Какво ще ме посъветвате?

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.12.11
15:36

Хванете двама близнаци-атлети сериозно занимаващи се...единия да е спринтьор, другия “шишарка”...след една година дали няма да имат разлика във физиките...ЩЕ имат-огромна...

от много време търся такъв пример (документиран) но единствения на който попаднах беше за ония двамата немци ( единия хвърляч, другия бегач на дълги разстояния)

29.12.11
15:51

Е...няма ли значение как и какво тренираш...:)

29.12.11
17:12

За кое да има значение?
Митове и градски легенди не мога да коментирам, но пък си направих труда и прочетох малко научни изследвания.

http://www.totalgaacoach.com/youth-strength-training
http://www.hormones.gr/preview.php?c_id=135

Славко, до сега трябваше да съм станал към 2.50 м... поне... а знаеш колко ми е висока снагата. :)

Абе, я стига... Ето ви един пример - през опита на един любител дядо ми, който е спортувал редовно до 40 годишна възраст, тренирал е футбол, тренирал е с тежести непрестанно и какво ли още не. Сега е на 66, в перфектно здраве е и изглежда на 45.  Пък и какво общо имат годините... и на 22 да си пак можеш да се осакатиш, като правиш идиотщини. Физическия стрес(при правилен подход) определено повлиява добре на развиващия се човек. Не е като да си зациклил 24 часа пред монитора. ;) А за контузиите - те стават небрежно и навсякъде. Но от личен опит мога да кажа, че доста съм страдал с рамената(особено в началото), докато се учих да играя волейбол. С тежести, като внимавам, нямам проблеми.

Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 29.12.11 21:00.

S!

29.12.11
21:40

казано от Борис Ангелов на 29.12.11, 12:28:

Абе ти за какво изобщо говориш бе??Ти връзка с главния мозък правиш ли? я се прегледай първо и тогава пускай коментари
Изобщо за какво говориш и каква връзка правиш?Правиш ли изобщо връзка с главния мозък????

Н
Не ти схванах мисълта, но явно за теб си говорил, защото така излиза. Явно не можеш да разбереш какво пиша, за което не те обвинявам - такъв си се родил просто :)

Не явно ти няма как да разбереш аз какво съм написъл.Подхванал си си некфа тема и сам си говориш и си меляш.

П.П.Айде преди да пишеш вземи малко се образовай и МИСЛИ и тогава пиши!!!

Виж сега - ти си живееш в собствен свят. Не искам да се заяждам с теб, просто това няма смисъл, но помисли малко - как всичките ще са срещу теб и ти пак си държиш на твоето. Може да си прав, но това не става във всяка тема, в която пишеш. Винаги си против другите и винаги след като осъзнаеш, че не си прав - почваш да обиждаш. Аз съм 100% сигурен, че на никой не му пречи да ти изправи гърба с една лопата, но струва ли си ? Едва ли на някой му се занимва с теб - Петко спокойно ти отговори, макар че ти се опита да го обидиш, което може да ти говори, че си единствения олигофрен тук.

Мнението беше редактирано от sTroNG ! на 29.12.11 21:44.

29.12.11
23:49

Аз пък ще ти дам пример с Величко Чолаков, който ми е лично познат, преди да се захване с щангите беше в спортното като футболист ако не се лъжа и беше сравнително дребен и слаб, порасна след като се захвана с щангите и сега е два метра и кусур мъж вероятно около 160-170кг. За близнаците също имам такива познати, едното момче не тренира и е изключително мършав, брат му от малък почна да тренира и да се тъпче със стероиди и стана огромен още на 16-17г., еднакви са на виочина, с еднакви физиономии, но контрастът в телсложението е потресаващ :D

Не мога да отрека,че примерите са доста показателни.Особено за Величко Чолаков.
А гореспоменатият близнак с фитнес или с щанги се занимава?
Аз лично съм убеден,че ще има разлика между 2ма еднояйчни близнака:единият не трениращ,а другия трениращ
волейбол,баскетбол или вдигане на щанги.
И все пак замислете се при близнаци на 10години.Единият започва волейбол,другият щангист.Да кажем,че не взимат
никакъв хап.Като станат на 22г дали ще им е еднакъв ръста.Най-малкото единия постоянно се разтяга максимално,а другият гравитацията го натиска.

казано от Петко К на 29.12.11, 10:27:

И аз от 14 годишен не съм порастнал с нито един сантиметър. Без да съм пипал щанга. Това какво доказва?
И пак да питам, защо намесвате щангите, допинга и професионалния спорт?! И волейболистите сигурно не взимат хапчета?

Доста странно ми се струва,че растежа ти е спрял толкова рано.Колко си висок ако не е тайна?

30.12.11
00:34

Може и да има 2-3 см, разлика, но горе-долу колкото си бях на 14, толкова съм и сега, някъде около 170 см (не повече).

