Мнения за Pure Nutrition?

Темата е заключена.
Прескочи до:
HE

27.12.11
23:28

казано от default на 27.12.11, 23:11:

Всички мнения на Хед Хънтър за добавките във форума са безплатни.

Някои плащат със сълзи, а други с нерви за мненията ми, но аз съм наясно, че няма да грабна приза за “Най-мил човек на годината” :D :D :D Понякога и аз плащам с нерви за мненията си, но съм си такъв ;)

27.12.11
23:29

Името “спонсориран” го ползваме по образец на bodybuilding-dot-com там общата практика е да се наричат “sponsored logs”. Означава, че дадена марка предоставя продуктите за да бъдат един вид тествани и логърите да споделят техните отзиви. Това е разликата между спонсориран лог и обикновен потребителски дневник. Самото име не е нещо на което държим за да изпъква фирмата, дори мислехме за вариант тези дневници да бъдат отделени по някакъв начин за да се знае, че все пак са по-различни от другите дневници.

Потребителите които избрахме за логовете са доста популярни в този форум (и мисля, че форумът им има доверие), дали те пият добавките или не аз мога единствено да им се доверя, както и вие. Не виждам причина редовни потребители във форума да получат продукти и след това да не ги пият... каква е логиката?

Освен петимата спонсорирани логъри има немалко други потребители споделящи мнения за продуктите без да са правили лог. Аз не мисля, че примерно потребители като Кольо Пияндето биха казали добри думи за марката ако тя не им харесва , просто защото примерно сме му подарили половин кило глутамин и аминокиселини?

Приемам съветите ти и благодаря за мнението.

27.12.11
23:49

Тука не става дума за това дали марката е добра, протеина вкусен и тн. Говорим си за маркетинг, който според мен е агресивен в повече. И с какво спонсорираните логове са по-различни от останалите? Че едните пият Пюр Нутришън, а другите Оптимум ли?!? Междудругото опитваш се да минеш тънко...

ПП: Не е нужно във всяко свое мнение да клониш към качествата на продуктите. Оставам с чувството, че не се интересуваш какво ти пишем, ами постоянно се опитваш да изтъкваш предимствата на даден продукт.

Мнението беше редактирано от default на 27.12.11 23:53.

28.12.11
00:08

Спонсориран - добавките са фрий, нормален - не са, и са от различни марки, а не от 1. Кое точно не схващаш ?
Като на теб са ти агресивни в повече не ги гледай.

28.12.11
00:38

казано от Madboy на 28.12.11, 00:08:

Като на теб са ти агресивни в повече не ги гледай.

Едва ли някой от Пюр Нутришън би търсил подобен ефект, още по-малко би дал пари за него.

казано от Madboy на 28.12.11, 00:08:

Спонсориран - добавките са фрий, нормален - не са, и са от различни марки, а не от 1. Кое точно не схващаш ?

В повечето логове се съдържа следното - тренировки, хранене/суплементиране и възстановяване. Продължавам да не “схващам” с какво едните логове са по-различни.

Мнението беше редактирано от default на 28.12.11 00:47.

28.12.11
00:59

Е, хайде и аз да се включа след дълго мълчание и отсъствие от форума.
Преди няколко дни си купих протеина на Pure Nutrition 100% PURE WHEY.

За самия продукт към настоящия момент мога да споделя твърде малко, тъй като съм изпил само две дози:
1. Разтворимост - много добра. Разтваря се чудесно в шейкър.
2. Консистенция - гъст и плътен
3. Вкус (шоколад с лешник) - добър. Сравнено с други марки:
- По-добър от VPX Syngex и PHD Pharma Whey HT
- По-лош от Optimum Gold Standart и Scivation Whey и доста по-лош от Syntrax Whey Shake и Dymatize Elite Whey.
4. Чувство за ситост - една мерителна лъжица в 200мл вода ме държи сит за около 35-40мин след тренировка. Сравнен с други протеини, които съм пил - по този показател се справя много добре.

