Програма за средно напреднали + корем

15.03.12
12:17

Здравейте,

8 месеца след първата ми тема, мога да заявя че постигнах добри резултати и съм много доволен от... всичко - промяната на начина ми на живот, енергията, тонуса, видимия ефект от тренировките.

Данни за мен: 22 год., 180см, 90кг, фитнес опит: 8-9 месеца. Режим на хранене: РБД, ок. 3000 ккал на ден.

Сега, по темата. Харесах си една тренировка, тази(клик), и искам да я комбинирам с тази, за корем. Няма да ви копирам всички упражнения, само ще покажа как мисля да ги комбинирам:

Първи ден: Гърди, бицепс, корем
Втори ден: Почивка
Трети ден: Гръб, трицепс, кардио (30 мин)
Четвърти ден: Почивка
Пети ден: Рамо, крака, корем
Шести ден: Гърди, гръб, кардио (30 мин)
Седми ден: Почивка

Конкретни въпроси, ще се радвам ако имате време да ги коментираме:
- Как ви се струва като цяло? (Шести ден го добавих аз, не знам дали е правилно така... но гърдите и гърба са по-неразвити в сравнение с ръцете, искам да наблегна на тях по някакъв начин)
- За краката: Нямам нужда да качвам мускулна маса там, всъщност искам да отслабнат. Как да променя упражненията, повече повторения с по-малко килограми предполагам?
- Колко време е добре да правя тази програма? Мисля юни и юли да започна да чистя мазнини, дали ще ми стигнат 2 месеца?
- С какви хранителни добавки мога да комбинирам програмата, примерно протеин?

Това е засега, благодаря предварително!

Поздрави.

15.03.12
14:39

1 - Махни четвъртата тренировка в седмицата. Наблягаш като правиш с максимални тежести...Ако искаш хипертрофия
2 - Не можеш да тренираш по програма за маса и да очакваш релеф. Принципно всичко зависи от храната и серии/повторения/почивки.
3 - 2-3 месеца са достатъчни, но ако програмата действа откъм сила и маса - НЕ Я СМЕНЯЙ !
4 - Добавки ? Стигнал ли си нивото при което да не можеш да поемаш нужното количество калории само от храна ?

По точки:
1 - Окей, съгласен. Само кардиото ще оставя от шести ден, ще видим кога ще го правя, но трябва да е поне 2 пъти в седмицата.
2 - Съгласен съм, не очаквам релеф, исках да наблегна че не искам да качвам мускулна маса на краката. А програмата е точно затова - та, как да я променя така че да не качвам в краката, но все пак да ги тренирам.
3 - Окей. Поне следващите 2 месеца, после ще си направя сметката отново.
4 - Под добавки имах предвид протеин, не нещо друго. Останах с впечатление, че след тренировка е хубаво да пия една доза (статия тук).Целта ми е оптимални резултати при тренировките. Ако още ми е рано, казвай овреме да не си харча парите ;)

15.03.12
18:40

Ако имаш възможност си вземи протеин(сурватачен) за след тренировка също така може да добавиш и глюкоза.

Взех си днес протеин, смесен е - 40% суроватъчен, 30% млечен, 20% соя, има и малко л-карнитин. Не знам мога ли да кажа марка, да не се приеме като реклама? Защото марката има значение ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1