Сила. Дисциплина. Доверие. Търпение.

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

31.03.12
19:24

Хъх ,явно се случва и на най-добрите :) Но определено беше права,че помага “да си го изядеш” ,вместо да истерясваш няколко дни и да си нещастен :)

31.03.12
21:23

Изобщо не се чувствам виновна, от това имах нужда. Направих страхотна едночасова тренировка за корем*, тъй като беше най-пренебрегнатата зона тази седмица. Загрях, както обичайно, с табата, стречнах се. Вечерях единствено салата, не ми се яде друго. Преди лягане или ще пия протеин, или ще гребна малко извара. Уотевър, преродих се направо :D

*янда, крънчове с изометрии, махало, в-преси, повдигане на крака от лег, туистове, вакуумки - общо взето пълна програма

01.04.12
16:34

1 април - неделя
Днес положението с глюкозния глад е по-контролируемо, но явно вчера не ми стигна (giggle) Към 3-4 следобед изпитвам желание да изям една сладкарница... Реших, че ще ям сладко, докато не ми омръзне.

2 яйца, спаначени листа, тънки 3мм филии дом.хляб с фъстъчено масло, овче сирене
свинска пържола с кашкавал и салата
по малко: шоколад, ананас, сушена слива, закв.сметана, кафе

За вечеря съм планирала още една пържола и салата, както и извара преди лягане. Пада ми се нетренировъчен ден, но предвид хранителните обстоятелства, може и да не почивам. От утре съм на сплит в залата, като ще редувам дни с упражнения за разгъване и сгъване.
Иначе от вчерашните подвизи се отървах още сутринта, събудена от порив за тоалетната. Явно ми е усетило тялото, че има наличие на агресори :D

Мнението беше редактирано от cocobutt на 01.04.12 16:36.

01.04.12
19:14

Включвам се, за да отбележа колко яка тренировка направих - подпалих яко баджаците, загрях и разгрях с горещи танци и изобщо много ми е гот!
Клекове и напади, плиета, ритници, усуквания - всевъзможни варианти, със и без гири, стречинг, дайвбомбърс, упражнения за баланс и гъвкавост.
Извод: сладкото ми върна креативността в тренировките :D

02.04.12
09:42

Тази седмица няма да мога да вписвам тренировки и хранене. Днес закусих с 2 тънки филийки домашен хляб с фъстъчено масло, спанак, 2 яйца, парче сирене и сушена сливка. Ще тренирам след час.

07.04.12
21:37

Harley is back in the game!

Седмицата мина добре. Хората ги гони пролетна умора, а мен - апетит и прилив на енергия. С други думи, карам по схемата “яж като варварин, тренирай като варварин”. Менюто ми не беше абсолютно чисто, имаше сладолед, бисквитки, шоколад. Компенсирах с повечко тичане :) Беше изключително богато на зелени храни, най-вече спанак, срядата беше ВВД с лападови сарми и спагети с броколи. Яйцата, изварата и сиренето - обичайните задоволителни количества, пържоли, риба, пиле и дробчета - също.
Сега за тренировките - редувам гръб, предно рамо, бицепс и сгъване на крака с гърди, задно рамо, трицепс и разгъване (пак крака). В първия ден правя и корем. Почивах само в петък, утре пак смятам да отида. Изпитвам нужда да се храня и да горя много енергия.

Днес иначе си правих скрипец (редувам серии с 15 и 20), машина за пр. рамо@5, дъмбели за бицепса, бедрено сгъване от изправено и легнало положение, глутеус ритник, калф за прасец@20, аддуктор (макар че трябваше да е абдуктор, обърках се), абдоминална машина@50,55, руски туист с топка, крънчове, в-преси, повдигане на крака от лег, 23 мин. интервално пътека за завършек.
7.04. -  2 яйца, парче сирене, 3 бисквити с малко фъст. масло и мед, 1/2 грейпфрут, кайма с кашкавал, домати и спанак, сельодка със сусам, резени ементал и гауда, зелена салата, домат, бонбон

