Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

06.12.11
10:55

Честит имен ден!!!

06.12.11
11:51

Честит имен ден , да си носиш със здраве името ! :)

06.12.11
15:02

Честит Имен Ден! Жив и здрав да си, Кольо!

Честит Имен Ден! Много здраве, щастие и късмет!

Благодаря ви! Днес получих наистина много добри думи... радвам се, че сме заедно!

06.12.11
19:25

Честит Имен Ден, много здраве, щастие, късмет и успехи !!! (party)

Мнението беше редактирано от Константин на 06.12.11 19:26.

Ей, Коле, замалко да те забравя ! :)
Честит Имен Ден ! Пожелавам ти много много щастие, много късмет, много професионални и лични успехи и още дълго време да ни радваш из форума и на игрището ! :)

13 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, пушен свински бут (50 g)
1.3. Обяд - салата (домати, лук, малко сирене), свински врат на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, пушен свински бут (50 g)
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
- след ставане от сън - 10 g комплексни аминокиселини и 2 g бета аланин
- след закуска - 1 таблетка мултивитамини и 2 капсули Maca и 1 капсула Rhodiola
- преди обяд - 2 g бета аланин
- след обяд - 2 капсули Maca, 1 капсула Rhodiola и 1 капсула Vitamin C
- преди вечеря - 2 g бета аланин

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал съм, но не така свеж, както до скоро. Може би все пак се понатрупа лека умора... категоричен съм, че е много по-малко спрямо предишните 2 години. както и да е, тонусът е по-скоро много добър, разсъних се и съм в добро разположение на духа и тялото. В близките дни трябва да помисля как да определя съотношението между почивка и увеличено силовото натоварване без да спирам волейбола... за всичко това имам един месец, като в края му трябва да съм отново в бойно състояние. Ще го мисля...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.12.11 08:33.

13.12.11
08:41

казано от Кольо Пияндето на 13.12.11, 08:32:

..В близките дни трябва да помисля как да определя съотношението между почивка и увеличено силовото натоварване без да спирам волейбола... за всичко това имам един месец, като в края му трябва да съм отново в бойно състояние. Ще го мисля...

В първия момент прочетох само ”спирам волейбола”, защото беше слязло на нов ред и се оцъклих. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.11 08:41.

Ба... никакво спиране на този етап! :D Ясно ми е, че един мрачен ден и това ще се случи, но тогава ще се наложи лекарски екип да ме окове в къщи, за да не допълзя до залата... :D

За презареждане, може една игра на топки :D (bowling)

казано от Aktrisata на 13.12.11, 09:11:

За презареждане, може една игра на топки :D (bowling)

Не съм забравил... треперете в очакване! (party)

14 декември 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, пушен свински бут (50 g)
1.3. Обяд - свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, пушен свински бут (50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g)

2. Тренировка - волейбол.

3. Хранителни добавки
- след закуска - 1 доза мултивитамини и 2 капсули Maca
- по време на тренировка - 1 доза Purple Wraath и 2 g бета аланин
- след тренировка - 10 g комплексни аминокиселини
- след вечеря - 1 капсула Rhodiola

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал съм, със силите си. Разбира се, не пропускам факта, че вчера не тренирах. Малко бавно се разсъних, но тонусът е екстра. Тренировката, обаче, не се получи особено добре. Средна работа, така и не успях да достигна максимални обороти. Не съм доволен, уморих се.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.12.11 11:37.

15 декември 2011

1. Хранене
- по никое време - 1 вафла
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (220 g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган (220 g), зрял червен боб (120 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Е, с една вафличка де... и аз съм човек. :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - снощи бях доста уморен, днес съм изненадващо добре. Леката умора продължава да се усеща, но не ме е грижа за нея. В събота ми е последния мач за полусезона и тя няма как да ми повлияе. Днес тренираме по изключение, но искахме да “опипаме” голяма зала преди мача в Русе, където ще играем в такава. Тонусът е много добър.

