04.11.11
08:44
4 ноември 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g), 1 неголяма кисела зелена ябълка
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), царевица (140 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - салата (домати, краставици), свинска вратна пържола на тиган (200 g), царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), овесени ядки (25 g), сурови бадеми (30-40 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини и бета аланин. Към тренировъчната напитка добавих и една доза Xtend, въпреки че натоварването ще е по-леко. Гоня максимално възстановяване.
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Отново прибавям малко овес към последното хранене, всички енергийни депа ми трябват пълни за утре.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - обичам усещането след почивен ден! Отпочинал съм, умора няма. Тренировката - страхотна - раздвижих се, разскачах се, разхвърлях се... перфектен тонус и усещане. Натоварването като цяло беше малко, но съдържателно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.11.11 21:22.
05.11.11
12:15
5 ноември 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), чиа (25 g), суров белен слънчоглед (25 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1 неголяма кисела зелена ябълка, сурови бадеми (30-40 g)
1.3. Обяд - пилешки крилца (200 g), печени картофи (250 g), 1 кисело мляко, сурови бадеми (30-40 g), шоколад (70-80 g)
1.4. Следобедна закуска - пропускам
[мач]
- след мача - протеинов бар Supreme, шопска салата
1.5. Вечеря - свинско със зеле, 2 яйца, малко кашкавал и луканка, салата домати, солидно количество ядки (орехи, лешници, шам-фъстък)
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини, Pure Nutrition Black Jack и бета аланин.
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно... почти.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - никакви физически затруднения, без капка умора, с много сила през целия мач. Доволен съм. Спечелихме с 3:1 гейма - важна победа. По време на игра стана леко проблемче - леко изкълчен палец на лявата ръка. Не мисля, че ще създава каквито и да е проблеми.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.11.11 00:03.
06.11.11
18:46
6 ноември 2011
1. Хранене
1. 2 супени лъжици мед, 1 доза суроватъчен протеин
[тренировка]
2. Пилешки крилца (около 200-250 g месо), запечени картофи с кашкавал и бекон (350 g), салата домати
3. Солидно количество различни мръвки (свинско, пилешко, наденички) и сиренца в бекон, печени картофи, гъби на тиган, доста айран
4. Пилешко филе на скара (доста), задушени грах и царевица, маслини, ядки (около 100 g)
2. Тренировка - фитнес
3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини и бета аланин.
4. Общо мнение за храненето днес - доста нестандартно за мен, затова и го описвам различно. Таймингът е доста разцентрован, но общо взето хапвах през около 3 часа. Днес е един от малкото дни, в които не се храних цял ден в къщи (с изключение на меда и протеина сутринта). Хранене №2 - почти на крак. Хранене №3 - в Happy. Хранене №4 - на гости. На практика - три стабилни хранения, вместо обичайните шест.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - сутринта се наспах доволно и направих едно фитнесче. Без напъване, без гонене на висока интензивност, получи се лека и кратка тренировка. Доволен съм, тонусът е много добър.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.11.11 22:24.
07.11.11
08:52
7 ноември 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (35 g), суров белен слънчоглед (20 g), варен бял ориз (40 g), 1 супена лъжица овесени трици, 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g), 1 неголяма кисела зелена ябълка
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), варен бял ориз (40 g) и грах (90 g), сурови бадеми (30-40 g), 2 шоколадови бонбона Figaro
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (50 g)
- преди тренировка - малко парче торта
[тренировка]
- след тренировка - 2 шоколадови бонбона Merci
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (200 g), варен бял ориз (40 g) и грах (90 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), сурови бадеми (30-40 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини и бета аланин.
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Закуската ми е малко по-особена, но имах малко ориз и се чудих какво да го правя... накрая му сложих малко овес, обичайния слънчоглед, щипка канела и го залях с протеина. Мега-нестандартно, но не беше лошо. Малко сладки неща се появиха на необичайни места, но това е положението. Достатъчно рядко се случва, за да не обръщам внимание.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - трудно отворих очи тази сутрин и сравнително много бавно се разсъних. Сутринта тонусът не е лош, но не е и обичайният. Тренирах добре, обаче - раздвижих се и се получи не много тежка, но добра тренировка. Натоварих се средно и се чувствах добре.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.11 21:58.
07.11.11
13:06
казано от Габриел Димитров на 17.10.11, 19:40:
Честито... Впечатляваща визия! По принцип волейболните Asics и Mizuno не са кой знае какво на вид. Надявам се да напишеш своите впечатления, когато ги пробваш. :)
Обещах да кажа няколко думи за Nike Zoom Kobe 5, вече направих няколко тренировки (и един мач) с тях. Обувката е МНОГО силна, очаквах много, но този модел надмина очакванията ми. Ето какви са впечатленията ми:
- цялата подметка е изключително удобна и мека
- обувката като цяло е изключително лека!