За съжаление, на този етап, до тук свършват положителните отзиви.  И аз, както доста други потребители имам някои съмнения относно самата марка.

1. В никой от големите американски online магазини не могат да се намерят продуктите на марката. Нещо повече - ако напишете “pure nutriton” в два от най-популярните сайтове, ще намерите:
- това: http://www.bodybuilding.com/store/pnut/pnut.htm
- и това: iherb-dot-com/Pure-Nutrition
Естествено идва и въпросът - имат ли нещо общо двата Pure Nutrition-а и ако не - как може в САЩ да има две фирми с един и същи бранд?

2. На опаковката на протеина пише:
Made in EU
PURE NUTRITION
205 West Miles Ave
Kingfisher, OK 73750, USA

След като от официалния вносител твърдят, че марката е американска и продуктите се произвеждат в САЩ, защо на опаковката пише, че се произвеждат в Европейския съюз. И в коя по-точно страна от ЕС?

3. Никоя от големите и доказани американски марки не поставя след бранда си “usa” както е при “PureNutritionUSA”. Това по-скоро напомня на една друга марка BioTechUSA, която мисля за всички е известно, че няма много общо с щатите.

4. И последно по ред, но може би най-важно от всички изброени - на оригиналния етикет на протеина, в Supplement Facts четем (с превод за незнаещите английски):
Serving Size: 30g ( Еднократна доза 30г)
Protein: 22g (Протеин: 22г)
Total fat: 2g (Всичко мазнини: 2г)
  Saturated fat: 1g (от които наситени мазнини: 1г)
  Trans fat: 0g (от които транс-мазнини: 0г)
Total carbohydrate: 2g (всичко въглехидрати: 2г)
Sugars: 1g (захари: 1г)

На българския етикет, който е задължително да присъства на всички хранителни добавки и медикаменти в Република България обаче четем съвсем други неща:

Доза: 28.4г
Протеин: 23г
Мазнини (0.6г). Въглехидрати (0.3г)

Е, може ли някой да ми обясни, как според производителя в доза 30г има 22г белтъчини, а според официалния вносител в доза 28.4г има 23г белтъчини?  Аз в момента реално не знам колко гр. белтъчини приемам с всеки прием!?!? 
Според производителя това е протеинова пудра със 73%-ово съдържание на белтък, а според официалния вносител - това е продукт с 81%-ово съдържание.
Мазнините и въглехидратите изобщо няма да ги коментираме.

След  всичко прочетено до тук, аз също смятам, че това е марка (или ако щете бранд / private label) на Хелтстор ЕООД. Това няма да е първата подобна марка в света, няма и да е последната.  Всъщност няма нищо лошо, ако продуктите наистина са качествени.
Остава обаче отворен въпросът: защо от фирмата-вносител са избрали такава рекламна стратегия, вместо директно да заявят за какво става въпрос.
Като се комбинират загадъчността около марката с въпросите около произхода и съдържанието на продуктите, които вече зададох, аз поне в бъдеще ще се въздържа от техни продукти. Или поне докато от Хелтстор не внесат повече яснота.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 28.12.11 01:01.

28.12.11
05:35

На тема маркетинг може да си говорим дълго, но не форумите са мястото, където ще обсъждаме маркетинговия ни подход. Все пак мисля, че стратегията която сме избрали е доста открита спрямо потребителите - даваме шанс реални хора да опитат продуктите и да споделят мнение. Логовете се приеха положително от голяма част от членовете на форума, дори в момента имаме доста запитвания дали отново ще се правят логове. Разбира се няма как всичко да се харесва на всички колкото и да се стараем :)

Има и други маркетингови похвати които се използват в бранша:
1. пример БСН - наемат Рони Колман, който наляво и надясно тръби че се готви със Syntha-6 а мисля, че и малките деца са наясно че 50 см ръка не се прави само с протеините на БСН, колкото и добри да са те. Според мен това е опит за заблуда на потребителите които не са запознати с действието на продуктите. Но както виждате - метода работи перфектно.
2. пример Нутрекс - наемат няколко атлета, които показва така наречените снимки BEFORE-AFTER ... следва малко фотошоп и хоп хлапетата се кефят как за 4 седмици буквално се преобразяваш. Не мисля, че тези методи са по-правилни... а вие?
3. Масивно публикуване на рекламни страници в популярните списания ... според мен също необективен показател за това дали продуктите са качествени.