16 декември 2011

1. Хранене
- по никое време - шоколад (40 g)
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (180 g), царевица (140 g), сурови бадеми (30-40 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган (180 g), царевица (140 g)

2. Тренировка - волейбол.

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно (+ малко шоколад) :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - днес също трудно отворих очи и се разсънвам бавно. Явно е време за почивка. Преди това, обаче, ще се напъна за последния мач утре. Чувствам се добре като цяло, но леката умора си стои...

Вчера - много път, много добро хранене и една страхотна победа!

Следва малко активна почивка. Не мисля, че има нужда да описвам храненето - безобразия не е имало, няма и да има. В предстоящата седмица ще намаля малко оборотите, може би ще тренираме един-два пъти, но на фитнес няма да ходя. Мисля, че се справих с първата половина от състезателната година много добре - през цялото време в чудесна кондиция! В близките дни ще напиша по няколко думи за добавките в този изминал период и ще разкажа за плановете ми за добавки нататък. Още не съм се успокоил от снощната еуфория... :)

Подготвих хапчетата и прахчетата за предстоящия втори състезателен полусезон:

Now Foods Vit-Min 100
Now Foods Vitamin D-3

Now Foods Magnesium citrate
Now Foods L-OptiZinc
Now Foods Vitamin B-6

Now Foods Horny goat weed extract

Controlled Labs Green MAGnitude

Scivation Xtend
Pure Nutrition BCAA Blast

Така... в края на миналата година и през първите дни на тази си починах, предимно от водене на дневника. :) Наспах се, намалих оборотите в тренировките, починах добре. По празниците храната беше малко повечко, съвсем умишлено, без джънк-извращения, но и без да бягам от вкусотиите като дявол от тамян. Време е за втория състезателен полусезон, чакат ни важни и тежки мачове, уверен съм. Започвам суплементацията с импровизираното ZMA. Далеч съм от всякакви мисли за игри с тестостерона, идеята е с него да подобря възстановяването. Заради тази комбинация от цинк, магнезий и витамин В6 ще се наложи да поразбутам малко храната, за да мога да го приемам на сравнително празен стомах - ще засиля вечерята и досегашното хранене преди лягане ще го разпределя в други моменти. Скоро ще започна Green MAGnitude и витамините, а малко по-късно - епимедиума. След като допия Purple Wraath, по време на тренировка ще приемам по 15 g ВСАА.

3 януари 2012

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 3 яйца, 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g), извара (100 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
- по време на тренировка - 1 доза Purple Wraath
- преди лягане - 2 таблетки Now Foods Magnesium citrate + 1 капсула Now Foods L-OptiZinc + 1 таблетка Now Foods Vitamin B-6

5. Общо мнение за физическото състояние днес - чудесна кондиция, чувствам се готов за подготовката. Тренировката - тежичка. Много съм доволен - работих в чудесно темпо, с отличен тонус и се натоварих добре. За съжаление има твърде малко време до подновяването на мачовете и няма как да натисна силовата подготовка така, както искам. Ще импровизирам, другото ми е приоритет.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.12 20:16.

DO

03.01.12
23:36

Пиридоксина е трябвало повечко от П5п да внесат,наиситна.
Магнезия,цинка и б6 по 100 бройки всяко как мислиш да ги пиеш ? Месец всекидневен прием - месец почивка ?

4 януари 2012

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 3 яйца, 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - свински врат на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, извара (100 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
- по време на тренировка - 1 доза Purple Wraath
- преди лягане - 2 таблетки Now Foods Magnesium citrate + 1 капсула Now Foods L-OptiZinc + 1 таблетка Now Foods Vitamin B-6

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, разбира се - с мускулна треска от снощния бяс във фитнеса. Очаквах я, но доста по-силна. Нормално е. Ще направя още 2 или 3 тежки тренировки, след това отново минавам в лекия 50%-ов режим. Няма време за повече натискане на физическата подготовка.

казано от Denny Crane на 03.01.12, 23:36:

Магнезия, цинка и б6 по 100 бройки всяко как мислиш да ги пиеш ? Месец всекидневен прием - месец почивка ?

