Peace of mind

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.04.12
10:15

Здравейте!
Доста ще ми е трудно да си водя дневник, поради липсата на време и многото дневно-нощни задачи, но все пак ще се опитам да съм редовна.
Целта ми е да сваля някое друго … 1-2 кила :), да изгоря и изтормозя досадните бричове – наследство от майка ми или просто конструкция, и да вкарам ред в храненето си. Признавам си – чревоугодник съм и любимото ми е да ям, особено сладичко. Предпочитам здравословното хранене, но то, както съм се убедила, не е диетично. Затова тренирам 5 пъти в седмицата, въпреки протестите на околните. Работата ми не е свързана с особено движение, така че се налага да компенсирам с тренировки.
И така, аз съм 150 см и 45 кг, със склонност към напълняване. Родих преди три години и се сдобих с две прекрасни хернии – феморална и пъпна, които оперирах, но в последствие заприличах на едно нищо в коремната област. За мой ужас ми се появи пак някаква издутинка около пъпа, два месеца след операцията, с която си съжителствам и се старая вече да не гледам.  Занимавам се с упражнения вкъщи от около 3 години, с прекъсвания около операцията. Не ми липсва желание за фитнес и други програми, но просто квартала ми е много лишен от такива неща, а и нямам време покрай детето, работата и домашните задължения (няма баби, които да помагат). 
Ще стане много дълъг пост, затова ще пиша каквото съм правила вчера, а после, дано имам време, ще пусна и днешното хранене и тренировка.
10/04/12
6:00 – 3 чаши топла вода + 1 геритамин, кафе
7:00 – 1 киви
7:30 – редовният микс от 1 с.л. смляно ленено семе, 1 с.л. овесени ядки, 1с. л. овесени трици и 2 с.л. пшенични трици, щипка или две канела, “щипка” (blush) стафиди и ½ коф. кисело мляко 0,1%
2 чаши вода
10:00 – две ГМО ябълки и кафе
2 чаши вода
12:30 – ½ домат, ½ красътавица, малко червено цвекло, 3 маслини, пълнена червена чушка с извара (1,5%), малко ниско-маслено сиренце, подправки и малко яйце; ½ шепа микс сурови бадеми, лешници и слънчогледови семки.
2 чаши вода
15:30 – банан, 2-3 печени бадема, кафе
17:50 – Тренировка + 2 чаши вода
2 чаши вода
20:00 – прилична салатка от ¼ маруля, пресен лук, 3 репички, ½ краставица, 1 ч.л. зехтин, ябълков оцет и хималайска сол, ок. 50 гр ракийка (blush) ; продължих със спанак с ориз (направих микс от бял басмати с червен ориз) иииииииии… великото омазване след това - тахан с мед (3 ч.л. мед и 6 ч.л. тахан) + ½ шепа ядки с 1 ч.л. мед. Слава богу, малката ми помогна. Не знам защо толкова обичам да си хапвам сладичко вечер след вечеря. През деня може и да не се сетя, но вечер мога така да се омажа, чееее….

Тренировката включваше:
3 мин. заграване на стави :P
32 мин. Кростренажор, което значи:
4 мин 2 степен – бавно
3 мин – 4 степен – колкото се може по-бързо /да не мога да говоря/
2 мин. 4 степен – бавно
3 мин – 5 степен - бързо
2 мин. – 5 степен - бавно
2 мин. – 6 степен -  бързо
1 мин. – 6 степен -  бавно
2 мин – 7 степен - бързо
1 мин – 7 степен - бавно
1 мин – 8 степен - бързо до изнемогване
после 2 мин – 2 бавно
3 мин – 4 степен –бързо
2 мин. 4 степен – бавно
3 мин – 5 степен - бързо
2 мин. – 5 степен -  бавно
След това имах следното предизвикателство, което съм правила на 10.03.2012 за 15 мин, а сега успях за 13,08 мин. :D:
http://www.youtube.com/watch?v=-x9fT4-w-xg
6 рунда за време
Forward/ Backward Squat Jump – 10
Dragon Lunge Back – 10
Toe Touch Jump Up – 10
Side Plank Leg Lift - Right – 10
Side Plank Leg Lift - Left – 10

Темата беше редактирана от Deskameska на 22.04.12 10:48.

казано от Десислава Господинова на 11.04.12, 10:15:

Не знам защо толкова обичам да си хапвам сладичко вечер след вечеря.

Защото храненето ти през деня е повече от слабо... съответно вечерта тялото си иска енергията.

11.04.12
11:50

Уау, благодаря за бързия отговор! Предполагах, че храненето ми през деня е трагично и оттам е тоя проблем със сладкото, но явно следвам лоши примери. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Затова търся съвет. Като цяло трябва да си преразгледам режима и някак да намеря време и начини, а и много важно - средства, за да мога да си изградя и добри хранителни навици. Понякога се налага да си готвя отделно, което не е много добре прието вкъщи. Дори имам проблем с това, защото това значи и отделен бюджет. Другото е страха от напълняване, защото естествено трупам там където не трябва - бедрата. Предстоят празници и съответно - майка ми ме е заплашила с баници, кифли и козунаци. Да не говорим, че самата аз обичам да готвя, разни вкусни и калорични изкушения. Една каша ми е в главата и търся ред.