08.04.12
12:10

Здравейте и честит празник на всички именници!
Записвам закуската и поредното прегрешение, което директно превръща днешния ден във въглехидратен.
2 яйца, гауда, ементал кашкавал и спанак - до тук добре
130г шоколад

Стигнах до извода, че не мога да спазвам ротация, просто организмът ми си има собствено мнение за въглехидратите. Следобед ще тренирам, макар че доста приятели ми казват, че прекалявам само с един почивен ден... не знам, нещо превъртях играта, покрай тая сезонна смяна! Ударете едно рамо, не ме притеснява, че ще ми се лепне сладкото, притеснява ме, че ми се яде :D

08.04.12
20:02

Току-що свърших с тренировката в домашни условия за гърди, трицепс и гъз. Тържествено полагам клетва, че слагам край на захарната драма, ако ще да умра за шоколад. Тъй като днес шоколадът чукна 200г (та поне да довърша започнатото и да няма за утре), ще вечерям само извара. На обяд бях нагости и ядох много гювеч с шилешка мръвка, без картофите.

08.04.12
20:55

Harley, успокой се :D Веднъж и ти да си позволиш да хапнеш сладичко.Аз като бях на твойте години поглъщах по един шоколад Милка всеки ден :D
Ти си сериозна в тренировките си така,че няма какво толкова да го мислиш това шоколадче днес.(F)

08.04.12
21:10

Аа, хич недей ме насърчава така :D Много фейл стана напоследък на фона на предишното ми хранене, не бива така да се отпускам!
Надявам се да престане това чудо... Каквото изям, изключително бързо усвоявам и търся ново. А ако не го изгоря, не ме свърта на едно място - е днес, половин тава гювеч, след час не я усещах... като центрофуга съм.

09.04.12
14:47

9 април - понеделник

2 яйца, гауда и ементал, няколко лъжички заквасена сметана със стафидки
орехи
около 100г сельодка, зелена салата с маслини, парче сирене, малко кашкавал
шейк (200мл мляко, сусам, лен, какао, канела, протеин), лъжица мед
домашна пица с блат от кайма
ябълка
извара

Насилих се да почивам. Мрачното време винаги ми влияе някак си анти на тренировките, пък  обичам да са на макс. В момента съм на 6/7.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 10.04.12 09:12.

10.04.12
19:13

10 април - вторник
Пак страхотен апетит, еб*ла съм му майката вече, не ми пука! Докато съм гладна, ще карам на равни въглехидрати и мазнини и това е.

домашна пица
грейпфрут
винен кебаб с малка филия хляб за соса, яйце, кашкавал
шейк с 200 мл мляко, 40 гр 70% Линд
лъжичка мед
пак домашна пица с екстра кашкавал
извара

7 мин кростренажор
гръдна преса - 1х15@5, 3х10@10, 1х7@15
задно рамо - 2х10; 2х8@5
кик бек - 3х20@2, некст тайм по-малко с повече
клек с пръчка без дискове х 100 :D
бедрено разгъване @5 и 10, доста серии с по 10-15-20 повторения
аддуктор 3 или 4х20@50
абдоминална 2х20@50, 2х15@55,1х8@60
крънчове, туист с топка, повдигане на крачка, преси, хиперекстензии 2х20
20 мин интервално пътека (винаги с наклон, интензивно)

Мериха ми мазнините в залата - 12.3%. Като тегло изкарах 48.8, явно съм качила мускул. Утре принципно е ВВД, но не съм убедена, че е добра идея за момента. Може би известно време ще се придържам към РБД, докато се изглади положението.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 10.04.12 22:21.

11.04.12
21:18

11 април - сряда
Поддържах ниски нива на въглехидратите. Може би най-добрият вариант за момента е предложеният в статията от Мила (пак благодаря) - т.е. да редувам ден с нисък въглехидрат с такъв с умерен, за да не се стига до освинване. Те хората с право са преценили, че един ВВД не стига, ако тренираш 4+.

