Тайният дневник на Ел или за фитнеса и други демони

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.01.12
11:36

ВНИМАНИЕ: скандално нагативно дървено философско мнение :)

Желанието за отслабване, наложено от мозъка е контрагенно на природния инстинкт на тялото да трупа мазнини.  Приемането на фет бърнър, ел карнитин и разни други “стимуланти” се равнява на компромис между двата противопложни и крайни фактора—суетата на мозъка към отслабване и природата на тялото да си къта мазнините.  Комприс, защото с едно хапче и мозъкът си мисли, че си е свършил работата, и тялото си е доволно, че си е спестило мускулните съкращения, които са главна подбуда за горенето на мазнини.

Естествено с нужното движение, хранителен режим  и лайфстайл може този “компромис” да се поиздърпа в полза на желания ефект.  Поне за това хапчето и изхарчените за него пари са си една мотивация :)

30.01.12
11:49

Странно бе баси...как може да има продукти едновременно с калций и магнезий...:))))) Едното намалява и почти спира усвояемостта на другото:)))
Затова калция и магнезия отделно с поне 3 часа разлика между тях.

Абе интересна работа...всички ли се местим към Варна:)

30.01.12
11:56

Славко, не знаех това. Аз съм пила ефервесцентни таблетки Ca и Mg :) Явно са били буклук.  Ама те бяха такива евтинджос (да се изразя по Исперихски, че нали очерних другите региони :)) от супермаркета.

30.01.12
12:03

Аха, прочетох, че явно само в свръх дози не е добре заедно, защото явно се транпортирали по едни и същи пътища от червата в кръвта.  Калций към Магнезий било идеално 2:1 и ако се увеличал калцият, запушвал тъй да се каже магистралите на Магнезия.  Явно в таблетките предполагам, също са 2:1.  Те наистина са антагонисти, но четох че идеята за несъвместимостта им била отживелица и всичко се свеждало до правилната дозировка.

30.01.12
12:12

Понеже моите дози винаги са били двойно и тройно на предписаните...ги разделям почти всички добавки...а и аз комплексни избягвам, всичко гледам да си е отделно.
Това за 2:1 не го знам...знам какво пише в учебника по фармация на брадчеда:)

Ел, гладувай си, но да не забравиш после да се захраниш добре с качествена храна! Само с глад не става, трябва да се редува с преяждане ;)

30.01.12
12:44

Прав си, 2:1 и без това е закръглено.

30.01.12
14:33

Ама, че говорилня...помислих си че съм обЪркАла дневника (giggle)

Мила ‘‘Mon coeur’‘ каквато съм боса по отношение на добавките има да го умувам. Видях, че има и тема :”Липотропни срещу термогенни фет бърнари”, ще зачета пък ще видим...Благодаря ти!

казано от Kiko San на 30.01.12, 11:36:

Желанието за отслабване, наложено от мозъка е контрагенно на природния инстинкт на тялото да трупа мазнини.  Приемането на фет бърнър, ел карнитин и разни други “стимуланти” се равнява на компромис между двата противопложни и крайни фактора—суетата на мозъка към отслабване и природата на тялото да си къта мазнините.  Комприс, защото с едно хапче и мозъкът си мисли, че си е свършил работата, и тялото си е доволно, че си е спестило мускулните съкращения, които са главна подбуда за горенето на мазнини.

Естествено с нужното движение, хранителен режим  и лайфстайл може този “компромис” да се поиздърпа в полза на желания ефект.  Поне за това хапчето и изхарчените за него пари са си една мотивация :)

Хо, хо ,хоу нищо скандално не виждам в мнението ти Kiko. Желанието за ослабване не е наложено от мозъка ми... то ако имах такъв нямаше да дращя сега и да се оправдавам... Суета, както споменах. Остана да излъжа  хипоталамуса, че няма да гладувам, ама надали... Така ,че йо -йо ще има, но пък ще съм си навила на ината.

казано от slavko на 30.01.12, 11:49:

Странно бе баси...как може да има продукти едновременно с калций и магнезий...:))))) Едното намалява и почти спира усвояемостта на другото:)))
Затова калция и магнезия отделно с поне 3 часа разлика между тях.

Абе интересна работа...всички ли се местим към Варна:)

Докъде стигнала нАуката ей...как ги съвместила, че направила коктейл. Не ги е срам! Противни фармацефтични компании!
Изобщо не ми идвайте във Варна сега. Толкова е неприятна тези дни, че съм се погнусила хиляди пъти. -12 градуса това е ненормално студено. Мислех да сляза днес до плажа, но ентусиазма ми се изпари, като капка вода на котлон пък и никой не одобри идеята ми...що така?!