11.04.12
13:52

Къде избягаха белтъчините и мазнините? Без тях си обречена на провал. С малко сиренце и изварка няма да стане. Имаш нужда малко да почетеш из сайта и всичко ще си дойде на мястото.

11.04.12
17:00

Белтъчините знам, че са ми малко. Но напоследък ми се повдига от месо. Опитвам да компенсирам с кисело мляко, яйца, извара и сирене, но нещо не ги разпределям правилно и се случва да отсъстват понякога. За мазнините - опитвам се да свалям мазнините от бедрата си и реших, че ще стане като започна да консумирам обезмаслени продукти и спра да подправям зеленчуците и салатките. В интерес на истината зеленчуците ми харесват натурални, само марулята ми е гадна без зехтин. Готвя с 1-2 с.л. зехтин или 1 с.л. масло. Мазнини приемам също чрез ядки, маслини и както се видя с ТАХАН.

Днес отново храненето ми е боза, но какво да се прави.
11/04/12
6:00 – 3 чаши топла вода + 1 геритамин, кафе
7:00 – 1 киви
7:30 – редовният микс от 1 с.л. смляно ленено семе, 1 с.л. овесени ядки, 1с. л. овесени трици и 2 с.л. пшенични трици, щипка или две канела, “щипка” стафиди и ½ коф. кисело мляко 0,1%
2 чаши вода
10:00 – две ГМО ябълки
2 чаши вода
12:30 – ½ домат, малко червено цвекло, 3 маслини, около 200 гр от спанака с ориз, малко ниско-маслено сиренце, ½ шепа микс сурови бадеми, лешници и слънчогледови семки.
2 чаши вода
15:30 – банан, 1/2 кофичка кисело мляко, кафе, 2-3 кръгчета многозърнест бейкролс (ужасен е)
Следва да взема малката от градина и да се развихря вкъщи.

11.04.12
17:20

казано от Десислава Господинова на 11.04.12, 17:00:

....

Обезмаслените, нискомаслените продукти са доста далеч от идеята за полезно. Диетично не винаги значи здравословно, дори напротив. Това се отнася не само за млечните продукти, но също така и за хилядите “диетични” неща предлагани в “диетичните” магазини.  :)

11.04.12
19:51

На мен също не ми допадат тия ниско-маслени “неща”, но от глупост ги почнах. От 1-2 месеца ги ям и смятам да ги зарежа, но се притеснявам да не кача килограми. Аз съм си чревоугодник и често поемам повече отколкото мога. Леко ми куца дисциплината в храненето.
Не искам да изпадам в крайности и търся някакъв баланс, от който май, май съм доста далеч.

17:50 – 18:50 Тренировка + 2 чаши вода
Та днешната тренировка беше:
19 мин тренажор - бързо-бавно, по начина по-горе
После 3 от тези :
50 сек упражнение/ 10 сек почивка
1) One leg push ups jump overs
2) Leap frog shoulder press – с дъмбел 7 кг
3) Quick feet push up
4) Star core с топка
5) Core Twist-Usingс две тежести от по 2 кг
6) Sandbag Press and Twist- с дъмбел 7 кг

Един рунд 50 сек/ 10
1) Ugi Ball twist –с 4 кг
2) V-Ups Left
3) V- Ups- Right Side

Следват две чаши вода.
Трябва да приготвям салатката, така че ще ставам.
Вечеря: Салатка от маруля и смятам да си разджуркам две яйчица с последното нискомаслено нещо като сирене; Маслинки 3-4-5. Ще си помисля за хляба, но май ще хапна една филийка.

11.04.12
21:39

Най-големият чревоугодник те подкрепя и вярва, че ще се справиш постепенно :) Колкото пъти ми се е случвало да ми липсва баланс, тялото ми винаги си го намира рано или късно...

12.04.12
11:09

Такаа, откъде да я започна???

Към снощната вечеря си добавих една зелена чушка и магданоз, яйцата бяха три и една филийка пълнозърнест хляб. Мислех, че ще ми стане тежко, но май добре ми дойдоха. Напоследък покрай мъжа ми съм се и алкохолизирала и нещо съм почнала всяка вечер по 50 гр ракийка да поемам. Ама трябва да се спра, че ми отваря още повече апетита, а и си е чиста захар.

12/04/12
6:00 - 3 чаши топла вода + геритамин
7:00 - киви (последното - нещо и тия плодове не са като едно време)
7:30 - каша от елда, амарант, прясно мляко, щипка куркума, щипка канела, 1 с.л. смляно ленено семе, 1 с.л. мед - много ми допада тази кашичка
9:30 - Тренировка - Tae Bo Advanced 55 min + 2 чаши вода
10:45 - хапнах една зелена чушка с около 100 гр извара

По принцип днес ми е почивен ден от тренировка, но понеже утре няма да мога, тренирах днес, защото мразя да пропускам и ми е гузно. А и по празника ме чакат изкушения, така че няма милост.

Планувам обеда ми да е нещо с остатъка от елдата и амаранта, че сварих повечко без да искам. Може да си ги разджуркам с домат, чушка и риба тон, копърче и нам си ко си. Ще видим. Сега следва чистене и стягане на багаж, че ме чака път. Лошото е, че довечера се почва с изкушенията и ще ми е необходима адска воля поне да не прекаля.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 12.04.12 11:16.

