Sunrise log

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.01.12
17:19

На най-дебелото въже се прави хват...ама да де, става и за ръце, най-общо.
Пулса, като го мериш, ще разбереш за колко време възстановяваш след определено натоварване...и да си намаляваш почивките, увеличаваш тежести и т.н.
Няма смисъл да си мериш пулса след единични лифтове...НИКАКЪВ!

Ръце правя и аз, няма нищо лошо, ама се крия да не ме виждат билдърите....:))))

25.01.12
17:52

казано от slavko на 25.01.12, 17:19:

На най-дебелото въже се прави хват...ама да де, става и за ръце, най-общо.
Пулса, като го мериш, ще разбереш за колко време възстановяваш след определено натоварване...и да си намаляваш почивките, увеличаваш тежести и т.н.
Няма смисъл да си мериш пулса след единични лифтове...НИКАКЪВ!

Ръце правя и аз, няма нищо лошо, ама се крия да не ме виждат билдърите....:))))

Според мен не си прав бат’ Слави- Абаджията така оценява макса- на база на пулса, сигурен съм че си го чувал. Даже и в онзи семинар, с линка в твоя дневник го каза това. И Пол Чек разправяше, че било добра опция. Пък възстановяването, като го замери човек 2ри път, но предполагам тука говорим от еднаква гл.т. и няма смисъл да разписваме много.
Мен ме притеснява факта, че макс пулс= 220-възраст, за мен= 200 да кажем. Аз съм правил на Табата 215, което си е никаква работа, смятай ако говорим за нещо сериозно. Животното и Козела в даото разправяха- 1ят че среден пулс 200+ за тренировка не е нищо особено, 2я за някъв руснак работел на 245 и нямал проблеми... та пак макса става разтегливо понятие.

То по-опасно някой “функционер” да не те види, че билдърите ще се зарадват, че си от тяхната партия :)

25.01.12
21:01

на 245 ще гръмнеш като бойлер...
Ще изгледам пак Абаджията...бая сме си мерили пулсовете след спринтовете и тренерката записваше ли, записваше...ама бях малък и глупав да питам, аджеба за какво го прави:)
За пулса при тежките лифтове ще питам и Сашо какво мисли.

25.01.12
23:39

казано от slavko на 25.01.12, 21:01:

на 245 ще гръмнеш като бойлер...
Ще изгледам пак Абаджията...бая сме си мерили пулсовете след спринтовете и тренерката записваше ли, записваше...ама бях малък и глупав да питам, аджеба за какво го прави:)
За пулса при тежките лифтове ще питам и Сашо какво мисли.

Аз да, но явно не всички: линк, като това е човек, чиито мнения ценя изключително много (повече от бая хамерикански автори) и мисля че е достоверно.
Може да има общо а? (за тренерката ти)
На семинара на Абаджията беше към края мисля, а пък Сашо задължително, там няма две мнения :)

26.01.12
08:56

Ще ви кажа какво мисля :
1. На такива 245-260-280 казани от някой, че някой друг ги е измерил някога, някъде, не вярвам ;)
Защото има едно нещо наречено сърдечен цикъл(систола 0,4сек и 0,4сек сърдечна пауза при пулс 75).Камерната диастолата и сърдечната пауза е времето ,през което кръвта навлиза в коронарните съдове и доставя кислород на сърцето . При пулс 160 липсва сърдечната пауза , т.е. има систола на предсъдията-0,1сек (камерна диастола по същото време) и 0,3 камерна систола (намаляла е доставката на кислород за сърцето 5 пъти) . Над 160 удара сърдечните съкращения стават неефективни поради хипоксията на кардиоцитите, продуктите на метаболизма им също не могат да бъдат ефективно отстранени, намалява минутния обем на сърцето(това към което всички спортисти се стремят е висок минутен обем).
Мисля, че всеки може да си сметне времена и достижими пулсове...Ще повярвам когато някой ми покаже такъв пулс измерен с холтер монитор :)

2. Абаджията вероятно е напипал нещо, по което да разбере дали се скатават - тренировките на щангистите се единички, рядко двойки, още по-рядко тройки, почват с големи паузи, после намаляват паузите, после пак ги увеличават. Все по някое време са максимално вработени и ефективни и най-вероятно той е хванал този момент и връзката му с моментния пулс. Иначе да определиш къде ти е макса според пулса - или аз не разбирам толкова(а аз не разбирам чак толкова), или нещо не мога да го смеля...

