казано от slavko на 27.02.12, 20:25:
Кажи за мазилото:)
Добре де, не е чак толкова мистериозно изчезването на болката, ами се дължи на мазането с манезий ( в моя случай под формата на масло).
Горещо препоръчвам :)
Хм, да не би и мистериозно появилата се бисквитка, Славко да я е донесъл все пак. :D :D :D
27.02.12
21:21
Извинявам се за спама, но шефа ми е бивш билдер. В даден момент си е прецакал кръста и е обиколил бая лекари и е преживял доста процедури. Скоро също ми говореше, че е доволен от магнезиево олио.
казано от Marina на 27.02.12, 21:16:
Хм, да не би и мистериозно появилата се бисквитка, Славко да я е донесъл все пак. :D :D :D
Aaaa, не по този казус съм категорична :D :D :D
казано от Иван Шишманов на 27.02.12, 21:21:
Извинявам се за спама, но шефа ми е бивш билдер. В даден момент си е прецакал кръста и е обиколил бая лекари и е преживял доста процедури. Скоро също ми говореше, че е доволен от магнезиево олио.
Не доволна, а МЕГА доволна, ако и глезена, който ме мъчи вече месеци вземе че спре да ме боли...което май също е на път да се случи :)
Ох, пак не знам какво да ти кажа...ти сам си си отговорил: каонтол върху емоциите, т.е ВОЛЯ, един вид. Ако го нямаш вътре или не си го възпитал, не знам как някой може да те научи.
За едно си прав - физическите (и духовни, но с тях съм малко по- на “Вие”) практики на йога култивират голяма част от неовладяната енергия, така че можеш да потърсиш четивото, което ти препоръчах и да залавяш за работа :)
“Човека-скала”, както казваш не се става за месец-два. Той се възпитава години наред още от най-ранна възраст, той е непрекъснат процес без крайна точка, еволюция, ако щеш...ама започваме да навлизаме в едни разсъждения, за които философски труд в няколко тома може да се напише. :)
Вторник, 28.02
тренировка:
1000 м бягане с интервали на 16, 17, 18км/ч
3х:
А1: 5 преден клек @30, 35, 37.5кг
А2: 10 бърпита
500 м бягане
3x:
В1: 5 тяга @40, 50, 50кг
В2: 10 лицеви опори върху лоста за тягата
500 м бягане
3x:
С1: 5 ренегадско гребане @2х16кг
С2: около 30-40 секунди планк с крака, закачени на TRX и ръце на плоската страна на босу
Храната до момента:
05.30 - фреш грейпфрут+портокал
12.30 - салата от зеле, семена* и зехтин; 2 пълнозърнести филии* с масло; 2 бонбона от семена*+2-3 бонбона after eight
Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.12 17:48.
Добавям Виняса - малко над час.
Ето и днешните ми измъчени опити. Остават ми още 20-тина см и малко по-силни рамене и корем :)
Дописвам си и храната :)
15.00 - бразилски орех, белени бадеми и кедрови ядки - общо около шепа; доста сок от ананас
18.30 - салата от краставица, цвекло, семена, зехтин; бъркани яйца с тиквички и камембер; 3 домашни бонбона*
май толкова ще е за днес :)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.12 21:36.
Маргаритка, много ти е хубав гарвана, ама направи и един летящ и снимай!! За мен! ЛооЛ
По-горе писах - това не е гарван, а Урдхва Куккутасана - краката са в лотос, което прави позата абсолютно различна като усещане и трудност на изпълнение ;)
“Летящ гарван”, предполагам, имаш предвид Титтибасана, и във ФБ вече имам май няколко такива :)
Чак сега забелязвам, че краката са в лотус. Интересно. Иначе не съм чела написаното. Не ми хвана така окото като картинката :)
Ще я пробва и аз тая ***куку***асана :) Мисля, че няма да е толкова трудна, веднъж като е усвоен лотус и гарван, или?
Не знам какво е Титтибасана, зле съм с пънджабито. Ама летящия гарван му викам на едно с подвит крак заклещен под ръката, другият е опънат.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.02.12 08:44.
Галавасана се казвало в интерес на истина. Титти-то е друго—май по-трудно :)
Във всеки случай, Маргаритке, действаш ми инспирационно, и ся както тамън съм с дънки ... ти ще си виновна.(wasntme)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.02.12 08:47.
казано от Kiko San на 29.02.12, 08:33:
Мисля, че няма да е толкова трудна, веднъж като е усвоен лотус и гарван, или?
