Лаф моабет - том шести

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.03.12
10:18

Много ясно,че не е бил..Първият Мр Олимпия е Лари Скот - най-великият :D

18.03.12
11:56

казано от Иван Шишманов на 18.03.12, 10:10:

http://www.dnes.bg/zvezdi/2012/03/18/bivsh-mistyr-olimpiia-otpraznuva-100-godini.154209

Евала на човека, сегашните световни състезатели едва ли ще могат да се похвалят с подобно постижение.
Малко е грешна новината, но това е нормално за родната журналистика. Манохар Айх  никога не е бил Олимпия, а е печелил мистър Универсал и то аматьорската категория.

Ето го в тази рядка лента с Царя на бодибилдърите Кланси Рос:

Галерия с негови снимки: http://www.sandowplus.co.uk/India/Monohar/index.htm

П.П. После ми разправяйте, че съвременните изроди са по-добри от старите шампиони.

Пф... много ясно, че са по-добри сегашните ;) Все едно да сравняваш Пеле и Марадона с Кристиано и Меси...

Няма колан.. :((( :D

18.03.12
12:36

казано от kristiancho на 18.03.12, 12:28:

Пф... много ясно, че са по-добри сегашните ;) Все едно да сравняваш Пеле и Марадона с Кристиано и Меси...

Имената които споменаваш почти нищо не ми говорят, пък и няма никакво значение за мен... ;)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 18.03.12 12:36.

Както един потребител каза на скоро. Билдерите от старата школа са били истински виртуози в тренировките, а сегашните разчитат на тонове добавки, включително и забранени.
Лошото е, че покрай тях и масовите спортисти по залите също разчитат много на добавки и по малко на самите тренировки.

Не съм съгласен Иване :)

18.03.12
14:55

Сегашните превъзхождат старите..Нормално де :D

А какви виртуози са биле в тренировките? Ходили са с главата напред като бунаци и тренирали по 4-5 часа на ден..И изведнъж идва Дориан дето с по 3,5-4 часа на седмица ги засенчва всичките ..

Иване - Арнолд с неговите 60-70серии на тренировка 6пъти в седмицата дали не е разчитал на зоба... затова има 4 байпаса на сърцето и куп други операции.. баш преди са били на принципа  ‘’колкото повече толкова повече’‘. Сегашните билдъри имат много по-добри препарати, много по-добри познания, много по-добро хранене :) Арнолд и компания са велики не защото са велики наистина... просто са дали началото на билдинга... на съвременния билдинг.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.03.12 15:12.

18.03.12
15:17

Мислите ли, че е добър вариант в дългосрочен план да си направя въже за скачане сам ?

18.03.12
16:03

казано от kristiancho на 18.03.12, 15:11:

Иване - Арнолд с неговите 60-70серии на тренировка 6пъти в седмицата дали не е разчитал на зоба... затова има 4 байпаса на сърцето и куп други операции.. баш преди са били на принципа  ‘’колкото повече толкова повече’‘. Сегашните билдъри имат много по-добри препарати, много по-добри познания, много по-добро хранене :) Арнолд и компания са велики не защото са велики наистина... просто са дали началото на билдинга... на съвременния билдинг.

включително няколко смени на чения дроб

18.03.12
18:04

Вие да не сте му лични лекари? То така се сменя черен дроб, или се прави байпаст, това да не ви е резервна гума на колата? :D
П.П. Никакви стероиди не могат да ви спасят при 12 тренировки седмично (по 2-3 часа всяка), ако нямате нужния тренинг.

Какъв точно трябва да е този тренинг бе Петко :)

И вие ли се виждате така в огледалото ?!

18.03.12
18:23

Петко нужният тренинг се нарича адаптация..

(shake) не думай

18.03.12
19:05

казано от kristiancho на 18.03.12, 18:10:

И вие ли се виждате така в огледалото ?!

Че аз съм си така :D

18.03.12
19:12

Вие май забравяте нещо като цяло - красивото и симетричното в едно добре развито тяло...

Ами добре, щом съвременните билдъри са по-”добри”, лапвайте зобчето и продължавайте по техния път към Олимпията, само да не станете местния изрод, плашило. Аз все си мисля, че съвременните бодибилдинг конкурси са за коя компания производител на добавки и разни химии ще извади по-голям изрод. Понеже включихте и Арнолд, той откъде е започнал с тренировките си? Именно неговия идол е бил Редж Парк. Тренирал е с Редж Парк и при Винс Жиронда. Също така колко много “съвременни” тренировъчни програми и методи са “стари” просто с нови имена или леко модифицирани. И само един въпрос, коя е “Златната Ера” на бодибилдига?