3. Формулата 220-0.8хвъзраст е мит. Щото 36 пулс за 10 секунди съм хващал на мои трениращи няколком пъти, е кво, излиза, че трябва да са на по на 4-5 годинки ли ? Моя максимален пулс(измерен) е бил 212 след едночасово адско натоварване, пък не съм бил на 10 години тогава, а на 25 ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.01.12 09:23.

26.01.12
10:02

1. Звучи много обосновано и логично. Не съм запознат с тази материя, просто заради човека го вярвам. Аз също мера за 10сек, един приятел ми обяснява, че пулса ми се струва толкова мека материя, заради голямата грешка при измерването. Все се каня да взема 1 часовник пулсметър, но и те колко са верни нз.

2. Тези дни ще се опитам да преровя семинара и да ви кажа точно около кои минути говореше за това. Аз е ясно, че не разбирам колкото теб, но ми се вижда логично. Колкото по-трудно ти е едно нещо- толкова по-висок пулс ще вдигнеш. Мисля, че пак в същия семинар (или пък не) каза, че така избягвал проблема с руските схеми- да използваш предварително зададени за месеци напред тежести, които няма как да реализираш всеки ден- днес ти е ден и са ти малко, утре си смазан и се контузваш от тях.

3. А ти как определяш максималния пулс тогава? В една от статиите ти беше писал, че издръжлив човек е онзи, който може да подържа някаква чистота за някакво време (да не търся точни числа), следователно трябва да го знаем поне горе-долу.

26.01.12
12:32

1. Аз пък не вярвам ей така - на сляпо, независимо кой е човека ;) Мислил ли си някога по въпроса защо пулса се мери за 10 секунди ? :)

2. Наистина не мога да видя връзка между маскимална тежест за 1 повторение и МСЧ...и мога да ти изпиша доста, но вече съм го писал в стаиите макар и под друга форма...както съм го писал и тук - в твоя дневник.

3. Много лесно - над 30 за 10 секунди си О.К., влезнал си в зоната на здрача :) Дадеш ли >12 разлика - в топ форма си :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.01.12 12:33.

26.01.12
12:46

1. Защото ако го мерим за повече ще има възстановяване, а ако го мерим за по-малко ще е прекалено малко за реалистичното му измерване. Това съм “мислил аз”, защо е всъщност?

2. Може би не съм достигнал етапа на зрялост, в който да разбера нещата по начина, както си ги казал. Сега ще потърся точно думите на Абаджиев, да видим дали ще си съгласен.

3. Т.е. не те интересува точно къде е МСЧ като абс.стойност?

26.01.12
13:09

Абаджиев(лекция)

В последната минута споменава това, но плеърът е супер тъп и превъртам много трудно. И не съм проверил много добре из лекцията. Ако някой го гледа цялото сега да сподели тук ли го обяснваше това или на друго място съм го чул.

Пуснах и 1 гугъл по темата:
-Поликин го споменава тук- cyk(отделно гледам това cyk1 и се зачудих кой му превежда на статиите на български)
-и тук също- cyk2

Но детайлно разгледан въпроса не можах да намеря.

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 26.01.12 13:10.

26.01.12
14:10

казано от Sunrise Warrior на 26.01.12, 12:46:

1. Защото ако го мерим за повече ще има възстановяване, а ако го мерим за по-малко ще е прекалено малко за реалистичното му измерване. Това съм “мислил аз”, защо е всъщност?

Да :)

2. Може би не съм достигнал етапа на зрялост, в който да разбера нещата по начина, както си ги казал. Сега ще потърся точно думите на Абаджиев, да видим дали ще си съгласен.

Ми не мога да го пусна...я напиши точните му думи.

3. Т.е. не те интересува точно къде е МСЧ като абс.стойност?

Да :)
Щом си над 180 удара в минута, не трябва да те интересува много, много... ;) Погледни пак онова за цикъла на работа на сърцето под натоварване ;)

27.01.12
13:04

казано от Иван Абаджиев на :

може да се вдигат само класически и пак да не бъдат постигнати високи резултати... (ne6to otrqzano) с 15-20% по-ниско от действителната максимална, мислейки си че използваш макса, но той всъщност да не е. Но ние им поставихме датчици и радио предавател и приемник, който отчиташе точно пулса. И ако атлета даде пулс 180, той работи в анаеробни условия и това е близо до неговия макс, но ако работи на 170 и по-малко, означава че той може да вдигне повече

По тези му думи гледате нещата абс. еднакво, но съм сигурен че някъде съм чел/чувал детайни разяснения по темата...