13.04.12
10:08

Благодаря за подкрепата HarleyQuinn :D!
Вече почнах да грухтя, защото съм при мамчето! Вчера “леко” омотах храненето. Късен обяд /към 15:00 часа, залисах се в багажа и чистенето, а и не усетих глад/ - няколко кръгчета червено цвекло, пълна шепа сварени елда с амарант, консерва риба тон, 1 ч.л. зехтин, стрък пресен лук, малко домат, 1 зелена чушка - всичко задушено на котлона. Нямаше много вид, но си го изкльопах. После нямаше как да правя междинно хранене.
При мама вече нямаше измъкване. Още от вратата - опитах една домашна курабийка. После за вечеря, към 19:30 - салата от маруля, малко ракийка, две кръгчета бейкролс пълнозърнест, 4-5 парчета нещо като бекон и баница със спанак. Поне не преядох. Ядох колкото да се заситя.
Днес нямам тренировка, а храната досега беше:
7:30 - 3 чаши топла вода + геритамин + кафе с мляко
9:30 - 1 с.л. ленено семе, 1с.л. овесени трици, шепа спанак - попарен, 3 яйца /малко май доста ми дойдоха/, и две парченца кашкавал - всичко стана на един хубав омлет без мазнина.(blush)

17.04.12
14:31

Христос Воскресе! Бъдете здрави и разумни!

Не като мен.
На това му се вика голямо освинване, ама така е на село. Ако не ядеш, те тъпчат, гледат те обидено и няма как да откажеш. Особено на майка ми! Най-лошото е, че на село си правят всичко вкъщи и е тооооооооолкова вкусно, че наистина няма как да се въздържаш. Дори и аз направих козунак. Последиците са ясни - ама сега ще си тътрузя големия задник и ще се тормозя, докато не ми дойде акъла /и цикъла де, че и него чакам/. Чувствам се адски надута и с огромен апетит.

Ще се опитам да възпроизведа изплюсканото и тренировките:

Събота: 14/04 – 1) кафе с мляко, ленено семе, трици и овесени ядки, ½ кис. мляко 2%; 2) ½ кисело мляко; 3) обилна салатка от маруля, лук, 1/2 краставица, репички, 1 сварено яйце, ½ консерва риба тон, сирене; 4) ½ кисело мляко + курабе; 5) обилна салатка от маруля, лук, 1/2 краставица, репички; огромно количество цвекло; пиле със зеленчуци – доста мазничко сготвенко, както мама си знае;
Вода около 3 литра.
Тренировка през деня: 20 мин бягане по неравен терен, после табата 16 мин http://www.youtube.com/watch?v=XB7k7NzYSPQ и 100 повторения за време
1) Switch Lunges - 5 л /там нямам тежести/
2) Burpee’s
3) Switch Lunges - 5 л
4) Diamond PushUp.
От бягането имам адска мускулна треска – ужасно се излагам, все едно не съм тренирала с години – трябва да направя нещо по въпроса.

Неделя = великото плюскане
Още сутринта – кафе с мляко; две сварени яйца, козунак, курабета, кисело мляко и на малката попарката доизядох, освиних се, после разходка, гости – домашни курабии; дъжд и … айде, пак на маса, салати, ракии, чудесии, тлъсти и мазни свински пържоли, малко оризче с гъбки и кашкавалец, просто да надебелееш, следобед – кафета-мафета и пак, курабета, козунаци, та кифличките май ги изпуснах на няколко пъти, ама и тях, от срам се спрях в 17:30 и повече не помирисах ядене до сутринта.

Понеделник – тежък и гузен ден
Сутринта  - вода и кафе с мляко, тренировка/ 20 мин. бягане по неравен терен  + 10 min AMRAP/http://www.youtube.com/watch?v=0JoAIaT991A/
1) Pistols 10
2) Low Jacks 20
3) Dynamite Burpees 10
4) Low Jacks 20
След тренировката: две яйца, кисело мляко, сирене, кашкавал
Потеглихме обратно за Пловдив, обилно заредени – ужас. За обяд хапнах точно за две минъути каквото успях да извадя от хладилника – ок. 100 гр извара, ¼ шепа сурови ядки, 2 маслинки; после на гости – въздържание 1 кафе с мляко и 1 яйце; разходка – 1 банан с извара и малко канела, ¼ шепа ядки, стафиди; за вечеря – обичайната салата от маруля, пържолки от онези мазничките и малко пиле, 3 маслинки, 1 филия пълноз. хляб със сиренце и греховни три курабета.

Вече изглеждам с две кила отгоре, толкова съм се надула.
Осъзнавам, че не ям както трябва и не знам как да се науча да се контролирам. Позволя ли си да хапна нещо, не се задоволявам с малко. Това ми е огромен проблем. Явно не си разпределям правилно порциите и наистина трябва да се науча да планувам и да си налагам самоконтрол. Но зашо е толкова трудно.

Храната дотук 17/04/2012:
6:00 3 чаши топла вода + геритамин
7:00 1 киви
7:30 каша от елда, амарант, прясно мляко, канела, 1 с.л. мед, червени боровинки
10:00   кафе
12:30 цвекло, 2 яйца, разбърках си остатъка от елда и амарант с кашкавал, извара, кис. мялко и сиренем – доста вкусно се получи, две сушени кайсии, ¼ шепа ядки
Планувам:
15:00 зелен чай или кафе; после банан и 1 яйце
17:30   Тренировка
20:00 салата от маруля, малко ракийка, лещичка, сирене и люта чушка, може и малко хляб, ще видим. Дано не се нахвърля на нещо друго.
Тренировката вероятно ще е Тае Bo Ultimate Bootcamp с ластици.

