Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

27.02.12
20:25

Кажи за мазилото:)

27.02.12
21:07

казано от slavko на 27.02.12, 20:25:

Кажи за мазилото:)

Добре де, не е чак толкова мистериозно изчезването на болката, ами се дължи на мазането с манезий ( в моя случай под формата на масло).
Горещо препоръчвам :)

27.02.12
21:16

Хм, да не би и мистериозно появилата се бисквитка, Славко да я е донесъл все пак. :D :D :D

Извинявам се за спама, но шефа ми е бивш билдер. В даден момент си е прецакал кръста и е обиколил бая лекари и е преживял доста процедури. Скоро също ми говореше, че е доволен от  магнезиево олио.

27.02.12
21:27

казано от Marina на 27.02.12, 21:16:

Хм, да не би и мистериозно появилата се бисквитка, Славко да я е донесъл все пак. :D :D :D

Aaaa, не по този казус съм категорична :D :D :D

27.02.12
21:29

казано от Иван Шишманов на 27.02.12, 21:21:

Извинявам се за спама, но шефа ми е бивш билдер. В даден момент си е прецакал кръста и е обиколил бая лекари и е преживял доста процедури. Скоро също ми говореше, че е доволен от  магнезиево олио.

Не доволна, а МЕГА доволна, ако и глезена, който ме мъчи вече месеци вземе че спре да ме боли...което май също е на път да се случи :)

27.02.12
21:41

.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 01.03.12 19:14.

27.02.12
22:32

Ох, пак не знам какво да ти кажа...ти сам си си отговорил: каонтол върху емоциите, т.е ВОЛЯ, един вид. Ако го нямаш вътре или не си го възпитал, не знам как някой може да те научи.
За едно си прав - физическите (и духовни, но с тях съм малко по- на “Вие”) практики на йога култивират голяма част от неовладяната енергия, така че можеш да потърсиш четивото, което ти препоръчах и да залавяш за работа :)
“Човека-скала”, както казваш не се става за месец-два. Той се възпитава години наред още от най-ранна възраст, той е непрекъснат процес без крайна точка, еволюция, ако щеш...ама започваме да навлизаме в едни разсъждения, за които философски труд в няколко тома може да се напише. :)

28.02.12
12:56

Вторник, 28.02
тренировка:
1000 м бягане с интервали на 16, 17, 18км/ч
3х:
А1: 5 преден клек @30, 35, 37.5кг
А2: 10 бърпита
500 м бягане
3x:
В1: 5 тяга @40, 50, 50кг
В2: 10 лицеви опори върху лоста за тягата
500 м бягане
3x:
С1: 5 ренегадско гребане @2х16кг
С2: около 30-40 секунди планк с крака, закачени на TRX и ръце на плоската страна на босу

Храната до момента:
05.30 - фреш грейпфрут+портокал
12.30 - салата от зеле, семена* и зехтин; 2 пълнозърнести филии* с масло; 2 бонбона от семена*+2-3 бонбона after eight

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.12 17:48.

28.02.12
17:52

Добавям Виняса - малко над час.
Ето и днешните ми измъчени опити. Остават ми още 20-тина см и малко по-силни рамене и корем :)

28.02.12
19:26

Дописвам си и храната :)
15.00 - бразилски орех, белени бадеми и кедрови ядки - общо около шепа; доста сок от ананас
18.30 - салата от краставица, цвекло, семена, зехтин; бъркани яйца с тиквички и камембер; 3 домашни бонбона*
май толкова ще е за днес :)

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.12 21:36.

