инж. Марин Маринов - В момента: бързи, минималистични тренировки

Прескочи до:

26.01.12
09:47

казано от инж. Марин Маринов на 24.01.12, 21:02:

Лявото рамо съвсем леко се обажда, нищо общо с преди. На разгъването за трицепс пък ме боли лакътя на лявата ръка..

Ами продължавай с лежнката така...тва са типичните болки от еднообразната лежанка ;)
Аз няколко пъти ти казах нещо, но...ти си знаеш ;)

казано от James Hinks на 26.01.12, 09:47:

казано от инж. Марин Маринов на 24.01.12, 21:02:

Лявото рамо съвсем леко се обажда, нищо общо с преди. На разгъването за трицепс пък ме боли лакътя на лявата ръка..

Ами продължавай с лежнката така...тва са типичните болки от еднообразната лежанка ;)
Аз няколко пъти ти казах нещо, но...ти си знаеш ;)

Според мен лежанката не е причина за болката в рамото. Него го контузих когато се опитвах да ставам по-мобилен в тази става. Дори последните 2 месеца като увеличих работните тежести и то почти се оправи. Не ме боли когато правя лежанка. Лакътя ме заболя при разгъването за трицепс, той също не ме боли когато бутам на лежанката.

26.01.12
11:26

Инженера е на обратното на всякакви принципи. Него разтягането и активизажциите го контузват и деактивират. Той не иска да се разтяга, а натяга:)
Но ние сме сме се уточнили, той прави 3 движения...за какво му е мобилност...:))) Дървени като на статуя рамене, натегнати псоаси, каменни еректори...да ни е жив и здрав:)

А да, уникалния случай, в който човек, който прави неща за мобилност се контузва от тях и му вредят...и то базови:)

Дървен съм като статуя, ама друг път.  Нали съм ти показвал как си ловя ръцете зад гърба и това е само малка демонстрация ;)
Когато мускула е силен, само тогава мозъка ти позволява да го разтягаш.
Аз нямам нищо против разтягането, просто е тъпо да  се прави преди тренирова с голям интензитет. Тогава може само балистичен стречинг и то умерено, без да се прекалява. Винаги когато вдигам тежко правя няколко тежки вработващи серии за да натегна мускула и после да мога да използвам тази насъбрана еластична енергия за да вдигна по-голяма тежест. Така си тренирам от много време и когато не криввам от това правило нямам никакви болежки и контузии.

26.01.12
11:52

Проблема не е в самата лежанка, а в това, че ти е единственото упражнение за горна част, което тренираш редовно и сериозно.
За да се минимизира риска от травми в раменете, желателно е силата на бутащите и дърпащите мускули в различните равнини да е равна (или поне близка), и също така е желателно да даваш адекватно натоварване на антагонистите.

26.01.12
12:28

Основния проблем е, че гониш сила в лежанката и единствения инструмент за гонетето на тая сила е лежанката. Ма не ми се пише повече сега ;)

10

26.01.12
12:34

Лови тясно и си безсмъртен.

26.01.12
13:49

Айде стига с това с ръцете, а и никой не говори за стречинг преди тренировка, а мобилност като цяло, която се прави в отделни дни, за определени мускулни групи и т.н.
Дърво си ти ужасно и не се прави:)))) Но все пак, ти най-добре си знаеш от какво имаш и НЯМАШ нужда:)
Аз да си те избъзикам:)
А за лежанката, подкрепям Петко и Сашо...ама ти няма как да да знаеш, защото някои неща не ги пише в интернет.
Твоето е все едно един спринтьор на 100 метра да бяга всеки ден само отсечки по 100 метра...една ще се натегне, друга-НЕ, днес ще направи 5, утре 8 и ще чака прогрес...да бе да, ама друг път.
Казвам ти го това, защото аз като се върнах в Плевен при Топузов, тренирах като скачач, с много малко отсечки по 100м. и постиженията ми се подобриха чувствително.

Ама, ти си знаеш...блъскай лег и чакай да вдигнеш на кантар 120, че да си ги пишеш Л.Р., вместо да опитваш нови и различни неща.

Аз тренирам заедно с начинаещи силови трибойци. Там наблюдавам абсолютно същите случаи. Момчетата вдигат само на хоризонтален лег и друго не знаят. Явно е, че подобен начин на трениране не е прогресивен за натурално трениращите.. Личното ми впечатление е, че подобна еднообразна система има смисъл само когато си на зоб.

26.01.12
14:31

Нямам какво да добавя на Радо!!!