Днес:
1. преден клек
5ци- 20,40,60,80кг
3ки- 90,100кг
1ци- 105,110,115кг

2.гребане с гира- 4х8 на 30кг
3.военна преса- до 65кг 8ци

4.преден клек
3ки- 80,85,90кг
7ци- 80,80,80кг

Едно от моите момчета днес направи 1ят си Фран- 5.20мин... той ще стане по-як от мене :) Няколко къси набирания но много добре!

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 27.01.12 13:07.

27.01.12
13:21

Няма и да чуеш никъде по-подробно ;)
Това за 180 пулс си е самата истина и всеки(или почти всеки) треньор знае, че това е работната зона. Обърни внимание какво ти написах “напипал е нещо, по което да разбере дали се скатават”;”тренировката им започва с големи почивки, които после намаляват, после пак се увеличават”.

27.01.12
14:57

казано от James Hinks на 27.01.12, 13:21:

Това за 180 пулс си е самата истина и всеки(или почти всеки) треньор знае, че това е работната зона. Обърни внимание какво ти написах “напипал е нещо, по което да разбере дали се скатават”;”тренировката им започва с големи почивки, които после намаляват, после пак се увеличават”.

Това за почивките не го знаех, но знам че прогресията му била 70-80-90-100-95-105% примерно... активира яко нервната с-ма свали малко и после удря нов макс. Но това с почивките не го разбирам и без бой си признавам :)
Ти в крайна сметка мислиш, че не може пулса да е определящ за макса така ли остана?

27.01.12
15:05

казано от Sunrise Warrior на 27.01.12, 14:57:

казано от James Hinks на 27.01.12, 13:21:

Това за почивките не го знаех, но знам че прогресията му била 70-80-90-100-95-105% примерно... активира яко нервната с-ма свали малко и после удря нов макс. Но това с почивките не го разбирам и без бой си признавам :)
Ти в крайна сметка мислиш, че не може пулса да е определящ за макса така ли остана?

Ма ти хем си го написал, хем не си го разбрал - той казва каквото предположих и аз - чрез пусла определя дали са максимално вработени, а не дали тежестта им е макс.

27.01.12
21:14

ОК, аз все пак мисля че е показателно за макс, но карай няма как да го докажа. Това с почивките мога и аз да го пробвам- големи почивки докато вдигам тежестите, намалявам ги след макса и на следващото вдигане на тежестите пак ги увеличавам?

30.01.12
23:04

Днес беше вълнуващ ден. Бая задължения поотхвърлих ма тегаво. Към 6 следобяд викам да паля колата 1я път въртя акумулатора ма не можа да запали викам аре ще изкл за малко и пак.... и всички свърши не падна на 100% ма нямаше живец в него. Пък аз бях спрял с предницата нагоре ‘щот пък вчера не мога да я избутам 20мин от снега. Естествено когато някой ти трябва за помощ няма кого да викнеш, намерих 1колега дет вика тръгам ма неговата морга още по-дръглива от моята и тука опъваме въжета, бутай напред, назад... абе пълен да не казвам. Накрая едни момчета сотаджии викат искаш ли ток и само докат сложихме кабелите и запали, ма това сигурно след 30,40мин и буквално вместо ръце, усещах само болка. После пък като да спирам пред 1 блок и уцелих няква дупка и поледица ест, направо откчих, ма я бутнах сам. Та така, иначе и трена беше кофти някакси не бях в кондиция днеска, пък сега кокалите на рамената са ми натъртени доста... с 2 думи- на черпняк съм за целия ден.

1. преден клек
5ци- 20,40,60,80
3ки- 90,100
1ци- 105,110,115
2.лег 10ки- 50,70,70
3.преден клек 5х5 на 80кг

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 30.01.12 23:07.

02.02.12
17:01

1.преден клек-
5ци- 20,40,60
3ки- 70,80,90
1ци- 95,100
2.странична преса- 15кг(6повт)- 25кг(6повт)- 30кг(4)- 27кг(6повт, с подклек)
3.стриктно гребане с гира- 3х10@30кг
4.преден клек
3х3@85кг
3х7@70кг

Снощи бях на разположение и ме дигаха 5пъти и няколко ставах аз, и сутринта като станах усещах тялото си леш, отделно започнах деня с 1час изриване на коли от снега. После придремвах малко, но на трена не ял и не спал бях зле, което се вижда с просто око :) Щях да качвам още тежест за 1ци, но като се навеждах да взимам дискчета и ми изпука нещо ябълката и реших да спра, сега усещам няква дразнеща малка болка в долния край на гръбначния стълб.

