Back to basics - завръщането на Венци

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.01.12
18:38

казано от Венцеслава Атилова на 21.01.12, 17:47:

Как се проявява орторексията?
Д-р Братман е създал т.нар тест за орторексия. Той се състои от няколко прости въпроса:

Прекарвате ли повече от три часа на ден, мислейки за здравословно хранене?  НЕ
Планирате ли утрешното си меню от днес?  ДА
По-важно ли е за вас качеството на храната от удоволствието на храненето?  ДА
Качеството ви на живот намаляло ли е при увеличаване качеството на диетата ви? НЕ
Станали ли сте по-стриктен към себе си? ДА
Чувствате ли рязко подобрение на самочувствието си заради здравословното хранене?  ДА
Гледате ли отвисоко на хората, които не се хранят като вас? Предпочитате ли “правилните храни” пред такива, които преди сте харесвали?  ДА
Диетата ви прави ли трудно храненето където и да е извън вкъщи, отдалечавайки ви от семейство и приятели? ДА
Чувствате ли вина или отвращение, когато не спазвате диетата си? ДА
Когато се храните, както искате, чувствате ли, че нещата са под ваш контрол? ДА

Източник: Орторексия http://www.bb-team.org/articles/4040_ortoreksiya#ixzz1k6lNNz00

Сега освен всичко друго съм и луда :) Само да поясня - след около година прекарана в ядене на силно съмнителна храна (сготвена от някое мръсно индийче или филипинче от замразено американско евтино месо, консервирани зеленчуци и слънчогледово олио), сандвичи със също толкова съмнителна шунка, пица (пак от индийчето) след смяна в 3 часа сутринта - та след цялото това мъчение - няма абсолютно никакво желание да сложа нещо в устата си без да знам как точно е приготвено и какво точно има вътре. Сори, ама ако ви покажа снимки от столовата на кораба трайно ще загубите апетит. А още по-веселото е, че всеки ден се сервира едно и също. Всеки ден. Една година.....Нека да съм луда после.

имаме го това “заболяване” споко, даже освен него още много рексии и фобии. Това е част от настоящия ни живот, просто в такова време живеем и ядем все л..на независимо дали са сготвени от филипинчето или са красиво опаковани и надписани с био. Тъй, че не се втелявай толкоз в храната. Повечето цигани и клошари имат жесток релеф и пращят от здраве, а знаеш какво ядат.  Аз също бая бях се вманячила, но един ден се ядосах на себе си когато дадох почти 3 лв за една био “елфска курабийка”, при положение че хората едвам свързват двата края. Вярно че всеки си мери според аршина, но мисля че малко прекаляваме понякога.

Diva втеляване е ...ама връщане назад няма. Няма как тотално да спре да ти пука, след като вече си я докарал дотам.

А на Иван ще кажа следното - да прав си това вече е зад гърба ми от една страна, но от друга това е част от мени винаги ще бъде.

В тази ред на мисли ...
Вчера изядох
2 яйца, кашкавал, гъби и чушка
Пилешки дробчета, зелена салата
Свинско със сметанов сос, броколи и карфиол. Зелена салата

Тренировка вкъщи с пудовката
20 суинга за загрявка

А 3х20 от:
Суинг
Балетни тръстове

В 3х15 от:
Гребане с пудовката
Сумо хай пул

С
Тръстър с изхвърляне на мед топка - тук съседите отгоре откачиха
Супермен 30 сек

Егати този супермен беше ужасно труден след тръстъри и суингове и всичко

Добре се получи, почти не съм спирала между отделните елементи. Балетни тръстове когато си без дъх също е много забавно...... Не всъщност хич не е забавно.......

Днес нямаше да тренирам...нали уж да не се преуморявам от началото.....но после говорих със Славко, който несъзнателно ме надъха и след един 5 часов маратон от чистене и готвене сътворих следната:
Табата суинг, бърпи, тръстър
Табата сумо хай пул, планк
Табата високо коляно

Ужас това последното ме довърши, но и аз се раздадох на макс. Краката ми трепереха 5 мин след това.

