката над мен имам предвид.
Ако не другo, човек усъвършенства собствените си умения, помагайки на друг да ги усвои. В повечето случаи другият не ги усвоява, но не е лошо да се опита :D
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 05.12.11 21:50.
05.12.11
22:15
Skoge мерси много :)
Ето ти три дни, имам малко работа, до вечерта ще имаш 7.
Обичаш ли риба тон? Да вкарам 2-3 консерви и от нея, защото започвам да се изчерпва откъм ‘малки закуски’...
1 ден
6:30 – 2 твърдосварени яйца
9:30-10:00 – 50гр сурови ядки по избор ( може да си вземеш микс на Rios, мисля, че са 200 гр, ще го разделиш на 4-и порции, примерно) + 1 банан
13/14:00 – печено свинско + половин краставица + 1 домат
16:30 - 1 яйце + парче сирене + половин краставица + 1 домат
18:30 – 1 ябълка
Тренировка
20:00 – печено пилешко + зелена салата
2 ден
6:30 – 2 яйца
9:30 -10:00 – чаша кисело мляко + овесени ядки ( остави ги да покиснат 10-15 минути и си вземи финни), носи си ги в кутия, в училище и хич да не ти пука + 1 ябълка
13/14:00 – печено свинско + добре намачкана зелева салата ( трябва да се намачка добре, за да не дразни стомаха)
16:30 – 1 яйце нарязано и намачкано заедно с извара и 2 печени чушки, сирене
Тренировка
20:00 – печено пилешко + задушени зеленчуци ( продават ги замразени в пакети в магазините, изсипваш ги направо в съда на котлона и слагаш 1 супена лъжица масло, овкусяваш)
3 ден
6:30 - 2 яйца
9:30-10:00 – сурови ядки + 1 ябълка + 1 банан
13/14:00 – печено пилешко + задушени зеленчуци
16:30 – 1 яйца + извара + чушка + краставица
Тренировка
20:00 – печено пилешко + зелена салата + 2 лъжици боб от консерва
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.12.11 11:08.
06.12.11
13:59
риба тон не обичам .. ,а домати не мога да ям
06.12.11
18:58
ролца от раци /ако се брои/ , филе ..
06.12.11
21:09
казано от Immortal x на 06.12.11, 13:59:
хаха риба тон не обича ... това е може би най-полезната и чиста риба освен че е и вкусна ама ок :D
казано от Борис Ангелов на 06.12.11, 21:09:
хаха риба тон не обича ... това е може би най-полезната и чиста риба освен че е и вкусна ама ок :D
Не съм съгласна с теб.
“#3. There is no such thing as healthy tuna. All tuna has toxic levels of mercury. The French word for tuna is “la poubelle de la mer,” which means “the garbage can of the sea.”
http://www.charlespoliquin.com/Blog/tabid/130/EntryId/646/Top-10-Things-I-Learned-NYC-BioSig-Day-1.aspx
06.12.11
21:18
е не обичам кфо толкова ..
06.12.11
22:30
казано от Marina Dekova на 06.12.11, 21:18:
казано от Борис Ангелов на 06.12.11, 21:09:
Не съм съгласна с теб.
“#3. There is no such thing as healthy tuna. All tuna has toxic levels of mercury. The French word for tuna is “la poubelle de la mer,” which means “the garbage can of the sea.”
http://www.charlespoliquin.com/Blog/tabid/130/EntryId/646/Top-10-Things-I-Learned-NYC-BioSig-Day-1.aspx
Ти може да не си съгласна , но фактите говорят друго ;) тук
Абе и яз тъпчех яко риба тон преди месец -два и то само защото така ме съветваха, иначе хич не обичам каквато и да било риба, че и тази също, така че не я ям и това си е, св. Николай да ме прощава, ама с тая риба.... няма да я бъде.
06.12.11
23:05
да това е ха-ха