03.02.12
10:24

Пичове защо ни пречернява (виждаме звездички) след тежки опити? На една олимпиада един щангист обясняваше за тези неща и как да подхождаме към тях, но не мога да се сетя като цяло

03.02.12
16:24

Днес, не трябваше да тренирам.

1. преден клек
5ци- 20,40,60,80
3ки- 90,100
1ци- 105,110,115
2. горен лег- 4х5@60кг
3. преден клек
80(5),55(5),55(10)кг
4. набиране- 3х5@30кг
5. разгъване на трицепс над глава с гира- 2х10@10кг
6. повдигане на крака от вис- 2 серии

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 03.02.12 17:22.

03.02.12
22:31

и още нещо на 30кг набиране, колко лег трябва да имам горе-долу?

04.02.12
11:18

казано от Sunrise Warrior на 03.02.12, 22:31:

хахаха...ти сериозно ли..??!?!?..:))))

04.02.12
13:13

казано от slavko на 04.02.12, 11:18:

хахаха...ти сериозно ли..??!?!?..:))))

Защо бе странно ли е :) ? Снощи рових малко в т-нашъна и според една таблица на 115кг трябва да правя 5ци. Пък аз на преден не мога да го направя. :)

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 04.02.12 13:14.

04.02.12
13:18

Зае.и ги тия таблици...абсолютно нищо общо нямат двете движения, че да търсим законмерности между тях...

Думата странно е меко казано...тъпо е моята.

04.02.12
14:03

С 30 кг набирания в таблицата колко клек ти дават ? :DDDDDDDDDDDDD

04.02.12
16:15

казано от Madboy на 04.02.12, 14:03:

С 30 кг набирания в таблицата колко клек ти дават ? :DDDDDDDDDDDDD

Пич, виждам че си предубеден и скептичен към всичко, но това не те прави повече гъзар :). Аз не мисля, че подобни таблици са безполезни- и в соц. лагера ги има (за справка виж някой даскал от спортно у-ще и нормативите им), но трябва да направиш разликата между два вида отношения- причинно-следствени и корелационни. В контекста на холестерола се говори много за тези неща ако се интересуваш, че не знам какъв друг пример да дам. Като пък искаш го разбирай така- с колко правят хора, с моята относителна “якост”, ако те бях питал ти колко лег си имал като си се набирал с 30кг по-малко смешно ли щеше да е?
На такива места (таблици,зависимости,статистики) можеш да получиш различна обратна връзка и поглед, който да ти е полезен (ще избягвам приказки за структурния баланс на Поликин, който не разбирам и беше супер посран последно време във форума). Да съм тъп и смешен не ме притеснява, “Големите работи” да си пазят авторитета...

06.02.12
11:07

казано от Sunrise Warrior на 03.02.12, 22:31:

При 30 кг допълнителна тежест за набиране би трябвало да имаш към 170 кг лег...:D:D

Точките в една равнина са нечетно число - предлагам елегнатно доказателство ;)

Сега сериозно - не вярвай на таблици !

Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.02.12 11:08.

06.02.12
11:17

А аз със 70, към 400..идеално!!!

Ама боецо...това е абсурд бе човеко...все едно на 300 тяга, трябва да имам 250 лег...ама защо, как?!?!?!?

Я я дай тая таблица на един треньор по вдигане на тежести да ти се посмее едно хубаво...кажи му тука на 150 обръщане, трябва да имаш 270 тяга:))

Хубаво е да четеш и образоваш, но не се втелявай по абсолютно всичко...

казано от Sunrise Warrior на 04.02.12, 16:15:

трябва да направиш разликата между два вида отношения- причинно-следствени и корелационни.

имай предвид че Поликуин сравнява само горната част като съотношения. долната я анализира по друг начин.
колкото до набирането Supinated Chin-Ups Relative score: 81%
т.е. 81% от макса си на лег с хват на ширина на раменете трябва да можеш да ги издърпаш.
Лег * 0,81 = набиране = Лично тегло *0.95 + допълнителна тежест

такива уравнения се решават в училище и вероятно ще се справиш
Charles Poliquin
Tip 111: According to Ed Coan, multiple times World Powerlifting Champion, wide grip pull-ups is the best upper back exercise to complement a bench press training cycle. He has done 150 lbs (72 kg) for 10 reps on that exercise!