Не се отслабва с яденеееее! ;(

Мнението беше редактирано от Deskameska на 17.04.12 14:35.

fire.is.my.nature

17.04.12
14:43

Бе то се отслабва, ама въпроса е колко и какво ядеш и колко често преяждаш.

18.04.12
18:00

Вярно е - не трябва да се преяжда. Майка ми дори е на мнение, че не трябва да се лишаваме от нищо, но да ядем в разумни количества - 350 грама на ядене е достатъчно, максимум до 500. Абе като цяло трябва да останеш леко гладен като приключиш. Не че го спазвам редовно, но трябва.

Днес ми е леко изнервен ден, защото малката е болна и леко не си доспах - температури, кашлици ... Ще минат, но мразя да е болничка :D.

Та храната:
6:00 - 3 чаши вода с геритамин + кафе с мляко
7:30 - 1 с.л. ленено семе, 4 с.л. овесени трици /всичко друго се беше изяло (giggle)/ 1/2 кисело мляко, малко стафиди и ядки, канела, две сушени кайсии
10:30 Тренировка
12:30 - червено цвекло, нещо като гуакамоле /1/2 авокадо, 1/2 домат, пресен лук, магданоз, капки яб. оцет/ - хапнах половината, Уещичка с извара, малко сиренце, 4 люти чушки, две сушени кайсийки; после на доктор и кратка разходка
17:00 - 1 ябълка наситно с извара, кисело мляко, канела, 1/2 ч.л. мед - много ми е вкусен този бъркоч
За довечера още не знам, но вероятно ще си изям “десимолето” (blush), марулената салатка и пак: леща /много сготвих този път, ама станаа, щъж ми не яде по принцип, но омете две купи/, сирене и чушки.

Опаа, време за кафенце
18:00 - малко кафе с мляко
Вода: ок. 3 л ще стане,

Тренировка:
32 мин кростренажор - бързо-бавно от 2-8 степен

и 6 рунда за време - моето е 11:29 мин - http://www.bodyrock.tv/2012/04/04/sexy-by-summer-workout-brb-leg-butt-sculpt-cool-down/

1) 50 x High Knee Skips
2) 10 x Burpees
3) 10 x Squats – 7 kg дъмбел
4) 10 x Straight Abs

После 3 рунда 50/10 от тези:
1) Side One Leg Ugi Squat с 7 кг дъмбел
2) Wide Leg Ugi Squat с 7 кг дъмбел
3) Side One Leg Ugi Squat с 7 кг дъмбел

Не знам дали тренирам правилно, само знам, че не се храня както трябва. По принцип гледам да тренирам 5 пъти в седмицата, не ми е приятно да пропускам. Тренировките ми са разпределени по следния начин /не винаги са били такива, но сега са тези/:
Понеделник - Тае бо / като сме на село няма как и правя друго/
Вторник - ок. 20 мин кростренажор - 20-25 мин нещо интервално и т.н.
Сряда - ок. 30 мин кростренажор - 10-15 мин интервално и т.н.
Петък - Тае бо
Събота - ок. 30 мин кростренажор - 10-15 мин интервално и т.н.
Преди време си играех само Тае бо, но нещо почна да не ми стига и ми трябваше нещо различно.
Предполагам “ще понеса” (blush) критики и за тренирането, но все пак съм човек без опит и се мъча да правя все пак нещо за себе си.(wasntme)

Нещо май доста си похапвам, като чета другите какво ядат. Срам ме хваща. Ама, айде да идва тва лято, да си караме само на салатки.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 02.07.12 09:14.

19.04.12
10:46

Днес нямам тренировка, но за сметка на това съм планувала разходка с малката.

Храна:
7:30 - 3 чаши топла вода, геритамин, кафе с мляко
9:00 киви
9:30 - микс 4 с.л. от: ръжени, ечемичени, овесени ядки и пшенични трици, 1/2 кисело мляко, канела, 1/2 с.л.  стафиди и ядки. 2 с.л. от мюслито на малката (зян да не става) :).

Другото ще допиша по-късно. Хубав ден!

20.04.12
10:01

Храната от 19/04

обяд: червено цвекло (мама ме е заредила солидни количества), шопска салатка, омлет със сиренце, извара
междинна: банан и половина и половин ябълка, малко пълнозърнест бейкролс, едно кафе (готина разходка си спретнахме с малката)
вечеря: салата от марули (с 1/2 краставица, 2 репички, 1/2 доматче, зехтин, ябълков оцет), 1 варено яйце, малко сиренце за разкош, (две шепи) лапад с кафяв ориз и кисело мляко (минахме покрай един пазар и нямаше как да не си взема лапад, просто го обожавам).

Открих един трик, с който преодолявам желанието за сладко вечер - веднага след вечеря си мия зъбите /действа за момента/(blush), после се залисвам с нещо.

Денят ми започна с редовните три чаши топла вода и геритамин /дано не стана сто кила от него/
после:
8:30 кафе
9:00 киви
9:30 бананови палачинки (просто реших обичайната закуска с трици, овесени и други ядки - да направя под формата на палачинки с едно яйце, малко прясно мляко с вода, щипка бакпулвер и сол и половин банан, за пълнеж малко мед) лекичко ги “очерних” от едната страна, но бяха вкусни.