- приляга много плътно по крака, включително в зоната под глезена
- самият глезен е напълно свободен (не се ограничава свободата на движение)
- подметката има леко разширение в страничната част (отбелязал съм зоната на снимката)
- контактът с подовата настилка е много добър, няма приплъзване и несигурни моменти
- обувката е изненадващо проветрива за модел с подобна конструкция
Всичко това създава изключително приятно и сигурно усещане за комфорт, контрол и стабилност по време на игра. Единствения показател, по който откривам разлика между топ-моделите на Asics и Nike Kobe 5, е сцеплението с подовата настилка. При Asics е една идея по-добро, но разликата е наистина много малка. Kobe 5 стои достатъчно стабилно и това категорично не е проблем. Страничната стабилност при Kobe 5 е по-добра от тази при Asics, вероятно заради разширението в предната част. Това е важно при рязка смяна на посоката по време на игра (нещо обичайно за волейболната игра). Цената на този модел маратонки не е много ниска, но определено си струват.
07.11.11
14:07
казано от Valdis на 07.11.11, 14:04:
Кольо, много лилави бре! :D :D :D
Много! И лъскави! Лачени!
Перфектният избор за дискотеката! (party) 8-)
Един приятел ме попита: “Абе мъжки нямаше ли?... (blush)
07.11.11
14:13
Добре, че твоят приятел не е видял моите, с които тренирам. :)
А той Кольо си е взел маратонки, да са в тон с Purple Wraath-a по време на мач.
07.11.11
14:51
А откъде ги купи? Търсих да ги пробвам някъде, но наоколо не открих нищо, а в интернет имаше само един български сайт, който ги предлагаше, но ми казаха, че разполагат само с черния модел. Аз лично бих желал да ги видя с разцветка бяло и червено/лилаво, защото така ще ми подхожда на екипа.
07.11.11
15:02
казано от Габриел Димитров на 07.11.11, 14:51:
А откъде ги купи? Търсих да ги пробвам някъде, но наоколо не открих нищо, а в интернет имаше само един български сайт, който ги предлагаше, но ми казаха, че разполагат само с черния модел. Аз лично бих желал да ги видя с разцветка бяло и червено/лилаво, защото така ще ми подхожда на екипа.
Купих ги от eBay.co.uk.
В аутлетите на Nike в София го има, но само в ето тази бяло-синя разцветка.
Всъщност поръчвах чрез интернет, защото тук нямаха моя номер (US 12). В аутлета пробвах US 11 и US 13, след което разрових eBay и си поръчах подходящия за мен размер. В интерес на истината, в eBay имаше Kobe 5 с размер US 12 само в този цвят, но очите ми веднага залепнаха! Екипите ни са жълто-черни, но колкото е по-екстравагантна една обувка за игра, толкова повече ми пълни душата. :)
08.11.11
09:57
8 ноември 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 яйца, 2 супени лъжици мед
[тренировка]
1.2. Втора закуска - овесени ядки (75 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), царевица (140 g), сурови бадеми (50 g), шоколад (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 2 супени лъжици ленено семе, свинско филе (100 g)
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (200 g), царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), суров белен слънчоглед (40 g)
2. Тренировка - фитнес
3. Хранителни добавки - витамини (+допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини и бета аланин.
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но не с обичайния напоследък отличен тонус. Когато започнах тренировката, обаче, всичко беше ОК. Натоварих се много прилично, при добра интензивност. Няма умора, левият палец на ръката не ми е проблем вече (както и предполагах).
Припомних си Renegade row & Press - страхотно упражнение
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.11 19:08.
09.11.11
08:54
9 ноември 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g)
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (200+ g), грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган (200+ g), грах (180 g)
2. Тренировка - волейбол
5. Общо мнение за физическото състояние днес - поспах добре тази нощ, събудих се отпочинал и с по-добър от нормалния за сряда тонус :)
10.11.11
09:04
10 ноември 2011
1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g)
1.3. Обяд - салата (домати, краставици, маслини, малко пресен лук), свинско каре на тиган (200+ g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.5. Вечеря - салата (домати, краставици), свинско каре на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), суров белен слънчоглед (40 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола и бета аланин.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - като цяло - добре, но от 2-3 дни леко ми драска гърлото и снощи се опитах да подсмърчам. Много леко съм отпаднал. Днес ще се поспестявам и ще се погрижа за себе си. Нямам нито време, нито право да боледувам в момента. Към края на деня съм по-добре...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.11.11 17:33.