казано от Петко К на 26.01.12, 11:52:

Проблема не е в самата лежанка, а в това, че ти е единственото упражнение за горна част, което тренираш редовно и сериозно.
За да се минимизира риска от травми в раменете, желателно е силата на бутащите и дърпащите мускули в различните равнини да е равна (или поне близка), и също така е желателно да даваш адекватно натоварване на антагонистите.

Мускулите биват само дърпащи!. Има бутащи и дърпащи движения. Като съотношението не им е 1:1 а мисля по спомен дърпащи към бутащи 1:1,6. Това съотношение като цяло трябва да се запазва за да не се получава дисбаланс и контузии .

Мога да се набера с 35-40 килограма в надхват, в подхват и с повече. Толкова ли съм разбалансиран?
Между другото може да правя само лег, но нямам една с една еднакви тренировки. Това е разнообразието при мен :)

Имам предвид еднообразие под формата на едни и същи движения.

26.01.12
15:31

казано от Радостин Радев на 26.01.12, 14:18:

Аз тренирам заедно с начинаещи силови трибойци. Там наблюдавам абсолютно същите случаи. Момчетата вдигат само на хоризонтален лег и друго не знаят. Явно е, че подобен начин на трениране не е прогресивен за натурално трениращите.. Личното ми впечатление е, че подобна еднообразна система има смисъл само когато си на зоб.

В същност не, системата си работи, примери колкото искаш.
Големи спорове все едно сте ракетни инженери ... Марин го спира онова горе, в кратуната му, с тея втълпявания за потенциали и други глупости, не казвам, че няма такова нещо, има ама като прекалиш с мисленето нещата обикновено не вървят особено на добре.
И аз не знам сериозно спортуващ човек да няма никакви болежки тук там, какво ненормално прочетохте, че чак и спорове не можах да разбера ?!

Марине - никакво разнообразие нямаш, дали ще направиш 10 15 или 25 единички това не е разнообразие.

казано от Dique на 26.01.12, 12:34:

Лови тясно и си безсмъртен.

Безсмъртен докато не почнат да те сецват я китките я лактите ... Пък и ще си по-слабичък със сигурност.
Да знам, ти не си по слаб, като се научиш да правиш широка лежанка ще станеш.

Мнението беше редактирано от Madboy на 26.01.12 15:34.

казано от Радостин Радев на 26.01.12, 15:28:

Имам предвид еднообразие под формата на едни и същи движения.

Питайте FlashTerran, който е чист и прави само трите трибойски движения, дали има или няма прогрес! ...
Аз пък въобще не съм на мение, че трябва да има чак такава вариация в движенията. Ролята на вариацията при моите цели е да си починеш активно от трите движения. Толкова, т’ва е, малко разнообразие и почивка, но няма смисъл така да се търси тренировъчен ефект по този начин.

26.01.12
15:40

ОТ какво си почиваш като ти въобще не се натоварваш практически бе човек, да взема да си почина след сън все едно ...

Прекаленото мислене по-скоро води до oбърканост и несигурност. Имах предвид това, че не може да правиш всеки път едно и също движение, да го изпълняваш в сходен протокол, да не правиш нищо различно от това, дори и в минимално количество.

26.01.12
15:49

казано от Радостин Радев на 26.01.12, 15:40:

Прекаленото мислене по-скоро води до oбърканост и несигурност. Имах предвид това, че не може да правиш всеки път едно и също движение, да го изпълняваш в сходен протокол, да не правиш нищо различно от това, дори и в минимално количество.

Може, иди питай Inis от форума ( Поля )
Аз не правя така защото ми е скучно като цяло, иначе може би бих.

Мнението беше редактирано от Madboy на 26.01.12 15:50.

26.01.12
15:56

Саше, къде ги тия примери, като сериозен трибоец на световно ниво, ти познаваш само единс един имаш най-блзики контакти и почти ежеднвени наблюдения)...Ростислав само лег ли прави...щото май не!!!

А и тук не говорим за единични случаи, а за тренировъчни принципи като цяло, мисля че моя беше ПОВЕЧЕ от ясен, ако не е...не знам какво да кажа друго:)

Инженере, ама ти бръщолевиш страхотни неща...за Теодор викаш, че има прогрес, така де...и след 8 месеца ще стане 400 ли...???? Той прогресира, защото никога не се е напъвал, тялото му се е адаприало на някакво ниво и етап, но със сигурснот ще дойде платото, където ще трябва да дойдат и промените. А според теб няма нужда от такива...е хубаво...А и на колко години е той и какво му е възстановяването:)

Нямаш еднакви тренировки, като плътност-ОК, но като био-механика са едни и същи от 10 години:)

26.01.12
16:14

Славко пишеш си през... :D Роско 6 години е правил само клек лег и тяга.
Теодор прогресира защото прогресира, и преди се е напъвал.
Като дойде платото понякога и химията не може да те извади, камо ли разнообразието, по твоята логика всички щяха да стават по 1 тон ... да бе , да ...