Ами...как да ти кажа - същото както с раменните преси от стойка на ръце - ако си се научил да клякаш е лесно - същото е, само че с главата надолу.
Сряда, 29.02
Движение:
няма тренировка
по-късно се очертава час и половина йога
Храната:
05.30 - фреш
08.30 - филийка пълнозърнест хляб* с хумус*; 3 домашни бонбона*
12.00 - същото
14.30 - 3 бъркани яйца с кашкавал, няколко маслини; 5-6 домашни бонбона*
по-късно ще допълвам
...допълвам:
20.30 - крем от руска сметана, малини и мед
22.00 - бадеми - 30-тина гр
Мнението беше редактирано от Margi на 29.02.12 22:12.
казано от Kiko San на 29.02.12, 08:41:
Във всеки случай, Маргаритке, действаш ми инспирационно, и ся както тамън съм с дънки ... ти ще си виновна.(wasntme)
Ако пък вземеш че направиш това от снимката и с дънките, официално се отказвам от заниманията си с йога :D
@Христо, включвам се по темата и се извинявам на Маргаритка, че й спамя дневника.
Интересното при нас, възрастните е, че грешките ни изнервят. Ако погледнеш едно дете - то не се изнервя когато не направи нещо както трябва, а опитва отново и опитва - докато успее.
По принцип ни е много по-трудно да направим анализ на един успешен проект за да знаем “защо успях”, отколкото да анализираме допуснатите грешки и да отговорим “какво се обърка”. Това идва от разбирането, че човек няма право да греши, а съвсем не е така. По-лесно прощаваме грешките на другите, отколкото на нас самите. Ние сами слагаме бариерите си, защото смятаме, че не ни е позволено да грешим и че грешката непременно е нещо лошо. Напротив - в някои случаи грешката може да ни донесе много повече положителна информация, отколкото един правилно изпълнен процес. Обратно - самия факт, че се притесняваме да не допуснем грешка, ни затормозява допълнително с постоянното дебнене “сега греша ли или не?”.
Това, което мисля, че ще ти помогне в работата и в душевния мир е просто да разрешиш на себе си да допускаш грешки. Или да приемеш, че грешките са неизменен спътник на ежедневието ти. Погледнеш ли на грешката от друг ъгъл - самия ти мозък ще обработи резултата по друг начин и по този начин никога няма да изпадаш в омагьосания кръг, за който говориш. Същото е като да се спънеш и паднеш. Казваш си “е, какво, паднах! Сега ставам и продължавам напред”. Приложи този метод и в умствената ти дейност. По този начин съм сигурна, че грешките ти ще намалеят по ествествен начин, което ще премахне чувството на душевен задух и ще ти позволи да имаш по-голям размах.
И нещо последно - няма по-безполезни чувства от съжалението и безпокойството. Дори и три дни да съжаляваме за допусната грешка - резултатът няма да бъде променен. Дори и три дни да с безпокоим какво ще се случи - накрая ще се случи каквото трябва. С тези две чувства поечелим само едно - живеем в миналото или в бъдещето, но никога не живеем днес, в този миг. Това е идеалното извинение за хората, които бягат от отговорността да живеят живота си точно сега - те казват “ох, не мога да взема решение, все още преживявам еди-какво-си” или “не ме закачай сега - притеснявам се какво ще се случи довечера”. И докато се огледат - хоп, живота им минал в емоции, които не са променили нищо по никакъв начин. В другия случай - когато си кажат “майната му, вече не мога да променя нищо, но ще взема решение по текущия казус” това вече е желание да управляваш своя живот и чрез него - да променяш заобикалящата те среда по оригинално свой начин.
29.02.12
16:12
Маргаритка, от къде си го взе това Магнезиево олио? Искам да го пробвам. Да не става като при бабите, една ахне че пекла много хубав хляб и после цялата махала пекат хляб, ама тва не значи, че е същия като нейния. Но бих пробвала да си понамазвам коленете и кръста с нещо съвсем ново и различно, което не съм чувала до сега. Аз имам опит с магнезиево мляко. Ползвала съм го и външно и вътрешно уникално добре(изчистващо) действаше в/у кожата и стомашно-чревния тракт, но за олио никога не съм чувала. Е?
П.П. А! И моето уважение за навлизането в дълбоките води на Ащанга йогата. Много хора могат само да си мечтаят за постоянството и упоритостта нужни за достигане до ипълнение на някои асани на Ащангата.
Мнението беше редактирано от Йоанна Марева на 29.02.12 16:18.
@Smile…евала!!!
Йоана, има го в аптеките...мисля, че голямата разфасовка е към 12-13лв. и ако не се къпеш с него, стига за доста време.