28.02.12
22:47

Маргаритка, много ти е хубав гарвана, ама направи и един летящ и снимай!! За мен! ЛооЛ

29.02.12
05:45

По-горе писах - това не е гарван, а Урдхва Куккутасана - краката са в лотос, което прави позата абсолютно различна като усещане и трудност на изпълнение ;)
“Летящ гарван”, предполагам, имаш предвид Титтибасана, и във ФБ вече имам май няколко такива :)

29.02.12
08:33

Чак сега забелязвам, че краката са в лотус. Интересно. Иначе не съм чела написаното.  Не ми хвана така окото като картинката :)

Ще я пробва и аз тая ***куку***асана :) Мисля, че няма да е толкова трудна, веднъж като е усвоен лотус и гарван, или?

Не знам какво е Титтибасана, зле съм с пънджабито.  Ама летящия гарван му викам на едно с подвит крак заклещен под ръката, другият е опънат.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.02.12 08:44.

29.02.12
08:41

Галавасана се казвало в интерес на истина. Титти-то е друго—май по-трудно :)

Във всеки случай, Маргаритке, действаш ми инспирационно, и ся както тамън съм с дънки ... ти ще си виновна.(wasntme)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.02.12 08:47.

29.02.12
13:55

казано от Kiko San на 29.02.12, 08:33:

Мисля, че няма да е толкова трудна, веднъж като е усвоен лотус и гарван, или?

Ами...как да ти кажа - същото както с раменните преси от стойка на ръце - ако си се научил да клякаш е лесно - същото е, само че с главата надолу.

29.02.12
14:32

Сряда, 29.02

Движение:
няма тренировка
по-късно се очертава час и половина йога

Храната:
05.30 - фреш
08.30 - филийка пълнозърнест хляб* с хумус*; 3 домашни бонбона*
12.00 - същото
14.30 - 3 бъркани яйца с кашкавал, няколко маслини; 5-6 домашни бонбона*
по-късно ще допълвам
...допълвам:
20.30 - крем от руска сметана, малини и мед
22.00 - бадеми - 30-тина гр

Мнението беше редактирано от Margi на 29.02.12 22:12.

29.02.12
14:51

казано от Kiko San на 29.02.12, 08:41:

Във всеки случай, Маргаритке, действаш ми инспирационно, и ся както тамън съм с дънки ... ти ще си виновна.(wasntme)

Ако пък вземеш че направиш това от снимката и с дънките, официално се отказвам от заниманията си с йога :D

29.02.12
15:34

@Христо, включвам се по темата и се извинявам на Маргаритка, че й спамя дневника.

Интересното при нас, възрастните е, че грешките ни изнервят. Ако погледнеш едно дете - то не се изнервя когато не направи нещо както трябва, а опитва отново и опитва - докато успее.
По принцип ни е много по-трудно да направим анализ на един успешен проект за да знаем “защо успях”, отколкото да анализираме допуснатите грешки и да отговорим “какво се обърка”. Това идва от разбирането, че човек няма право да греши, а съвсем не е така. По-лесно прощаваме грешките на другите, отколкото на нас самите. Ние сами слагаме бариерите си, защото смятаме, че не ни е позволено да грешим и че грешката непременно е нещо лошо. Напротив - в някои случаи грешката може да ни донесе много повече положителна информация, отколкото един правилно изпълнен процес. Обратно - самия факт, че се притесняваме да не допуснем грешка, ни затормозява допълнително с постоянното дебнене “сега греша ли или не?”.

Това, което мисля, че ще ти помогне в работата и в душевния мир е просто да разрешиш на себе си да допускаш грешки. Или да приемеш, че грешките са неизменен спътник на ежедневието ти. Погледнеш ли на грешката от друг ъгъл - самия ти мозък ще обработи резултата по друг начин и по този начин никога няма да изпадаш в омагьосания кръг, за който говориш. Същото е като да се спънеш и паднеш. Казваш си “е, какво, паднах! Сега ставам и продължавам напред”. Приложи този метод и в умствената ти дейност. По този начин съм сигурна, че грешките ти ще намалеят по ествествен начин, което ще премахне чувството на душевен задух и ще ти позволи да имаш по-голям размах.