Яденето е много..... За ужас на Слави:
яйца с масло и кашкавал и малко домашна лютеница
Зеленчукова супа, най най най най вкусното пиле, изпечено с много билки и масло, зелена салата
Пак зеленчукува супа (в която между другото има и половинлъжица сметана), от снощното свинско

http://theNourishingCook.com/sunday-dinner-simple-roasted-chicken/

Ето малко четиво за тези, които готвят с наслада.

Айде лека от мен, аз отивам да се мачкам, че бедрата са на сол

23.01.12
11:19

Аз съм дал прогноза месец и половина, да почнеш да мачкаш...
А и така съм запомнил, че Атилова като каже, че ще напарви нещо...го прави:)

За храненето просто предположих, че лек undereating в началото може да ти се отрази добре.

Не искам undereating. Мисля че така само ще предизвикам пристъпи на неконтролируемо ядене и някой и друг шоколадов делириум.  В интерес на истината аз се чувствам доста гладна особено вечер към 5-6 въпреки видимото добро количество храна което приемам. А понякога имам чувството, че направо главата ми олеква следобед. Така че не няча да намалявам храната, може само да увеличавам движението и евентуално да премахна млечните и да оставя само масло. Но и за това не съм мнпгп сигурна.

Днес тренировката мибеше пълен фарс.
Значи реших аз да правя 10х10 преден клек, военна преса и гребане
И така
Преден клек 30 кг 10х10 си ги изкарах макар и малко трудно на последните повторения от 5тата серия нагоре. Цялото преживяване 10х10 обаче ми се стори доста гадничко....едно такова смазващо психиката особено като съм свикнала на 5х5 или 3х5.10х10 ми се стори ужсно дълго. Тия серии край нямат. Както и да е мислех си може би задната верига ми е изморена от вчерашната табата с тия суингове и тн та затова ми е трудно на задника. Ок, мина
И дойде време на военната преса (да подчертая само с лост). Викам си аз e само с лост колко му е. Мда .... На 3тата серия вече ми беше ясно, че няма да мога и поне реших да ги изкарам някак си криво ляво пък кактодойде откъм серии. И се получи нещо от сорта на 10, 10,10,8,9,8,5,10,9,8,8,5,5,10. Жалка история.
За гребане не ми останаха никакви сили и направих 10х30 сек планк ей така с тперещи ръце да ми е гадно.

Яденето
Яйца с кашкавал и лютеница домашна
Свинско със зеленчуци парче сирене
Следобед един морков с лимонов сок -мляс това много вкусно било бе
Полешко бяло месо изостанало от вчера и зелена салата с пресни гъби и домати

Ми това е . Раменете са ми разбити, както и корема и гъза, и прасците от вчерашното високо коляно също. И нервната ми система е леко препърженка ама съм един ден по-близо до целта.

23.01.12
21:37

Стига мрънка. :)
Кефи се, че ще си надскочиш старите постижения, а и ти завиждам честно казано. Предизвикателство е.

Всъщност не мрънкам. Само казвам как съм се чувствала. А и толкова много откази на военна преса май не съм имала в кариерата си досега.

А защо ми зявиждаш?

23.01.12
22:01

казано от Венцеслава Атилова на 23.01.12, 21:55:

Всъщност не мрънкам. Само казвам как съм се чувствала. А и толкова много откази на военна преса май не съм имала в кариерата си досега.

А защо ми зявиждаш?

Защото ми харесва пътя.

казано от Marina на 23.01.12, 22:01:

казано от Венцеслава Атилова на 23.01.12, 21:55:

А защо ми зявиждаш?

Защото ми харесва пътя.

По същия път вървиш и ти. Аз просто имам карта и правя непредвидени завои.

23.01.12
22:30

Абе, знаеш ли че има една твоя книга в мен. :D

казано от Marina на 23.01.12, 22:30:

Абе, знаеш ли че има една твоя книга в мен. :D

Ха Такааа :) Да не е тази на Пол Чек? Че ми се губи нещо някъде.....

Иначе два дни не съм тренирала - храня се добре, но не съм спала кой знае колко. Разни проблемчета и кофи с лайна се изсипват отгоре ми... Оказа се че съм осъдена от топлофикация, без дори да знам и при положнеие, че съм била в чужбина по това време....на всичкото отгоре ми е наложен запор на сметките и разни други подобни красоти....

Плащайте си сметките за парното, че става страшно!