казано от Кольо Пияндето на 10.11.11, 09:04:
10 ноември 2011
5. Общо мнение за физическото състояние днес - като цяло - добре, но от 2-3 дни леко ми драска гърлото и снощи се опитах да подсмърчам. Много леко съм отпаднал. Днес ще се поспестявам и ще се погрижа за себе си. Нямам нито време, нито право да боледувам в момента.
И аз бях така но след няколко чая от джинджифил и отделно мед с лимон, неприятните симптоми се разкараха :)
10.11.11
13:57
Хе, Рали... джинджифил нямам под ръка, но първата ми реакция е да стоя на топло, пих Колдрекс и засилих витамин С. :) Имах планове за разходка надвечер (днес ми е почивният от тренировки ден), но ще си остана в къщи. Утре тренирам, а в събота пътувам за мач към другия край на страната. Просто нямам право в момента да съм болен и с лош тонус, отборът разчита на мен. Успокоителното е, че си хапвам нормално... загубя ли апетит, значи нещата отиват на зле... Благодарско, надявам ще още утре да съм с всичките си сили.
11.11.11
09:35
11 ноември 2011
1. Хранене
1.3. Обяд - салата (домати, лук, сирене, маслини), свинско каре на тиган (200+ g), царевица (140 g), сурови бадеми (30-40 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган (200+ g), царевица (140 g)
2. Тренировка - волейбол
5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се (10 часа сън!), свеж съм, със силите си. Не мога да го твърдя с абсолютна сигурност, но 2-3 пъти през последните 2 месеца се опитват да ме налазват разни бацили, но ги прегазвам за отрицателно време и без значителна загуба на тонус. Напълно възможно е шепите хапчета, които пия, да имат връзка с това (сравнително силни витамини, адаптогени, тоници).
Тренировката - лека и кратка. Напънах се до максимум, защото знаех, че ще е такава. Чувствам се идеално. Сила в изобилие.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.11.11 21:24.
11.11.11
09:38
Чекаме те да се нагърмиш с месо и ядки за закуска :*
11.11.11
09:48
Тедо, другата седмица ще предвидя този експеримент... само не знам това означава ли, че трябва да махна въглехидратите от закуската? Реално аз и в момента бухам 40-45 g протеин на закуска, но от суроватка и яйца. Ще заменя суроватката с някаква мръвка и ще видя до колко да увелича ядките в този момент.
11.11.11
09:54
Колкото мен тежиш някъде, 200-300 грама месо, 100 грама ядки, някакъв плод, 5 грама рибено масло и забравяш да огладнееш в следващите 24 часа. :)
11.11.11
09:59
Твърде голяма калорийна бомба ми се вижда това, не съм много уверен дали има нужда от такива количества месо наведнъж. От една страна ще запазя яйцата, от друга страна 100 g ядки са доста енергия. при условие, че през деня имам възможност да ям точно когато поискам - не виждам особен смисъл да правя гимнастиката точно по този начин.
11.11.11
10:01
Аз правя 3 основни хранения, а пък активното ми тегло се дига постоянно. Не усещам някаква тежест сутринта, наистина. Пробвай как и виж. А и калории, колко да са калории, 1000 макс някъде
11.11.11
10:30
Енергията от 300 g месо и 100 g ядки е толкова - 1000 kcal, което е почти 1/3 от това, което приемам (3200-3300 kcal/ден). Закуската ми в момента е малко под 800 kcal, което е 1/4 от енергията за деня и позволява по-равномерно разпределение на енергията и храната като цяло. Разпределението на въглехидратите ще трябва да ми се промени, ако закусвам с месо и ядки. Ще трябва да ги избутам към втората част на деня, което не е непременно лошо, но имам едно на ум.
Ще обмисля нещата, защото едно такова начинание ще наложи да си преразпределя храната в сравнително голяма степен. Има един елементарен начин - просто да преместя овеса от сутринта в следобедната закуска, така пък и там ще се струпа доста енергия (125 g овес). Същевременно в останалите хранения ще трябва да остана с някакви жалки мръвчици, за да се придържам към този енергиен прием и количества белтъчини.
12.11.11
06:17
12 ноември 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), извара (50 g), сурови бадеми (30-40 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1 доза суроватъчен протеин, 2 кроасана
1.3. Обяд - крем-супа леща, малко салата, пилешка пържола на скара, малко варени картофи, сурови бадеми (30-40 g), шоколад (50 g)
[мач]
- след мача - протеинов бар Supreme
1.5. Вечеря - крем-супа леща, овчарска салата, половин пърленка, свинска пържола на скара, малко варени картофи
1.6. Преди лягане - извара (50 g), суров белен слънчоглед (30-40 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини, Black Jack и бета аланин.