Нещо куца в цялата система. Да кажем че макса ми на лег 100 а той е толкова. 3 ки набирания правя с 35 при 65кг. Което спокойно излиза че колкото дърпам токова и бутам. :)

06.02.12
12:17

Значи 113кг. за мен и 81 за малкия Сашко...в първата зависимост:)
0,95 личното е по-реално...според мен де.
Ед Коен е легенда...аз не съм виждал, зачитал, гледал по нета човек с 10 повторения на 70+кг. И не знам какви таблици гледате, ама си качете 40-50кг. на кръста, хванете се на лоста и пак елате да посмятаме:)

06.02.12
12:17

казано от Марин Маринов на 06.02.12, 12:15:

Нещо куца в цялата система. Да кажем че макса ми на лег 100 а той е толкова. 3 ки набирания правя с 35 при 65кг. Което спокойно излиза че колкото дърпам токова и бутам. :)

Но макса ти на лег не е 100 кг ;)
Айде пак се пръкна тоя поликин... (puke)

06.02.12
12:19

казано от slavko на 06.02.12, 12:17:

Значи 113кг. за мен и 81 за малкия Сашко...в първата зависимост:)
0,95 личното е по-реално...според мен де.
Ед Коен е легенда...аз не съм виждал, зачитал, гледал по нета човек с 10 повторения на 70+кг. И не знам какви таблици гледате, ама си качете 40-50кг. на кръста, хванете се на лоста и пак елате да посмятаме:)

аз пък се сещам за Цецо Гашевски - 3ки с 85кг на 75 кг тегло ;)
Сещам се и за Митко бореца - 90 кг тегло, рекорда му беше 8-10 с 64 кг.

06.02.12
13:50

казано от James Hinks на 06.02.12, 12:19:

Сещам се и за Митко бореца - 90 кг тегло, рекорда му беше 8-10 с 64 кг.

Колко му беше лег-а...:))))

06.02.12
14:03

Пичове, първо благодаря на всички ви за включването.

James
, това за точките в равнината не го разбрах, но след като накрая казваш че не трябва да се гледат такива таблици значи 110кг набиране (моето СТ+30кг) не е =170кг лег :). Някакси не мога да те разбера, в началните стр. на дневника ти беше дал нормативи, които трябва да се покриват. За съответното ниво беше писал 2СТ тяга, 1СТ набиране, като пак казвам- не мисля че едното е определящо за другото. Та не виждам защо казваш, че са простотия след като и ти даваш.

Слави
, аз не се пала братле. Но ти го казваш така- на Хкг набиране ТРЯБВА да имам Укг лег, аз думата трябва я махам, но все пак мисля че има резон във всички тези неща. Ти защо мислиш, че няма? Примерно хайде да кажем, че специализацията е голямо нещо и е ясно че щангиста ще има един коефициент (лег:набир), трибоеца друг, но аз гледам от амтьорския поглед, дето всичко си върви- и гимнастика, тройбой, щанги, билдерски упр, с партньор, пудовки. Някъде четох мисълта, че теорията открива/описва закономерностите в практиката => ако някой е наблюдавал достатъчно случаи и е направил извода, че при еди си какви отношения атлета се развива без проблем в бъдеще (което също ми е ясно че е ташак, т.к. тогава ще имаме интервал, който не винаги ще е достатъчно конкретен, а пък и ще варира в зависимост от целите ни) защо понякога да не хвърлям по 1око да видя кое ми е най-слабо да понаблега на него. Имам 1 приятел от както го помня само лицеви прави, някви нз колкостотин бройки, хайде това е на другия полюс вече, но ти примерно как си избираш приоритетите? Вероятно спрямо какви са елементите на състезателните комплекси (слаб ти е задния направи го 220, слаб ти е предния направи го 160), хайде тях не можеш да ги моделираш и се приспособяваш, но аз не виждам причина в момента да го правя. Не че гоня перфектната програма, но все пак :)

Цветан, благодаря. Аз излязох ебаси балансирания пич. Ти откъде знаеш нещата за долната част?

Слави, още следващия път ще сложа 40кг, да видя за какво ми говориш, все 1 мисля че ще ги дръпна.

