Запазване на ММ при чистене!?

15.03.12
23:11

Здравейте, на 16г съм, занимавам се с фитнес от околко 1 година( от 4-5 месеца сериозно). До сега работех върху покачване на ММ и приемах суроватъчен протеин и кре-алкалин. Наложи се да спра да ги приемам за около месец. Сега не пия нищо и реших да и изчистя излишните мазнини по корема ( малко са) и предимно по краката (там имам доста за чистене). Започвам да правя сутрин на гладно ХИИТ 4 пъти в седмицата и хранителния режим - НВД . Останала ми е по-малко от половин опаковка аминокиселини (Amino complete на NOW) . Още 20 дена не трябва да взимам добавки като протеин, креатин, БЦАА и т.н. Та въпроса ми е ще запазя ли “малкото” ММ която съм качил ако сутрин 1 час преди ХИИТ тренировка и веднага след ХИИТ тренировка ям по 2 белтъка(сварени) + 1 капсула амино ? И да започна ли да правя силови тренировки примерно тази вместо сегашната ми за покачване на ММ?

Темата беше редактирана от Nevergiveup на 15.03.12 23:14.

Не прави кардиото на гладно. Няма смисъл. 4 пъти в седмицата също мисля, че ти е доста. Аз бих ги ограничил на 3.

Дали ще губиш и колко мускул ще губиш зависи от калорийния дефицит и общия приет протеин за деня. Голям дефицит, недостатъчно протеин и тежки тренировки водят до загуба на мускулна тъкан.

Каква е сегашната ти програма не става ясно, но няма и чак толкова голямо значение. Важното е мускулите да бъдат стимулирани и да запазиш интензивността на тренировките си през целия период на чистене.

Успех!

GO

16.03.12
10:34

Ако това на снимката си ти,значи имаш сериозен проблем с възприятията кога човек трябва да изчисти .
Ще изчистиш повече мускул отколкото мазнини.

16.03.12
10:49

казано от Тихомир Велев на 16.03.12, 09:01:

Не прави кардиото на гладно. Няма смисъл. 4 пъти в седмицата също мисля, че ти е доста. Аз бих ги ограничил на 3.

Дали ще губиш и колко мускул ще губиш зависи от калорийния дефицит и общия приет протеин за деня. Голям дефицит, недостатъчно протеин и тежки тренировки водят до загуба на мускулна тъкан.

Каква е сегашната ти програма не става ясно, но няма и чак толкова голямо значение. Важното е мускулите да бъдат стимулирани и да запазиш интензивността на тренировките си през целия период на чистене.

Успех!

ми значи при НВД, ОКБ ми е 2341 кал. при дефицит 500 кал. кардиото като не може да е сутрин може ли вечер преди ядене да го правя 3 пъти в седмицата ? но все пак си мисля няма ли да има по-голям ефект ако го правя на гладно от колкото вечер примерно ?

16.03.12
10:59

казано от Verilci te на 16.03.12, 10:49:

ми значи при НВД, ОКБ ми е 2341 кал. при дефицит 500 кал. кардиото като не може да е сутрин може ли вечер преди ядене да го правя 3 пъти в седмицата ? но все пак си мисля няма ли да има по-голям ефект ако го правя на гладно от колкото вечер примерно ?

А ве момче, къв калориен дефицит, кви 5 лева ???
Ти си на 16, като вафла си в гърдите, па си на отрицателен колриен прием и нвд...я се стегни !

16.03.12
11:00

казано от James Hinks на 16.03.12, 10:59:

казано от Verilci te на 16.03.12, 10:49:

А ве момче, къв калориен дефицит, кви 5 лева ???
Ти си на 16, като вафла си в гърдите, па си на отрицателен колриен прием и нвд...я се стегни !

Имам за чистене по краката!

16.03.12
11:14

Пич, пий си протеин, БЦАА и Глутамин, прави тежки тренировки и ако яденето е на ниво, не виждам причина да не качваш ММ и да сваляш мазнини - при мен работи пък съм на почти 25

казано от Тихомир Велев на 16.03.12, 09:01:

Абсолююютно вярно. Дума по дума. Не слушай другите глупости. Дали са ти чудесен съвет тук.

Между другото, ако имаш тренировки с тежести, ХИИТ 4 пъти в седмицата е просто мнооооого лошо решение (не ми се искаше да казвам малоумно, затова - няма).

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 16.03.12 13:51.

16.03.12
17:44

Тук не съм много съгласна. При ХИИТ, изпълнено правилно, ще има чудесни резултати с чистенето. Мускулна маса също не се губи при кратко и интензивно кардио. Да сте виждали хилави спринтьори (wasntme)
На гладно сутрин е добре да се прави ХИИТ.
Голям страх от това кардио, ей. Той е на 16, сега има да развива качества, няма нищо по-добро от аеробните спортове. Вас като ви мързи на по 25 години да избягате 100 метра, вдигайте си тежко.
Едит: сега видях другите снимки. Наистина, къде видя за чистене при тея плочки (dull)

Мнението беше редактирано от Anelia на 16.03.12 17:48.