Тренировката ми ще е към 11:00 най-вероятно и ще е Тае Бо.

Не съм съм решила какъв ще е обяда, но ми се върти сирене по шопски, а може и да си взема някакво филе за скарата със салата. Ще дописвам по-късно.

Много ли си хапвам? (blush)

20.04.12
22:25

обяд: червено цвекло, сиренце по шопски с две яйца :)
междинно: 1/2 банан, 1/2 кисело мляко, 1 бисквитка белвитка :), кафе с мляко
вечеря: салата от маруля с пилешка пържолка, 2-3 с.л. от сиренцето по шопски на малката и малко изварка + 1 маслинка
Тренировката: Тае Bo Extreme с гирички по 2 кила /малко множко идват, но другия път ще поправя/
Лека вечер!

22.04.12
11:07

21/04
3 чаши топла вода + Геритамин
кафе с мляко

Тренировка: 30 мин. кростренажор
5 рунда за време: 14,39 мин
1) Push Press 10
2) Thrusters 10
3) Back Curl Lunge 10
4) Preacher Curl 10
5) Weighted Lunge Jumps 10
6) Broad Jump Burpee 10
http://www.youtube.com/watch?v=GKfWgnB4h38

закуска: микс овесени, ръжени, ечемичени ядки с пшенични трици и 1/2 кисело мляко

Банкет /рожден ден на фирмата на мъжа ми/: от 11:00 до 16:00 - вода, салати, сирена/всякакви/, телешко чеверме, риба, две парченца свинско печено, ,някакво пиле в някакъв сос, няколко глътки бира, две хапки тоЛта (wasntme), всичко е поемано по малко през известни периоди време, между няколко хора, тичане след малката и т.н.

16:30 доста кафе с мляко, бисквита и половина белвита с шоколад.
20:30 салата маруля, 2 малки парченца печено пиле, сирене, 1 варено яйце, малко извара

За днес после ще пиша, че ме чакат за разходка и вече мрънкат :)

22.04.12
15:52

До края на деня вече и вода не ми се полага.
Направих от остатъците от козунаците и курабетата крем-карамелов сладкиш и естествено не се въздържах да опитам едно парче. Просто да си кажа -нищо не правя.

Иначе днес:
Закуска: кафе с мляко, киви, елда с амарант, сиренце и мед, 1 с.л. ленено семе /повече няма да си правя този бъркоч/
Обяд: цвекло, 1/2 домат, 1/4 краставица, много малко сиренце, 1/3 пилешка пържола, 1 кюфте, 1 ч.л. лютеница и после, грешното парче сладкиш
Айде, да идват вече евтините доматки и краставички, та единствено сладоледа да ни изкушава.
Сега пийвам кафенце с мляко и ще си измисля някаква наказателна тренировчица, та да ми дойде акъла в главицата.

За вечеря вода и молитва.

22.04.12
20:55

казано от Deskameska на 22.04.12, 15:52:

Айде, да идват вече евтините доматки и краставички,

И български, и истински, и вкусни ама рано още :) ;) .

Мнението беше редактирано от maria на 22.04.12 20:55.

22.04.12
22:29

Ако може и от градинката на мама :D. Да му се не види, наистина е рано още. :)

Довършвам бързичко днешния ден, че нещо май една настинка ме е подгонила и не трябва да й се давам. Ама то разходки, слънчице, хубаво време, ветрец и сега едни тръпчици ми минават. Но въпреки това имах наказателна тренировчица както си бях обещала. Не знам защо, ако е за трениране имам воля на макс - ставам и тренирам, а ако става въпрос за ядене - поддавам след 10 минути убийствено обмисляне къде ще ми се залепи всичко и ужасно точене на лиги (facepalm).

Добавям, че днес не ми е ден за трениране, ама който яде боклуци си заслужава мъките.
Както и да е - тренировчицата беше AMRAP 10 min. ZWOW 9 на Зузана. Изпълних три рунда и половина:
http://www.youtube.com/watch?v=SmoGQX1XvJc
1) Santana Push up 10
2) 3 Pike Plyo Tuck   10
3) Crab Toe Touches 30
4) Low Jacks 20

Вечеря: Салата от маруля, малко червено цвекло, малка ракийка, две яйца по панагюрски, с чесънче/ да гоним злите сили/, 1/2 кисело мляко и сирене, една филийка хляб Вита баланс /да си топкам в млекцето/. Нещо нямах апетит, а тази манджа я обожавам. Измих зъбите, за да не докопам шоколада на мъжа, защото сладко никога не отказвам.
Това е засега. Утре с нови сили и на работа.
Лека вечер!

Мнението беше редактирано от Deskameska на 22.04.12 22:35.

23.04.12
22:56

Храна:
1) кафе с мляко, киви, по 1 с.л. овесени, ечемичени, ръжени ядки и пшенични трици с 1/2 кисело мляко, малко червени боровинки и канела.
2) 1/2 кисело мляко
3) 2 с.л. варена елда с амартант омешани с 2 с.л. кисело мляко, парче сирене, 1 домат, червено цвекло, няколко парчета кашкавал, 1 маслинка
4) 1/2 кисело мляко, 1 варено яйце, кафе
5) салата от маруля, краставици, репички и лук, 1 купичка яхния от грах, сирене и 5 люти чушки

Вода: ок. 3 л

Тренировка Тае Bo BootCamp - Ultimate с ластици 55 мин.

