18.03.12
10:18
Много ясно,че не е бил..Първият Мр Олимпия е Лари Скот - най-великият :D
казано от Иван Шишманов на 18.03.12, 10:10:
http://www.dnes.bg/zvezdi/2012/03/18/bivsh-mistyr-olimpiia-otpraznuva-100-godini.154209
Евала на човека, сегашните световни състезатели едва ли ще могат да се похвалят с подобно постижение.
Малко е грешна новината, но това е нормално за родната журналистика. Манохар Айх никога не е бил Олимпия, а е печелил мистър Универсал и то аматьорската категория.
Ето го в тази рядка лента с Царя на бодибилдърите Кланси Рос:
Галерия с негови снимки: http://www.sandowplus.co.uk/India/Monohar/index.htm
П.П. После ми разправяйте, че съвременните изроди са по-добри от старите шампиони.
18.03.12
12:28
Пф... много ясно, че са по-добри сегашните ;) Все едно да сравняваш Пеле и Марадона с Кристиано и Меси...
18.03.12
12:34
Няма колан.. :((( :D
казано от kristiancho на 18.03.12, 12:28:
Пф... много ясно, че са по-добри сегашните ;) Все едно да сравняваш Пеле и Марадона с Кристиано и Меси...
Имената които споменаваш почти нищо не ми говорят, пък и няма никакво значение за мен... ;)
Мнението беше редактирано от Old Timer на 18.03.12 12:36.
18.03.12
12:46
Както един потребител каза на скоро. Билдерите от старата школа са били истински виртуози в тренировките, а сегашните разчитат на тонове добавки, включително и забранени.
Лошото е, че покрай тях и масовите спортисти по залите също разчитат много на добавки и по малко на самите тренировки.
18.03.12
12:53
Не съм съгласен Иване :)
18.03.12
14:55
Сегашните превъзхождат старите..Нормално де :D
А какви виртуози са биле в тренировките? Ходили са с главата напред като бунаци и тренирали по 4-5 часа на ден..И изведнъж идва Дориан дето с по 3,5-4 часа на седмица ги засенчва всичките ..
18.03.12
15:11
Иване - Арнолд с неговите 60-70серии на тренировка 6пъти в седмицата дали не е разчитал на зоба... затова има 4 байпаса на сърцето и куп други операции.. баш преди са били на принципа ‘’колкото повече толкова повече’‘. Сегашните билдъри имат много по-добри препарати, много по-добри познания, много по-добро хранене :) Арнолд и компания са велики не защото са велики наистина... просто са дали началото на билдинга... на съвременния билдинг.
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.03.12 15:12.
18.03.12
15:17
Мислите ли, че е добър вариант в дългосрочен план да си направя въже за скачане сам ?
казано от kristiancho на 18.03.12, 15:11:
Иване - Арнолд с неговите 60-70серии на тренировка 6пъти в седмицата дали не е разчитал на зоба... затова има 4 байпаса на сърцето и куп други операции.. баш преди са били на принципа ‘’колкото повече толкова повече’‘. Сегашните билдъри имат много по-добри препарати, много по-добри познания, много по-добро хранене :) Арнолд и компания са велики не защото са велики наистина... просто са дали началото на билдинга... на съвременния билдинг.
включително няколко смени на чения дроб
Вие да не сте му лични лекари? То така се сменя черен дроб, или се прави байпаст, това да не ви е резервна гума на колата? :D
П.П. Никакви стероиди не могат да ви спасят при 12 тренировки седмично (по 2-3 часа всяка), ако нямате нужния тренинг.
18.03.12
18:10
Какъв точно трябва да е този тренинг бе Петко :)
И вие ли се виждате така в огледалото ?!
18.03.12
18:23
Петко нужният тренинг се нарича адаптация..
18.03.12
18:37
(shake) не думай
18.03.12
19:05
казано от kristiancho на 18.03.12, 18:10:
И вие ли се виждате така в огледалото ?!
Че аз съм си така :D
Вие май забравяте нещо като цяло - красивото и симетричното в едно добре развито тяло...
Ами добре, щом съвременните билдъри са по-”добри”, лапвайте зобчето и продължавайте по техния път към Олимпията, само да не станете местния изрод, плашило. Аз все си мисля, че съвременните бодибилдинг конкурси са за коя компания производител на добавки и разни химии ще извади по-голям изрод. Понеже включихте и Арнолд, той откъде е започнал с тренировките си? Именно неговия идол е бил Редж Парк. Тренирал е с Редж Парк и при Винс Жиронда. Също така колко много “съвременни” тренировъчни програми и методи са “стари” просто с нови имена или леко модифицирани. И само един въпрос, коя е “Златната Ера” на бодибилдига?