Храната днес:
моят крем (с натрошени бадеми и стафиди), лъжица мед
5 бадема
винен кебап с кашкавал, яйце, парче гауда, зелена салата
към 100г кисело мляко 4.5%, кафе
лъжица мед
винен кебап с кашкавал, яйце
извара, протеин

7 мин кростренажор
скрипец - 1х15@15, 3х10@20 пред гърди  + 2х10@15 зад врат, колкото да раздвижа
предно рамо - 1х15 без, 3х10@5, 1х5@10
бицепсово сгъване с дъмбели, серия скрипец
глутеус ритник от лег - 2х20@40, 2х15@45, 1х10@50
бедрено сгъване - 1х20@5, 2х25, 1х20@10, 1х5@15
абдуктор - 3х15, 1х20@35
калф - 1х10, 3х15@20
пътека - 23 мин

На места правя повече повторения с по-малка тежест, защото не целя нарастване на конкретния мускул за момента. Имам мускулна на квадрицепсите от повечето серии разгъване вчера, което ми попрецака “техниката” за прасеца, но се справих. Радва ме прогресът с рамото и гърба :)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 12.04.12 10:17.

PH

12.04.12
11:34

Хмм мен даже на 14 дни като дойде време за зареждащия не го правя с кеф ... като влезна в ритъма на диетата ми е яко кеф да си я спазвам стриктно и въобще не ми се яде джънк ...

12.04.12
12:41

Относно кефа съм адски съгласна, но 100% въглехидрат породи желание за още 100.  Не знам дали защото от месеци не бях яла джънк и ежедневно гледах разни торти и сладкиши, или от разни си там женски фактори...
Както и да е, усещам, че си влизам обратно в ритъма. Заредих с кафяво оризче :)

Храненето:

кремче (като вчера + лен), няколко кашунца
жълтък
ризото с 2 пил. крилца, яйце, кашкавал и ементал
грейпфрут
шейк с 200 мл мляко, 20г 70% Линд
2 бисквити с кафето
лъжица мед след трен
пилешка яхния, гауда, яйце, пресен спанак
изварa

7 мин пътека
пек-бек - 4х10@10, 1х10@5
задно рамо - 2х10 без, 3х10@5
трицепсово на скрипец - 1х10@5, 2х10@7,5, 2х10@10
клек симулатор - 1х25, 3х20@30
клек с пръчката (10кг) - 1х10
напади с пръчката - 10 на крак, с гири - 10 на крак
отпади с пръчката - 10 на крак
бедрено разгъване - 2х20@5, 3х15@10
аддуктор - 1х20@50, 3х20@55
корем - абдоминална с 50 и 55, туистове с 6 кг, крънчове
хиперекстензии - 3х15
пътека (този път повече ходене с по-голям наклон)

Денят беше въглехидратно зареждащ. Размина ми се тягата и част от коремните упражнения, наложи ми се да побързам, което ми изяде и част от изходното кардио. Разнообразнието е хубаво нищо, утре пак ще си тичкам :D

Мнението беше редактирано от cocobutt на 13.04.12 09:51.

13.04.12
10:27

2 изварени кюфтета, малко кисело мляко, 50г халва
няколко кашута
свинска пържола със салата и парче гауда
кафе, заквасена сметана и 20г ч. шоколад
салата - спанак, риба тон, яйце, малко сельодка, лъжица мед
преди лягане извара

Днес реших, че няма да тренирам. Уикендът ще запълня с домашни тренировки, понеже залата почива, пък и ще съм все по роднини.
Бтв, може ли някой да препоръча готина ХИИТ програма? Нещо ме заинтригуваха, покрай повечето кардио, заради глюкозните изцепки.
Бягането, дори и да нямам въглехидратни проблеми, искам да поддържам, харесва ми да го тренирам за издържливост.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 13.04.12 19:36.

