There and back again - Fitness & Diet’s Tale

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

17.02.12
14:31

Здравей ,Марина :)
Разбира се,че е по-добре да се храниш,когато огладнееш и да не зависиш от предварително написан график,не смятам винаги да е така.Но ми липсва дисциплина,липсва ми и воля.Затова правя всичко по план - за да мога да се превъзпитам,да се науча да се придържам към нещо,а не винаги да си правя каквото и когато си поискам,и както си поискам,а накрая винаги да се тръшкам и да се чудя защо това се е получило зле,защо онова не е станало така,както ми се е искало и пр.
С думи прости - не искам да живея като мекица повече и този начин засега работи :)

17.02.12
14:36

Липсва ти 20-дневен тренировъчен лагер в Плевен:)

Т. Тодорова

17.02.12
14:37

Славко , здрасти и на теб :)
Трудно ми е да се контролирам,ако не е по план - до нищо хубаво не е довело това,да ям кроасан,когато ми се яде кроасан (примерно) .
Нека се науча да се въздържам и да си налагам разни неща - подозирам,че тогава ефектът от “нормалното” и неразчертаното до минута ежедневие,ще е доста по-добър . :)

Т. Тодорова

17.02.12
14:38

Липсват ми първите 20 тренировъчни години,ако питаш мен :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.02.12 18:10.

Т. Тодорова

18.02.12
11:41

Снощи реших да видя какво ще стане,ако ям и пия каквото ми се яде - резултатът беше :
-100гр пържени картофи
-1 кюфте
-2с.л млечна салата
-1/2 от голямо парче шоколадово-еклерова торта  (nlove5)
-червено вино - 3-4 чаши по 150мл
- * 1 пилешко шишче от гърди  - със сигурнст беше под 100гр
А резултатът от този резултат беше,че ми стана тежко и гадно - пърженото и сладкото (особено сладкото в по-големи количества),след като не съм ги консумирала сума ти време,ми идват много трудни за понасяне.Още ми е терсене - много вкусна торта,ама доста тлъста и сладка.

Чувствам се задръстена,така че смятам днес да го ударя само на смуутита - зеленчукови основно.
По някое време мисля да пусна в блендера едни замразени горски плодове с малко кисело мляко (Верея БДС)
1-2 шейка,за да набавя и протеин,все пак.
Тренировката от 40 минути кардио и 20 мин йога остава.

*Забравих да спомена,че сега пия цикория с лъжица мед + цитрусов фреш

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.02.12 14:39.

Т. Тодорова

18.02.12
13:52

Ето го и първото смуути.Тъкмо бях започнала да се тръшкам и превъзнасям как ли ще го изконсумирам - не очаквах да е вкусно,имайки предвид цвета на бебешко разстройство :D ,ама то пък взе,че много приятно се оказа :)

1 зелена чушка
1 морков
2 с.л царевица
1/2 авокадо
5 с.л. домати от консерва
1-2 с.л. магданоз (не сух,имам навик да си замразявам това-онова)
200гр извара
1,5 с.л. ленено масло
1с.л ленено семе (сложих го накрая,за да не стане и то съвсем на чорба)

Малко вода,бам в блендера и стана чудно (giggle)

Ще го изпия на два-три пъти,че бая количество излезе .. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.02.12 16:19.

Т. Тодорова

19.02.12
10:01

Не можах да издържа вчерашния ден - може би,ако не бях тренирала,щеше да стане,но уви.Вечерта,не помня в колко точно,но беше късно,ядох леща ,а после 5 бисквити.
По-късно ще впиша и менюто + тренировката за днес.