@Владо - разбира се, че трябва да се гледа оригиналният американски етикет. При правенето на БГ етикетите, колегата който ги е правил е допуснал неточност, която вече коригирахме, но вече имахме продадени кутии от протеините.

Не мисля, че има някаква загадъчност около продуктите - подробно отговорих на всички зададени въпроси (без да броим обидите и безпочвените нападки).

ПП: Не е нужно във всяко свое мнение да клониш към качествата на продуктите. Оставам с чувството, че не се интересуваш какво ти пишем, ами постоянно се опитваш да изтъкваш предимствата на даден продукт.

Напротив, както виждаш чета кой какво пише и отговарям на всеки потребител.

Мнението беше редактирано от Pure Nutrition на 28.12.11 05:43.

28.12.11
09:50

Като цяло опита ми с хранителните добавки е почти нулев. Исках да направя подарък на брат ми за нова година (той ползва продукти на Синта) и бях решил да закупя от вашите. Мненията ми в темата са съвсем добронамерени.

Иначе относно маркетинга във форума, не мисля че има кой знае какво да се дискутира. Някой иска да си купи протеин, пуска тема и пита, някой с опит му отговаря. За мен лично ревютата на продуктите са далеч по важни от това кой ги ползва, Рони, Джей и тн.

казано от Владимир8507 на 28.12.11, 00:59:

2. На опаковката на протеина пише:
Made in EU
PURE NUTRITION
205 West Miles Ave
Kingfisher, OK 73750, USA

След като от официалния вносител твърдят, че марката е американска и продуктите се произвеждат в САЩ, защо на опаковката пише, че се произвеждат в Европейския съюз. И в коя по-точно страна от ЕС?

3. Никоя от големите и доказани американски марки не поставя след бранда си “usa” както е при “PureNutritionUSA”. Това по-скоро напомня на една друга марка BioTechUSA, която мисля за всички е известно, че няма много общо с щатите.

Г-н Маркетинг Мениджъра на PureNutritionUnitedStatesOfAmerica сякаш пропусна тези две точки от мнението на колегата. А иначе на всички въпроси отговаря.

Наистина как може нещо което се бърка в България (ЕU) да минава за американски протеин само заради едно USA в заглавието??

28.12.11
10:05

Наистина съм пропуснал този въпрос на Владо. Протеина и течният карнитин се произвеждат в Германия (поради простата причина че суровините които се използват са Европейски - Л-карнитина примерно е на Лонза). В България няма завод, който да произвежда или овкусява качествен протеин. Това мисля, че го знаете всички? Всеки който е опитал протеина мисля че може да направи доста добро сравнение с Оптимум, БСН, Синтракс и да прецени как стоят нещата. Тези неща също така могат да се проверят от баркодовете на продуктите (къде се произвежда дадена стока).

Крайно неприятно ми е да отговарям на подигравателни мнения и закачки - целта ми беше да внеса повече яснота относно продуктите и наистина да съм в полза на потребители, но не и на лица с липса на елементарно възпитание и обноски. За в бъдеще ще помоля модераторите да модерират мнения на потребители с по 2-3 поста зад гърба си които явно са регистрирани единствено с цел да хейтват и обиждат.