Ами тъй като не открих сериозни доводи против, мисля да е за по-дълъг непрекъснат период, възможно е да изкарам всичките 100 дни. Разбира се, може и да съм в грешка, но почти всички изследвания, на които попадам, са за период от поне 8 седмици... пропускам ли някой детайл?

Случайно открих малко GABA в къщи (не повече от 10-15 капсули по 500 mg), та може да пускам по една заедно с цинка, магнезия и витамин В6 (в статията на bb-team за ZMA мернах тази идея).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.12 08:45.

DO

04.01.12
15:49

То по принцип си е индивидуално,но 100 последователни капс 30мг цинк монометионин и 50мг б6 хдх не знам дали няма да дойде в повече.Може да изкараш първия месец последователни,а после само в тренировъчни дни или нещо такова.
А на ГАБА-та не съм привърженик,но щом са ти останали... Но не съм се интересувал как си взаимодейства с цинк и магнезий.

казано от Denny Crane на 04.01.12, 15:49:

То по принцип си е индивидуално, но 100 последователни капс 30мг цинк монометионин и 50мг б6 хдх не знам дали няма да дойде в повече. Може да изкараш първия месец последователни, а после само в тренировъчни дни или нещо такова.

При всички случаи ще си направя добре сметката, защото е възможно да ми се съберат по 160-170 mg витамин В6 дневно за 2 месеца... Навсякъде, където гледах, пише, че не са наблюдавани странични ефекти при дози до 200 mg дневно, а за предозиране се говори при системно приемане на повече от 800-1000 mg дневно. Въпреки това не съм много ентусиазиран от тези 160-170 mg. В този период ще тренирам 6 пъти седмично де...

P.S. Най-вероятно ще сменя Vit-Min 100 с EcoGreen Multi точно по тази причина.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.12 16:30.

DO

04.01.12
16:44

Вит-мин 100 е много грубиянска добавка :)
Тези конски дози витамин Б не са много за подценяване.По принцип това за б6 над 200мг+ го дават за сериозните странични ефекти по нервната система и други,но казва ли ти някой дали няма да вдигнеш кръвно примерно.Или при такива дози за продължително време пък да промени съотношенията м/у калций и магнезий,което с допълнителния магнезий може да доведе до други истории.Съгласявам се с теб,че при комбиниране ще стане много.

Мнението беше редактирано от donsir на 04.01.12 16:47.

Vit-Min 100 при мен сработва чудесно, но си мисля, че наистина трябва да се внимава, ако се приема успоредно с други суплементи, съдържащи витамини от групата В. Ако той е единственият източник на витамини - ОК, но при моите интимни планове... :)

04.01.12
21:18

Vit-Min 75+ познати ли са ти като продукт, не са чак толкова грубиянски? :D

04.01.12
21:29

казано от Кольо Пияндето на 04.01.12, 16:10:

казано от Denny Crane на 04.01.12, 15:49:

То по принцип си е индивидуално, но 100 последователни капс 30мг цинк монометионин и 50мг б6 хдх не знам дали няма да дойде в повече. Може да изкараш първия месец последователни, а после само в тренировъчни дни или нещо такова.

При всички случаи ще си направя добре сметката, защото е възможно да ми се съберат по 160-170 mg витамин В6 дневно за 2 месеца... Навсякъде, където гледах, пише, че не са наблюдавани странични ефекти при дози до 200 mg дневно, а за предозиране се говори при системно приемане на повече от 800-1000 mg дневно. Въпреки това не съм много ентусиазиран от тези 160-170 mg. В този период ще тренирам 6 пъти седмично де...

P.S. Най-вероятно ще сменя Vit-Min 100 с EcoGreen Multi точно по тази причина.

Просто върти витамините - 1 месец ВитМин100, друг месец Адам, после Еко Грийн и т.н.