14.04.12
20:47

Днес беше доста натоварено - още със ставането се захванах за тави, тенджери и чинии, чистих, ходих на шопинг, на фризьор, къде ли не... За съжаление някои дейности се проточиха и не можах да оттдам на коремчето дължимото внимание, а след 2 часа едва ли ще ми се тренира (преди малко хапнах). За утре програмата е въглехидратна, няма 2 мнения. Домашните курабии за нищо на света не бих пропуснала (giggle)

малък грейпфрут, 2 изварени кюфтета (правя ги на фурна)
150 мл пр. мляко с какао, канела и протеин, ч.л. мед
пилешка пъжола (гърди) с кашкавал и доматен сос, задушени чушки
2 курабии, няколко ореха
още една пържолка като на обед
после, ако огладнея - извара със свеж спанак

15.04.12
09:07

Добро утро! Христос Воскресе!
Желая  ви много весел празник, споделен с любими хора, отрупана трапеза (само с хубави неща, хехе), здраве и благополучие!
Пазете пролетното настроение :)

закусчицата - домашни курабии (тази година намазани с черен шоколад, low sugar (sun), сушена сливка, кисело мляко, 1 Миражка

16.04.12
10:28

Вчера - промишлени количества домашни курабии и агнешко, козунак не съм яла.
До края на седмицата най-вероятно няма да мога да пиша отново. Планът е отрицателен прием на калории, предимно от мазнини. Сладичко ще си набавям от плодове и мед, ако ми се хапва. Заредила съм се с ядки и един 85% Линд + натурален сусамов тахан за някой по-въглехидратен ден.
Отново много спанак и яйца, ограничавам прясното мляко, мисля да си правя шейковете с айрян за разнообразие.
Бележки ще си водя и евентуално ще ги публикувам, като се върна :)
Иначе закуската днес беше сушена слива, 2 яйца и малко извара с ленено семе и сусам.

29.04.12
11:00

Кратко включване. Не пиша в дневника, тъй като няма нищо необичайно, което да споделя. Храненето и тренировките си вървят супер, 4-6 пъти в седмицата, в зависимост от възможностите ми. Не спазвам строго определена ротация, тъй като ме изнервя. Затова и няма да описвам храненето подробно вече. Правя интервални спринтове за издържливост след тренировките и ми се отразява много добре на общия тонус, отървах се от пролетния глад, ям и сладко in moderation, когато ми е кеф. Малко по малко ще връщам овесените ядки, лимеца и ориза в менюто, надявайки се да стимулирам менструация. На кардиото само не ми харесва анти-цици ефекта. Ясно, че няма как да не се повлияе размерът, та сега го мисля как да не е в такава голяма степен....
Иначе на скрипеца вече съм на 25 :)

29.04.12
15:09

Е няма да се разберем така! Споделяй всичко, защото аз те следя. :D

29.04.12
15:17

Аз също ;)

Т. Тодорова

29.04.12
17:43

И аз :P

29.04.12
19:15

Благодарско много за вниманието, радвам се, че съм някому интересна и че е полезен дневникът :)
Айде, ще ви кажа какво апнах -
на закуска - 2 супени лъжици лимец с мед, канела, смлени сусам и лен, варено яйце и 4 овесени бисквитки Престиж, малко кис.мляко
обяд и вечеря - по една свинска вратна пържола със зелена салата, сиренце гауда само на обяд
25г черен шоколад с кафето следобед
Почивам от тренировки, тази седмица направих 5/7, всички в залата.
Избиват ми горните мъдреци (и 2-та!) и се чудя на коя страна да дъвча... и все пак пържолите вървят си най-редовно (giggle)

30.04.12
19:20

Трекинг дей - разходка до Сливовдолския водопад. Катеренето беше чудесна тренировка. Носех си домашно хлебче, препечено с херинга и козе сирене, няколко сушени кайсии и корни. Сутринта закусих с шепа бадеми и лешници, яйце и прясно мляко с канела и мед, а преди да тръгнем хапнах една зелена салата.
Вечеря - зелена салата, 2 яйца, гауда и кашкавал, малко мусака, тъй като майка ми я прави 70% картофи ...

Мнението беше редактирано от cocobutt на 30.04.12 21:08.