4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу прилично, бях цял ден на път.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус, играх на пълна мощност. Много сили хвърлих... физически се чувствах перфектно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.11.11 08:09.
13.11.11
08:19
Наде, малко за мача може да се прочете тук. Все още нещата не са избистрени в главата ми, но днес по-късничко ще напиша някои неща. Рядко си позволявам да мисля в тази посока и да коментирам изобщо действия на съдии, но нещата в Добрич бяха много тежки. Предстои ни възражение и разправии във федерацията със съдийската комисия... знам какъв ще е резултатът, но поне малко да се размиришат безобразията.
Убит съм от път и умора... вчера навъртяхме точно 1000 km път за 19 часа, като по средата на пътя играхме тежък мач, продължил 2 часа.
13.11.11
09:09
Олее Добруджа.. найс..
Доста бързо започнаха да напредват нашите момчета.
Обясни ми какъв точно е проблема със съдийската комисия? За какво претендирате?
ПП - И сте играли в Добрич oO :@ Ще убия Михаел, че не ми е казал.. :X
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 13.11.11 09:11.
13.11.11
09:23
Добруджа 07 имат чудесен добре сработен отбор, играещ грамотен волейбол.
С това искам да започна, защото е най-важното. Играха силно, получи се хубав мач.
Ще пуснем официална жалба в БФВ срещу съдийската шайка от Варна, която с действията и бездействието си пряко повлия на изхода на мача. Ако се вгледаш внимателно в резултата (точките от геймовете), ще видиш меко казано равни съотношения на силите. Бях санкциониран (съответно и отборът ми, защото жълтият картон значи и точка за противника) неправомерно (в разрез с правилника) за нещо, което имам пълното право да правя като капитан на отбора. Предпочитам да не говоря за това подробно - показах каквото можах на игрището, за което след мача получих поздравления от 2-3 момчета от домакинския отбор. Не ми е на нивото във форум да коментирам действията на малки човечета, които смятат, че центърът на Вселената е близо до трета буна на варненския плаж...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.11.11 09:24.
13.11.11
09:32
Оспорил си някое мнение на съдията, нали..
13.11.11
09:39
казано от Калоян Цонев на 13.11.11, 09:32:
Оспорил си някое мнение на съдията, нали..
Напротив - поисках му обяснение за очеизваждащ случай, в който не стана ясно какво точно прецени. Толкова. Ако изобщо молбата ми като капитан на отбора може да се разглежда като нарушение, то в този случай той е длъжен първо да ми отправи устно предупреждение. Правилник...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.11.11 09:40.
13.11.11
10:49
Радвам се, че е се е получил хубав двубой ! :). Всички знаем, че ” Добруджа ” няма никаква пряка връзка със съдиите и ако въобще е имало някакво “рамо” за домакините, то е било изцяло по съдийска преценка. Успех !
13.11.11
14:31
Аз знам “малко” повече. Няма да минат без проблеми. Момчетата от Добрич играха сърцато и спечелиха. Толкоз. Няма да се обяснявам като ученичка. Имам да водя отбор в още доста мачове.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.11.11 14:34.
Честит имен ден, Кольо!
Нека да е живо и здраво името ти и с гордост да го носиш.
Нека Св. Николай да ти дава смелост, храброст и увереност във всяко твое начинание.
Мнението беше редактирано от T-X на 06.12.11 07:21.
06.12.11
07:41
Честит имен ден! :)
Честит Имен Ден :)
Да е живо и здраво името ти, както са здрави скалите и планините.
Да бъде то полято с руйно вино, песни, танци, веселба и така чак до сутринта!
Мнението беше редактирано от rallito на 06.12.11 09:35.
06.12.11
09:56
karpi, Димитър Иванов, Ралица Цолова, Jikata, благодарско за добрата дума!
P.S. Ама аз верно на обяд ш’си сипя една чаша вино, па да става к’вото ще... :D
06.12.11
10:05
Честит Имен Ден !
Да си жив и здрав и да не си изложиш и прякора :D
06.12.11
10:21
Честито :) !
Честит имен ден и от мен! :)
А чашката винце на обяд най-вероятно ще ти направи следобеда малко по-сънлив, нищо повече. :)
Честит имен ден!
Пожелавам здрав дух, здраво тяло, здрави нерви, сочен шаран и добра компания :)