Стоянчо, състезателните ми периоди са с продължителност между 2 и 3 месеца, съответно изграждам стратегията си (като силова подготовка, хранене и суплементация) така, че да ги обезпеча оптимално. Има логика в думите ти, разбира се... просто този път реших да пробвам ZMA, което налага малко да се съобразявам с мултивитаминния продукт, който ще приемам. В случая витамин В6 май ще ми дойде множко, ако избера силнички мултивитамини.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.12 22:03.

5 януари 2012

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
1.3. Обяд - патешка супа, свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, извара (200 g)
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (170-180 g), царевица (140 g), кашкавал (100 g), шепа сурови бадеми

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
- след закуска - Now Foods Vitamin D3
- между обяда и следобедната закуска - 1 доза Controlled Labs Green MAGnitude

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Все още донамествам храната. В момента е ле-е-еко намалена, но от другата седмица се връщам към обичайните количества.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - снощи тренирах малко тегаво - бърз и повратлив съм като презокеански параход! :) Разбира се - нормално е да съм тромав в момента (след почивка и по-тежки щанги). Техниката се е позагубила, но в поносима степен и се надявам, че ще компенсирам достатъчно бързо. Мускулната треска все още е налична, но в рамките на преодолимото, не ме тормози. Днес се чувствам ОК, няма проблеми с умора.

Изясниха се всички детайли по първенството (дати и организация) и се оказа, че мога да започвам новата комбинация от добавки. Започнах моето handmade ZMA, днес включих и витамин D. Мултивитамините ще ги включа след около 2 седмици, за да покрият най-натоварения период. Категорично се отказвам от Vit-Min 100 и ще приемам EcoGreen Multi. Билката ще я стартирам в началото на февруари. Започвам Green MAGnitude, независимо, че днес няма да тренирам... идеята е да сработи малко по-рано, за да подсигури подготвителния период и състезателния след него.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.12 18:22.

6 януари 2012

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, 1 Corny
1.3. Обяд - свински врат на тиган (200+ g), печени картофи (200-250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, извара (200 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200+ g), печени картофи (около 200 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
- след закуска - 1 драже Now Foods Vitamin D3
- преди тренировка - 1 доза Controlled Labs Green MAGnitude
- по време на тренировка - 1 доза Controlled Labs Purple Wraath
- след тренировка - 10 g Pure Nutrition Amono 2000

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. E, сутринта ми се хапваше нещо сладко де... :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - трудно отворих очи (отдавам го на ZMA, но не съм съвсем уверен). Разсъних се бързичко, обаче, няма умора, мускулната треска е “омекнала”. Готов съм за тежка тренировка днес!

Тренировката наистина беше доста тежка - имаше силова част + спринтове, след това много нападение (т.е. скачане) и много защита (лягане). Справих се задоволително, доволен съм. Уморих се доста, но участвах почти пълноценно до последната минутка. На този етап - нормално е.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.12 23:01.

06.01.12
10:11

казано от Кольо Пияндето на 04.01.12, 22:01:

Стоянчо, състезателните ми периоди са с продължителност между 2 и 3 месеца, съответно изграждам стратегията си (като силова подготовка, хранене и суплементация) така, че да ги обезпеча оптимално. Има логика в думите ти, разбира се... просто този път реших да пробвам ZMA, което налага малко да се съобразявам с мултивитаминния продукт, който ще приемам. В случая витамин В6 май ще ми дойде множко, ако избера силнички мултивитамини.

Е, до колкото знам излишното от Б-групата се изпикава.

Витамините от групата В са водноразтворими, така е... и все пак ми се струва рисковано.
Не мога да си позволя риск в случая. При други условия щях да съм по-смел.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.12 10:15.

