15.03.12
14:30
Здравейте на всички първо ето информация за мен;181см,73-4кг. Стаж в зала 2 дена(е все трябва да се почне някога). И понеже нямам опит във фитнеса взех готова програма от този форум Четиридневен сплит за мускулна маса при ектоморфи (не съм сигурен дали съм ектоморф ама при тези килограми май няма какво друго да съм) без да им променям нищо. А между другото тялото ми е оформено, като за килограмите защото доста време ходех на лостове, така че не съм съвсем на нулата. Мислех да кача и снимка на тялото ми, но има малко технически проблеми с апарата, но ако ще е полезно кажете ще се постарая да кача една, да кажете ако има нужда да се променят упражнения нещо... А и още нещо в програмата не пише с какви килограми да се правят упражненията и аз не се хвърлям на големи, вземам по-малки и правя по 9-10 повторения вместо 5-6 така по-добре ли е ?
Темата беше редактирана от Shadow Shady на 15.03.12 14:31.
Не е добре. Ако си решил да следваш програмата - я следвай ! Тренирай с почти максимални тежести.
“Зреавейте, имам програма, но не я спазвам дали ще има ефект?” Това всъщност си казал в горния си пост. Аз не съм особено голям фен на кръговите тренировки каквито може би повечето хора биха ти препоръчали като начинаещ. Ако искаш обаче да правиш програма, в която повечето от сериите са по 5-6 повторения със сигурност преди това трябва да си заучил правилната техника на изпълнение на всичките упражнения, а това не става за 2 дни.
15.03.12
15:10
Е пише че е за начинаещи програмата. А и прегледах клиповете под упражненията, и гледам да ги правя като на клиповете. И ок ще правя вече с по-големи тежести по колкото повторения си пише
Мнението беше редактирано от Shadow Shady на 15.03.12 15:11.
15.03.12
18:56
Изникна малък проблем във фитнеса няма къде да се легне на земята за Vпреса и Извивки на тялото встрани от тилен лег може ли да ги заменя с нещо, има лежанка за коремни преси с обратен наклон ?
15.03.12
19:47
Според мен начинаещите и дори тези които се връщат след прекъсване трябва да почнат с цялото тяло в една тренировка за няколко седмици , а понякога и за няколко месеца стига да напредват добре.След това е добре да се раздели тялото на 2 за няколко месеца после на 3 , на 4 и т.н. или с други думи “къщата се гради от основите, не от покрива”.