18.03.12
19:19
А защо се нарича Златна ?! Според мен защото зоба е навлязал в употреба и състезателите рязко са скочили от едно ниво на друго ;)
И ти какво си мислиш, че преди конкурсите не са били повлияни от имената ли на тоя и оня ли .. аз като искам да стана като Фил ще почна да зобя.. ти като искаш да станеш като Арнолд какво ще правиш ?! май същото ;)
А отностно методите от старите времене... просто са принос за по-добро следващо нещо :) и културистичните програми според мен имат доста съществени разлики от старите... програмите за сила са кажи речи идентични но силата не е приоритет на билдинга за който говорим.
И за мен физиката на Фил е по-балансирана от просто гърдите и ръцете на Арнолд... щото аз него не го свързвам с добри крака и масивен гръб...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.03.12 19:26.
18.03.12
19:25
head_hunter точно в спортса има в момента хубав модел найк на разпродажба който ми изглежда доста добре та натам съм се запътил.
казано от kristiancho на 18.03.12, 19:19:
А защо се нарича Златна ?! Според мен защото зоба е навлязал в употреба и състезателите рязко са скочили от едно ниво на друго ;) ...
Златната ера на бодибилдинга е от 1930-те до началото на 1970-те години, така че не всичко е в зоба...
Мнението беше редактирано от Old Timer на 18.03.12 19:30.
18.03.12
19:40
Ми то сега да не е всичко в зоба ;) ако не тренираш правилно и не се храниш правилно кел файда, че взимаш зоб... всички знаем или сме чували за един такъв смелчага който кара на сол и бианабол и нищо не става от него реално .. метафорично казано.
Само ще добавя, че снимките от едно време показват максималната форма, която са могли да придобият, чрез тогавашните разбирания за тренировки и възстановяване. Никой не се е ограничавал умишлено. Сега е същото, но просто можем повече. :)
18.03.12
19:50
Хаха..Тренировките се запазват,защото още има остаряли умове,които смятат,че митовете от 60те 70те са реалност и чрез някакви интензивни 2 часови тренировки 2 пъти на ден ще правиш релеф,а иначе ще правиш маса.. И пак идва Дориан и с неговите 3-4 часа седмично с по 1 работна серия ги скрива всичко и казва сам в интервюто си,че ако е тренирал както преди са тренирали щял да е наистина много добър културист отново,но е нямало да спечели Олипмията толкова пъти.Right dude ? :)
казано от Ramon Dekkers на 18.03.12, 16:03:
казано от kristiancho на 18.03.12, 15:11:
включително няколко смени на чения дроб
Съобразявайте се какви глупости говорите :Д. Арнолд не му е сменен черния дроб, а сърцето е имал вроден проблем, стероидите само са подпомогнали да се доразвие този вроден сърдечен проблем, та да се стигне до операция.. незнам дали и изобщо има байпаси, откъде ги слушате тия простотии?Баси, говорите все едно за семейството си и знаете проблемите на всеки един. Просто всякакви критики и хейтване са излишни към най-великия бодибилдър на всички времена, Арнолд е направил каквото трябва да успее. И да наистина е успял. От австрийски селтак, до най-добрия екшън герой на Холувуд през 80те, както и губернатор на Калифорния.Най-известния културист. Няма какво повече да говорим. Имал 10 сменени черни дроба.. Боже мили..
Мнението беше редактирано от Riko на 18.03.12 20:06.
Ей добре че сте се пръкнали вие бе, такива знаещи и можещи ... От къде пък сте 100% сигурни ,че не му е трансплантиран черен дроб или пък няма 5 байпаса на сърцето примерно? Все едно сте му лични лекари и се води на картон при вас... В интернет е пълно със спекулации всеки казва каквото е чел ...