казано от Plamen Popov на 29.12.11, 23:49:

И все пак замислете се при близнаци на 10години.Единият започва волейбол,другият щангист.Да кажем,че не взимат
никакъв хап.Като станат на 22г дали ще им е еднакъв ръста.Най-малкото единия постоянно се разтяга максимално,а другият гравитацията го натиска

Няма смисъл да го мислим. Няма ли факти, просто си спекулираме. Ако намериш - дай да ги видя. Данните, които аз намерих, говорят точно обратното.
Пък и не виждам някой да го кара момчето да става веднага професионален щангист и да почва да вдига пределни тежести по 12 пъти седмично, че това да има значение.

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.12.11 00:36.

БИ

30.12.11
00:48

казано от J. I. на 29.12.11, 21:40:

казано от Борис Ангелов на 29.12.11, 12:28:

Абе ти за какво изобщо говориш бе??Ти връзка с главния мозък правиш ли? я се прегледай първо и тогава пускай коментари
Изобщо за какво говориш и каква връзка правиш?Правиш ли изобщо връзка с главния мозък????

Н
Не ти схванах мисълта, но явно за теб си говорил, защото така излиза. Явно не можеш да разбереш какво пиша, за което не те обвинявам - такъв си се родил просто :)

Не явно ти няма как да разбереш аз какво съм написъл.Подхванал си си некфа тема и сам си говориш и си меляш.

П.П.Айде преди да пишеш вземи малко се образовай и МИСЛИ и тогава пиши!!!

Виж сега - ти си живееш в собствен свят. Не искам да се заяждам с теб, просто това няма смисъл, но помисли малко - как всичките ще са срещу теб и ти пак си държиш на твоето. Може да си прав, но това не става във всяка тема, в която пишеш. Винаги си против другите и винаги след като осъзнаеш, че не си прав - почваш да обиждаш. Аз съм 100% сигурен, че на никой не му пречи да ти изправи гърба с една лопата, но струва ли си ? Едва ли на някой му се занимва с теб - Петко спокойно ти отговори, макар че ти се опита да го обидиш, което може да ти говори, че си единствения олигофрен тук.

Като си толкова отворен ела ти да ми изправиш гърба и аз да те направя на желирано бонбонче да видиш, че е безмислено да се правиш на велик и после да си патиш и то яко!!!Аз си коментирах темата най-нормално и ти дойде да ми се правиш на велик и да ми разправяш аз колко съм грешал - чакай малко бе кой си ти??!Като се правиш толко на отворен ше издеш некой голем.Вече премина всякви граници момче.То твойта тъпотия и наглост не се търпи вече.Като си такъв отворко ела да те видим и ше си тръгнеш без уши - мога да ти дам гаранция!

30.12.11
00:51

А ти кой беше, че не се сещам?
Да, в грешка си. И мен ли ще биеш?
Нямаш работа в тоя форум, явно не можеш да водиш нормална дискусия.

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.12.11 00:52.

БИ

30.12.11
00:59

казано от Петко К на 30.12.11, 00:51:

Аз съм си аз.Аз откакто съм тук си пиша съвсем нормално , докато не се появи някой досадник , който да почне да се заяжда.
Аз не съм такъв, който ще тръгне да обижда и да се заяжда и така нататък - от мен това няма как да го очакваш , но опитваш ли се да се заяждаш с мен, да ме нападаш и то без никакви факти просто ей така да се заяждаш щото си комплексар първият път мога да кажа “ок няма да обръщам внимание, сигурено не е прочел добре или не е на кеф все едно” и втория може да пропусна , но вече като почне да става досадно , ще ме прощаваш и ти и всички ама тоя , който се заяжда жална му е майката.Щото и на мен ми писва , и точно аз съм пример за нормална дискусия щото и в момента ми иде да кажа някой неща дето бих ги направил с най-голям кеф, но ще се въздържа и ако се опитате да мислите и да разсъждавате трезво, а не с някакви комплексарски доводи може и да стигнем до консенсус , но ако продължавате с детското заяждане и глупостите най-много да се стигне до интензивното!

Използвайте повече главата си и по-малко ръцете си - това е съвет от мен иначе няма да стигнете далеч

30.12.11
01:18

Явно всеки, който не е съгласен с теб, се заяжда и има лично отношение. Ако всичко взимаш толкова навътре, не знам.
Айде, J.I е хлапе още, за него разбирам да се държи така, пък и съм го предупреждавал за езика.
А и от теб не видях никакви факти по темата, само заплахи за бой ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.12.11 01:24.