И нещо последно - няма по-безполезни чувства от съжалението и безпокойството. Дори и три дни да съжаляваме за допусната грешка - резултатът няма да бъде променен. Дори и три дни да с безпокоим какво ще се случи - накрая ще се случи каквото трябва. С тези две чувства поечелим само едно - живеем в миналото или в бъдещето, но никога не живеем днес, в този миг. Това е идеалното извинение за хората, които бягат от отговорността да живеят живота си точно сега - те казват “ох, не мога да взема решение, все още преживявам еди-какво-си” или “не ме закачай сега - притеснявам се какво ще се случи довечера”. И докато се огледат - хоп, живота им минал в емоции, които не са променили нищо по никакъв начин. В другия случай - когато си кажат “майната му, вече не мога да променя нищо, но ще взема решение по текущия казус” това вече е желание да управляваш своя живот и чрез него - да променяш заобикалящата те среда по оригинално свой начин.

Маргаритка, от къде си го взе това Магнезиево олио? Искам да го пробвам. Да не става като при бабите, една ахне че пекла много хубав хляб и после цялата махала пекат хляб, ама тва не значи, че е същия като нейния. Но бих пробвала да си понамазвам коленете и кръста с нещо съвсем ново и различно, което не съм чувала до сега. Аз имам опит с магнезиево мляко. Ползвала съм го и външно и вътрешно уникално добре(изчистващо) действаше в/у кожата и стомашно-чревния тракт, но за олио никога не съм чувала. Е?

П.П. А! И моето уважение за навлизането в дълбоките води на Ащанга йогата. Много хора могат само да си мечтаят за постоянството и упоритостта нужни за достигане до ипълнение на някои асани на Ащангата.

Мнението беше редактирано от Йоанна Марева на 29.02.12 16:18.

29.02.12
16:21

@Smile…евала!!!

Йоана, има го в аптеките...мисля, че голямата разфасовка е към 12-13лв. и ако не се къпеш с него, стига за доста време.

И аз мога да ти потвърдя положителни ефект от него...при мен на кръста, еректорите, раменете...няма как да е пласебо ефект при двама човека едновремено:)

казано от slavko на 29.02.12, 16:22:

@Smile…евала!!!

Йоана, има го в аптеките...мисля, че голямата разфасовка е към 12-13лв. и ако не се къпеш с него, стига за доста време.

И аз мога да ти потвърдя положителния ефект от него...при мен на кръста, еректорите, раменете...няма как да е пласебо ефект при двама човека едновремено:)

Мерси, Славко, за бързия отговор. Скоро ще сме трима. Омазаните.

29.02.12
17:29

Много ме заинтригува позата, от днес ще я оттренирвам.  После ще ти покажа снимка, но няма да е с дънките, че не искам да се отказваш. (blush)

Между другото, пробвах с дънки в тоалетната :)  Наподобява ми на жаба и свещ в лотус. Страхотна поза.  Мисля, че цаката е в лотуса да не се разпадне.  Поне за мен.

Но не успях, трябва разгрявка и адекватна дреха.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.02.12 17:46.

29.02.12
21:05

Марги, това магнезиевтото локално ли се прилага или на филии се маже?

Мнението беше редактирано от Дилян на 29.02.12 21:05.

29.02.12
22:03

Ако го намажеш на филии, първо набери 112, че може и да ти потрябва...или седни върху дълбок леген.

Втрива се бе Дилянчо, жена ти използвай:)

29.02.12
22:06

Експеримента вече е проведен :) Утре може да съм ерген!

29.02.12
22:34

Тук някаква каша е настанала... (tmi)

Диляне, не знам какъв ти е експеримента, но ми звучи плашещ ;) Надявам се жена ти да е жива и здрава :)

Кико, не знам какви жаби и свещи си представяш, но аз през цялото време ти обяснявам позата от снимката долу...както вече споменах, ако те видя да я правиш с дънки, не само ще се откажа от всичките си досегашни знания за йога, но и ще те призная за живо превъплъщение на Шри Кришнамачаря и ще дойда като твой смирен ученик да попивам всяка една твоя дума и да черпя познание от извора. :)

01.03.12
01:00

.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 01.03.12 19:14.