казано от инж. Марин Маринов на 30.01.12, 12:19:

Ел, гладувай си, но да не забравиш после да се захраниш добре с качествена храна! Само с глад не става, трябва да се редува с преяждане ;)

Ей, го моят човек ! ;) О, няма да забравя, сигурна съм.

30.01.12
14:49

Ти си спести сарказма, ми чети и попивай какво ти говорят хората. Те фармацевтичните компании правят продукти, дето с 30 метра прът не трябва да ги пипаш, ама ти нали много им се доверяваш...пий си каквото знаеш тогава и успех.

Прочети и за съвместимостта и усвояването на витамините. После загледай един комплексен продукт и си прави изводите. Ако пак не успееш, намери една дебела стане и ела да те науча да бягаш бързо, за да можеш хубавичко да се засилиш.

30.01.12
14:53

Ел., много са забавни коментарите.  А и виждам, че си доста дипломатична хихи, тепърва от теб трябва да се науча на умението да “жонглирам” :)
Мисля, че с твоето тяло, което и така и така вече е финичко, ще е добре ако ядеш по-често сутрин и до обяд и вечер не ядеш сладки тестени или шоколадови.  Така предполагам, тялото ти няма да гори мускули - просто мое мизерно мнение :)  И продължавай да си все така навита със спорта.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.01.12 14:55.

30.01.12
14:54

Здравей ,
прочетох представянето ти и много ми допадна . Поздравления за промяната ,която желаеш и съм сигурна ,че ще постигнеш.
И моят режим е хаотичен , понякога съм стриктна друг път се отпускам и започвам и така.
Сподели храните които пиремаш и количествата .
Моите килограми са 10 все пак за сваляне.
Успех .Ще следя с интерес твоя дневник!

30.01.12
15:13

казано от slavko на 30.01.12, 14:49:

Ти си спести сарказма, ми чети и попивай какво ти говорят хората. Те фармацевтичните компании правят продукти, дето с 30 метра прът не трябва да ги пипаш, ама ти нали много им се доверяваш...пий си каквото знаеш тогава и успех.

Прочети и за съвместимостта и усвояването на витамините. После загледай един комплексен продукт и си прави изводите. Ако пак не успееш, намери една дебела стане и ела да те науча да бягаш бързо, за да можеш хубавичко да се засилиш.

slavko леко грубичък ще дойдеш...що не ми шибнеш два шамара направо,  ами си играеш да пишеш. В последното ти изречение липсва нещо...Чудя се какво?! А, да -смисъл.

30.01.12
15:17

Аз със Славчо вече не си играя и подкрепям, квото каже, щото като го гледам ма фаща страх :)  Ама мисля, че не го е казал с лош  умисъл, а по-скоро от загриженост. Прав е че фармациите не са много лоялни.  Ама викам и аз и всички ние, не е лошо да заякнем във вербалните спорове тук и да не се даваме на техните провокации хаха

30.01.12
15:19

На някои им е късно за шамари, целувки или каквото и да е...

И явно на теб не са ти говорили грубо, а е трябвало...

30.01.12
15:34

казано от slavko на 30.01.12, 15:19:

На някои им е късно за шамари, целувки или каквото и да е...

И явно на теб не са ти говорили грубо, а е трябвало...

Аз па се чудя за какво им пишеш ?
Те явно всичко си знаят и всичко могат...ами да действат тогава...дай да им съберем пари за по две опаковки “Лида” и по един вибратор и всичко ще е ток и жици :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.01.12 15:44.

30.01.12
15:45

James Hinks,  току що ми даде първият шанс в този форум да исползвам бутона “игнорирай”.

30.01.12
15:50

казано от el на 30.01.12, 10:39:

ЛОл Истината е , че тази седмица възнамерявам да я ударя на глад и спорт . Класическата Балканска диета - секс и ябълки - като видиш, че няма резултат - спираш ябълките и пускаш сръбско :D Прекрасната ми щерка става на 4 г. в събота и трябва да съм ужасно красива /чете се слаба/ . Ще изкарам един принудителен очистителн режим със зеленчуци, чай и вода. Суета ще ме убие някога...И, уви! Мъдрият умира тъй, както и глупавият...Моля Ви не ме съдете твърде строго. Много издържам на ласки :P

