28.06.05
14:05
Гърдите са ми слабото място - ако не тренирам или не се храня добре първи спадат те. Искам да им дам приоритет за да пораснат повечко.
Мисля да редувам тренировките през ден:
тренировка - гърди, бицепс
почивка
тренировка - гръб, трицепс, предмишница
почивка
тренировка - гърди, рамо
почивка
Тук може и два дена почивка да си дам... не знам, какво ще кажете?
Краката са ми развити и искам да дръпна в горната част на тялото.
Тренирам за маса, висок съм 180 см, тежа 79 килограма. Вдигам от около година и нещо, но с кофти прекъсвания по време на сесиите. Сега е точно един такъв период след сесията и трябва да си възвърна старите килограми (81) и да кача отгоре :>
Пия и суроватъчен протеин. Вие сте...
Ех, тия крака ;) :) Досега никой не се е оплакал, че са му слаби краката, всички се оплакват от гърдите или ръцете :)
Така, без упражненията, само с разписание на мускулни групи, не знам дали някой ще ти каже дали става. След втората тренировка за гърди задължително ще ти трябват 2 или 3 дена почивка, иначе няма да стане. Препоръчвам ти също така различни упражнения за двете тренировки за гърди. Не знам как тренираш трицепса, но може да го събереш с бицепса в първата тренировка. Изморения трицепс може да ти пречи във втората тренировка за гърди, а не знам дали за 48 часа ще се възстанови.
29.06.05
16:46
М чи кво ти пречи в сесията да ходиш на фитнес ;)) аз също бях в сесия ама си ходих супер яко и мачове даже играх ;) .
Ще ги караме под ред:
1. Суроватъчни протеин не е за качване на маса, а за чистене !
2. Това, че тренираш гърдите два пъти в седмицата не означава, че ще им даваш приоритет! Приоритет е като ги тренираш първо тях в тренировката.
3. Гърди и рамо е кофти комбинация.
Значи, има супер много стратегии за растеж на някои мускул, който не ти върви... ама при теб коя ще действа най-добре трябва ти да кажеш.. обаче два пъти да ги правиш не ми се струва удачно, но както и да е.
Пробвал ли си със смяна на програмата... примерно правиш 1 месец в пирамида гърдите, следващия 1 месец ги правиш в обратна пирамида, следващия ги правиш в суперсерии и т.н. Трябва да прави по-чести промени. ТОГАВА МУСКУЛА СЕ СТРЯСКА И РАСТЕ! А когато се приобщи към еднакви упражнения спира растежа и се качва сила с килограмите... затова силовите трибойци правят само клек, лег и тяга !!! Спреш ли да имаш мускулна сменяш упражненията или типа тренировка... НЕЩО ПРОМЕНЯШ...
Това е моят съвет. Успех !
30.06.05
11:26
Така..гледай ся..не се зачетох много ама гледам че явно на теб както и на мен не ти варвят гърдите..
Отговора се крие в ТРИСЕТ !!!
Първо прави 5 повторения после веднага след тях 10 и накрая с третото упражнение - 20 :lol: ето малко по-подробно:
Започваш първото упражнение - Вдигане от лег - с много тежко като слагаш тежести с които може да направиш само 5 повторения.Това изгражда сила и цялостна маса на гръдните мускули.
После след това минаваш веднага на второто - Преси с дъмбели от полулег - там използвай умерени тежести с които да направиш около 10 повторения.Така може да изградиш качествени мускулни размери.
Накрая .. пак веднага след 2-рото упражнение минаваш на Кросовер с кабел или флайс от обратен наклон.Тук използваш тежест с който може да направиш 18-20 повторения.Поради големия брой повторения с освобождава по голямо количество хормон на разтежа и мускула се стимулира за разтеж и прибавяне на нови кръбоносни съдове към мускулните влакна!
Ае дано съм ти бил в полза! :lol: :lol: :lol:
Успех! :lol: :lol: :lol:
П.С ... включвай този три сет за около 4-5 седмици най-много за да не ти навикне мускула..все пак трябва да има стрес нали!
Специални поздрави на Bad^Boy (моя съгражданин) :lol: :lol: :lol:
06.07.05
14:25
[quote author=“Pitt_Bull”]
Започваш първото упражнение - Вдигане от лег - с много тежко като слагаш тежести с които може да направиш само 5 повторения.Това изгражда сила и цялостна маса на гръдните мускули.
После след това минаваш веднага на второто - Преси с дъмбели от полулег - там използвай умерени тежести с които да направиш около 10 повторения.Така може да изградиш качествени мускулни размери.
Накрая .. пак веднага след 2-рото упражнение минаваш на Кросовер с кабел или флайс от обратен наклон.Тук използваш тежест с който може да направиш 18-20 повторения.Поради големия брой повторения с освобождава по голямо количество хормон на разтежа и мускула се стимулира за разтеж и прибавяне на нови кръбоносни съдове към мускулните влакна!
Мислиш ли че става с това? На мен ми се струва прекалено екстремно... и по една серия от тези упражнения без никаква почивка ?
[quote author=“Pitt_Bull”]Така..гледай ся..не се зачетох много ама гледам че явно на теб както и на мен не ти варвят гърдите..
Отговора се крие в ТРИСЕТ !!!
Първо прави 5 повторения после веднага след тях 10 и накрая с третото упражнение - 20 :lol: ето малко по-подробно:
Само да те питам като препоръчваш подибни методи на човек който едва ли има 10г в залата замисляш ли се :roll: Това е за списанията пич
Мда, тоя трисет е добър, но е за хора с много голям стаж и много добро възстановяване.
07.07.05
00:54
еми пичове прави сте..наистина човек като няма много стаж не е удачен трисета..!макар че аз имам 2 години и малко стаж в залата и ми дойде много добре!Но иска да кажа че ако някой се хване да го прави трява мнооого да обърне внимание на възтановяването!8 часа сън..протеин..глутамин..вие си знаете..
само да попитам този трисет дали ще е удачен в този вариант:
прав с лост за бицепс 5 повт.
на скот за бицепс 10повт.
концентрично 20 повт.
?
Удачен е за всички мускулни групи,но е доста брутален и не знам как ще се възстановиш после
07.07.05
11:40
Абсоютно за всички мускулни групи е възможен този трисет! 8)
Аз нали ви казах правих го тоя трисет в продължение на 4-5 седмици и имах видим напредък!обаче си спах достатъчно..пиех креатин,Л-глутамин и протеин(преди и след трен. го пиех протеинчето) 8) 8)
Имам предвид че се възстановявах много добре!
13.07.05
20:37
а в тренировка колко пъти се заварта тоя трисет максимално ? 3-4-5 ? и др муск групи може ли да се правят в деня на трисета?