01.03.12
07:40

Може би ще е добре някой админ да измести постингите по темата в друга тема за да не мажем по дневника на Маргаритка...

казано от Христо на 01.03.12, 01:00:

Трябва да направя така, че да изпитвам щастие колкото се може по често, а това вече зависи и от настройката ни, защото ние може да се радваме и на най малките и незначителни неща, стига да се настроим. Трябва да изпитвам щастие колко се може по често, а това е положителна енергия.

Така няма да стане, Христо. Нещата ще се получат едва когато замениш думата “трябва” с частицата “ще”, защото всеки знае какво трябва, но малко решават да минат от пасивността в активно действие. Казваш, че имаш воля и желание. Ами хайде, какво чакаш? Използвай ги сега, не някога в имагинерно бъдеще.

Тогава вече думите ти ще се получат така

казано от Христо на 01.03.12, 01:00:

Ще направя така, че да изпитвам щастие колкото се може по често.... Ще изпитвам щастие колко се може по често, а това е положителна енергия.

Хайде, честита Баба Марта. Ще пиша повече, ако направят друга тема.

Мнението беше редактирано от Smile на 01.03.12 07:42.

01.03.12
10:49

Йога трудно ще Ви реши проблемите...Според мен тия състояния на “духа”, за които търсите помощ от йога практики, вече трябва да сте ги постигнали и йога да Ви качи на друго ниво...а не обратното. Ако цял ден си се занимавал(а) с темерути, бил си 3 часа в задръствания, шефа ти е идиот(в 99% от случаите висшестоящия е, ДА ДА:)...), жена ти те мисли за капут, сина ти за неудачник...едно кръстосване на краката в лотус и контролирано дишане няма да реши НИЩО...това Ви го гарантирам. По-добре си сипете едно голямо и си пуснете мача.

И ми е много чудно, не Ви ли е по-интересно физическата част на йога, а не тази спиртуалната, за която пише че много хора са я достигнали, НО кой може да го усети това и как.

Както много пъти съм забелязвал, хората се тревожат за всевъзможни неща и търсят решения къде ли не...Какво толкова Ви е разстърсило...гледам тук много си изливате душите...хубаво де, айде, дайте да обсъдим конкретни ситуации, а не да чупим мишки, бюра, компютри...това съм го правил-НЕ помага. Много е лесно да даваш общи съвети-контролирай себе си, търси решенията в себе си и ала-бала...Това още повече дразни, това го прави всеки попрочел малко обща психология. Затова по-добре кажи нещо конкретно и търси хора с подобни ситуации, реакции...или пък различни...и си направи изводите. Гледал съм сеанси на профи психолози...те не обсъждат проблемите по принцип, а конкретно.

01.03.12
11:21

Тия състояния на “духа” се лекуват с усмивка. С поставяне на цел и постигането й. С изпълзяване от мишата дупка, с търсене на нещо красиво и добро в абсолютно всяко нещо. Позитивната нагласа е ключът към хармонията и за мен поне не е някаква невидима сила, видаеща из ефира. Тази невидима сила е моята мотивация, подкрепена с убеждението, че АЗ МОГА. Независимо как, къде и с кого.

01.03.12
11:23

Присъединявам се към мнението на Славко, само добавям към Христо:

Това, което описваш НЕ е “грешка”, защото грешка, повтаряна повече от два пъти е НАВИК.

...и като говорим за забранения плод. Ева и змията,  нима допускаш, че змията е виновна за създалата се в рая ситуация, защото видиш ли, била подлъгала жената??? Защо винаги търсим друг виновник за кашите, които сами създаваме....