Т. Тодорова

19.02.12
20:36

Най-накрая си купих маратонки ,с които да тренирам ! Радвам им се като малко дете и от одеве подскачам с тях из апартамента :D Надявам се да оправдаят очакванията ми и да не си ходя вече все контузена :)
Майка ми ми подари и мат за йогата,ама то се оказа,че е постелка за велоергометър :D Поне е широка и като направих две лицеви на нея одеве,ръцете ми не се пързаляха по паркета :)

Иначе почти не съм яла - излязох в 10 сутринта и се прибрах преди малко,та менюто е оскъдно,но за сметка на това - свинщинка (giggle) :

12:30 Свинско със зеле,сготвено от баба => мазно,но пък изядох 2-3 парченца от месото и една лъжица зеле.
13:00 Няколко шоколадови бисквити “Престиж” ,мн вкусни.
Изпила съм само около литър вода...Мисля да донатъпча до 2л поне.
Сега ще си спретна едни бъркани яйца със сирене,едно зеленчуково смуути ...И няма да тренирам,нямам сили за повече движение днес,иначе бях много ентусиазирана да потормозя придобивките.

За УТРЕ :

08:00 Кафе + ч.л. мед , смуути от протеин + 2 кивита + ленено семе (пф,кво ли ще стане (giggle) )
10:30 Тренировка :
- 5 мин загряване
- 10 мин кардио
- 35 мин силова :

Sumo squat with a hip lift - х12 (2х6кг)
Lunge & posterior fly - х12 на всеки крак (2х4кг)
Push-up & leg lift - х 8 (на колене)
Dead lift & posterior fly - х 8 (2х5кг)
Lunge & core rotation - х 12 (6 кг)
Bench press & leg lower - х 10 ( 2х5кг + ластик със съпротивление около глезените)
Squat & side bend - х 12 (2х6 кг)
Forward-lean lunge & posterior fly - х 6 на всеки крак (2х4кг)
Chest fly & hip lift - х 12 (2х4 кг)

- 30 мин интервално кардио

Общо : 80 мин

12:00 Протеинов шейк
13:00 200гр пилешко филе на тефлона + 1 триъгълниче топено сирене вътре + 1 филия пълнозърнест хляб + 1/2 авокадо с лимон
15:30 Цитрусов фреш,3 голеееми ореха
17:00 Обезсолена консерва риба тон,подправена с нещо,защото иначе е мн гнусна (giggle) + 1 с.л царевица вътре,салата от морков и ряпа,подправена с ленено масло § лимон
20:00 Зеленчуково смуути § 2-3 ореха

* + 2 чаши червено вино за лека нощ

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.02.12 22:06.

Т. Тодорова

20.02.12
16:47

Днешната тренировка ме размаза много (sun) - намирам го за супер зарибяващо и искам да започна да учеличавам тежестите.Понеже нямам кой знае колко място в квартирата /да не кажа хич/,няма да купувам дъмбели,а ще си взема ето такава джаджа.Имам подобен на Кетлер,но вече ми е толкова хлабав,че губи еластичност доста преди да се постигне необходимото съпротивление.

Получих преди няколко дни едно странно,според мен,схващане на trapezius-а.Не е някаква кой знае каква болка,по-скоро усещам напрежение,а през повечето време мястото е доста изтръпнало.Тренирам си така,вдигам разни неща,скок-подскок и пр. ,без да ме ограничава,но си е неприятно.Не знам какво да го правя - масажирах го,мачках го,мазах го - не разбира ни от дума,ни от третиране. (fubar)

За УТРЕ имам следните намерения :

08:00 Кафе с 50мл мляко ;
08:30 1 кроасан “Хебър” с лешник (хич не ми се ще,ама има няколко сладки неща - вафла,тоя кроасан,шоколадова бисквита,чашка сладко жито и някакво десертче от рода на “Холидей”,но по-дребно - които са от раздавка от помен на близък и майка ми твърди,че не бивало да се изхвърлят или дават на други,трябвало да се изядат...та лека-полека ще ги изконсумирам...) ,смуути от доза протеин § голяма ябълка.
10:00 3-4 ореха,ябълка.
10:30 - 13:30 Лекции - максимумът ,който мога да набутам в стомаха си през това време,е някоя друга солета и някоя грозновата (giggle)напитка от машините пред сградата-кафета с “мляко” , “мляко” с “какао” и ей такива щуротии.
14:00 1 морков,докато ми стане другата храна,защото подозирам,че ще съм доволно озверяла до това време.
15:00 4 белтъка + 2 жълтъка,филия пълнозърнест хляб,подправки,зеленчуково смуути (спанак с нещо си,примерно + ленено семе).
17:30 Грейпфрут,кайсиеви ядки (скоро научих ,че трябвало да минават през термична обработка...).

