Мнение за 4 дневен сплит

19.01.12
21:05

Здравейте,на 18 съм,175см,68кг. Целта ми е ММ. Стаж в залата около 8 месеца.
Храната ми е на доста добро ниво.
Какво мислите за следният сплит:

Понеделник - гърди,корем
Вторник - гръб,трапец,задно рамо,корем
Сряда - почивка
Четвъртък - Ръце
Петък - Крака,Предно и средно рамо,корем
Събота/Неделя - почивка

Преди карах по този сплит но гърдите бяха с предно и средно рамо,но след като направя гърдите нямам сила за рамото и го изместих при краката (дали е добре?)
Ще карам пак по този сплит ,но ще вкарам други упражнения от миналите,серии и т.н :)

И така...

Понеделник:
Гърди:
Лежанка - 3x8
Полулег с дъмбели - 3х8
Пек-Дек - 3х8
Кофички - 3хотказ

Вторник:
Гръб:
Набирания с широк хват - 4хОтказ
Придърпване на долен скрипец - 3x8
Гребане с дъмбел - 4х8
Разтваряне за задно рамо - 3х10
Повдигане на щанга за трапец - 3х10

Сряда Почивка

Четвъртък:
Ръце:

Тесен хват - 3х8
Разгъване на горен скрипец - 3х8
Френско - 3х8
Бицепсово сгъване с крив лост - 3x8
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3x8
Чуково - 3х8
Предмишница - 3х10

Петък:
Крака:

Клекове - 3х10
Лег-Преса за крака - 3х10
Бедрено разгъване - 3х10
Сгъване - 3х10
Прасец - 3х10
Предно и Средно рамо:
Раменна преса с щанга пред врат - 3х8
Разтваряне на дъмбели встрани - 3х8

Като в тази последователност мисля да я правя 1 месец,като след това заместя някой от упражненията ,за да не привикват мускулите.

Бихте ли ми дали някъкви съвети относно сплит-а.

Благодаря!

20.01.12
11:42

Според мен сплит-а ти е добър, аз също в момента тренирам по подобен сплит, но предното рамо го правя веднага след гърди и на мен ми е по-добре така, понеже с по-малко серии за рамо постигам по-добро кръвонапълване. Преди и аз го тренирах с крака, но тогава тренирах 3 пъти седмично. Все пак мисля,че и така както ти го правиш е добре :)

20.01.12
13:50

Доста добре. Сам ли го сглоби или ти го направи някой?

20.01.12
15:19

Ами преди време карах по един 4 дневен сплит подобен на този ,тук от форума,но като цяло не съм гледал от никъде.
Има ли проблем ,че преди няколко месеца (2-3) съм карал по подобен сплит,трябва ли да го смена с коренно различен или няма значение.

23.01.12
19:44

Извинявам се за оффтопик-а. Прасеца ми изостава и като цяло ми е доста слаб,а бедрата ми са доста добре. Мога ли в понеделник след гърдите да направя 1 упражнения за прасец. Както и в петък ще си го тренирам. :)

23.01.12
22:31

може да

05.03.12
21:35

Какво е първото упражнение от деня за ръце “тесен хват”?

05.03.12
21:59

казано от pavlovp на 05.03.12, 21:35:

Какво е първото упражнение от деня за ръце “тесен хват”?

Избутване на щанга от лег с тесен хват ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1