7 януари 2012

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 яйца, 2 супени лъжици мед
1.2. Втора закуска - пропускам
[тренировка]
- след тренировка - 1 парче шоколадова торта и чаша прясно мляко
1.3. Обяд - пилешки крилца на грил (200+ g месо), печени картофи (200 g), сурови бадеми (20 g)
1.4. Следобедна закуска - кашкавал (100 g)
1.5. Вечеря - печено свинско с картофи (картофите бяха малко, повечко бяха мръвките), 2 яйца, малко суджук и голяма шепа сурови орехи

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
- по време на тренировка - 2 дози Controlled Labs Purple Wraath
- след тренировка - 10 g Pure Nutrition Amino 2000
- след закуска - 1 драже Now Foods Vitamin D3, 1 таблетка (500 mg) Vitamin C

4. Общо мнение за храненето днес - лоши хора ме подхлъзнаха след тренировка към сладкарница Неделя... :D подли хора ви казвам! :D Обядвах купена готова храна. На вечеря хапнах суджук от пилешко и свинско месо (1:1), производство на Джиев... впечатляващо вкусен!

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но умора от снощи си имаше... няма как. Тренирах добре, направих всичко така, както го исках. Наложи се, обаче, да направя тренировката в по-бавно темпо (увеличих почивките между сериите).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.12 09:58.

8 януари 2012

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 1 кисело мляко, 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - кашкавал (100 g), сурови бадеми (20 g), 2-3 шоколадови бисквити
1.3. Обяд - 1 пилешко бутче на грил, печени картофи (200 g), извара (200 g)
1.4. Следобедна закуска - пропускам
[тренировка]
1.5. Вечеря - 1 пилешко бутче на грил, 3-4 крилца на грил, грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
- след закуска - 1 драже Now Foods Vitamin D3
- по време на тренировка - 1 доза Controlled Labs Purple Wraath

4. Общо мнение за храненето днес - малко разтегнах храненето във времето днес, затова пропускам едната закуска.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, чувствам се чудесно. Няма остатъци от вчерашната умора, което ме радва, защото ги очаквах.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.12 09:58.

9 януари 2012

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 2 яйца, цедено кисело мляко (100 g), 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце,  извара (200 g)
1.3. Обяд - патешка супа, свински котлет на тиган (200+ g), грах (180 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (100 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински котлет на тиган (200+ g), грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
- след закуска - витамин D3 и С
- по време на тренировка - 15 g ВСАА

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Донагласям храната все още.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал съм, свеж. Малко трудно се събуждам от както започнах да приемам цинк, магнезий и витамин В6 вечер. Възстановявам добре, обаче.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.12 13:07.

10 януари 2012

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (25 g), 2 яйца, цедено кисело мляко (100 g), 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - цедено кисело мляко (200 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце,  извара (200 g), 1 вафла Морени
1.3. Обяд - свински котлет на тиган (200+ g), царевица (140 g)
1.4. Следобедна закуска - цедено кисело мляко (200 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (100 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински котлет на тиган (200+ g), царевица (140 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу стандартно. Взех си цедено кисело мляко. На мен ми харесна вкуса и консистенцията му, а етикетът показва двойно повече белтъчини при същото количество въглехидрати спрямо нормалното кисело мляко. Може да помисля как да оставя цеденото кисело мляко в менюто ми. Малко повече белтъчини се събират днес.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - като цяло - много по-добре, от колкото очаквах. Снощи тренировката беше много тежка. Стигнах по-рано в залата и заедно с един от моите съотборници решихме да започнем по-рано. Резултатът - 2 часа и половина стабилна тренировка. По-голямата част от нея беше посветена на подаване и защита, което означава непрекъснато падане и ставане. Последната 1/3 от тренировката включваше защита и нападение, т.е. скачане и приземявания. Справих се учудващо добре с всичко това, играх на добри обороти до края на заниманието. Имах чувството, обаче, че днес няма да мога да мръдна. За мое учудване днес тонусът е сравнително много добър. Има малко тежест в краката, но в рамките на разумното.

За днес съм запланувал фитнес - последният тежък фитнес преди летния бодибилдинг. :)
(това не значи, че ще спра фитнеса, просто отново ще намаля натоварването там)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.12 09:12.