Интересно, кантарът показва половин кило по-малко /т.е. 44,5/, но може да е моментно. Трябва да засека няколко сутрини. Явно т’ва подпухване се е дължало на кофти съвпадението - Великден, МЦ и банкет. Поне се надявам. (blush)

Мнението беше редактирано от Deskameska на 23.04.12 23:18.

24.04.12
22:41

24/04
6:00 3 чаши вода, почивка от геритамина
7:00 киви
7:30 1 пълна с.л. амарант с елда, 1 с.л. ръжени, ечемичени ядки и пшенични трици, прясно мляко с куркума, 1/2 ч.л. мед, канела
10:00 1/2 банан с 1/2 кисело мляко
12:30 - червено цвекло, домат, 1/4 краставица, гювече в микровълнова от следното, 1/4 ч.л. масло, ред броколи, ред сирене, разбито яйце, 2 маслини, черен пипер, малко кисело мляко
15:30 1/2 банан, 1/2 кисело мляко
17:30 Тренировка
20:00 салата от маруля /репички, краставиця, лук/, отново си спретнах същото гювече, с добавка малко зелен фасул.
Вода, над 3 л

Днешната тренировка ме размаза, може би защото ми е отпаднало и съм настинала.
Та:
20 мин кростернажор бързо, бавно 2-8 степен
след това:
1000 Rep Dream Body Workout & Bonus Abs, http://www.bodyrock.tv/2012/04/18/1000-rep-dream-body-workout-bonus-abs/

edit: по 50 повторения от:
1) Burpees
2) High Knees
3) Bag Drop & Burpee Tuck Jump – 10 кг
4) Scissor Lunge
5) Elavated Plank Knee Tucks – Elbow & Cross (Alternate between L&R Legs)
6) Touch Floor Jumping Jacks
7) Overhead Lunge & Kick – Left Leg – 4 кг, но ми дойде трудно и ги направих 2 кг
8) Tuck Jumps
9) Overhead Lunge & Kick – Right Leg – 2 кг
10) Criss Cross Reach Through Abs (Alternate between L&R Legs)
11) 500 High Knee Skips
Направих го за 30, 19 мин - по едно време мислех, че няма да издържа, доста почивах.
След това:
Бонус:
10 seconds Plank, 50 seconds work.
10 seconds Plank
1) Oblique Hold & Reach Under – Left Side
10 seconds Plank
2) Oblique Hold & Reach Under – Right Side
10 Seconds Plank
3) Plank – Alternating Arm & leg Reach Out.

Като цяло съм доволна. Определено ще повторя.

Днес, за разлика от вчера, нещо не ми се яде. едно такова ми е - мога и да не ям, но като седна, внезапно се появява апетит и си изяждам всичкоооооооо. :P Като добро прасенце, да не става зян.

Айде, лека! Утре пак :)

Мнението беше редактирано от Deskameska на 25.04.12 09:48.

Деси, ще споделиш ли кое тае-бо тренираш? Аз съм се хванала с на Били Бланкс тренировките много са хубави натоварват с- поне на мен така ми действат.

25.04.12
13:41

Здравей!
Тренирам Тае Бо два пъти седмично, но имам по-старите клипчета:

1 BootCamp Ultimate http://www.youtube.com/watch?v=6YyBZ_UaiH4&feature=related
2 Advanced http://www.youtube.com/watch?v=GAHlkqTftZY - много лошо качество, но яка тренировка
3 BootCamp Basic training http://www.youtube.com/watch?v=CFj_w9JiTKw&feature=related
4 Ab BootCamp http://www.youtube.com/watch?v=ebk9pKg1z-Q&feature=related
5 Cardio http://www.youtube.com/watch?v=R4gXOTHUm7o&feature=related
6 Extreme http://www.youtube.com/watch?v=8WMdqpoIXW0&feature=related

Основно правя 1 и 2, сега започнах и 6 Extreme. Имам и още клипове, но обикновено преди да ги правя ги разучавам, а за тези нямам време /тюх все тва ми е извинението/. Трябва скоро да разнообразя, че почват да омръзват, а и привиквам към натоварването и ми идват лекички. :)

И аз правя неговите тренировки, много ме кефят, само, че аз съм на  левел 9, 15, преди редувах с 12 и 10 :)
по време на тренировката доста се задъхвам даже някой не мога да ги направя, но след тренировката имам чувството, че не съм се натоварила достатъчно. Онзи ден тренирах левел 9 и съм с мускулна треска на д-то,  от седмица и половина не бях тренирала сега едвам сядам и ставам ходя като........ :)

25.04.12
18:45

Не е задължително тренировката да те измори, за да кажеш, че е било достатъчно. Това ме кефи в Тае Бо-то - дори и да не ми се е тренирало, след него се чувствам енергична и тонизирана. След един дълъг и тежък работен ден това ми е достатъчно, за да се чувствам добре да продължа с домакинската работа.

25.04.12
21:38

Почвам директно, че трябва да чета книжка на малката :)
Положението с храната е ужас преди заплата. Буквално каквото изнамеря от хладилника, без шоколада на мъжа ми, естествено ...