26.01.12
13:55

Тя, тя... :)
Ела в Плевен да си я вземеш. :P

казано от Marina на 26.01.12, 13:55:

Тя, тя... :)
Ела в Плевен да си я вземеш. :P

Ще дойда ще дойда, само да се постопли малко....ъм и да позаякна, че там в Плевен някакви страшни машини сте се събрали да не изложа столицата....

След 2 дни почивкааа тренировката се получи изненадващо добре

Скрипец надхват
1х5 33 кг
2х5 40 кг
2х5 42 кг още мънииичко и започвам опитите за набиране

Лежанката на Милко
1х5 8 кг
3х5 10 кг

Тяга
1х5 60 кг
2х5 70 кг
2х5 80 кг
ХА ХААА ПАЗЕТЕ СЕ ЖИВОТНОТО СЕ ЗАВРЪЩААААААААА

военна преса
1х5 25 кг
2х5 30 кг - последното повторение си беше пуш преса ама айде сега пак съм много доволна

ФКТ с 5 кг
3х5 на страна

Хиперектензии с 20 кг диск
3х10

50 бърпита за десерт в 4 серии

Папу
Яйца с кашкавал
Свинска вратна със зелена салата и малко бри
Домашна наденица със зелена салата

Айди

Опа, днес добре се натегнах. Тия тренировчици дето изглеждат уж много лесни, са много гадни всъщност.
И така ... По идея на Марина:
25 суинга
25 бърпи без лицева
25 скачащи напада на крак
25 лицеви на лакти
25 лакът длани
4 серии 28:45
Признавам си много се натегнах.... Конкуренция хехех

Папу
Яйца с малко бекон и кашкавал
Пилешка супа, джоланчИ с кисело зеле
Пак джоланчи скисело зеле
2 капучинота следобед

Бедрата ми горят от тия скачащи напади.

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 27.01.12 20:47.

Само една дума ще кажа.МАШИНА!!!!!!

p.s. много як дневник :)

Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 27.01.12 20:25.

Машината още я няма.....но скоро ще си дойде ...
Вчера почивка

Днес 5К бягане 31:43. Можеше и по-добре спирах на няколко пъти за разишване. Първитв 2 километра минаха доста леко.. Бягах отпуснато като добре смазана машина...раменете долу, колената високо и леко стъпване.... Както ме е учил Слави. След една седмица пак иска ми се да мина под 28 минути.

Папу до момента айца с кашкавал и телешки бъбреци с лешноков соси зелена салата. А и една чаша домашно прясно мляко докато сготвя.
Тия бъбреци не ми харесаха много....даже хич.... Много ми миришеха....

Днес- готин ден. Подариха ми нови маратонки за фитнес (inlove) и разни други работи :)

Тренировка:
3 кръга за загрявка
10 клека
5 хубави стриктни лицеви

100 тръстъра с 23 кг за 10 мин - по 10 на мин останалото дишане.
2 минути почивка
100 римски тяги с лоста - по 20 на мин, последните 40 наведнъж
2 минути почивка
100 янди по 20 на мин

прогресии

Добре се получи само дето в момента еректорите ми ще гръмнат.

Ядене:
2 яйца пържени в масло за закуска
пилешка супа, пилешко бутче печено, зелена салата
пилешка супа, пилешки гърди със сметана, зелена салата с авокадо

Пилешка серия. Днес примерна, за разлиа от вчера, където към вечерята имаше парче супер дупер шоколадова торта
Много е яко да  усещаш как тялото ти става все по способно. Тази седмица съм ориентира
на към олекване.

Абе как е възможно такава лоша мускулна треска ...от римска тяга с лост?! .... Ибаси.

Днес хендстендове вкъщи с Алекс. Дори се задържах за няколко секунди без стена с малко помощ от негова страна.  На стена 1 мин и няколко пъти по 45 секунди. Накрая вече раменете ми отказваха и дори не можех да се вдигна. Общо стойки и опити за стойки 40 мин някъде
100 суинга, 60 лицеви на колене, 50 лакти длани опори. Бързичко и без почивки само дето мускулната треска на задната верига е доста кофти.

Папу
Яйца с кашкавал
Свинска вратна, зелена салата, малко домашна лютеница
Риба във фолио, зелена салата, задушени броколи и карфиол

Може би можех и още малко да се поизтренирам.....