Мне, тук вече си го изпроси и аз ще вляза с коленете. Прекрасната ти щерка става на 4, какво по-прекрасно от това, а ти по този повод ще тръгнеш да се изтезаваш с глад :@ После знаеш какво ще се случи: вкусните боклуци ще ти се видят оооще по-ужасно вкусни и ще се натъпчеш и всичко свършва до там. Кому е нужно това? Все пак това е рожден ден на дъщеря ти. Тя е главният герой. А не майка й и нейните килограми.
Да ти кажа, не мисля, че имаш нужда от карнитини, бърнъри и тем подобни за отслабване. Весело изкарване и помисли над горното до тогава (fubar)

30.01.12
15:57

Въй въй...сега света няма да е същия:)

Не бе, аз нямам нищо лошо към никой, даже обратното. Но пък ти казваш нещо, дето си го чел на 1000 места, сверявал, гледал в учебници и споделяш. А отсреща-сарказъм...много не ги обичам тия работи:)
Няма да спамя повече на жената страхотния дневник, виждам че е в завидна спортна и ментална форма, а и все пак инжебера е тук, значи всичко е наред.
Скланям глава и напущам, да не ме игнорират и мен:)

30.01.12
16:01

Не знам, какво ще реши Ел да направи до рождения ден, но ако говорим за женственост и красота, тя е фаворитка сред висчки изказали съвети и опита си тук.
Приятен празник!

казано от Kiko San на 30.01.12, 15:45:

James Hinks,  току що ми даде първият шанс в този форум да исползвам бутона “игнорирай”.

Ще е грешка да го игнорираш. Той е един от най-ценните кадри във форума. Много неща могат да се научат от него. Проблема е ,че знанията и опита са му изградили доста голямо самочувствие, което като се приплете с малко по-пиреливите изрази, понякога съсзадава грешно впечатление.

Поста му, който те ядоса, аз си го превеждам като “Ако ме слушате, съм готов да ви помогна”  ;)

Сашо, поправи ме ако греша :)

30.01.12
16:16

Ами наистина може да знае много, аз сега от него тепърва научавам за тези хапчета “Лида”  :D
За вибратора, има по-добри алтернативи като флекси бар и шейкуейт—аз ги ползвам, да :)
Но имам и вибратор, ето този.  Подариха ми го нашите за нова година, защото беше на първо място в списъка.  След някои книги по отслабване де.

30.01.12
16:18

А James да върви да целува колена на Г-н инжинера, че му изпроси да го рехабилитирам (call)

30.01.12
16:33

Не могаааааа, хахахах...припадам вече...
Ама Кико, аз съм един от най-дружелюбните и добри хора, които можеш да срещнеш...наживо пък съм дваж по-безобиден:)
Това са Животното и инженера ще го постна в бисерите на форума.

А на Ел, пак казвам...всичко най-добро за нея и за дъшеричката й!

Мен ако питаш и това за вибратора има място в бисерите:

За вибратора, има по-добри алтернативи като флекси бар и шейкуейт—аз ги ползвам, да
Но имам и вибратор, ето този.  Подариха ми го нашите за нова година, защото беше на първо място в списъка.  След някои книги по отслабване де.

Бая се посмях оправихте ми работния,изнервен ден... Дано поне не ми го развалят докато свърши... Обаче обмислям предложение към ббтеам да сложат едно +16 на някой дневници. Или поне да ги отварят след 12вечерта...

30.01.12
17:32

Леле, майко ...
Изпуснала съм доста...имало нещо интересно, но някой го е измел.

Първо към slavko както писа Kiko San съотношението на Калций към Магнезий  в калмацинка е 2:1 което не мога да коментирам професионално , понеже не съм фармацевт. Обаче взех, че си позволих нЕкъв хумор по отношение на фармацевтичните компании + цитат на твое мнение и ти полудЕ! Обясни спокойно, кажи чел съм това, цитирай нещо, ти направо от вратата за краката...Много емоционално  подходи...или не мислиш така?!  Ако пък на живо си безопасна игла, като споделяш, че и мил и драг...Веднагически ще си променя първоначалното мнение ;)

James Hinks хитреца с вибраторите ...чието мнение не можах да прочета. Обаче по съвет на инженера ще слушам, ако реши да каже нещо още.