1 - киви, кафе с мляко, по 1 с.л. овесени, ечемичени, ръжени ядки, пшенични трици и ленено семе, 1/2 кисело мляко, стафиди за разкош, канела - утре ще е същата, понеже вече си я приготвих.
2 - 1/2 банан с 1/2 кисело мялко
3 - салата от две листа маруля, много рози броколи, 1/4 краставица, 2-3 с.л. кисело мляко, капка зехти, сирене, копър, черен пипер /ако не бях на работа щях да сложа много чесън/, 4-5 лъжици грах яхния, 3 люти чушкии, сирене, остатъка от сиренето по шопски на малката, филия хляб Вита баланс - абе ужас като цяло.
4 - 1/2 бана с 1/2 кисело мляко, кафенце
5 - повторих обедната салата, но този път с много маруля и малко броколи, добавих си лук и мнооого чесън /много вкусно си става/, миш-маш, филия хляб Вита баланс.
Днес хляба ми идва в повече, но с тоя въздух дето тъпча, рискувах да омета шоколада от хладилника.

Тренировка:
30 мин кростренажор
http://www.bodyrock.tv/2012/04/24/girl-crush-workout-tutorial/ общо 15 мин.

3 кръга от по 4 рунда 50/10:
1) Plank & Leg Jumps – с топка
2) 10 High Knees & 10 Forward Kicks
3) Woodchop, Roll & Jump – 10 кг
4) Push Up, Burpee, Forward & Backward Jumps – 10 кг

1 кръг  50/10
Girl Crush Abs Bonus
1) Downward Dog Plank
2) Lying Oblique Twists 5 кг
3) Bent Knee Ugi Switch с топка

Жегата вече си казва думата. Бях хипер мокра след тренировката, а и в стаята напичаше ужасно.

Утре вече трябва да са по-добре нещата след пазар :D.

Лека!

Т. Тодорова

25.04.12
21:57

Ще взема и аз да ги захвана тия БодиРок най-накрая - досега не съм,защото откровено ме е страх от тях (giggle)

Ти видя ли някъде из родината тия walking bands ,които използва Били в тренировките ? Изглеждат много готино и бих се зарибила сериозно с тях.Видях ,че ги има в USA и планирах да си купя,когато отида,но рейтинга им в сайта на Бийчбоди не е особено висок (1,5 от 5) - бързо се скапвали. :@ Пък и не бяха кой знае колко евтини - $30 ...

25.04.12
22:01

Аз си ползвам обикновени ластици за 12 лв. от Спорт Депо. Увивам си ги околи краката и си действам. Като се скъсат пак ще си купя :)) Понякога ползвам и гири.

25.04.12
22:07

казано от Т. Тодорова на 25.04.12, 21:57:

Ще взема и аз да ги захвана тия БодиРок най-накрая - досега не съм,защото откровено ме е страх от тях (giggle)

Действай, ще се накефиш. Много разнообразие и мотивация ми вкарват. Те са вече Bodyrock и отделно ZWOW - Лиса и Зузана. Не знам коя ме кефи повече, но яки тренировки си спретвам. Само тая Лиса ме дразни с тоя силикон дето го сложи - стана като кифла, ама като се харесва.

Т. Тодорова

26.04.12
08:22

Последно ти нападам дневника и след това продължаваме в моя :P

Каква топка ползваш за угитата ? :) И как не ти се изхлузват ластиците - моят винаги бяга.И от снощи се моля да не вземат да ти се скъсат в движение ,че веднъж ми се случи и никак не беше приятно :D

На Лисата силиконите и на мен не ми харесват - принципно лошо няма,ама нейните ужасни са станали.И на другата не ми харесват :))
Но пък са полезни момичетата ,а и ме кефят с това,което правят.
Днес ще си избера някоя тренировка и ще видя какво мога да направя :)

(coffee)

26.04.12
08:49

казано от Т. Тодорова на 26.04.12, 08:22:

Последно ти нападам дневника и след това продължаваме в моя :P

Каква топка ползваш за угитата ? :) И как не ти се изхлузват ластиците - моят винаги бяга.И от снощи се моля да не вземат да ти се скъсат в движение ,че веднъж ми се случи и никак не беше приятно :D

На Лисата силиконите и на мен не ми харесват - принципно лошо няма,ама нейните ужасни са станали.И на другата не ми харесват :))
Но пък са полезни момичетата ,а и ме кефят с това,което правят.
Днес ще си избера някоя тренировка и ще видя какво мога да направя :)

(coffee)

правя само една от тяхните тренировки и треперя цялата след това...а вие им отваряте сайта като меню в ресторатн и :ООо тази изглежда много сочна тренировка ще я опитам :D
надявам се и аз да натрупам нужния опит , за да стигна това ниво :)
поздрави

Т. Тодорова

26.04.12
12:27

Ние... :D Аз в отварянето на менюта в ресторанти съм много добра и резултатите са налице :D
Тия мацки ги гледам с интерес и възхищение,ама изпитвам смразяващ кръвта страх от тренировките им :D

Виж,Деска е машина !

26.04.12
14:11

Estee, аз наистина нямам толкова опит в този вид тренировки, но откакто се занимавам с тях, забелязах, че силата ми се е увеличила и и вече издържам на натоварвания, за които не съм и преполагала, че ще се мога. Също, тези тренировки са истинско изпитание за волята и ината ми - понякога ми идва да се откажа, но напрягам абсолютно всичко дето ми остава, за да завърша цялата тренировка /а уж са някакви кратички/.

