14.12.11
21:48
Искам да попитам смених програмата , реших да пробвам програмата 5 по 5 - 5 серии по 5 повторения и ми се отразява добре , но мисля , че я изпълнявам грешно . Понеделник - Гърди , Вторник-Гръб , четвъртък-бицепс , Петък - рамо , Събота - Трицепс . Стремя се да правя с големи килограми , но мисълта ми е почивката ми е около 1 мин между сериите , греша ли в нещо и какво бихте ме посъветвали за тази програма !
Да , грешиш в концепцията на програмата. Би ми било интересно да опишеш как правиш бицепс 5х5? Защо няма крака?
Основата на 5х5 е клека.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
Мнението беше редактирано от Абазаба на 14.12.11 21:51.
14.12.11
22:06
Хората които са измислили програмите от типа 5х5 правят само няколко базови упражнения и максимум три тренировки седмично, в повечето случаи само две.Този метод е един от най-старите и бодибилдерите от предстероидната ера са го използвали с успех.
Ето и една примерна програма.
Тренировка 1
1.Клек 5х5
2.Повдигане от лег 5х5
3.Набиране на лост с подхват 2х макс.
Тренировка 2
1.Мъртва тяга 5х5
2.Раменни преси с щанга 5х5
3.Кофички 2х макс.
целта е максимум натоварване в първите две упражнения от всяка тренировка, а последните за напомпване на мускулите които по-малко участват.
Ако се прави с големи тежести може да се наложи и по 3-4 дни почивка след всяка тренировка.
14.12.11
23:12
Четох за програмата 5х5 , обаче имам проблем немога да правя крака защото имам проблеми с петите и глезените и се чудя с какво да ги заместя
И колко упражнения правиш в 5х5? Няма смисъл от отделен ден за бицепс и трицепс.
14.12.11
23:57
Клека може да се замени пълноценно само с класическа мъртва тяга. Това са единствените две упражнения които оказват цялостно влияние на тялото.
15.12.11
12:15
казано от Martin Sekulov на 14.12.11, 23:12:
Четох за програмата 5х5 , обаче имам проблем немога да правя крака защото имам проблеми с петите и глезените и се чудя с какво да ги заместя
Какви са проблемите? Прочети как се изпълнява правилно клек - може да се окаже, че не само нямаш проблеми ами ще предотвратиш и бъдещи такива.
15.12.11
15:57
Еми аз знам , че имам проблем защото до преди 3 години тренирах баскет , но си счупих лошо крака - при което имах проблем с коста , сухожилия , пета , връзки , отделно на другия крак имам частични отчупване на петата и трябва да избягвам по големи натоварвания върху краката .
ем прави на машини тогава седнал . Там разгъване , за задна част от тилен лег и други такива.. все ще е по-добре отколкото да не тренираш изобщо крака
16.12.11
11:31
Ако наистина има проблем с петите мисля , че и тягата отпада...Предполагам ще имаш проблем с баланса . Лично мнение де :) Просто доколкото съм чел петите са много важни за началния тласък и за баланса при тягата . Поправете ме ако греша !