Всичко е горе в главата, общо взето с всякакви тренировки можеш да станеш много як, стига да го искаш де , Марин не го иска, това е :) (Добре де, относително с всички, но с повечето )

Мнението беше редактирано от Madboy на 26.01.12 16:19.

26.01.12
17:02

И никаква висока тяга, не се е набирал, не е правил ръце...така ли?  През кое си пиша...

Аз точно това говоря, че достигаш някакъв лимит, иначе да-всички щяхме да ставаме с по 300…Примерно аз да се напъвам, напъвам...ще стана 230-240(поне аз така си виждам максималния опит, ако почна да наблягам яко на клек), после или трябва да се нагърмя или да сменя малко упражненията с риск да ми падне с 10-15кг. максималния опит, но с перспектива да ми с вдигне с няколко килограма макса над предишния.

Това за Теодор не ти го разбрах...ще ми го обясниш наживо:)

26.01.12
17:10

И като цяло на Марин му желая само доброто, да не остана неразбран:)
Просто от това, което чета...къде, как тренират по света...ами има страшно голяма разлика от клек, лег, тяга и чакаме прогреса...и новите хапчета:)

10

26.01.12
18:20

Силно се съмнявам лифтърите на световно ниво да правят само клек, лег и тяга...

26.01.12
19:12

Да правят каквото искат...

Славко, ти не стана ли най-силен на клека когато правеше всеки ден клек и нищо друго (Смолов)? Удари платото, но това за сега май ти е най-горното плато ;) Айде да видим колко време ще ти отнеме да станеш толкова як като правиш няколко различни упражнения за крака :P

И пак извадихте трибойците на световно ниво...ми не ме интересуват те, всичките са на химия и то на много. Не искам да копирам от тях, а и няма смисъл. Аз съм абсолютно натурален, тренирам за здраве и нямам амбиции да ставам най-силния.

Отностно платото. Еми като го удариш имаш много варианти - можеш да си поиграеш с интензитета, плътността, обема, техниката на изпълнение, да си обърнеш реда на леките и тежките серии. Така можеш да завъртиш нещата, че стимулите за тялото да станат коренно различни. Вие май не осъзнавате какво изобилие от различни програми (и ефекти) можеш да си направиш само с 3 единствени движения!?

Не отричам напълно включването на други упражнения, но по-нагоре ви казах според мен  какво трябва да е мястото им в програмата. В крайна сметка всеки да теренира както си знае и мисли ,че е правилно. В  това е богатството на този форум, че можеш да видиш много различни подходи и тренировъчни режими. Радвайте се ,че съм се “жертвал”  да тренирам така,  за да може да видите ефекта  (какъвто и да е той) без да ви се налага сами да го изпробвате ;) Ще поживеем и ще видим след няколко години кой на какъв хал е - кой е залитнал по препаратчетата, кой си е променил вижданията за тренировките, кой се е контузил, кой тъпче на едно място, кой е почнал да разчита на стакове от различни суплементи да го изкарат от платото, кой се е отказал от тренирането...

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 26.01.12 21:40.

26.01.12
22:25

Дам.И като видиш някой 17 годишен,дето не знае какво е тва трибой,но вдига 130 кг лежанка с единствено помощно средство креатин..
Яяя.. :)

26.01.12
22:40

Е, аз мога да ти кажа един 17 годишен, който вдига 160кг лежанка, ама без креатин де :) Сигурен съм, че и Марин ще се сети за кой говоря...

26.01.12
22:51

Напълно възможно,но въпросът е момчето дали има или няма някакви познания.И какво цели.
Ако целите му са свързани с трибоя,остави го на страна..;[ Въпреки,че е огромна тежест.

27.01.12
09:18

казано от инж. Марин Маринов на 26.01.12, 21:39:

Радвайте се ,че съм се “жертвал”  да тренирам така,  за да може да видите ефекта  (какъвто и да е той) без да ви се налага сами да го изпробвате ;) Ще поживеем и ще видим след няколко години кой на какъв хал е - кой е залитнал по препаратчетата, кой си е променил вижданията за тренировките, кой се е контузил, кой тъпче на едно място, кой е почнал да разчита на стакове от различни суплементи да го изкарат от платото, кой се е отказал от тренирането...

Инженере, няма как да се радваме защото си стъпил на грешния път ;) Ти си знаеш сам какво и как, но не си мисли, че си супер новатор...Още преди 4-5 месеца ти казах - лека промяна с 2 или 4 движения и си 20 кг на постиженията отгоре, но ти не, та не...активно тегло, ала-бала...баница с късмети :)

27.01.12
10:31

Пък аз си мислех...знам, че не обичаш разписани протоколо, но пък с твоята свръх адаптираност към лег-а, защо не пробваш един Смолов на лег...