казано от Anelia на 30.01.12, 15:50:

Все пак това е рожден ден на дъщеря ти. Тя е главният герой. А не майка й и нейните килограми.
Да ти кажа, не мисля, че имаш нужда от карнитини, бърнъри и тем подобни за отслабване. Весело изкарване и помисли над горното до тогава (fubar)

Ан е права до безобразие ... как да се оправдая?! ...Мисля над горното и все по гузно ми става...
Пустият ми егоцентризъм ... Като цяло май искам да изглеждам свръх добре...за майка.
Ще ми се да съм, като  г-жа Бекъм, тя ме води с 1 бройка между другото...и с едни гърди, ама тях ще преглътна...банковата ‘и сметка няма да  коментирам

30.01.12
17:35

Виж ти!
За първи път влизам тук и що да видя. :D

казано от el на 30.01.12, 14:33:

...

казано от Kiko San на 30.01.12, 11:36:

...  Поне за това хапчето и изхарчените за него пари са си една мотивация :)

Хо, хо ,хоу нищо скандално не виждам в мнението ти Kiko. Желанието за ослабване не е наложено от мозъка ми...

Kiko и El - хапчето е патерица. По-добре е да се научите да ходите без нея.

казано от el на 30.01.12, 14:33:

...
Изобщо не ми идвайте във Варна сега. Толкова е неприятна тези дни, че съм се погнусила хиляди пъти. -12 градуса това е ненормално студено. Мислех да сляза днес до плажа, но ентусиазма ми се изпари, като капка вода на котлон пък и никой не одобри идеята ми...що така?!
...

От Варна? Ако ти е интересно, заповядай да се видим на Тренировките на открито, всяка събота или неделя, независимо от метео условията. Ако си любителка на здравите тренировки, ще ти хареса. Най-малкото, може да си поговорим за тренировки и хранителни режими, а когато Славко се появи във Варна (а това ще е скоро ;) ), ще се запознаеш на живо с него.

Славко и Сашо определено НЕ ви мислят злото. Не бързайте да ги анатемосвате, въпреки по-острите изказвания на моменти.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Vic на 30.01.12 17:36.

30.01.12
20:17

:D Тука е станало доста забавно :)

31.01.12
10:44

Понеделник

от 7 :00 ч. до към 13ч. чай, кафе, чай, кафе, вода

чистене, гладене готвене и пр. битови занимания.
Работа, уточняване на РД-то на дивакинята...
Останах, без тренировка ...все още не мога да избера зала?
1 ч.л. чиа с 1 чаша кисело мляко...много засища това нещо ,  а не ми се вярваше...
Вода пак не пих почти следобяда, за сметка на кафе и чай. Насилих се около 19 ч с 0.5 л. В този студ изобщо не ми се пие вода.
вечеря
21:00 Талиатели със синьо сирене и сметана , 1 парче риба от вчера

казано от Vic на 30.01.12, 17:35:

Виж ти!
От Варна? Ако ти е интересно, заповядай да се видим на Тренировките на открито, всяка събота или неделя, независимо от метео условията. Ако си любителка на здравите тренировки, ще ти хареса. Най-малкото, може да си поговорим за тренировки и хранителни режими, а когато Славко се появи във Варна (а това ще е скоро ;) ), ще се запознаеш на живо с него.
Славко и Сашо определено НЕ ви мислят злото. Не бързайте да ги анатемосвате, въпреки по-острите изказвания на моменти.
Поздрави!

Здравей на теб Vic! Интерсно ми е, но ми е, и крайно неудобно в тези дни. Вtw още като се регнах видях, че има тренировки на открито във Варна. Дано някой ден успея да се включа. Трудно е с организацията покрай чавЕтата в почивните дни.

Никого не анетемосвам и всеки бих изслушала, стига да не се нарушава добрият тон. Мачовското излъчване и бицепсите не означават непременно мъжество, а разбрах че кавалерство и такт не излъчват съвсем ;) Неприятно ми е да гледам тихата смърт на възпитания мъж...вид който е отдавна в червената книга...или бъркам.

г-н Петков вече си имате лице. Честито!

31.01.12
11:11

Неприятно ми е да гледам тихата смърт на възпитания мъж...вид който е отдавна в червената книга...или бъркам.

Много добре казано, Ел.
Имало ги е през 60-те и не са били мачовци с бицепси.
Едно любимо носталгично видео, поздрав за теб :)

31.01.12
12:02

Kiko Благодаря за поздрава. За първи път чувам/виждам тази песен.
Двама сина имам + един доведен сиреч 3-ма. Моля се да успея да възпитам у тях уважение към жената, ако ли не не съм си свършила работа, като родител. Да не пропусна и примерът на бащата...
Спирам по темата, че много искренно и лично стана в този дневник, чак накъртва веке. ;)

31.01.12
14:24

Чети по-горе, не “дъщеричка”, ами 3-те момченца:)

31.01.12
14:48

казано от slavko на 31.01.12, 14:24:

Чети по-горе, не “дъщеричка”, ами 3-те момченца:)

Кой да чете?!  3-те момченца какво?