20:00 - 20:30 Пържола,салата.

Вода - ще опитам с минимум два литра,но не ми се пие изооообщо,не ми харесва на вкус - тая от чешмата няма да я коментирам , девинската ми е прекалено сладникава,други ми миришат на разни неща,някои,докато ги пия,имам чувството,че гълтам добре разтворени камъни ... Странно.Принципно много обичам да пия вода,а и се нуждая от нея,защото често ми прилошава от ниското кръвно,особено през лятото - в по-горещите месеци съм изпивала по 6 литра (whew)

20.02.12
16:57

Много са ти готини трейнърките :)
Цветовете са забавни и изглеждат много удобни!
Честито!

Т. Тодорова

20.02.12
17:39

Мерси ! (sun)
Тренировката с тях днес беше в пъти по-добре от преди :)
Е,още усещам някакъв тормоз,но вярвам,че вредните килограми,които си нося,имат специално отношение към това и докато не изчезнат,няма да ми е съвсем комфортно .. :)

Т. Тодорова

21.02.12
16:55

Сутринта,освен кроасан,набутах и вафлата...уж,за да ми се маха от главата :D
Пропуснала съм всички следващи хранения,но пък пих много вкусно,фалшиво мляко с какао от машина (към 12:30),пусна ми и захар пущината,а към 14:00 - еспресо с мляко и пакетче “мед”.

Сега смятам да поизчистя за половин час и да му хапна една консерва скумрия в доматен сос + с филия пълнозърнест хляб и нещо зелено.За вечерта - не знам,но сигурно ще се огранича до 20-30 гр бадеми и зеленчуково смуути със спанак,малко царевица и не знам още какво.Не ми се занимава да си приготвям нещо свястно,просто съм като изсмукана.И вода не съм пила - поне нея смятам да си набавя в необходимите количества.

Днес няма да тренирам,нямам сили,а и това рамо взе да ме мъчи.Не знам какво да го направя.Ако някой е имал подобен проблем,моля да каже как го е решил.

Купих си някакъв чай,който уж бил за възстановяване след тренировка.Едва ли ще е нещо впечатляващо,но обичам чай.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.02.12 16:57.

21.02.12
17:03

Здравей,
за рамото, не зная, но чаят ме заинтригува.
Така като гледам има мате и портокал в него—аз имам подобна комбинация, но не точно.
Мате и портокал + някакви боровинки, както четох в твоя ми е любимата комбинация - наистина освежава.
Ако добавиш и мааааааалко листа от леска или лешников сироп - ОБОЖАВАМ :D
А да, и моят се казва диет фит :)  Мате-то го пият по принцип бедните латиноамериканци, които нямат пари за храна - потиска апетита.  А арабите го пият по цял ден от едни специални стъклени чашки с тръбичка :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.02.12 17:06.

Т. Тодорова

21.02.12
17:11

Дано освежава и възстановява наистина,че напоследък,когато тренирам,се чувствам супер и имам чувстото,че мога да не спра с часове,но нещо ми се струва,че не мога да се възстановявам... на другия ден съм като пребита.Сигурно не правя нещо  както трябва,ама не е като да съм прекалила с движението или пък да съм умряла от глад...Не знам. Единствено по време на и няколко часа след натоварване се чувствам окей и имам енергия.

21.02.12
17:15

Може би стретчинга накрая претупваш? (wasntme)

Т. Тодорова

21.02.12
17:21

В дните,които не съм споменавала 20минутната йога,имам по 3-4 минути разтягане след тренировка и го модифицирам така,че да ми е що-годе удобно,защото ме понаболяват колената отвреме навреме..

21.02.12
17:26

На 50 мин трен. по 10 мин. разтягане мисля че е добре, поне така правят на фитнеса.