А за моето плато...при мен това е много относително. Аз не искам да съм силен в 3 лифта, а общата мощност на машинката да се повиши, няма как да стане само с клек...това разбрах аз от Смолов...иначе не споря, макса ми се вдигна с 35-40кг., но станах 97кг. слон, дето на 8-то набиране изтръпвах целия:)

казано от James Hinks на 27.01.12, 09:18:

казано от инж. Марин Маринов на 26.01.12, 21:39:

Радвайте се ,че съм се “жертвал”  да тренирам така,  за да може да видите ефекта  (какъвто и да е той) без да ви се налага сами да го изпробвате ;) Ще поживеем и ще видим след няколко години кой на какъв хал е - кой е залитнал по препаратчетата, кой си е променил вижданията за тренировките, кой се е контузил, кой тъпче на едно място, кой е почнал да разчита на стакове от различни суплементи да го изкарат от платото, кой се е отказал от тренирането...

Инженере, няма как да се радваме защото си стъпил на грешния път ;) Ти си знаеш сам какво и как, но не си мисли, че си супер новатор...Още преди 4-5 месеца ти казах - лека промяна с 2 или 4 движения и си 20 кг на постиженията отгоре, но ти не, та не...активно тегло, ала-бала...баница с късмети :)

Ще добавя и други движения, обещавам. Обмислял съм го като идея. Ще понамаля лежанката, ще сложа едни кофички, ще почна по-често да се набирам, ръце искам малко да почна да правя. Кога във времето ще се случи това, незнам. Нека си поиграя още малко с по-малкия брой движения.

DO

27.01.12
18:12

Напоследък от както промених начина си на трениране и взаимствам от тук от там (включително от инженера) съм много доволен от бързи силови тренировки (тип мах-от) с по едно упражнение за всяка група  ред. като не става дума за вид кръгова,а имах предвид набора от упражнения- по едно за всяка група :)

Мнението беше редактирано от donsir на 27.01.12 18:35.

27.01.2012

Лежанка - 8@40, 5@60, 3@70, 2@80, 1@90, 5х5@100
Набиране - 5х10

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 27.01.12 20:35.

28.01.2012

Клек - 10@20, 8@40, 5@60, 2@80, 1@90, 1@100, 1@110, 5х2@105, 3х1@105
Пуш преса с една ръка с дъмбел - 10х3@30
Сгъване за бицепс с дъмбели, прав - 5х6@20
Разгъване за трицепс над глава с дъмбел - 5x10@12

Доволен съм от клека. На 110 сложих колан. Страшно много ми помага, защото доста се навеждам и като цяло клека ме удря в кръста. Пуш пресата беше перце, с бавна и контролирана негативна част на движението. Килограмите на упражненията за ръце също са ми олекнали. Добра тренировка, чувствах се силен.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 29.01.12 10:24.

29.01.12
02:07

Така де:)

казано от Denny Crane на 27.01.12, 18:12:

Напоследък от както промених начина си на трениране и взаимствам от тук от там (включително от инженера) съм много доволен от бързи силови тренировки (тип мах-от) с по едно упражнение за всяка група  ред. като не става дума за вид кръгова,а имах предвид набора от упражнения- по едно за всяка група :)

Преди 7-8 години, когато още четях бодибилдинг списанията, в сп. Олимп имаше статия за някакъв негър трибоец, който тренирал по подобен начин - всеки ден по 1 загряваща и по една макс силова серия (дали е било единичка, незнам) на всички упражнения. Беше бая силен да ти кажа. Жалко ,че не си спомням името и постиженията в цифри.

29.01.2012

Лежанка - 15@20, 5@60, 3@70, 2@80, 1@90, 2@80, 1@100, 6х3@70
Набиране - 5х5

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 29.01.12 17:05.

30.01.2012

Лежанка
10@20, 5@60, 3@70, 1@80, 1@90
5@60, 2@80, 1@100, 1@110, 1@115
Пуш преса с една ръка с дъмбел - 3х5@@15
Сгъване за бицепс с дъмбели, прав - 3х6@20

31.01.2012

Лежанка - 20@20, 5@60, 5х1@80, 5х1@90, 5х1@100, 10х1@105
Набиране - 5х(5,4,3,2,1)

Трябваше да натисна тягата днес, но нещо стоях на криво на стола на работа и имаше някакъв лек дискомфорт в кръста. Остава за утре.

31.01.12
22:15

Вместо 10х1 на 105 направи 3х2 на 110 и ще бутнеш 120 ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1