James, аз против Поликин нямам нищо, по-скоро ме дразни това, че всичките ни школи и треньори са много навътре във висшия пилотаж пък ние нищо не знаем. Но ничия работа (вкл и на пича) не бих отрекал, така де то и всеки ден за футболист и чалга певица слушам, та не ми е най-дразнещото нещо.

06.02.12
14:08

Днес:

клек на гърди (че по-яко звучи :) )

5ци- 20,40,60,80кг
3ки- 90,100кг
1ци- 105,110,115,120кг
3х3@100кг
3х7@85кг

120 до сега май не бях ставал, вчера съм ял само 3 вафли, 1 роле (400гр, кашк+шунка) и 5,6филии хляб. Определено като не се тъпча като свиня с храна се чувствам по-добре (мисля и че във визията имам подобрение- към заякване, не релеф!), но пък това май е прекалено. Обмислям 1 ден да правя 20часа глад и после малко храна (нещо като без хич ядене) на 6,7л вода. Вчера 4,5л.

06.02.12
14:10

Понякога практиката опровергава теорията и обратното...
Корелации казваш...хубаво...АЗ НЕ виждам корелация лег-набиране с тежест...
Ако клека ми е слаб, ще...КЛЯКАМ основно, а няма да гледам в таблицата...при 260 тяга, трябва да мога да стана 170кг. на гърди...
Пък и къде видя аз да казвам “трябва” в горната дискусия:)

06.02.12
15:34

ОК, за мен критерият за “слаб” тогава ще изпълнява идентична функция, но както и да е, не искам сега да те убеждавам колко готини са таблиците.

казано от slavko на 06.02.12, 11:17:

Ама боецо...това е абсурд бе човеко...все едно на 300 тяга, трябва да имам 250 лег...ама защо, как?!?!?!?
Я я дай тая таблица на един треньор по вдигане на тежести да ти се посмее едно хубаво...кажи му тука на 150 обръщане, трябва да имаш 270 тяга:))

;)

06.02.12
17:13

Ами като видиш как почва поста, прецени как съм използвал думата:)

Не са лоши таблиците...така един ми казваше “абе, ти клякаш с 200…ТРЯБВА да бягаш 100м. за под 11 секунди”...хахаха...абе, трагедия:)

Я моля те виж при сгъване за бицепс със 70кг., колко ТРЯБВА да ми е “френското”...:)

p.s. шегувам се, спирам по тази тема, май френд:)

06.02.12
17:53

Трицепса е по-голям и силен мускул и понеже сравняваме изолиращи движения в една става, значи при 70 кг. сгъване, трябва да правиш разгъване с доста повече. Ако не, значи трицепса ти е слаб, в сравнение с бицепса.
Точно затова става въпрос в тия таблици, това са сравнителни нормативи, за да видиш кое на какво ниво ти е и на кое трябва да наблегнеш, ако искаш балансирано развитие в силово отношение. Не че трябва задължително, щото няма пряка връзка между лежанката и набирането, но все пак слабия гръб рано или късно ще ти ограничи силата, а и можеш да се контузиш. Същото важи и за слабия трицепс спрямо бицепс и т.н.

07.02.12
12:15

пичове, просто няма как да не разкажа деня до тук- сутринта с кой ъкъл реших да изкарвам моето кашонче, още повече че го бях паркирал не на асфалт и върху него имаше 30см сняг, а отстрани да не говоря. Тръгна малко сама да излиза, затъна. Аз я бутам сам викам аре още малко и предницата вече беше на пътя и като закопя, няма мърдане! Бутам напред-назад, първа-задна, няма никой, бая се мъчих (поне 15мин) и накрая 1мъж със санбернар вика “качвай се изправи гумите и със залюляване ще излезе” и добре че беше той. Някво ауди отсреща се задава и ми свирка на пожар, не знам какво очавкаше при положение че съм блокирал пътя и даже и да спрем да я мъчим с човека няма да мръдне 100%. После ходих до 1обект, а там същата работа, на излизане викнах 1 колега, но много ми се получаваха маневрите и общо взето сам я изкарах. И само се молих да има място да паркирам, направих 1опасна маневра влязох на 1добро място, затънах в снега и я зазимих до май месец. После 1бакшиш затънал целия, може да не съм як, ма като я хванах на тяга само аз можах да я дигна... Преди това бутах 1 бмв и 1мерцедес. Вир вода след всяко бутане.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1