01.02.12
20:54

Все се каня да те питам- тази храна стига ли ти? Щото енергийния компонент ми се види малко- сутрин имаш повечко мазнини, ама в другите хранения на пръв поглед не изглежда да има такъв- повечко зехтин?

Амииии засега стига не стига това е полоЖението. Зехтин винаги има във салатите, месото е сготвено на тиган скара с масло или свинска мас, сутрин яйцата винаги са с масло, тази вечер в задушените зеленчуци пак имаше масло.  Тоест то на пръв поглед и на мен малко и изглежда ама се засищам. Вярно вечер след работа съм умряла от глад, но засега целта ми е да олекна така че нямам кой знае какъв избор. Гледам да не прекалявам все пак с подяждането, че ще отключа шоколадово-тестения делириум и после оправия няма за няколко дни.

01.02.12
21:58

Е така, като го описа подробно явно се събира от тук от там, а щом не се стига до упоменатия режим от теб всичко трябва да е точно.

Днес въпреки все още доста силната мускулна треска:

Пуш преси 30 кг 3х10
Клек 50 кг 3х5
Лежанка 30 кг 3х5
Това ми беше загрявката

После 5 кръга от:
Бягане 400 м
15 овърхед клека с лоста
14:22

Бягането беше добре - първите 400 под 2 мин, след това ги движех около 2:20
Овърхедовете сериите без прекъсвания
Много време губех между пътечката и стигането до лоста за овърхедовете
Последната серия овърхед се тресях като желе, накрая и дланите ми изтръпнаха, а в момента раменете са на сол

Яйца с кашкавал, малко домашна лютеница
Рибичка дива във фолио, айсберг с домати - то било хубаво да имаш рода рибари. Не знам каква точно е рибата македонците й викат Караш - от езрото Дойран.
3 яйца с масло и рикота, домашна лютеница, айсберг с домати

Доволна.

Тотален робокоп. Не мога да си вдигам ръцете, да сядам или да ставам. да не говорим за ходене и качаване по стълби.

И съм гладна. Ама ГЛАДНА.

Без тренировка. Просто се чувствам ужасно днес. Спи ми се, нямам никаква енергия, студено ми е цял ден и мускулната на раменете и задната верига е ужасявяща.

Яденето малко по стабилно. Цял ден ме гони ебати глада.
2 яйца с кашкавал и няколко парченцА бекон бекона не повече от 30 грама ама толкова имаше
Свинско с грах, малко парче сирене
Свинско с грах, бри 50 гр

Утре ще се тренира. Яко.

Най-доброто лечение на глада:
Събота - разбивация от качествена храна
Неделя - разбивация от хубава храна + чийт хранене

Първото може....второто не ми е по вкуса. За момента не изпитвам никакво привличане към боклуците, миналата седмица изядох парче торта и не ми се и услади кой зна колко. Та засега му се радвам на това състояние а и да ти кажа честно бая боклук изяох за последната година.

Аз го правя за кеф, честно казано, макар че ако съм в дефицит - формата се подобрява.

Цял ден в офиса се мачкам с една....точилка...хахаха ми така е като съм продуктов мениджър за аксесоари за дома.....ама доста ми се отпуснаха бедрата..преди да тренирам и пак да ги скапя.

Тренировка
Мобилност за тазобедрените стави от мобилитиуод.ком и разтяжки разни

Тръстър
10 с лоста
8 с 25 кг
2х5 с 30 кг
2х3 с 35 кг

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Преден клек с 35 кг
Бърпи
Суинг до горе
15:30
Правех почивки между големите серии, после обаче се събрах и след 5тата само няколко вдишвания и айде некст. В началото даже си мислех да сваля щангата на 30, но после реших да не се излагам все пак.

Тъй малко помощ от Слави плс - на предния клек започват да ме болят квадрицепсите и усещам най много натоварване там, и все още мисля че се навеждам доста напред, макар че бутам яко през пети, лактите са ми горе, а щангата едва не ме задушава. Имам чувството, че нещо технитата куца и то яко. Също и при тръстъра - там пък от време на време ако бързам и не внимавам при изправянето преминавам на пръсти в най горното положение.... Хелп....