Т. Тодорова

21.02.12
22:35

За УТРЕ :

06:00 Кафе с лъжица мед и мляко
07:00 Десет-15 бадема,фреш от грейпфрут и лимон
09:30-10:00 Зеленчуково смуути
11:00 - 12:30 Тренировка + баня :

4 минути загряване

Sumo squat & bicep curl    х12 (2х5,5кг)       
Lunge & one arm triceps extension    х12 на крак (4кг)
Dead lift row х11    (2х5,5кг)
Sumo squat & overhead triceps extension    х11 (4кг)
Dead lift &  double row    х10 (2х5кг)       
Single arm row    х12 на ръка (2х6кг)   
Biceps curl & abductor balance    х12 (2х5,5кг + по 0,5кг на глезените)     
Forward-lean lunge & double row    х6 на крак (2х5,5кг) 
Push-ups    х4 на колене 

15 мин интензивно кардио,5-10 минути разтягане

12:40 Доза протеин
13:00 Чашка от новия чай
15:00 1 цяла скумрия,печена (като я гледам,ще да е към 200-300 грама),салата от китайско зеле и моркови,подправена с лек зехтин,ябълков оцет и хималайска сол
15:30 - 17:00 Кафе,сода
18:00 Помело,няколко кайсиеви ядки
20:00 Свинско контрафиле,гъби и сметана за готвене - свинщинка за някой,който иска да сваля много килограми,ама няма как,майка ми има рожден ден - просто ще хапна по-малко от обичайното.Успях да я убедя да заменим тлъстите салати със зелени,та и треви ще има - подправени отново със зехтин лайт,ябълков оцет и хималайска сол.

Вода : 2л

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.02.12 13:14.

21.02.12
22:45

Здравей!
Виждам, че си планираш.
Май да взема и аз така.
Помага ли ти? Предполагам, ако си и готвиш предварително е наистина от полза.
И спазваш ли плановете?
Искам и аз да си планирам ...

Т. Тодорова

21.02.12
22:58

Планирам си.На мен ми помага,защото съм много разпиляна,разсеяна,отвеяна - блейка,с една дума (giggle)
Не винаги успявам да ги спазвам стриктно,имам си своите пропуски/промени,налагащи се по дадено стечение на обстоятелствата,имам си и своите моменти на въглехидратен разврат :D ,но един такъв план поне е ориентир /за мен/.А и както споменах по-горе,не мисля винаги да ям по предварително изготвено меню и в опеделен час -мъча се да се дисциплинирам,за да спра “да си вея байрака” :).
Не си готвя от предния ден,не ме кефят веднъж (за няколко пъти - да не говорим) изстинали неща - най-готино ми е да се храня с нещо току-що излязло от тигана (nbbq)
Иначе,ако не си толкова хаотична,колкото съм аз,Марина и Славко са прави,че няма смисъл от подобен тормоз :)

21.02.12
23:10

Хаотична съм.
Аз съм от тия, дето си мислят, че нещо ще се състои в сряда, а то е в четвъртък и въпреки всичко съм налице, защото си мисля в четвъртък, че сме сряда (wasntme)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.02.12 23:12.

Т. Тодорова

22.02.12
11:32

Взех си още два чая на същата фирма - единият е  с инулин и гуарана,а другият - с Л-карнитин.Не,че очаквам нещо от 150мг,но са много вкусни и ободряващи :)
Кардиото за днес отпада,защото много се забавих и времето е кът.
Гърбът ме боли отзад,на едно определено място,когато вдишам и издишам - остро и много неприятно.Някои твърдят,че можело да е плексит => да не съм тренирала => ще се разпадна съвсем,ако спра...Не знам какво да правя.Моята теория е,че може да не ми се отразяват добре пушеците в кафенетата,в които ходя с колегите + пушеците от цигарите,които сама си пуша (доста по-малко от преди,ама все пак) ,комбинирани със зверското кардио,на което се пъна...
Спирам да пуша окончателно по тоя повод,да не взема да се гътна от някой инфаркт преди да съм навършила 25.