И наистина, моля ви, спрете да “мажете” дневника ми. Ако някой има да каже нещо смислено, винаги е добре дошъл, но такива житейски казуси, по които съм изказала категоричното си отношение не желая да присъстват тук.

ПП: И към всичко изписано добавям: контрола върху съзнанието е невъзможен без контрол върху тялото. Както знаем (или не), тялото е по-грубата форма на духа и духа е по-фината форма на материята. Така че двете неща вървят ръка за ръка. Така че хора, действайте, стига сте губили време в писане на празни приказки.

Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.12 11:52.

01.03.12
11:38

Четвъртък, 01.03
...и все пак да си напиша и тренировката за днес, която не се получи особено добре като усещане, но съзнанието ми витаеше някъде другаде...

500 м гребане
3х:
А1: 10 лежанка с дъмбели 2х14кг
А2: 5 набиране от босу с минимален отскок
500 м гребане
В1: 8 гребане с дъмбели от наклонена лежанка 2х14кг
В2: 10 лицеви опори с повдигнати крака
500 м гребане
С1: 5 пуш преса 25, 30, 32.5кг (на 25 си бяха стриктни военни преси, но след второто повторение на 30, станаха пуш преси)
С2: 5 повдигане на пръсти към лоста
500 м гребане

Йога днес няма да има :(

01.03.12
16:45

казано от Margaritka на 01.03.12, 11:23:

действайте

that’s the attitude:)

01.03.12
22:37

...или както е казал поета: a little less conversation, a little more action :)

Храната днес:
05.30 - фреш
10.00 - пълнозърнеста филийка* с масло
13.00 - 2 бъркани яйца с пармезан; крем от семена*, какаови зърна*, мака*, мед*
15.30 - пълнозърнеста филийка* с масло
17.00 - крем от семена*, какаови зърна*, мака*, мед*
21.00 - сирене котидж; броколи, 2 блокчета черен шоколад с боровинки

02.03.12
12:48

Това ли е онова готино сирене което Славко ми промотира у тях ( не го знаел какво е, Марги го взе, ама е мноогооооо хубаво, яж там ... ) цитирам.
:D :D

02.03.12
14:02

Трябваше да си снимаш чинията, да видят хората как се грижа за теб:)
А Марги много разбира всичките храни, особено хубавите сирена.

p.s. и на Бакарди Мохито е голям майстор:)

02.03.12
15:44

Все едно бях на ресторант, без майтап :)
Качил съм поне 5 кг на клека с тая хубава манджа :)))

02.03.12
17:02

Ами, Сашо, не знам какво сте яли, ама за мен най-хубавото сирене ever, e камембер.
Като така лесно качваш, казвай да те захранваме преди състезания ;)

Петък, 02.03

Движение:

тренировка:
1 мин скачане на въже
3х:
А1: 5 преден клек @35; 37.5; 40кг
А2: 5 нинджа подскоци
+3 клека @50кг
1 мин скачане на въже
4х:
В1: 5 ходещ напад/лицева опора/ренегадско гребане @2х10кг
В2: 5 burpee+curl+press @2х10кг
1 мин скачане на въже
гребане: 6@30кг; 6@35кг; 8@40кг 8-)
3 набирания от босу + още 2 без босу

Храна:
05.30 - фреш
08.30 - 1.5 пълнозърнеста филия* с масло и пармезан; крем от какаови зърна*, мака*, семена микс*, коноп*, мед*
11.30 - същото
16.30 - 3 портокала

02.03.12
20:03

Добавям:
40 минути йога - след клековете и нападите днес си усещах краката невероятно свежи и силни, затова и наблегнах на пози от стоеж :)

вечерята:
салата от моркови, цвекло, гауда, зехтин, лимонов сок; маслини; пълнозърнеста филийка* с мед* и масло

...и една констатация: след няколко седмици с минимални количества продукти с преработена захар отчитам липса на ПМС (party)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1