@default - разбирам те много добре и с най-голямо удоволствие ще се радвам да отговарям на теб и други потребители които наистина се интересуват от марката, дали продуктите са добри, къде се произвеждат и т.н... но не и да се обиждаме и караме. Не съм на 15 години да се вкарвам в детски филми по форумите, нито пък имам време да губя в спорове с лица които им стиска колкото да обиждат по форумите и до там...

@николай дечев - мислиш ли, че с такова елементарно поведение ще впечатлиш някого? Директни обиди от типа на “шит нутришън” и “маркетинг мениджъра” единствено показват на форума нивото на твоята култура ... но не са обективна критика към темата. Ако нямаш обективни аргументи по добре се откажи, защото с директни нападки само се злепоствавяш и ни губиш времето. Отделно самият факт че имаш 3 мнения зад гърба говори достатъчно, че ти не си един обикновен потребител на форума, а поставено лице на конкурент, който има за цел да единствено да се заяжда ... поне ако си си поставил за цел да плюеш се подготви малко повече. Форума от много време не се посещава от 15 годишни, а от възпитани и интелигентни хора които мисля, че лесно могат да те преценят?

Мнението беше редактирано от Pure Nutrition на 28.12.11 10:09.

Модерация: Мнението ви нарушава точка 9 от Условията за ползване на форума. Плюенето на дадена фирма без аргументи и доказателства не е редно!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.12.11 10:38.

Мила

28.12.11
10:34

Последно да разбирам, че Pure Nutrition (тази марка, която вие представлявате) не се предлага в американските и европейските магазини, защото тази марка, специално, е създадена за българския пазар ?

Е добре де аз до тука разбирам от дискусията две неща...

1. Хора извън тези които са спонсорирани са доволни от повечето продукти...
2. Проблема на останлите не е в качеството и цената а ми е юридеически ( офиси, имена, местоположения и прочие )... защо се правите на детектив Хопкинс.. оставете компетентните органи да си свършат работата. Ако има нещо което нарушава закона ( дали на България дали където и да е ) би следвало фирмата да бъде наказана по установения ред.

Ех, най-малкият в темата го каза най-точно. Ако има нередности, ще се разбере от компетентните органи.

Относно името Pure Nutrition, няма как да е запазено търговско име. Запознатите с английския език ще разберат. Все едно да се запази като търговско наименованието Протеин или Аминокиселини.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 28.12.11 10:51.

Виждам, че метлата си играе ролята, когато е угодно някому, няма лошо - просто бизнес.

Прости въпроси:

Защо продукти, произвеждани в ЕУ (доказано по етикет) се рекламират като американски? NOW Foods като ползват карнитина на Lonza, дали бъркат в Европа?

Защо цените на продукти, произвеждани в ЕУ се конкурират с тези на доказани марки, произвеждани в Щатите?

казано от Pure Nutrition на 28.12.11, 10:05:

Протеина и течният карнитин се произвеждат в Германия (поради простата причина че суровините които се използват са Европейски - Л-карнитина примерно е на Лонза).

Адресът в Германия този ли е? “205 West Miles Ave Kingfisher, OK 73750, USA”
Защо не е упоменат на опаковката? Може ли да ни предоставите точния адрес, контакти?

казано от Николай Дечев на 28.12.11, 10:09:

Модерация: Мнението ви нарушава точка 9 от Условията за ползване на форума. Плюенето на дадена фирма без аргументи и доказателства не е редно!

И извинете, но точка 9 от собствените ви правила гласи Не се допуска директното публикуване на теми, които се отнасят до дейността на фирма, целящи да я компрометират.

Не забелязвам да съм публикувал тема, изказвам мнение и задавам въпроси. Най-добре променете точката така и да се свършва:

9. Не се допуска директното публикуване на теми или мнения с негативен характер, които се отнасят до дейността на фирма. Всички въпроси ще бъдат изтривани.

28.12.11
10:58

казано от Десо на 28.12.11, 10:51:

Ех, най-малкият в темата го каза най-точно. Ако има нередности, ще се разбере от компетентните органи.