Да напиша още сега за УТРЕ ,че после надали ще мога да се пльосна на компютъра :

07:30 Кафе с мед и мляко,чашка сладко жито (със захар,канела и нещо си) + шоколадова бисквита
8:30 Червена ябълка
И после се почва едно училище...от 9:00 до 18:00 ,та изобщо не знам как ще стане работата.
10:30 1/2 пакет солети (30гр) с кафе
12:00 1/2 пакет солети § 1 кисело мляко
15:00 до 16:30 няма лекции,така че ще оползотворя това време,нагъвайки нещо в стола - месо с някаква салата,най-вероятно
18:30 Тренировка :

- 5 минути загряване
- 40 минути интервали : интензивно кардио : леки тежести
- 280 коремни преси
- 10 минути разтягане

19:40 Чай + лъжичка мед
20:30 150-200гр птичка с триъгълниче топено сирене § зеленчуково смуути

Вода : Към 2литра,както обикновено

Т. Тодорова

22.02.12
22:47

Много вкусна манджа беше това със свинското и сметаната...та не можах да хапна “само малко” (blush) Набутах една нормална порция с повече сос и две филии мек,бял хляб (giggle)
Не съм доволна и затова утре ще направя една по-”зла” тренировка - 50 минути интервали ,състоящи се от високоинтензивно кардио с швейцарска топка (2мин) : много повторения с леки тежести § швейцарска топка (2 мин).Малко е брутално за моите възможности точно това видео от програмата,ама няма безплатен обяд (в случая - вечеря) (giggle)

Т. Тодорова

23.02.12
18:14

М**ка му и университет,много ми обърка плановете тази седмица :@
Днес съм изконсумирала 1 пакет солети и една ябълка,едно мляко с какао,литър вода и две кафета с мед.Току-що натъпках 4 маслини.Мисля да продължа със салата от кирайско зеле и сирене,а за вечеря - нкой друг белтък § зеленчуково смуути.
  Няма да тренирам,защото нямам сили.Изпуших и няколко цигари,за което безкрайно много ме е яд.
  По този повод (насилствената промяна в плановете),днес реших,че повече няма да поствам нищо за следващ ден,освен ако не се очертава да съм си вкъщи,за да не спамя с намеренията си,които по-късно се налага да коригирам,пишейки нови постове.Ще записвам в дневника само на края на деня.

УТРЕ е почивен ден,за който спокойно мога да планирам храненето и тренировката :

08:30 Кафе с мед, 2 с.л. овесени ядки с ленено семе,1-2 с.л.сушени боровинки § чай
10:30 Тренировка (90минути) :

х12   Sumo squat & overhead press  
х12   Lunges        
х12   Squat & lateral raise        
х12   Lunge & frontal press        
х12   Squats          
х12   Sumo squat & delt raises    
х12   Squat & Double overhead press
х12   Lunge & lateral raise        
х12   Sumo squats  

50 мин интервали - тези,които трябваше да направя днес

12:00 Протеин
13:00 Голяма свинска пържола от врат,салата и филия пълнозърнест хляб
16:00 Зелева салата,извара
18:30 Помело,2-3-4 ореха
20:00 2 белтъка § жълтък зеленчуково смуути

2,5л вода

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.02.12 18:38.

Т. Тодорова

24.02.12
12:20

За утре плановете ми се свеждат до изместване на тренировката за в неделя,понеже ще съм цял ден на училище и нагъване на ябълки,помело,кивита и кайсиеви ядки за закуска ,обяд и следобедна закуска,а за вечеря - зеленчуци.Това,придружено с много вода.Чувствам се затлачена и ми се ще един ден да не ям меса,хляб,сирена и пр .