И аз мога да ти потвърдя положителни ефект от него...при мен на кръста, еректорите, раменете...няма как да е пласебо ефект при двама човека едновремено:)
29.02.12
16:25
казано от slavko на 29.02.12, 16:22:
@Smile…евала!!!
Йоана, има го в аптеките...мисля, че голямата разфасовка е към 12-13лв. и ако не се къпеш с него, стига за доста време.
И аз мога да ти потвърдя положителния ефект от него...при мен на кръста, еректорите, раменете...няма как да е пласебо ефект при двама човека едновремено:)
Мерси, Славко, за бързия отговор. Скоро ще сме трима. Омазаните.
Много ме заинтригува позата, от днес ще я оттренирвам. После ще ти покажа снимка, но няма да е с дънките, че не искам да се отказваш. (blush)
Между другото, пробвах с дънки в тоалетната :) Наподобява ми на жаба и свещ в лотус. Страхотна поза. Мисля, че цаката е в лотуса да не се разпадне. Поне за мен.
Но не успях, трябва разгрявка и адекватна дреха.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.02.12 17:46.
Марги, това магнезиевтото локално ли се прилага или на филии се маже?
Мнението беше редактирано от Дилян на 29.02.12 21:05.
Ако го намажеш на филии, първо набери 112, че може и да ти потрябва...или седни върху дълбок леген.
Втрива се бе Дилянчо, жена ти използвай:)
Тук някаква каша е настанала... (tmi)
Диляне, не знам какъв ти е експеримента, но ми звучи плашещ ;) Надявам се жена ти да е жива и здрава :)
Кико, не знам какви жаби и свещи си представяш, но аз през цялото време ти обяснявам позата от снимката долу...както вече споменах, ако те видя да я правиш с дънки, не само ще се откажа от всичките си досегашни знания за йога, но и ще те призная за живо превъплъщение на Шри Кришнамачаря и ще дойда като твой смирен ученик да попивам всяка една твоя дума и да черпя познание от извора. :)
Може би ще е добре някой админ да измести постингите по темата в друга тема за да не мажем по дневника на Маргаритка...
казано от Христо на 01.03.12, 01:00:
Трябва да направя така, че да изпитвам щастие колкото се може по често, а това вече зависи и от настройката ни, защото ние може да се радваме и на най малките и незначителни неща, стига да се настроим. Трябва да изпитвам щастие колко се може по често, а това е положителна енергия.
Така няма да стане, Христо. Нещата ще се получат едва когато замениш думата “трябва” с частицата “ще”, защото всеки знае какво трябва, но малко решават да минат от пасивността в активно действие. Казваш, че имаш воля и желание. Ами хайде, какво чакаш? Използвай ги сега, не някога в имагинерно бъдеще.
Тогава вече думите ти ще се получат така
казано от Христо на 01.03.12, 01:00:
Ще направя така, че да изпитвам щастие колкото се може по често.... Ще изпитвам щастие колко се може по често, а това е положителна енергия.
Хайде, честита Баба Марта. Ще пиша повече, ако направят друга тема.
Мнението беше редактирано от Smile на 01.03.12 07:42.
Йога трудно ще Ви реши проблемите...Според мен тия състояния на “духа”, за които търсите помощ от йога практики, вече трябва да сте ги постигнали и йога да Ви качи на друго ниво...а не обратното. Ако цял ден си се занимавал(а) с темерути, бил си 3 часа в задръствания, шефа ти е идиот(в 99% от случаите висшестоящия е, ДА ДА:)...), жена ти те мисли за капут, сина ти за неудачник...едно кръстосване на краката в лотус и контролирано дишане няма да реши НИЩО...това Ви го гарантирам. По-добре си сипете едно голямо и си пуснете мача.
И ми е много чудно, не Ви ли е по-интересно физическата част на йога, а не тази спиртуалната, за която пише че много хора са я достигнали, НО кой може да го усети това и как.
Както много пъти съм забелязвал, хората се тревожат за всевъзможни неща и търсят решения къде ли не...Какво толкова Ви е разстърсило...гледам тук много си изливате душите...хубаво де, айде, дайте да обсъдим конкретни ситуации, а не да чупим мишки, бюра, компютри...това съм го правил-НЕ помага. Много е лесно да даваш общи съвети-контролирай себе си, търси решенията в себе си и ала-бала...Това още повече дразни, това го прави всеки попрочел малко обща психология. Затова по-добре кажи нещо конкретно и търси хора с подобни ситуации, реакции...или пък различни...и си направи изводите. Гледал съм сеанси на профи психолози...те не обсъждат проблемите по принцип, а конкретно.