18.03.12
20:19
Арнолд е най-великия но защо ?! Защото и бабите ни го знаят.. може да не знаят с какво се е занимавал но знаят името Арнолд Шварценегер... целия свят знае това име.. името Рони Колман, Джей Кътлър, Фил Хийт и прочие го знаят само интересуващите се от фитнес и бодибилдинг... само, че след време като остареем ние аз лично ще си спомням за тези последните, защото съм живял във времената когато са тренирали не когато не когато са станали политици и екшън герои :) Впрочем нищо против Арнолд голям любимец ми е, защото е голямото лице на този спорт в неговото комерсиално начало.. с кеф чета някоя негова статия или гледам някой клип ... взимам него за пример за да съпоставим най-добрите преди с най-добрите сега... ами едно времешните културисти са доста назад от сегашните... както каза NRG никой преди не е целял естетика и прочие... боцали са и са вдигали на макс и са постигнали това което някой ще нарече ‘’много хубаво и симетрично тяло’‘
казано от kristiancho на 18.03.12, 20:19:
Арнолд е най-великия но защо ?! Защото и бабите ни го знаят.. може да не знаят с какво се е занимавал но знаят името Арнолд Шварценегер... целия свят знае това име.. името Рони Колман, Джей Кътлър, Фил Хийт и прочие го знаят само интересуващите се от фитнес и бодибилдинг... само, че след време като остареем ние аз лично ще си спомням за тези последните, защото съм живял във времената когато са тренирали не когато не когато са станали политици и екшън герои :) Впрочем нищо против Арнолд голям любимец ми е, защото е голямото лице на този спорт в неговото комерсиално начало.. с кеф чета някоя негова статия или гледам някой клип ... взимам него за пример за да съпоставим най-добрите преди с най-добрите сега... ами едно времешните културисти са доста назад от сегашните... както каза NRG никой преди не е целял естетика и прочие... боцали са и са вдигали на макс и са постигнали това което някой ще нарече ‘’много хубаво и симетрично тяло’‘
И ти твърдиш, че нещо в Рони Колман или Джей Кътлър има дори най-бегла връзка с естетиката?!? Целият този “спорт” е толкова изроден и извратен, че направо няма смисъл да говорим за него. Дори е съмнително доколко изобщо е спорт - няма ясни критерии и стандарти, класирането се определя от това кой е спонсор на даден състезател и в крайна сметка дори в художествената гимнастика и фигурното пързаляне има повече обективност. Всичко в съвременния културизъм или както там го наричат е гавра със спорта и здравето.
18.03.12
20:37
Остави естетиката да е приоритет на жените :) всичко е въпрос на гледна точка нали така :)
Боби - не беше ли фен ти на огромните силни мъже.. а не на естетичните манекени ?!
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.03.12 20:37.
18.03.12
20:39
Най-добрият е shawn ray http://www.youtube.com/watch?v=Fx_uh6wvjn4
Поздрави!
Кристиане, с тая разлика брато, че Арнолд ще го знаят и за напред, дал е корените на тоя спорт.. Идол на поколения и много земен човек...
казано от kristiancho на 18.03.12, 20:37:
Остави естетиката да е приоритет на жените :) всичко е въпрос на гледна точка нали така :)
Боби - не беше ли фен ти на огромните силни мъже.. а не на естетичните манекени ?!
Доколкото изобщо съм фен на нещо, то е чистият спорт с ясни правила, който не е сравнение на финансови възможности на спонсора.
А истинските сегашни огромни силни мъже изглеждат ето така:
казано от Андриан К на 18.03.12, 20:50:
Всеки има различна гледна точка... как не го разбрахте това
Разбира се - всеки има право на грешно мнение... а аз имам право да му го посоча. :D
А ако оставим шегата на страна, свободата на мнението е безспорна, но изразяването му е ограничено от някои обективни фактори. :)
В случая, разбира се, всичко е в рамките на закачката - нито темата предполага друго, нито пък самата насока на разговора, така че е по-добре да не навлизаме в дълбоките води на философската основа на правото на изразяване на мнение. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.03.12 20:57.
18.03.12
20:59
Ем Боби не виждам да бликат от естетика тея мъжаги :)
Това за земния Арнолд не го разбрах... сегашните правят такова шоу и са не по-малко пичове от предишните :) Арнолд е корена така е... но стига гледахте корените... погледнете малко към короната на дървото :)
казано от kristiancho на 18.03.12, 20:59:
Ем Боби не виждам да бликат от естетика тея мъжаги :)
Това за земния Арнолд не го разбрах... сегашните правят такова шоу и са не по-малко пичове от предишните :) Арнолд е корена така е... но стига гледахте корените... погледнете малко към короната на дървото :)
Аз не съм казал, че са красиви, а само че са огромни и силни. :)
Въпросът е, че тези, които се пъчат по подиума за културизъм, дори и силни не са или поне не са го доказали по никакъв начин. Само се перчат и показват, надлежно обръснати (или оскубани - все едно), намазани и боядисани. Стриптизьори общо взето, не спортисти.
Мен пък ме кефят всичките, и сегашните изорди и изродите от миналите години и постнатите от Old Timer (от тях лъха мъжественост просто с тия костюми) и крановете постнати от Боби.
18.03.12
21:52
Златната среда са shawn ray и lee priest в състезателен..
Огромни масивни релефни репарация 8 пак(а не с корем на бременна жена като Колман) Имат плътност вени даже и на ушите и прочие :D:D
Но за съжаление не са достатъчно масивни,за да станат Олимпия,че да се прочуят повече и така не всички ги знаят :)
Ами Лий Приест никога не заслужи 1во място... просто му трябваше още височина.. Шон за мен спечели 1994,1996.. Дориан ми е много антипатичен и противен културист.. “Окраде” титлите на хора като Шон Рей, Флекс Уилър и Кевин Леврони..
Мнението беше редактирано от Riko на 18.03.12 22:53.
Като говорите за корема на Рони - хвърлете едно око тука :) http://www.youtube.com/watch?v=CaUSv1KHfTM&feature=related