Т. Тодорова

25.02.12
17:31

Добър ден от мен :)
Днес успях да се натикам в едни черни джинси,които до скоро закопчавах,но не можех да прекарам в тях повече от 10 секунди,поради опасност от задушаване :D .Вече са ми точно и цял ден си щъках с тях,без да изпитвам какъвто и да е дискомфорт (sun)
Готин ден,пълен с джинси по мярка (giggle),слънце и топящи се ледове (Юпппиии!!!).Ако беше спрял и вятърът,щях да мога да кажа,че всичко е било наистина перфектно :).
Сега по същесво.До момента съм на (бая храна :D) : Цикория с лъжичка мед (рано сутринта) , 3 в 1 - около половин-един час след това;1 банан,чай с мед,кафе,200мл вода (dull),1/2 помело,няколко солети и две оризови шайби и 120гр маринована херинга,максимално почистена от олиото.
Сега мисля да продължа с водата,защото чак краката ми треперят вече,а храната до вечерта ще сведа до 1-2 кюфтенца (печени на тефлоновия тиган,от истинско месо :) ) малко салата иии...и сигурно малко сиренце.

За УТРЕ :

08:30 Цикория § мед ,голяма чаша вода
До към 10:00 Малко интензивна домакинска работа (giggle)
После още физическа работа,но на друго място - до към 12:30
13:00 Плодово смуути - 1/2 банан и киви
15:00 50 гр червен ориз,сготвен с лук,1 среден морков и спанак
17:00 - 18:30 Тренировка :
- 35минути - някоя от силовите - нещо с по-малко напади и клекове,че колената ми се сърдят като прекаля
- 45минути - интервалите с швейцарска топка
- 10минути - корем
18:40 Протеинов шейк
20:00 200 грама пилешко филе,изпечено на тефлона,зелева салата

2л вода,2 чаени лъжички ленено масло

Направо записвам и ЗА ПОНЕДЕЛНИК,че не знам дали ще имам достатъчно време да мисля и записвам през следващите дни :

08:30 Цикория § мед
11:30 Голяма салата,подправена със зехтин лайт,ленено масло,ябълков оцет и хималайска сол;амарант (ще го ям за първи път и изобщо не знам с какви количества трябва да боравя.Мисля си за 50-60 гр ? Или е малко?)
После съм на училище до 15:00,тъй че :
13:00 Банан,десетина бадема
15:30 Таратор ! (nlove5) (1/2 краставица § 1 кофичка кисело мляко,ленено мАсълце и чесън)
17:00 - 18:00 Тренировка § баня:

35 мин (със загрявката преди и разтягането след)
х 8 Standart Biceps Curl
х 8 Standart Squat
х 8 Single Arm Triple Extension
х 8 V-press Biceps
х 8 Single Leg Squat
х 8 Overhead Triceps Extension
х 8 Hammer Biceps
х 8 Heel Squat
х 8 Push-Ups

10минути корем

18:30
Пилешка пържола от бут (без кожа),броколи (задушено)
20:00 Зеленчуково смуути и мънинко сирене

2л вода

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.02.12 17:36.

Т. Тодорова

25.02.12
18:30

Един драма-пост :) :
Малко ми омръзна да срещам подигравателни и пренебрежителни погледи,заради това,че тренирам и се опитвам да се храня нормално,без да спазвам някакви луди диети.Често слушам глупави коментари за тренировките с тежести - как съм била жена и не бивало,как съм щяла да стана “добитък” , как жена,дето не е обвита с 3 ката лой,не била жена (е,това не беше точен цитат,както сигурно си и личи,но изказванията са с тази идея - че не бива женските мускули да се виждат),как съм луда и трябвало да си намеря “по-полезни” занимания,как съм се вживявала в “тия глупости”,тъпанарски коментари от сорта на това,че ям “боклуци” (оризовите ми шайбички (giggle),смуутитата и разни неща,които средностатистическото всеядно,неразбиращо вредата от дюнерите например,не би оценило) и “л**на” - елдата,цикорията,авокадото,хималайската сол,лененото семе,пълнозърнестия хляб на Местемахер и т.н.).За това,че си пия кафето сутрин с чист мед,вместо с рафинирана захар,изобщо да не говорим - там редовно получавам коментари,които никак не са приятни,въпреки незлобливия тон.
Понякога ми става доста обидно и неприятно,а когато е от по-близки хора,от такова пренебрежение и ирония ми става и тъжно, освен,че се изнервям супер много и ми иде да набия някой (giggle).
Случвало ли ви се е и нас вас,и как успявате да игнорирате хорското невежество и желание за дребни конфликти,когато става дума за тренировките и храненето ви ?
Знам,че просто не трябва да обръщам внимание и да си правя каквото съм решила,продължавам да си го правя и няма да спра,обаче цялото това нещо с отношението на останалите...много е смачкващо.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.02.12 18:31.