01.05.12
13:21

Ей, днес си приготвих страхотен обяд, пак по моя си рецепта - пиле с кашкавал и сметана :) Хапнах към 250г със зелена салатка и още толкова имам за довечера. Сутринта закусих шепа лешници + бадеми, яйце и лъжичка мед. По-късно ще ходя в залата и съм приготвила бананче за след тренировка, която няма да мога да впиша, пак ще съм на стендбай няколко дни. Хев фън ол!

Мнението беше редактирано от cocobutt на 01.05.12 13:22.

19.05.12
20:45

Ее, хора, кво става, бре, забравихме се! Скоро имах възможност да пиша, ама нещо ме домързя и не писах. Та за протокола - последната седмица беше много добра, без никакви отклонения, 5 тренировки, 4 кариио-та, безкомпромисна храна в порядъка на 1500-2000ккал дневно, утре ми е въглехидратното зареждане с домашен хляб, кафяв ориз и ягоди. Не съм забравила и свинските котлети, разбира се (giggle)
Чувствам се в много добра кондиция.

19.05.12
20:46

Е нее това е телепатия :D .. Днес точно за теб си мислех, че даже ти гледах и дневника .. :D Добре дошла отново! :)

19.05.12
20:50

Благодаря, Ели, но не съм задълго. По-често от веднъж седмично не мога да пиша, а и не чувствам нужда.

20.05.12
08:25

Събудих се рано и докато си хапвам закусчицата, реших да попиша малко. Е, днес ми е зареждащият ден и вместо обичайните яйца и ядки/тахан съм на овесче с ягодки. Ротацията ми се отразява много добре и смешното е, че, откакто не пиша, я спазвам стриктно, дори без да си обръщам толкова внимание. Днес не съм премряла за въглехидрат, но въпреки това ще си заредя, за да избегна разни кризи, които иначе рано или късно ще се проявят.
Не ми харесва само как си губя бюста. Тази седмица за гърди съм работила със символични тежести, колкото за тонус, и смятам така да продължа, съответно и намалих 2 от кардио тренировките. Не знам дали съм споменала, но в момента клековете с щанга са ми любими. Редувам седмица с по-големи тежести с такава с по-малки по моя инициатива и наблюдавам бързо оформяне. Имам си специален ден за коремчето, но го тренирам и в някой друг, в зависимост от времето, с което разполагам. И така засега... като добавки пия ленено масло, а като ми свърши ще си взема рибено. Планирам и евентуално покачване в гърба и ръцете, но това ще става на по-късен етап. Засега поддържам тегло и орелефявам, каквото има останало.

20.05.12
16:44

Няма начин във ВВДен да не се усера. Зареждам си по ХарлиКуински - с шоколад :D Лакомия до шия!
Иначе за обяд си спретнах страхотни свински котлети с чесънче и ябълки, ама с тоя шоколад не се знаЙ дали ще хапна вечерната порция. Мръвки поне кльопам всеки ден, шоколад - само в неделя :D

едит: и свинското леквидирах.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 20.05.12 20:12.

26.05.12
07:25

Хай, фелас!
Пак съм тук с поста за седмицата. Отново много силна - последните 2 дни съм на повече калории от предните, заради един невероятен кашкавал, ухаещ на масло, и 3 реда шоколад вчера. Въглехидратен ден не съм имала, след тренировка хапвам по някой плод, зелена салата и лъжица мед на ден - това е. Днес ми е последната, 5-та тренировка за седмицата, планирана за гръб и бицепс най-вече, в неделя почивам и се зареждам за понеделник.
Бтв, имам качено килограмче :)

27.05.12
09:25

Това ми е последният пост в дневника. Както по-горе споменах, някак си не чувствам нужда да си водя отчет, а и нямам желание. За краткото време, през което го водих, научих доста неща, благодарение на коментарите и вашите дневници също. Благодаря ви за вниманието и помощта, ще се засичаме из форума :)
Целта иначе си я постигнах - станах безкомпромисна относно тренировките, чувствам се по-силна.
На храненето спрях да обръщам внимание, защото знам, че е добро, дори със сладките дни, които заслужавам и не ме плашат. Харесвам се и съм доволна от всичко.