За протокола децата родени от мен са 3 бр.  Две момчета и едно момиче + един доведен син. Ако някой нещо се е обЪркал ;)

31.01.12
15:10

Мисля че значи, когато е пожелал всичко най-хубаво на дъщеричката ти, да се чете и за момченцата ;)

31.01.12
16:38

Виж как ме разбираш Кико:)

31.01.12
17:12

Днес нищо особенно! Убих времето от упор с разни занимавки!
около 9 ч.
Табата с една хубавица от другата страна на океана. Поизмори ме момичето  с 5 по 4 мин. тренировки.
Опити за пистолет, усъвършенстване на бърпи - доволна съм.

За утре си записах проба за FirCurves тренировка за  10ч., че му се каня отдавна.

Голямата ми дилема остава да виси...Коя да е залата?!
Отпадат тази на бул.Христо Ботев до светофара и в новият търговски център на Фулмакс...

Залите,които утре ще проверя са :

Dynamic Fitness - в Била на колхозния там ще е гадно за паркиране...ама залата изглежда добре.
FITNESS LIFE Wellness Center ул.”Даме Груев” 24   в близост до Макдрайв -  това пък с много голям рейтинг.(wasntme)

31.01.12
18:52

Бегай мани тия гимнастики и ела в Макси фитнес да потренираш като хората. Даже има и гребен тренажор C2R-er…
А ако видиш едно мургаво момче, към 186см. да се набира с тежести и да кляка в супер серии, спокойно отиди и му кажи “Славко, здравей”...:)

31.01.12
23:12

казано от el на 31.01.12, 10:44:

г-н Петков вече си имате лице. Честито!

Даа.. Благодаря! ;)

Мнението беше редактирано от Петков на 31.01.12 23:13.

01.02.12
08:53

Вторник
храна:
Задължителните: кафе, чай и вода  -количества и  часове - не помня
1 грейпфрут около 14:00ч
чиа с малко вода
1 ябълка коло 16:00 ч.
4 големи моркова между 18 ч.- 21 ч.
вечеря
21ч. салата спанак, краставица и зелена + малко зърна от нар овкусена със зехтин,лимон  и сол.
не ми беше гладно... леко и въздушно ми е.

slavko Благодаря за поканата.Този Макси фитнес  го гледах, някъде около базар Левски ще да е... Много път ми се събира до там...предвид ,че пътувам от юг на север. Времето ме ограничава , а и прекосяването на целият град ще ме бави допълнително. Затова гледам да е нещо в центъра или района на гарата...Някой ден обаче, като дойдеш във Варна ще взема да се се престраша и да надникна в тази зала . Ще нося рулетка . Пролата  е “Здравей Славко” нали?! ;)

Хубав ден!

Рулетка ??? Ще мериш Славко... С метър няма ли да ти е по лесно...

01.02.12
14:38

казано от Марин Маринов на 01.02.12, 09:55:

Рулетка ??? Ще мериш Славко... С метър няма ли да ти е по лесно...

Не,няма да ми е по-лесно...Високичък е...рулетката се разпъва повече. ;)

Сряда

7 :00 ч. кафе  /оставиха ме спя с 30 мин . повече/
7:30 ч. чай
8:00 ч. кафе
10:00ч.  Fit Curves 40 минути...не е за мен. Ако трябва да го оценявам по  шестобалната  - добър .
да - интересно е първото кръгче
да - интензивно е и през  30-те минути
да - редуваш кардио тренировка около 20 сек. с упражнения за мускули на хидравлични машини, като последното е с много резерви. /след железата в залата ми се струват ,като уреди за рехабилитация в старчески дом/
да - финално разтягане и дишане
не - определено не е за мен

В бърз тръс обиколих двата мола. Брои се за тренировка:кардио + нерви. Подаръци съм купила остана да ги опаковам. Взех си пратките от ибей. Посетих FITNESS LIFE хареса ми, като цяло... май ТЯ ще е! Важното е, че няма хора в часовете, които са ми удобни на мен. Останалите недостатъци ще преглътна. То пък не може всичко да е супер...
До тук добре, остана на изближа къщата, че като се върнат дзверчетата да имат поле за действие, най-обичат да чисто да цапотят.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1