Относно името Pure Nutrition, няма как да е запазено търговско име. Запознатите с английския език ще разберат. Все едно да се запази като търговско наименованието Протеин или Аминокиселини.

Десо, и по двата въпроса заключението ти е по детски наивно.

ПП Все едно да кажеш, че Анимал, Оптимум, и още десетки мога да ти изброя, не могат да бъдат запазена търговска марка.

Мнението беше редактирано от Valdis на 28.12.11 11:04.

28.12.11
11:03

Хубаво де Ники...какво целиш с тия всичките си постове...?...да изобличиш и разкриеш някаква измама ли...
Аз мисля, че човека от фирмата обяснява всичко изчерпателно и конкретно...

казано от Valdis на 28.12.11, 10:58:

казано от Десо на 28.12.11, 10:51:

Десо, и по двата въпроса заключението ти е по детски наивно.

Съжалявам, но сме правова държава. Има си официални процедури. Аз съм запознат с тях и относно марката няма никакви нарушения. Учил съм и право на интелектуалната собственост, затова мнението ми не е наивно и името Pure Nutrition не е запазено, затова не е аргумент относно произхода на марката. Просто нямам намерение да се раздавам пред хора, които са некомпетентни и най-малкото целят оплюване на марката.

Относно мястото на производство, всички знаем, че е без значение завода в който се правят продуктите. Народността на марката се определя от мястото на регистрация и седалището. Редица американски марки не произвеждат в САЩ - Gaspari, Optimum (все по-голяма част от производството им се мести на острова), Weider, BSN (откатко са собственост на Glanbia), дори и Universal.

28.12.11
11:06

казано от slavko на 28.12.11, 11:03:

Аз мисля, че човека от фирмата обяснява всичко изчерпателно и конкретно...

Славко, има много хора, които не мислят така, но пределено мисля, че темата се изчерпа отдавна, казаното е предостъчно за да може всеки да направи изводите за себе си.

Мнението беше редактирано от Valdis на 28.12.11 11:07.

28.12.11
11:10

казано от Десо на 28.12.11, 11:05:

Съжалявам, но сме правова държава. Има си официални процедури. Аз съм запознат с тях и относно марката няма никакви нарушения. Учил съм и право на интелектуалната собственост, затова мнението ми не е наивно

Какво рече? :D :D :D

Е, да де , това исках да кажа. Макар, че се опитах да обясна опростено, чак аз не се разбрах. Административния контрол и патентното право не са елементарна материя, за да се разбере от едно чесане на пръстите във фитнес форум. Поне на пръв поглед.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 28.12.11 11:13.

HE

28.12.11
11:17

казано от Десо на 28.12.11, 11:05:

Относно мястото на производство, всички знаем, че е без значение завода в който се правят продуктите. Народността на марката се определя от мястото на регистрация и седалището. Редица американски марки не произвеждат в САЩ - Gaspari, Optimum (все по-голяма част от производството им се мести на острова), Weider, BSN (откатко са собственост на Glanbia), дори и Universal.

Десо, за Weider, ако може да те поправя. От доста години са в Германия и се произвеждат там. Мисля, че по едно време имаха една серия /не я произвеждаха много време/, която се правеше в щатите. Иначе са базирани в Германия и продуктите се правят там.

Сайтът им казва друго

http://www.weider.com/en/pages/about-us

Ники - кажи ми коя марка според теб не е прехвалена ?! Защото по мненията ти съдя, че мразиш всичко и всички...

28.12.11
11:23

Аз бих опитал продуктите им и ще кажа мнението си...
Ники...аз не те обвинявам, никак даже!!! Просто ми звучиш някак си преубеден и с някакви задни стъпки...и не съмн искал да те обидя или нападам...

И да...много се злоупотребява с качеството на добавките...но маркетинга на повечето им е жесток...как да го отречеш!!!