Че то никой не му казва да не прави кардио, а да не прекалява. А дали ще е на гладно си е негово решение, просто това няма да има значение за крайния ефект на отслабването.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.03.12 17:54.

казано от Anelia на 16.03.12, 17:44:

Тук не съм много съгласна. При ХИИТ, изпълнено правилно, ще има чудесни резултати с чистенето. Мускулна маса също не се губи при кратко и интензивно кардио. Да сте виждали хилави спринтьори (wasntme)
На гладно сутрин е добре да се прави ХИИТ.

Точно пък ХИИТ на никой не препоръчвам да го прави на гладно. Не, че ще му стане нещо, но просто не е по-добър вариант (няма да му стига енергията).
ХИИТ е изключително изморително и таксуващо организма. Ще наруши, и то много, възстановяването на краката и ще доведе до претрениране. 4 ХИИТ с тренировка за крака, дори 1 път седмично, ще ги претовари и претренира. Отделно неумишлено интензивността ще падне много.

Колкото до спринтьорите - определено от едното не може да се вади заключение за другото.

казано от Anelia на 16.03.12, 17:44:

Голям страх от това кардио, ей. Той е на 16, сега има да развива качества, няма нищо по-добро от аеробните спортове. Вас като ви мързи на по 25 години да избягате 100 метра, вдигайте си тежко.

ХИИТ е по-скоро анаеробно!

16.03.12
20:15

Колкото и да е анаеробно, не можеш да стоиш твърде много в анаеробното. 10-15 минути (прекъснати) най-много като за начинаещ. Останалото е аеробно. Добре де, нека е 3 пъти :D
Но както вече отбелязах, младежът няма кой знае какво за чистене. Но все пак едни такива интензивни тренировки ще му повлияят добре върху общото физическо състояние.

16.03.12
20:45

Имам за чистене по краката..

казано от Verilci te на 16.03.12, 20:45:

Я кажи как точно тренираш? Колко пъти в седмицата и на какъв сплит? Така само гадаем.

DE

16.03.12
23:39

Нищо лично,братле,но James Hinks е ужасно прав.Покачи още 10-15 килограма маса и тогава се мятай на чистене,но това е само съвет :) Ти си решаваш.

17.03.12
00:02

казано от Ради Хаджирадев на 16.03.12, 21:26:

казано от Verilci te на 16.03.12, 20:45:

Я кажи как точно тренираш? Колко пъти в седмицата и на какъв сплит? Така само гадаем.

Значи тренирам 4 пъти в седмицата.
1 ден - гърди(5 упр по 5 серии) и бицепс (3 упр по 5 серии)
2ден - рамо(5 упр по 5 серии) и трицепс (4 упр по 5 серии)
3ден - гърди(5 упр по 5 серии) и бицепс (3 упр по 5 серии)
4 ден - гръб( 4 упр по 5 серии) ,трицепс (4 упр по 5 серии) и крака (клекове 6 серии)
наблягам на гърдите за това ги тренирам по 2 пъти. корема го тренирам 3 пъти. когато ми остане време през почивните дни ходя на лостове. и сега започвам ХИИТ сутрин 3 пъти в седмицата.

Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 17.03.12 00:06.

казано от Verilci te на 17.03.12, 00:02:

Значи тренирам 4 пъти в седмицата.
1 ден - гърди(5 упр по 5 серии) и бицепс (3 упр по 5 серии)
2ден - рамо(5 упр по 5 серии) и трицепс (4 упр по 5 серии)
3ден - гърди(5 упр по 5 серии) и бицепс (3 упр по 5 серии)
4 ден - гръб( 4 упр по 5 серии) ,трицепс (4 упр по 5 серии) и крака (клекове 6 серии)
наблягам на гърдите за това ги тренирам по 2 пъти. корема го тренирам 3 пъти. когато ми остане време през почивните дни ходя на лостове. и сега започвам ХИИТ сутрин 3 пъти в седмицата.

Корема защо 3 пъти?! Обемът ти е чудовищен. Трябва да си съкратиш тренировките и то много значително. Отделно защо третия ден не го направиш почивен? А и гърдите през ден... не е добра идея. Трицепс със 20 серии през ден?!?! Бицепс с 15 ?! Рамо с 5 упражнения...

Намали си обема. Много го намали. Много!
ХИИТ най-много 2 пъти в седмицата. Не повече. През почивните дни - почивай. Те са затова.

17.03.12
15:17

Заповядай новата ти програма.

1 ден - клек
2 ден - почивка
3 ден - клек
4 ден - почивка
5 ден - клек

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1