А защо се нарича Златна ?! Според мен защото зоба е навлязал в употреба и състезателите рязко са скочили от едно ниво на друго ;) 

И ти какво си мислиш, че преди конкурсите не са били повлияни от имената ли на тоя и оня ли .. аз като искам да стана като Фил ще почна да зобя.. ти като искаш да станеш като Арнолд какво ще правиш ?! май същото ;)

А отностно методите от старите времене... просто са принос за по-добро следващо нещо :) и културистичните програми според мен имат доста съществени разлики от старите... програмите за сила са кажи речи идентични но силата не е приоритет на билдинга за който говорим.

И за мен физиката на Фил е по-балансирана от просто гърдите и ръцете на Арнолд... щото аз него не го свързвам с добри крака и масивен гръб...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.03.12 19:26.

head_hunter точно в спортса има в момента хубав модел найк на разпродажба който ми изглежда доста добре та натам съм се запътил.

18.03.12
19:27

казано от kristiancho на 18.03.12, 19:19:

А защо се нарича Златна ?! Според мен защото зоба е навлязал в употреба и състезателите рязко са скочили от едно ниво на друго ;) ...

Златната ера на бодибилдинга е от 1930-те до началото на 1970-те години, така че не всичко е в зоба...

Мнението беше редактирано от Old Timer на 18.03.12 19:30.

Ми то сега да не е всичко в зоба ;) ако не тренираш правилно и не се храниш правилно кел файда, че взимаш зоб... всички знаем или сме чували за един такъв смелчага който кара на сол и бианабол и нищо не става от него реално .. метафорично казано.

18.03.12
19:43

Само ще добавя, че снимките от едно време показват максималната форма, която са могли да придобият, чрез тогавашните разбирания за тренировки и възстановяване. Никой не се е ограничавал умишлено. Сега е същото, но просто можем повече. :)

18.03.12
19:50

Хаха..Тренировките се запазват,защото още има остаряли умове,които смятат,че митовете от 60те 70те са реалност и чрез някакви интензивни 2 часови тренировки 2 пъти на ден ще правиш релеф,а иначе ще правиш маса.. И пак идва Дориан и с неговите 3-4 часа седмично с по 1 работна серия ги скрива всичко и казва сам в интервюто си,че ако е тренирал както преди са тренирали щял да е наистина много добър културист отново,но е нямало да спечели Олипмията толкова пъти.Right dude ? :)

18.03.12
20:03

казано от Ramon Dekkers на 18.03.12, 16:03:

казано от kristiancho на 18.03.12, 15:11:

включително няколко смени на чения дроб

Съобразявайте се какви глупости говорите :Д. Арнолд не му е сменен черния дроб, а сърцето е имал вроден проблем, стероидите само са подпомогнали да се доразвие този вроден сърдечен проблем, та да се стигне до операция.. незнам дали и изобщо има байпаси, откъде ги слушате тия простотии?Баси, говорите все едно за семейството си и знаете проблемите на всеки един. Просто всякакви критики и хейтване са излишни към най-великия бодибилдър на всички времена, Арнолд е направил каквото трябва да успее. И да наистина е успял. От австрийски селтак, до най-добрия екшън герой на Холувуд през 80те, както и губернатор на Калифорния.Най-известния културист. Няма какво повече да говорим. Имал 10 сменени черни дроба.. Боже мили..

Мнението беше редактирано от Riko на 18.03.12 20:06.

18.03.12
20:11

Ей добре че сте се пръкнали вие бе, такива знаещи и можещи ... От къде пък сте 100% сигурни ,че не му е трансплантиран черен дроб или пък няма 5 байпаса на сърцето примерно? Все едно сте му лични лекари и се води на картон при вас... В интернет е пълно със спекулации всеки казва каквото е чел ...

Арнолд е най-великия но защо ?! Защото и бабите ни го знаят.. може да не знаят с какво се е занимавал но знаят името Арнолд Шварценегер... целия свят знае това име.. името Рони Колман, Джей Кътлър, Фил Хийт и прочие го знаят само интересуващите се от фитнес и бодибилдинг... само, че след време като остареем ние аз лично ще си спомням за тези последните, защото съм живял във времената когато са тренирали не когато не когато са станали политици и екшън герои :) Впрочем нищо против Арнолд голям любимец ми е, защото е голямото лице на този спорт в неговото комерсиално начало.. с кеф чета някоя негова статия или гледам някой клип ... взимам него за пример за да съпоставим най-добрите преди с най-добрите сега... ами едно времешните културисти са доста назад от сегашните... както каза NRG никой преди не е целял естетика и прочие... боцали са и са вдигали на макс и са постигнали това което някой ще нарече ‘’много хубаво и симетрично тяло’‘

18.03.12
20:29

казано от kristiancho на 18.03.12, 20:19:

Арнолд е най-великия но защо ?! Защото и бабите ни го знаят.. може да не знаят с какво се е занимавал но знаят името Арнолд Шварценегер... целия свят знае това име.. името Рони Колман, Джей Кътлър, Фил Хийт и прочие го знаят само интересуващите се от фитнес и бодибилдинг... само, че след време като остареем ние аз лично ще си спомням за тези последните, защото съм живял във времената когато са тренирали не когато не когато са станали политици и екшън герои :) Впрочем нищо против Арнолд голям любимец ми е, защото е голямото лице на този спорт в неговото комерсиално начало.. с кеф чета някоя негова статия или гледам някой клип ... взимам него за пример за да съпоставим най-добрите преди с най-добрите сега... ами едно времешните културисти са доста назад от сегашните... както каза NRG никой преди не е целял естетика и прочие... боцали са и са вдигали на макс и са постигнали това което някой ще нарече ‘’много хубаво и симетрично тяло’‘

И ти твърдиш, че нещо в Рони Колман или Джей Кътлър има дори най-бегла връзка с естетиката?!? Целият този “спорт” е толкова изроден и извратен, че направо няма смисъл да говорим за него. Дори е съмнително доколко изобщо е спорт - няма ясни критерии и стандарти, класирането се определя от това кой е спонсор на даден състезател и в крайна сметка дори в художествената гимнастика и фигурното пързаляне има повече обективност. Всичко в съвременния културизъм или както там го наричат е гавра със спорта и здравето.

Остави естетиката да е приоритет на жените :) всичко е въпрос на гледна точка нали така :)

Боби - не беше ли фен ти на огромните силни мъже.. а не на естетичните манекени ?!

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.03.12 20:37.

18.03.12
20:39

Най-добрият е shawn ray http://www.youtube.com/watch?v=Fx_uh6wvjn4

Поздрави!

18.03.12
20:42

Кристиане, с тая разлика брато, че Арнолд ще го знаят и за напред, дал е корените на тоя спорт.. Идол на поколения и много земен човек...

18.03.12
20:49

казано от kristiancho на 18.03.12, 20:37:

Остави естетиката да е приоритет на жените :) всичко е въпрос на гледна точка нали така :)

Боби - не беше ли фен ти на огромните силни мъже.. а не на естетичните манекени ?!

Доколкото изобщо съм фен на нещо, то е чистият спорт с ясни правила, който не е сравнение на финансови възможности на спонсора.

А истинските сегашни огромни силни мъже изглеждат ето така:

18.03.12
20:50

Всеки има различна гледна точка... как не го разбрахте това

18.03.12
20:55

казано от Андриан К на 18.03.12, 20:50:

Всеки има различна гледна точка... как не го разбрахте това

Разбира се - всеки има право на грешно мнение... а аз имам право да му го посоча. :D

А ако оставим шегата на страна, свободата на мнението е безспорна, но изразяването му е ограничено от някои обективни фактори. :)

В случая, разбира се, всичко е в рамките на закачката - нито темата предполага друго, нито пък самата насока на разговора, така че е по-добре да не навлизаме в дълбоките води на философската основа на правото на изразяване на мнение. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.03.12 20:57.

Ем Боби не виждам да бликат от естетика тея мъжаги :)

Това за земния Арнолд не го разбрах... сегашните правят такова шоу и са не по-малко пичове от предишните :) Арнолд е корена така е... но стига гледахте корените... погледнете малко към короната на дървото :)

18.03.12
21:01

казано от kristiancho на 18.03.12, 20:59:

Ем Боби не виждам да бликат от естетика тея мъжаги :)

Това за земния Арнолд не го разбрах... сегашните правят такова шоу и са не по-малко пичове от предишните :) Арнолд е корена така е... но стига гледахте корените... погледнете малко към короната на дървото :)

Аз не съм казал, че са красиви, а само че са огромни и силни. :)
Въпросът е, че тези, които се пъчат по подиума за културизъм, дори и силни не са или поне не са го доказали по никакъв начин. Само се перчат и показват, надлежно обръснати (или оскубани - все едно), намазани и боядисани. Стриптизьори общо взето, не спортисти.

18.03.12
21:01

Мен пък ме кефят всичките, и сегашните изорди и изродите от миналите години и постнатите от Old Timer (от тях лъха мъжественост просто с тия костюми) и крановете постнати от Боби.

18.03.12
21:52

Златната среда са shawn ray и lee priest в състезателен..

Огромни масивни релефни репарация 8 пак(а не с корем  на бременна жена като Колман) Имат плътност вени даже и на ушите и прочие :D:D

Но за съжаление не са достатъчно масивни,за да станат Олимпия,че да се прочуят повече и така не всички ги знаят :)

18.03.12
22:52

Ами Лий Приест никога не заслужи 1во място... просто му трябваше още височина.. Шон за мен спечели 1994,1996.. Дориан ми е много антипатичен и противен културист.. “Окраде” титлите на хора като Шон Рей, Флекс Уилър и Кевин Леврони..

Мнението беше редактирано от Riko на 18.03.12 22:53.

18.03.12
22:58

Като говорите за корема на Рони - хвърлете едно око тука :)  http://www.youtube.com/watch?v=CaUSv1KHfTM&feature=related

18.03.12
23:18

Всичко е перфектно без гинекомастията :Д

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1