Progenex…Примерно е марка за кросфитъри....хахахах...бегай мани-СМЕХ...пиеш я и имаш Фран за 3 минути...

28.12.11
11:25

@хед хънтър - да издаваме клиентски карти, които дават право на допълнителни бонуси и отстъпки. Всяка голяма верига го прави и разбира се картотекираме клиентите си за целта. Но на Николай Дечев и това не му харесва ...  най-добре да ни няма изобщо а?

@Мила ‘‘Mon coeur’’ - марката в момена навлиза на пазара в САЩ ... ще пиша допълнително по този въпрос за повече инфо.

@Николай Дечев - повече не смятам да ти отговарям. Избивай си комплексите другаде... Много ми е странно как така изведнъж се появяваш от нищото ... голям моралист ... искаш тук да ни разобличиш в някакви интриги ... не ти харесва фирмата, не ти харесва политиката ни, не ти харесват логовете (нещо което се прави по цял свят), не ти харесва че картотекираме клиентите ни ... ами не си купувай продуктите ни бе ... има толкова други фирми ... какъв точно ти е проблема? Мен като не ме кефи да пия Кока Кола - пия Пепси, но не пиша по форумите от анонимен ник - колко е гадна Кока Колата и как от фирмата правят еди какво си ...

И още нещо - като не те кефи марката - прехвалена е - ми купувай си БСН, Оптимум ... какво толкова? Защо се изкаваш така грубо и агресивно ... не те кефим като фирма ... ходи при конкуренцията ... на 10 места написа че те е ЯД ... не се ядосвай ... и мен много неща не ми допадат в живота и бизнеса, но се примирявам с тях ...

Гледам темата се измести от фокуса и вече стана шарен сериал. Предлагам да се модерират излишните мнения и поне за момента темата да се заключи - ако някой има въпроси ще се радвам да отговарям и на лични съобщения, както вече отговорих на няколко потребителя.

Мнението беше редактирано от Pure Nutrition на 28.12.11 11:31.

Всичко най-важно, което да хвърли светлина върху марката е казано. Представителят на марката беше така добър да отговори на всичките ви въпроси.

Ако имате други въпроси, можете да ги задавате като лично съобщение към профила на представителя или да се свържете с него чрез магазините на Healthstore. Ненужно и нередно е без нужните за това доказателства да се срива нечия градена с години репутация с цел подбиване на конкуренцията.

16.02.12
00:31

Не са лоши лично мое мнение.Приемах протеина,БЦАА и глутамин от въпросната марка.
Имаше доста голяма тема за точно тази марка за това дали е БГ или Американска можеш да се поразровиш малко и ще я намериш.Аз когато ходих да си купувам продукти от Спортна зона(Пловдив) там ми казаха че я нямат защото те не взимали на БГ фирми продукти,така поне те ми казаха.Лично мое мнение е това дали е БГ или друго няма значение стига да има ефект,при мен опредено имаше такъв.
БЦАА и Протеина са добри и си заслужават

Мнението беше редактирано от Pavel на 16.02.12 00:32.

АГ

16.02.12
00:37

аз си взех протеин изолата им ‘‘Pure Whey’’ ,много е вкусен ,надявам се и да е резултатен.

16.02.12
00:42

казано от Александър Генчев на 16.02.12, 00:37:

аз си взех протеин изолата им ‘‘Pure Whey’’ ,много е вкусен ,надявам се и да е резултатен.

Това не е изолат а концентрат има добавен и изолат но не чист изолат.
Вкуса и на мен мн ми хареса взех си шоколад с ядки като го смесиш с мляко става страшен,нищо общо с сегашния VPX vanilla който нещо на вкус не ми допада много

Мнението беше редактирано от Pavel на 16.02.12 00:45.

АГ

16.02.12
01:05

значи върши ли си работата поне освен ,че е вкусен?