Тия състояния на “духа” се лекуват с усмивка. С поставяне на цел и постигането й. С изпълзяване от мишата дупка, с търсене на нещо красиво и добро в абсолютно всяко нещо. Позитивната нагласа е ключът към хармонията и за мен поне не е някаква невидима сила, видаеща из ефира. Тази невидима сила е моята мотивация, подкрепена с убеждението, че АЗ МОГА. Независимо как, къде и с кого.
Присъединявам се към мнението на Славко, само добавям към Христо:
Това, което описваш НЕ е “грешка”, защото грешка, повтаряна повече от два пъти е НАВИК.
...и като говорим за забранения плод. Ева и змията, нима допускаш, че змията е виновна за създалата се в рая ситуация, защото видиш ли, била подлъгала жената??? Защо винаги търсим друг виновник за кашите, които сами създаваме....
И наистина, моля ви, спрете да “мажете” дневника ми. Ако някой има да каже нещо смислено, винаги е добре дошъл, но такива житейски казуси, по които съм изказала категоричното си отношение не желая да присъстват тук.
ПП: И към всичко изписано добавям: контрола върху съзнанието е невъзможен без контрол върху тялото. Както знаем (или не), тялото е по-грубата форма на духа и духа е по-фината форма на материята. Така че двете неща вървят ръка за ръка. Така че хора, действайте, стига сте губили време в писане на празни приказки.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.12 11:52.
Четвъртък, 01.03
...и все пак да си напиша и тренировката за днес, която не се получи особено добре като усещане, но съзнанието ми витаеше някъде другаде...
500 м гребане
3х:
А1: 10 лежанка с дъмбели 2х14кг
А2: 5 набиране от босу с минимален отскок
500 м гребане
В1: 8 гребане с дъмбели от наклонена лежанка 2х14кг
В2: 10 лицеви опори с повдигнати крака
500 м гребане
С1: 5 пуш преса 25, 30, 32.5кг (на 25 си бяха стриктни военни преси, но след второто повторение на 30, станаха пуш преси)
С2: 5 повдигане на пръсти към лоста
500 м гребане
Йога днес няма да има :(
...или както е казал поета: a little less conversation, a little more action :)
Храната днес:
05.30 - фреш
10.00 - пълнозърнеста филийка* с масло
13.00 - 2 бъркани яйца с пармезан; крем от семена*, какаови зърна*, мака*, мед*
15.30 - пълнозърнеста филийка* с масло
17.00 - крем от семена*, какаови зърна*, мака*, мед*
21.00 - сирене котидж; броколи, 2 блокчета черен шоколад с боровинки
Това ли е онова готино сирене което Славко ми промотира у тях ( не го знаел какво е, Марги го взе, ама е мноогооооо хубаво, яж там ... ) цитирам.
:D :D
Трябваше да си снимаш чинията, да видят хората как се грижа за теб:)
А Марги много разбира всичките храни, особено хубавите сирена.
p.s. и на Бакарди Мохито е голям майстор:)
Все едно бях на ресторант, без майтап :)
Качил съм поне 5 кг на клека с тая хубава манджа :)))
Ами, Сашо, не знам какво сте яли, ама за мен най-хубавото сирене ever, e камембер.
Като така лесно качваш, казвай да те захранваме преди състезания ;)
Петък, 02.03
Движение:
тренировка:
1 мин скачане на въже
3х:
А1: 5 преден клек @35; 37.5; 40кг
А2: 5 нинджа подскоци
+3 клека @50кг
1 мин скачане на въже
4х:
В1: 5 ходещ напад/лицева опора/ренегадско гребане @2х10кг
В2: 5 burpee+curl+press @2х10кг
1 мин скачане на въже
гребане: 6@30кг; 6@35кг; 8@40кг 8-)
3 набирания от босу + още 2 без босу
Храна:
05.30 - фреш
08.30 - 1.5 пълнозърнеста филия* с масло и пармезан; крем от какаови зърна*, мака*, семена микс*, коноп*, мед*
11.30 - същото
16.30 - 3 портокала
Добавям:
40 минути йога - след клековете и нападите днес си усещах краката невероятно свежи и силни, затова и наблегнах на пози от стоеж :)
вечерята:
салата от моркови, цвекло, гауда, зехтин, лимонов сок; маслини; пълнозърнеста филийка* с мед* и масло
...и една констатация: след няколко седмици с минимални количества продукти с преработена захар отчитам липса на ПМС (party)