БИ

30.12.11
01:28

казано от Петко К на 30.12.11, 01:18:

Явно всеки, който не е съгласен с теб, се заяжда и има лично отношение. Ако всичко взимаш толкова навътре, не знам.
А и от теб не видях никакви факти по темата, само заплахи за бой ;)

Човек всеки си има лично мнение , нормално не всеки ще е съгласен с мен друг ще си има свое мнение - ок!Нека то не може всички да мислим еднакво, аз с това съм ок не виждам къде е проблема.А точно тук проблема беше , че аз постнах един коментар, което беше личното ми мнение и изведнъж идва не го знам как се казва онова момче и почва да се заяжда и то за неща , които дори не е ставало на въпрос в моето мнение ... сещаш ли се малко е тъпичко така.Ако имаше някакво различно мнение относно моя коментар и това, за което аз съм писал няма проблеми нека сподели и да каже какво мисли.Ама той идва от никъде и говори за съвсем други работи - е извинявай ама тая няма да я бъде.Който си търси майстора си го намира нали знаеш.Както казах аз не съм такъв дето налита на всеки, но ако някой толкова много иска да си го отнесе ок пак няма проблеми.Та ако искате се опитайте този път да разберете намеренията ми , избора е личен

30.12.11
01:48

Тази тема вече е излишна май момчето си избра на къде да тръгне а вие взехте да се карате за глупости.

30.12.11
01:58

Поне американската академия по педиатрия дава ясен отговор: тренировките с тежести не се отразяват на растежа при подрастващи, дори напротив. Това е становище от 2008 г. , което отхвърля предишното - тук . Промяната в позицията им е в следствие от редица медицински изследвания (като например това изследване)

30.12.11
02:23

Off :

казано от Борис Ангелов на 30.12.11, 01:28:

Човек всеки си има лично мнение ...

Какво мнение , какви намерения - форум :) Не се впрягай  за елементарщини...дори не се сещам , за тематиката...
И аз се вживявам , четейки...и смятам , че симптомизира проблем...
  Стига се джафкахте - нищо не е идеално/перфе :) Има си правила и регламент за спазване :)
  Чак па нервене ... (d)

HE

30.12.11
07:28

казано от Борис Ангелов на 30.12.11, 00:59:

казано от Петко К на 30.12.11, 00:51:

Аз съм си аз.Аз откакто съм тук си пиша съвсем нормално , докато не се появи някой досадник , който да почне да се заяжда.
Аз не съм такъв, който ще тръгне да обижда и да се заяжда и така нататък - от мен това няма как да го очакваш , но опитваш ли се да се заяждаш с мен, да ме нападаш и то без никакви факти просто ей така да се заяждаш щото си комплексар първият път мога да кажа “ок няма да обръщам внимание, сигурено не е прочел добре или не е на кеф все едно” и втория може да пропусна , но вече като почне да става досадно , ще ме прощаваш и ти и всички ама тоя , който се заяжда жална му е майката.Щото и на мен ми писва , и точно аз съм пример за нормална дискусия щото и в момента ми иде да кажа някой неща дето бих ги направил с най-голям кеф, но ще се въздържа и ако се опитате да мислите и да разсъждавате трезво, а не с някакви комплексарски доводи може и да стигнем до консенсус , но ако продължавате с детското заяждане и глупостите най-много да се стигне до интензивното!

Използвайте повече главата си и по-малко ръцете си - това е съвет от мен иначе няма да стигнете далеч

Борисе, Борисе май за теб боя е бил само на PlayStation :D
Дали си виждал Петко какво представлява? В случай, че не си - на половината си му и вадиш късмет за момента, че е блага душа. Тук по-голямата част са сериозни хора с голям стаж не само във фитнеса и могат да те вържат на възел, без да се задъхат или изпотят. Хубаво е да си мериш приказките, защото ще вземе някой да те приеме на сериозно и става беля.
Да говориш по този начин можеш в случай, че имаш доста сериозен опит в боя, а като гледам ти липсва. И аз ще те помоля да си оправиш тона малко, защото не си попаднал на място, където можеш да си го позволиш.
И една последна молба - недей да ми отговаряш с същия стил, като на Петко, защото аз изобщо не съм с неговото мислене.

Е аз още преди няколко дни в друга тема му казах на момчето.

казано от Иван Шишманов на 28.12.11, 11:33:

Борис Ангелов стига си дрънкал глупости.

Темата си е за кофата още от дузина мнения.

Ех, ще падна от смях. Борисчо и нагъл стана, написал ми е на лично следното :

“А кой си ти да казваш наляво и надясно че не разбрах?!Я се успокой малко и ти ако имаш претенции да казваш наляво и надясно иди на свинете да им казваш, щото на мен ако ми го кажеш в очите лошо ти се пише .. яко ми омръзнахте нито съм те питал за мнение нито нищо, така че стой си настрана или ела да ти набия кофата щото явно си тъп и не разбираш от дума”

Е Борисчо познай с тия изцепки кой се изложи и кой друг освен себе си изложи.
Поредния кандидат за бананова държава :).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1