27.05.12
09:57

Щом ще пишеш във форума, ще ти простим спирането на дневника... някакси |-)

24.06.12
20:48

Хелоу, гес хус бак!
Искам да споделя новата си програма, по която вече започнах да тренирам, аз си я направих, ще се радвам да споделите мнения. Целта е покачване на маса главно в задната част на бедрата и намаляне на подкожни мазнини, успоредно с поддържане на силата в цялото тяло.

пон: римска тяга
бедрено сгъване
бедрено разгъване
аддуктор + абдуктор
кикбек
трицепсово сгъване с дъмбели
скачане на въже 10 мин + пътека/вело 15-20 мин

вт: вертикален скрипец
гребане с щанга
хиперекстензии
флайс
бицепсово сгъване, комбинирано с раменна преса
прасец
10 мин въже + пътека

ср: корем (различни преси, повдигане от лег)
пътека или въже

чет: почивен

пет: клек с щанга
глутеус ритник/напади
разгъване
абдуктор + аддуктор
бицепсово сгъване
въженце/пътечка

съб: лицеви с акцент трицепс
трицепс - скрипец
гръб - скрипец
корем
въженце - 15 мин

допълнително: упражненията изпълнявам по 4 серии всяко, кръгово

25.06.12
17:50

4 кръга: римска тяга (+1 разтоварваща серия)
бедрено сгъване
бедрено разгъване
аддуктор + абдуктор
кикбек
5х трицепсово на скрипец
скачане на въже 10 мин + пътека интервално 20 мин, загрявката беше 7 мин

закуска: лъжица протеин с бцаа, яйце (за да не пия кафето на гладно)
обяд: пилешко бяло с броколи
вечеря: като обяда + малко заквасена сметана и сеждемер
други: грейпфрут - фрешче, 1 праскова, лъжица тахан с мед (познайте заради кой...)

Тренирам почти на гладно. Предните дни дори обединявах закуска и обяд в 11 ч. БЦАА пих и след тренировката. Не го карам на стриктно НВД, понеже съм привърженик на консумирането на плодове лятно време, та като ми се хапва - ям.
Иначе у нас има тирамису, чийзкейк, сникърс, бисквити, шоколад с цели лешници... I SAID NO TO EM ALL!

26.06.12
20:36

вертикален скрипец
гребане с щанга
хиперекстензии
флайс
бицепсово сгъване, комбинирано с раменна преса
бицепсово с лост
прасец - калф от седеж
5 мин въже между 3 и 4 кръг, някои упражнения направих с по 5 серии
5 мин въже накрая + 20 мин интервално пътека

закуска: 3 бисквити, лъжичка заквасена сметана (нямаше как да пия БЦАА)
обяд: пилешко бяло с тиквички на грил, салата
вечеря: риба тон, тиквички на грил, малко ементал
други: лъжица мед+тахан, шепа череши

Мнението беше редактирано от cocobutt на 26.06.12 20:40.

27.06.12
10:37

just finished today’s abs workout:
табата (размазваща)
2 кръга: 120 коремни
30 коремно-тазобедрени повдигания
40 toe touch crunches (по 20 за вс крак)
40 махало (общо в двете посоки)
сайд планк повдигане
сайд планк с извиване
сгъване към едноименен лакът (по 15 на страна)
30 Випреси
малко парзаляне с парцала + още едно изометрично упражнение
табата 2

закуска: ~12г НАУ УЕЙ с БЦАА, кафе

Мнението беше редактирано от cocobutt на 27.06.12 10:37.

27.06.12
10:50

Хм, нещо не ми стана ясна тая табата ... ???

27.06.12
10:58

казано от Deskameska на 27.06.12, 10:50:

Хм, нещо не ми стана ясна тая табата ... ???

В смисъл? Направих 2 - за загрявка и за завършек ;D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1