казано от Т. Тодорова на 26.04.12, 12:27:

Ние... :D Аз в отварянето на менюта в ресторанти съм много добра и резултатите са налице :D
Тия мацки ги гледам с интерес и възхищение,ама изпитвам смразяващ кръвта страх от тренировките им :D

Виж,Деска е машина !

Далеч съм от машина, ама да речем, че натам съм се запътила.

Ако някой ми каже как се прибира епигастрална херния и как се махат бричове, може и наистина да стана машина, хехехе.

Иначе днес ми е активна почивка и смятам да се разходя с малката из квартала.
Закусих си обичайните: киви, трици, овеси и т.н. с кисело мляко, канела и стафиди, ленено семе.
междинна: 1/2 краставица с 1/2 кисело мляко и 10 гр сурови ядки, кафенце
Обяд: червено цвекло, домат, ок. 150 гр  миш-маш, 100гр пил. пържола /теглих я печена :( / с куркума /доста изпуснах този път/, извара - обилно ми се стори тва ядене - не ми е тежко, но май беше доста, понаду ме.

Планувам:
междинна: 1/2 краставица с 1/2 кисело мляко и сурови ядки
Вечеря: обмислям да метна филе от хек на скарата, зелена салатка и разни допълнения.

Купих си пак тахан - предпочитам малката да яде тахан с мед, а не разни шоколади. Тя все пак сама си го иска и много го обича. Аз също, но трябва да си го хапвам през деня, а не вечер. Не виждам нищо лошо в тахана с мед - даже действа много добре при стомашни проблеми /понякога и разхлабва/ ;). Само ако някой ми каже каква е допустимата доза за деня?

Това е от мен, ако има друго пак ще се появя :D

26.04.12
14:53

Аз пък така и не успях да го проям тоя Тахан.....хич не ми е по вкуса.....вообще не мога да кажа за дневен прием (wasntme)

26.04.12
15:10

Ха, здрасти, Веси!
Ох, една лъжица мед и две тахан - бъркаш и ядеш, малииииииииии, текат ми лигите. Мога да изям един буркан, ама после ще ме е срам да се покажа.

Т. Тодорова

26.04.12
15:12

Потвърждавам - аз преди 2 години си бях купила ,изядох един буркан (комбинирано с медец) за 2 или 3 дни,като с много мъка се въздържах да не го изям за един :D и повече не си купих :D

26.04.12
15:25

Миналата година го ядях след тренировка и по малко - даже бях отслабнала, но сега не давам гаранция, че апетита ми за слядко е на 100. Само полезни мазнини е и смятам скоро да си спретна десерт с него.

Edit: Довечера ще постна снимка, да видите какво точно имам предвид. Рецептата ви е позната сигурно, но малко по-различна.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 26.04.12 15:32.

26.04.12
22:54

Да си постна любимия БАР с тахан (inlove)

Днес като прибрах мъника и двете нападнахме тахана. (whew) Тежко беше да се преборя със себе си и да не изям повече от 1,5 с.л. с 1 с.л. мед. Нагънах и някакви сурови ядки и изведнъж някак си ми се появи адско желание за прясно мляко. Та глътнах и половин чашка с куркума. Изстреляхме се незабавно от вкъщи, че не знам какво щеше да се случи. Иначе на вечеря се държах прилично и си изядох всичката салатка с две филенца хек на скара с подправки и малко зехтинец, залят с много лимон.
Кофти ми е като не тренирам, хм.

26.04.12
23:16

Рецепта:
1. фини овесени ядки-250гр.
2. ядки/бадеми, лешници, кашу/ натрошени-50гр.
3. стафиди-50гр.
4. кокосови стърготини-50гр.
5. смляно ленено семе-3-4с.л.
6. сусамов тахан-5с.л. /препълнени/
7. мед-5с.л. /препълнени/
8. подправки-2ванилии и 1/2ч.л. канела
В купа слагаме меда, сусамовия тахан, подправките, кокосовите стърготини, стафидите, лененото семе, предварително затоплените във фурна на 50градуса овесени ядки и ядки и разбъркаваме всичко много добре. След това готовата смес се слага в  тавичка като трябва хубаво да се притисне.
Оставя се да се стегне и с нож се режат 10 барчета. Накрая всяко едно барче се увива във фолио и се съхраняват в хладилник.

И големият въпрос е кога мога да го хапвам - преди или след тренировка?

Айде, лека.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 26.04.12 23:17.

27.04.12
15:44

Такаааа:

Закуска: киви, кафе с мляко, елда /лекинко я позагорих, ама заплес ко да се правя/ с прясно мляко, куркума, канела, 1 с.л. тахан, 1 с.л.мед
Междинна: грейпфрут и след половин час 1 варено яйце
Обяд: зелена салата, риба на скара, червено цвекло, 15 гр ядки сурови, микс
Междинна: 1 кисело мляко - не трябваше май цялото да го ям, ама докато се усетя го бях изкльопала.
Вечерята не знам още, но имам пиле и мога да го метна на скарата или в тавата.

Тренировка - засега по план е Тае Бо.

Тоя вирус още ме тормози, ама пак ще го изпотя и няма да му се дам. Гълтам солидни дози вит. С и смятам след тренировката да пийна и един зелен чай. Хапове не пия и съм трън в очите на докторите, особено тези на малката.

Повече, по-късно.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1