С приоритет на гърдите

OH

28.06.05
14:05

Гърдите са ми слабото място - ако не тренирам или не се храня добре първи спадат те. Искам да им дам приоритет за да пораснат повечко.
Мисля да редувам тренировките през ден:
тренировка - гърди, бицепс
почивка
тренировка - гръб, трицепс, предмишница
почивка
тренировка - гърди, рамо
почивка
Тук може и два дена почивка да си дам... не знам, какво ще кажете?
Краката са ми развити и искам да дръпна в горната част на тялото.
Тренирам за маса, висок съм 180 см, тежа 79 килограма. Вдигам от около година и нещо, но с кофти прекъсвания по време на сесиите. Сега е точно един такъв период след сесията и трябва да си възвърна старите килограми (81) и да кача отгоре :>
Пия и суроватъчен протеин. Вие сте...

28.06.05
14:20

Ех, тия крака ;) :) Досега никой не се е оплакал, че са му слаби краката, всички се оплакват от гърдите или ръцете :)
Така, без упражненията, само с разписание на мускулни групи, не знам дали някой ще ти каже дали става. След втората тренировка за гърди задължително ще ти трябват 2 или 3 дена почивка, иначе няма да стане. Препоръчвам ти също така различни упражнения за двете тренировки за гърди. Не знам как тренираш трицепса, но може да го събереш с бицепса в първата тренировка. Изморения трицепс може да ти пречи във втората тренировка за гърди, а не знам дали за 48 часа ще се възстанови.

28.06.05
18:06

може и да не претренираш ако 1 от 2те тренировки ти е лека :)

BA

29.06.05
16:46

М чи кво ти пречи в сесията да ходиш на фитнес ;)) аз също бях в сесия ама си ходих супер яко и мачове даже играх ;) .
Ще ги караме под ред:
1. Суроватъчни протеин не е за качване на маса, а за чистене !
2. Това, че тренираш гърдите два пъти в седмицата не означава, че ще им даваш приоритет! Приоритет е като ги тренираш първо тях в тренировката.
3. Гърди и рамо е кофти комбинация.
Значи, има супер много стратегии за растеж на някои мускул, който не ти върви... ама при теб коя ще действа най-добре трябва ти да кажеш.. обаче два пъти да ги правиш не ми се струва удачно, но както и да е.
Пробвал ли си със смяна на програмата... примерно правиш 1 месец в пирамида гърдите, следващия 1 месец ги правиш в обратна пирамида, следващия ги правиш в суперсерии и т.н. Трябва да прави по-чести промени. ТОГАВА МУСКУЛА СЕ СТРЯСКА И РАСТЕ! А когато се приобщи към еднакви упражнения спира растежа и се качва сила с килограмите... затова силовите трибойци правят само клек, лег и тяга !!! Спреш ли да имаш мускулна сменяш упражненията или типа тренировка... НЕЩО ПРОМЕНЯШ...
Това е моят съвет. Успех !

PI

30.06.05
11:26

Така..гледай ся..не се зачетох много ама гледам че явно на теб както и на мен не ти варвят гърдите..

Отговора се крие в ТРИСЕТ !!!
Първо прави 5 повторения после веднага след тях 10 и накрая с третото упражнение - 20 :lol:  ето малко по-подробно:

Започваш първото упражнение - Вдигане от лег - с много тежко като слагаш тежести с които може да направиш само 5 повторения.Това изгражда сила и цялостна маса на гръдните мускули.

После след това минаваш веднага на второто - Преси с дъмбели от полулег - там използвай умерени тежести с които да направиш около 10 повторения.Така може да изградиш качествени мускулни размери.

Накрая .. пак веднага след 2-рото упражнение минаваш на Кросовер с кабел или флайс от обратен наклон.Тук използваш тежест с който може да направиш 18-20 повторения.Поради големия брой повторения с освобождава по голямо количество хормон на разтежа и мускула се стимулира за разтеж и прибавяне на нови кръбоносни съдове към мускулните влакна!

Ае дано съм ти бил в полза! :lol:  :lol:  :lol:
Успех! :lol:  :lol:  :lol:

П.С ... включвай този три сет за около 4-5 седмици най-много за да не ти навикне мускула..все пак трябва да има стрес нали!

Специални поздрави на Bad^Boy (моя съгражданин)  :lol:  :lol:  :lol:

OH

06.07.05
14:25

[quote author=“Pitt_Bull”]

Започваш първото упражнение - Вдигане от лег - с много тежко като слагаш тежести с които може да направиш само 5 повторения.Това изгражда сила и цялостна маса на гръдните мускули.

После след това минаваш веднага на второто - Преси с дъмбели от полулег - там използвай умерени тежести с които да направиш около 10 повторения.Така може да изградиш качествени мускулни размери.

Накрая .. пак веднага след 2-рото упражнение минаваш на Кросовер с кабел или флайс от обратен наклон.Тук използваш тежест с който може да направиш 18-20 повторения.Поради големия брой повторения с освобождава по голямо количество хормон на разтежа и мускула се стимулира за разтеж и прибавяне на нови кръбоносни съдове към мускулните влакна!

Мислиш ли че става с това? На мен ми се струва прекалено екстремно... и по една серия от тези упражнения без никаква почивка ?

06.07.05
14:44

[quote author=“Pitt_Bull”]Така..гледай ся..не се зачетох много ама гледам че явно на теб както и на мен не ти варвят гърдите..

Отговора се крие в ТРИСЕТ !!!
Първо прави 5 повторения после веднага след тях 10 и накрая с третото упражнение - 20 :lol:  ето малко по-подробно:

Само да те питам като препоръчваш подибни методи на човек който едва ли има 10г в залата замисляш ли се :roll: Това е за списанията пич

06.07.05
16:48

Мда, тоя трисет е добър, но е за хора с много голям стаж и много добро възстановяване.

PI

07.07.05
00:54

еми пичове прави сте..наистина човек като няма много стаж не е удачен трисета..!макар че аз имам 2 години и малко стаж в залата и ми дойде много добре!Но иска да кажа че ако някой се хване да го прави трява мнооого да обърне внимание на възтановяването!8 часа сън..протеин..глутамин..вие си знаете..

07.07.05
02:58

само да попитам този трисет дали ще е удачен в този вариант:
прав с лост за бицепс 5 повт.
на скот за бицепс 10повт.
концентрично 20 повт.
?

07.07.05
11:07

Удачен е за всички мускулни групи,но е доста брутален и не знам как ще се възстановиш после

PI

07.07.05
11:40

Абсоютно за всички мускулни групи е възможен този трисет! 8)
Аз нали ви казах правих го тоя трисет в продължение на 4-5 седмици и имах видим напредък!обаче си спах достатъчно..пиех креатин,Л-глутамин и протеин(преди и след трен. го пиех протеинчето)  8)  8)
Имам предвид че се възстановявах много добре!

MA

13.07.05
20:37

а в тренировка колко пъти се заварта тоя трисет максимално ? 3-4-5 ? и др муск групи може ли да се правят в деня на трисета?

14.07.05
01:52

4овек на4и ..не прави двапати седме4но гърди това е възможно наи погре6ното освен ако не зема6 някои препарат зза възтановяване ....аз пробвах двапати седмечнно и ни6тоо не стана..само си исхабих енергията

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1