11 януари 2012

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1 яйце,  извара (200 g)
1.3. Обяд - свински котлет на тиган (200+ g), зрял червен боб (120 g)
1.4. Следобедна закуска - цедено кисело мляко (200 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (100 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински котлет на тиган (200+ g), зрял червен боб (120 g), 2-3 кисели краставички, сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки

5. Общо мнение за физическото състояние - снощи се получи хубава тежка тренировка във фитнеса, днес се чувствам екстра. Има остатъци от умора в краката (следствие на извращението в понеделник, разбира се). Като цяло тонусът и състоянието ми са ОК. Тренировката отново беше доста тежка и този път загубих мощност към края. Като цяло тренирах добре, но фитнесът снощи оказа влияние. Усетих и не особено приятна болчица в дясното бедро. Ще видим тая работа...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.01.12 22:42.

12 януари 2012

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g), 2 яйца, чиа (20 g), 1 доза матричен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, свинско филе (50 g), извара (100 g), 1 вафла Мура
1.3. Обяд - свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, свинско филе (50 g), извара (100 g), овесени ядки (50 g)
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200 g), царевица (140 g), 2-3 кисели краставички, сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
- преди вечеря - 1 доза Controlled Labs Green MAGnitude

5. Общо мнение за физическото състояние - едва отворих очи, но се разсъних бързо. Очаквах да съм смазан, но се чувствам добре. Разбира се - има лека умора от снощи (много скачане имаше). Всъщност - нормално е - фитнесът във вторник (1) беше тежък и (2) беше вечерта. Ще направя всичко възможно тези тренировки да ги правя във вторник сутрин, така имам повече време за възстановяване и се чувствам далеч по-комфортно в сряда на тренировката по волейбол. Прекратявам тежките фитнеси и отново намалявам тежестите наполовина. Ако се налага - ще пропускам щангите в името на по-доброто възстановяване. Импровизацията трябва да бъде много прецизна, всичко ще е въпрос на моментен тонус, защото очаквам н.в. Умората да започне да ми диша във врата. Нямам намерение да й давам особени шансове да ме настигне... :) Тежки щанги ще има в режима ми отново след края на състезателната година.

Добрите новини - странната опъваща болка в бедрото от снощи днес я няма. Явно е било нещо моментно, което ме радва. Нямам нито право на контузии, нито време за тях.

13 януари 2012

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, извара (200 g), няколко сушени сливи
1.3. Обяд - свински врат на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g), няколко сушени сливи
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (100 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински врат на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), 2-3 кисели краставички, сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Комбинацията от сушени сини сливи и сурови бадеми се оказа мега-вкусна!

5. Общо мнение за физическото състояние - отпочинал съм, чувствам се много добре, тонусът е екстра. Тренировката - отново тежка, игрови елементи и ситуации, а накрая отскоци и тичане. Нямах проблем с натоварването. Утре мислех да ходя на фитнес, но ще е по-разумно да пропусна. В неделя тренирам, другата седмица ще е тежка (с контролни мачове), а в събота имаме официален мач. Полза от преумора нямам, не трябва да допускам спад в тонуса от тук нататък.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.01.12 22:05.

13.01.12
08:55

Кольо, всъщност 13-ти е днес, а ти си описал всичко до последния грам, включително и вечерята. :) Пишеш за предния ден или си предвидил всяка трошица до милиграм от сутринта още?

казано от Boby_ на 13.01.12, 08:55:

Кольо, всъщност 13-ти е днес, а ти си описал всичко до последния грам, включително и вечерята. :) Пишеш за предния ден или си предвидил всяка трошица до милиграм от сутринта още?

Не пиша за вчерашния ден, просто всичко за днес съм приготвил от вчера. :) За всеки работен ден храната ми е поне 99% готова от предишния ден. Понякога се появява нещо “в крачка” (супа, вафла, салатка и т.н.), съответно просто го допълвам. Почти всичко, обаче, е ясно предварително...

P.S. Докато писах това и се появиха едни сушени сливки, та... ;)

Колкото до днешния петък 13-ти... аз и моето звероподобно нямаме проблеми с тия неща! (sun)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.01.12 10:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1