Яденето
2 яйца с кашкавал и лютеница
2 пъти свински гърди на скара със зелена салата - на обед придружени и с 2-3 резена супер мазно френско сирене, а към вечерята две парчета кашкавал - уж само да го опитам някакъв нов вид.

Доста кафе и едно капучино.

И та така. Един младеж във фитнеса ме пита щ се натягам толкоз, а аз викам щотот мога и повече.

Ден за чревоугодничество.

Яйца с кашкавал за закуска както си му е реда
Пилешко бутче печено с масло и билки по рецептата на Джулия чайлд
Десерт от косово бадемов пай който сама си направих -изцяло ВМ и домашна пина колада с водка (хмммм не е хубаво за диетата да си имате барман вкъщи)
Вечеря бьоф бургиньон пак от Джулия Чайлд, айберг
Голямо ядене голямо чудо. Мисля че прогоних глада ...за няколко седмици напред

Движение
Тръстър с изхвърляне на медицинска топка
Напади
Рмска тяга с пудовката
Коремни с топката
4 табати
Не се изморих грам
После почнах да правя Death by burpees но на 8мата минута ме прекъснаха
Почнах отново и на 7мата минута пак ме прекъснаха и се ядосах и заебах
1 час стречинг
Мачкане с точилката .... Това вече ми е запазена марка

И тъй. Утре ще си дам мало повече зор, че днес си беше направо лежерно.

5k run 30:10. Ъхъм с минута и малко по-добре от миналата седмица. Баси това бягане 5 километра как ме смазва психически не е истина. Хич не го обичам...комплекси с бягане да ок, обаче тия 5 км за време направо ми иде да се гръмна като знам, че днес е денят... Както и да е ...няма да ми се налага да ги правя....до другата седмица в понеделник. Този път без спирки-почивки? Към 2рия километър ме удря една много кофти криза и се боря психически да не се откажа. Тая борба окикновено продължава до средата на 3тия километър и оттам нататък все едно нищо ми няма и си бгам пак с пулни сили. Ама тоя промеждутък от километър и половина е аааадски тегав. Да не говорим пък че днес бягах без музика защото Ipod-a ми...замръзна.... Сериозно и буквално -бях го оставила в колата да ме чака готов за тренировка....откривам го с разтечен дисплей. после си вика е добре имам музика на телефона....имам ама нямам батерия.....мда
Та след тях като си събрах дробовете и червата от пода:
3х10 v ups на страна
3х15 in and outs
3х1 мин планк
Много мачкане .... И още се мачкам даже ..хехехе. Два вида ролери и една точилка са в постоянна употреба

Храната подобаващо добра:
Яйца с кашкавал както винаги
Свинска вратна, салата с авокадо, сурови ядки и гъби
Свински шишчета с гъби и сини сливи, киноа по еквадорски, зелена салата

Мммммммляс :)

Пп. Забравих да кажа, че вчера половинката тренира с мен и днес едва мърда. (nlove5)

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 06.02.12 20:57.

06.02.12
22:20

Вкара Алекс в играта...бях сигурен:))))

казано от slavko на 06.02.12, 22:20:

Вкара Алекс в играта...бях сигурен:))))

Той сам пожела. (nlove5) яде сланина и прави бърпита като перфектен съпруг :D Майтапа настрана, но има данни да стане животно - много добра физическа култура има...с малко усиля ако иска може да постигне много.

Движение 2 часа риене на сняг и чупене на лед. Е няма такава тренировка :) кросфит в действие да не говорим студа как ти ебава мамата. Може да си направим следяащия път състезаниe: 2ма души, 1 паркинг, 2 лопати :)

Папу...
Яйцааааааа амамам с кашкавал и фреш от портокал
Домашна зеленчукова супа, домашни наденици на скара, зелена салата
Пилешки гърди с гъби и сметана, зелена салата с авокадо

Айде утре ще се тренора истински. Овен ако някой няма градинка за прекопаване или нива за разораване...или нещо от сорта :D

Уф...ужасно ме боли китката на дясната ръка от тъпото риене на сняг вчера - едва успявам да пиша.... МРЪНННННН. И леко миизтръпват пръстите от време на време.

Пак ще трябва да се бяга и днес..... мръъънн

Опа.... Днес ми се искаше да е ден за щанги, но поради ужасната болка в китката реших да не рискувам.

И все пак добра тренировка се получи.