16.02.12
08:10

Не съм ги пробвал и немога да кажа нищо, но за тези пари може да се избере и нещо от доказалите се марки. На вкус 1 продукт, ако не е добър то за повечето хора този продукт “не е добър” (надявам се ме разбирате). Лятото си взех Голд стандарт - Ванилия, въобще не ми хареса вкуса, но го изпих и съм много доволен от него. Според мен по-добре се ориентира към PhD

Този продукт е бленд, т.е. комбинация от суроватъчен изолат и концентрат (преобладава изолатът, ако не ме лъже паметта). В моите очи не отстъпва на протеините от този клас, включително и на легендарният прехвален Gold Standart на ON. Протеин като протеин - нито повече, нито по-малко. Да, върши си работата. Колкото до марката като цяло - коментирали сме доста тази тема, търсачката ще ти каже достатъчно мисля...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.02.12 08:20.

16.02.12
11:46

При тези цени по-добре се насочи към “прехваления” Голд Стандарт на Оптимум!
Иначе към този момент най-изгодни излизат VPX - Syngex и Syntrax - Whey Shake ( и двата около 75 лв за 5 либри).

От другите им продукти бих взел ВСАА-то. 500 гр за 51 лв е добра оферта. Иначе за марката 10 човека да питаш 10 различни мнения ще ти кажат ( отнася се за всички марки). Ако си решил, направи си един хубав стак с техни продукти и действай. Нищо не губиш, защото никой не може да ти даде гаранция, че със същите неща на конкурентна фирма ще постигнеш повече (или по-малко).
Успех!

За “най-изгодни” ще кажа само “Евтиното излиза скъпо”. Лично мнение и народна поговорка ;) Колкото до марката - ползвам няколко техни продукта, засега впечатленията ми са много положителни! :) За протеина - в мляко е добре, във вода хич не ми хареса....но аз така или иначе ползвам мляко в повечето случаи :)

17.02.12
00:55

казано от Херцог Трън на 17.02.12, 00:14:

За “най-изгодни” ще кажа само “Евтиното излиза скъпо”. Лично мнение и народна поговорка ;)

Тъй, твоя протеин е два пъти и косур по-скъп от моя, сега остава да ме убедиш, че е  и по-добър, нещо което съм сигурен, че не е по възможностите ти.  От България купувам почти само храната, като от нея изключвам протеините и хранителните добавки, всичката техника за вкъщи, оборудване и машини за фирмата ги внасям от вън, на цени в пъти по-ниски от продажната им цена в България, и тук можеш да се опиташ да ме убедиш в правотата на цитираната от теб поговорка ;)

Мнението беше редактирано от Valdis на 17.02.12 01:09.

казано от Valdis на 17.02.12, 00:55:

казано от Херцог Трън на 17.02.12, 00:14:

За “най-изгодни” ще кажа само “Евтиното излиза скъпо”. Лично мнение и народна поговорка ;)

Тъй, твоя протеин е два пъти и косур по-скъп от моя, сега остава да ме убедиш, че е  и по-добър, нещо което съм сигурен, че не е по възможностите ти.  От България купувам почти само храната, като от нея изключвам протеините и хранителните добавки, всичката техника за вкъщи, оборудване и машини за фирмата ги внасям от вън, на цени в пъти по-ниски от продажната им цена в България, и тук можеш да се опиташ да ме убедиш в правотата на цитираната от теб поговорка ;)

Аз говорех в общия случай ;) А за теб - браво, че си се уредил, мнението ти май беше с цел “гледайте къв съм пич и какви отстъпки съм си намерил” ? :D Понеже баш така прозвуча :D :D :D

17.02.12
01:23

Не ама ме дразнят такива като теб, дето всъщност и представа нямат какво пият, но за сметка на това правят генерални изводи сякаш са опитали всички възможни протеини на пазара. Иначе да, пич съм си, уреждам се и съм помогнал на много хора да се уредят покрай мен, нещо против?

Мнението беше редактирано от Valdis на 17.02.12 01:24.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1