Смятала ли си по колко калории приемаш? Малко ми се вижда храната ти та мен... Аз не бих оживяла дълго с такива количества.
Амарант? Интересно. Отивам да питам Гугъл какво е това чудо :D

Т. Тодорова

25.02.12
18:37

казано от слънчево момиче на 25.02.12, 18:32:

Смятала ли си по колко калории приемаш? Малко ми се вижда храната ти та мен... Аз не бих оживяла дълго с такива количества.
Амарант? Интересно. Отивам да питам Гугъл какво е това чудо :D

Умишлено я намалям.Просто не ми се яде и не мисля,че има смисъл за тъпча зорлен.Тренирам почти ежедневно,не се скатавам по време на тренировка,дори напротив,а резултатите ми за 60 дни са мизерни.До тоя момент направо се тъпчех и ми ставаше тежко и гадно от това ядене по 100 пъти на ден.Ще пробвам как ще е,ако се храня толкова,колкото тялото ми ми казва,че иска.Ако не проработи до 1-2 месеца,ще търся други алтернативи :)

25.02.12
18:41

Кой ти ги хвърля тия пренебрежителни погледи? Хора, които никога не са се занимавали със спорт? Хора с по 130см талия? Щом се чувстваш добре докато тренираш не трябва да спираш независимо какво мислят околните. Аз лично бих ги затапвал по много брутален начин...

пп: другият вариант е да сменяш обкръжението : )

25.02.12
18:42

В моето обкръжение са префърцунени. Всички харчат за био. За щастие май никой не ми се е подигравал, ако нещо подбера.  Аз и не подбирам толкова.  Биото от магазина не мисля, че е наистина био.  За меда в кафето—мед в гореща течност не се слага, ама това не е сега въпроса. За смутитата също всички ги уважават наоколо, даже мисля да си купя книжка с рецепти и шейкър/ изтисквачка по-натам.  Явно всеядното, което визираш не е точно средностатистическото или ако е, явно дистрибуцията ти не е гаусова :)

Т. Тодорова

25.02.12
20:25

На мен пък ми викат,че аз съм префърцунена,щото избягвам разни продукти и съставки,когато става дума за храна и козметика :)
Не поставям под въпрос нещата,които смятам за правилни за себе си,но е неприятно,както вече споменах.

25.02.12
20:39

Приеми го като комплимент.  И се събери с префърцунени приятели.  Или превъзпитай твоите :) Почни да им пробутваш екзотични чайчета и кафета за подарък, после аксесоари за чай и кафе машина, книжки с рецепти за смути, пасатор от Лидл и така.  Работи. :D

И аз слушах всякакви базици от къде ли не преди - включително от родителите ми. В началото ми беше неловко, но после почнах да гледам от веселата страна на нещата - те не целят да ме наранят, чисто и просто се шегуват. В 12ти клас бях отслабнала доста забележително и шегите постепенно отстъпиха място на “как отслабна толкова много”.
Ако обръщаш внимание на това кой какво се базика, ще ти е обидно. Ако не обръщаш внимание, ще ти е добре. Шегите няма да спрат - може по-близките ти хора да разберат ако им кажеш, че това те наранява, но винаги ще има такива, на които няма да им пука. Защо на теб да ти пука?
Едит: преди да тръгна за Белгия, излизах с една приятелка и си взех пакет мюсли да си донеса тук. По-късно й споменах, че си глася багажа и тя пита “Взе ли си фуража... така де, мюслито?”. Много се смях :D Сигурна съм, че тя не е искала да ме обиди. Може би преди 3 години щеше да ми стане тъпо, но сега съвсем откровено си беше забавно.

Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 25.02.12 20:47.

25.02.12
20:58

Истината е, че България е станала пазар на Великите Сили и най-различни чужди традиции и идеи се налагат , само и само ние да консумираме техните неща.  Едно мюсли на никой не му би било странно в Германия или префърцунено напротив—но на един домат, една червена пиперка от т.нар. “унгарски” или едно обикновено кисело мляко се гледа като супер екзотична холидей храна.  И макар наистина да е здравословна, никоя рекламна кампания не им промива мозъците да консумират тези неща или не. Това не ти е по темата, но мисля, че е в основата на конфликта с префърцунената храна у нас.

Мисля че с времето, амарантът и другите неща ще се наложат, те и почти са, де. Въпрос на време.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 25.02.12 21:10.

Т. Тодорова

25.02.12
23:30

Да, Слънчево момиче , гадното е,че точно майка ми и баща ми (95 & 140кг,уау),са най-иронични от всички...
Тъй,де,всички тия неща са ми ясни,проблемът е,че емоционално ми е трудно да се справям с тия неща,защото най-голяма подкрепа очаквам от хората около мен,а я получавам единствено от тоя форум и от една-единствена приятелка :) .Не,че е малко,просто ми е странно отношението на останалите :)

За съжаление е така. Нали знаеш, че родителите ти не са злонамерени? Не че не искат, те не знаят как да те подкрепят. Аз също съм се обиждала от подмятанията на нашите, но после просто свикнах, подсмихвах се иронично като ми кажат нещо и си ядях каквото аз реша. Не се фокусирай прекалено много върху отношението им. Знам, че ти трябва подкрепа, но трябва да знаеш едно - само от теб зависи. Ако ти нямаш силата да се справиш, никой няма да ти помогне. Аз в момента получавам повече подкрепа от когато и да било (от приятеля ми)... и каква изненада - справям се отчайващо зле. Последните 2 седмици може би по биват, но преди това беше кошмар... и само аз съм си виновна, защото никой нищо не ми слага в устата. А като бях ученичка не бях казала на никого, че се опитвам да отслабна - само нашите забелязваха, а да - и брат ми (защото като имаше 4 вафли, т. е. по 1 на човек, той ядеше по 2 :D ). Тогава се получиха доста добре нещата. После о***х нещата. Пак аз, не някой друг.
Зависи само от теб. Колкото е мотивиращо, толкова е и плашещо (поне за мен). Опитвай се да игнорираш забележките. С времето ще става по-лесно и ще се сменят с “аууу, как отслабна толкова много?” Успех!

Т. Тодорова

26.02.12
13:06

Относно калориите - сега сметнах грубо за понеделник колко се очертават и сметката излезе около 1400-1500.
По-сериозната ми активност се равнява на час и половина на ден,а през останалото време съм в седнало положение (най-много да ми се наложи да повървя общо 15 минути до унито и обратно)-струва ми се,че тия калории са добре за унищожаване на мазнини.

1500 са добре, може би аз не съм се задълбочила особено... Знаеш ли от къде може да идва разликата - пишеш 50 гр ориз примерно - това суров или сварен? Аз моята храна си я тегля сготвена и 50 гр сварен ориз са доста мизерно количество.

Т. Тодорова

26.02.12
15:26

То и аз не бях сядала да смятам,може би е добре отвреме навреме да го правя,за да се ориентирам по-лесно.
Меря всичко на сурово - месата ги знам колко тежат,защото гледам грамажа на опаковката и след това ги раздлям на що-годе равни порции в пликчета и в камерата ; лещи,оризи и такива неща - в една мерителна чаша,на която си пише до кое деление колко грама е ; останалото - на око.
Но тези дни ще си взема кухненска везна и ще си я ползвам с кеф,въпреки бъзиците на любимия,че съм искала да я купим,защото трябвало да пиша във форума,че днес съм изяла точно 37,6 грама сирене - направо се чудил как сме живяли досега без такава джаджа (giggle).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1