Run 400 m 2:12
50 air squats
Run 400 m 1:59
25 V ups
Run 400 m 1:56
15 1 leg swiss ball butraises (1=left+right)
15 swiss ball buttraises both legs on the ball
Run 400m 1:52
50 yanda situps
Run 400m 1:54
50 supermans
Run 400 m 1:53
50 lunges
Run 400m 1:56
1 min plank
Run 400 m 1:59
50 rengate rows no weight(1=left+right)
Run 400m 1:57
1 min plank
Run 400m 2:05

Общо ми отне има няма 45 минути но честно казано не гледах времето толкова, колкото времената на бягането. Стремях се да няма отсечка над 2:10 и повечето да са дори под 2 мин. Макс почивка съм си давала 30 секунди.
Като цяло сиспрях тока. Доволна съм, 400м ми е супер любима дължина за комплекси.

Дано тая китка да се оправи скоро.

Храна
Закуската е една и съща винаги не знам даже защо я пиша
Обед пилешка супа (застроена със сметана хих), свински гърди на скара, зелена салата
Вечеря пак същата пилешка супа, риба и салата

Отивам да си направя компрес и силно се моля утре да мога да мачкам железото.

Без движение вчера....за съжаление. Забравих, че съм на рожден ден....

Но пък - цял ден обикаляне по конкуренцията в адския студ с кола чието парно не работи.

някво супер разхвърляно хранене:
сутринта ок
после към обед една супер умряла крем супа от броколи
следобед вече примряла от глад зелена салата и свинско филе печено
Вечерта на рождения ден - салата цезар, пилешки хапки със сусам и хапки кашкавал, бисквитена торта, червено вино

Супер много мразя такова хранене - цял ден на час по лъжичка и после вечерта БАМ калорийната бомба.

Whatever, животът продължава.

Вчера без да искам се получи едно фастене от 15 часа. Не бях гладна сутринта и затова обядвах направо.... иди че разбери

та на обед: пилешко бяло месо, зелена салата с малко кашкавал и сирене
шепа ядки следобед, че огладнях ненадейно
вечерта - раклет, кисели краставички, пилешко бутче с грах

Баси тази седмица е пълна излагация откъм трениране и ядене.

Равносметката за днес...

Тренировка:
Кип суинг докато не ми умалее хвата ...дори успях едно кип набиране да изстискам
Негативни набирания 3х5 - писледните ужасни слаби. Първите с яко задържане
Клек на 1 крак върху кубче 5х5 последните доста по-дълбоки от първите
Divebomber pushups 3х5 последното беше абсолютен отказ... Но всички бяха отиване + връщане.... Връщането ми се струва доста по-гадно
Goodmorning 35 kg 1х5, 40 кг 1х5, 45 кг 3х5
Военна преса 30 кг 3х3 много ми бяха изморени раменете явно след като миналата седмица си направих чисти 3х5 в началото на тренировката
Обръщане само с лоста малко за техника посше 25 кг 2х5, 30 кг 3х5
Squat clean -thruster 20 кг много единички за техника, после 25 кг 3х5 това движение до сега никога не гп бях тренирала, нп сериозно ме кефи

Имах си и един измислен амрап за накрая, но се почувствах супер изморена и реших този път разумът да надделее..... Може би утре.....а може би другата седмица.

Яденето
Яйца 2 бр с кашкавал
Риба, зелена салата, авокадо - много скромен обед, след което тренировката ми беше изморено и не усещах да имам сила.....голяма съм пуйка понякога
3 яйца с кашкавал (Алекс пак го няма и ме мързи да готвя), още половин авокадо, домат

Туй то. Тия лицеви са доста гаднички между другото

12.02.12
11:29

казано от Венцеслава Атилова на 11.02.12, 21:11:

Равносметката за днес...

Тренировка:
Яденето
Яйца 2 бр с кашкавал
Риба, зелена салата, авокадо - много скромен обед, след което тренировката ми беше изморено и не усещах да имам сила.....голяма съм пуйка понякога
3 яйца с кашкавал (Алекс пак го няма и ме мързи да готвя), още половин авокадо, домат

Туй то. Тия лицеви са доста гаднички между другото

Тя и закуската ти е скромна, че и вечерята...вземи хапни нещо, как да имаш сила

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1